Da se malo nadovezem, ako dozvoljavate.
Mislim da treba da tezimo EU, da mi popravljamo sebe, pa ako uđemo usli smo, na primeru Orbana vidimo da i oni svi nisu Nemacka, da ne znaci da je bajno.
Elem, ja sam naivna i glupa pa mi vi pomozite, da li ste mogli da zamislite ovaj nivo korupcije i jake veze, ovog bezvlasca? Ja ne.
Pa mi nemamo tuzioce i sudije gotovo nikako da o necemu odluce. Ni ono prvostepeno, drugostwpeno, samo sam za Apelacioni cula da na kraju on resi.
Primer Srdjana Zunica, ili
Ona prof sto je zapocela strajk gladju i zedju, isto kazu da je to delikt misljenja, da nisu nasli konkretne dokaze, da nas sve mogu prisluskivati tokom tel razgovora i zatvoriti na 60+ dana..... Jezivo.
Mislim da, sto smo vise u okviru nekih asocijacijq, grupa itd, da je i to manje verovatno (tako bi trebalo)
Nego, EU ima problem, a to je sto se jako sporo reaguje, a i tu je prostor za zloupotrebe. Npr, oni citaju izvestaje da smo 10g spori i polako idemo, a te izvestaje daje Uraula, oni pre Marte Kos i imaju svoj razlog zasto je to tako.
U glavnom, mislim da se mnogo vise sada desava "ispod zita" nelečeni nije zadovoljan, krevelji se na konferenciji, u americi deportovani iz nekog razloga...
U Rusiji nije prosao sjajno, jasno je, a i kako kad prodajemo naoruzanje Ukraini, ali treba vremena za sve ovo, njima treba.
E sada, mene muz ubedjuje da Neandrej ima vecinu, da zivim u balonu, ne znam, ali mislim da je ogroman broj "progledao" i svesni smo propasti, u takvoj sitiaciji tesko je da se pomirimo sa tiranijom.
Mislim da je EU ogroman aparat koji zavisi od nekoliko izvestaja pojedinaca, ona Irena je rekla da EU nije Ursula, videcemo.
Mislim da je ozbiljniji ton krenuo i zbog mozda biciklista, sada mozda i trkaci budu nekog pokrenuli. Podsecaju me na filmove o USA senatu gde svakog pojedinacno ubedjujes i informises. Videla sam objave Zelenih i jos nekih na X gde su kao odusevljeni potezom, zalazu se.... bla bla bla... Mislim da ce im biti tesko da zbog litijuma glume slepe i gluve ljude jer se narod buni
Malo sam se raspisala..... sorry