razbibriga
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 5.360
Dobro, pardon, na osnovu drzavljanstva
Moze se slobodno reci i na nacionalnoj osnovi jer ih cesto predstavljaju kao bosancerose, a to je jedan korak od toga da im poreknu da su uopste Srbi i sloze se sa time kako ih vide bosanski muslimani. Jos da otkriju izraz Vlah i bog da ih vidi. Moze i pravoslavni bosnjak.
Isti princip funkcionise u oba smera u pogranicnim mestima, a verovatno i sire. Idu odavde itekako tamo da zaokruze dodika, a mislim da se nesto slicno desava i iz Crne Gore u Hercegovini.E a da vas pitam nešto:
Jel daju nama Dodik i RS da glasamo i pitamo se tamo? Ili da protestujemo?
Mislim nama koji nemamo tamo nikoga, ne živimo tamo, ne prihodujemo, ne doprinosimo tamo, ne posedujemo ništa...
Jel nam daju?
Moja poenta se nije odnosila na njega nego na to da mnogi koriste situaciju da polivaju govnima ceo narod preko drine iz cega ne moze nista pozitivno da izadje, a ima elemente ozbiljnog sovinizma. I to da se zna sta je nacionalnost, a sta drzavljanstvo je nategnuto posto termin nacionalnost originalno i znaci ono sto mi zovemo drzavljanstvom, a ono sto mi zovemo nacionalnoscu je zapravo etnicka pripadnost.Ne može se reći. Zna se šta je nacionalnost, a šta državljanstvo. Dva različita pojma. On je građanin druge zemlje koji blokira ulicu na nezakonit način. U pravnoj državi bi se znale posledice...umesto toga su zabranili Srpkinji iz Crne Gore koja studira u Beogradu ulazak u Srbiju jer je svedok u slučaju protiv lojaliste.
Prvo, ne funkcioniše.Isti princip funkcionise u oba smera u pogranicnim mestima, a verovatno i sire.
Prvo, funkcionise, znam jer sam blizu granice. Koliki je tacno obim, ne znam, niti time opravdavam glasace registrovane na trafostanicu u beogradu. Ti glasovi su umeli da prelome dodiku izbore u mestima gde je gusto pa nisam cuo prekodrince da nas polivaju govnima ni blizu koliko njih poliva mnogo ljudi odavde.Prvo, ne funkcioniše.
A drugo, Beograd i ostatak Srbije u koje Vučić dovlači Dodikovce su svi pogranična mesta uz RS?
Pa ja ti kazem da se iste stvari u odredjenom obimu desavaju i u suprotnom smeru pa ne da nema polivanja nego vecina ljudi ni ne zna da se desavaju. A mnogi su jedva docekali razlog da polivaju i iz sebe izbace sav sovinizam koji cuci u njima prema prekodrincima cak i da nema tog glasanja iz trafostanice. Najcesce upravo oni "kosmopoliti otvorenog uma", da se delimicno nadovezem na jucerasnju temu. Svabi bi g***o iz dupeta pojeo ko jagodu, al na pomen republike srpske mu se povraca.Naravno da ih polivaju kada dolaze ovde da podmeću glasove i da brane izdajničku smradinu koja nas sve prca od Velike Kladuše do Kosovske Mitrovice.
I nisu svi iz pograničnog predela.
Zamisli odem ja da glasam u Skoplju...
A nemam ni papire a ni prava na to.
Nemojte pravdati te džukele i plaćenike koji čine jedan od par stubova na kojima se drže ovo Nelečeno đubre i njegov režim.
Nema opravdanja za to što rade.
Pogotovu posle svega što se desilo od 3.5.2023. naovamo.
Ne znam sto se foliramo sad da se radi o administrativnom pitanju, kad svuda, u svim slojevima i svim nivoima obrazovanja postoji ESKTREMNA diskriminacija. Omiljene grupe su ljudi iz Krajine, "Bosanci", Crnogorci i Kosovari. Postoji i na ovom forumu.
Cak i taj manji broj je dovoljan da znacajno utice na izbore tamo jer je prosto manje ljudi u rs. Svakako, moja poenta je bila u odvratnom sovinizmu prema prekodrincima koji vidjam na sve strane i u tome da su neki ljudi samo docekali pogodan razlog da bljuju otrov.I ja sam iz pograničnog mesta, broj građana RS koji imaju državljanstvo SRB je višestruko veći nego broj građana Srbije sa BIH državljanstvom. Srbi iz RS bez problema mogu da dobiju SRB državljanstvo dok u obrnutom slučaju to nije tako lako.
Doduše za prošle izbore u RS u Priboju je bila kampanja ko da smo i mi deo entiteta. Kampanju vodili upravo ovi sa dvojnim državljanstvom uz podr
Previše se opterećuješ i unosiš.Nemam nista protiv polivanja govnima dodikovaca koji glasaju ovde iz trafostanice. Imam problem kad se iza toga nevesto krije dubok sovinizam prema svim prekodrincima.
Opterecujem se jer je obim i dubina sovinizma koji je isplivao ogromna i predstavlja ozbiljnu opasnost. I vecina je sve ovo samo iskoristila da izbljuje taj sovinizam jer racuna da ce to moci da se sakrije iza price o politici i dodikovcima.Previše se opterećuješ i unosiš.
Nepravde i generalizacija će uvek biti.
Sem toga, većina i misli na Dodikovce. I na Srbe u RS koji očekuju da Srbija uđe u nove ratove zbog njih, njihovog inata i njihovog vepra od predsednika.
Pa care moj prepametni, takvi su u Novom Sadu tukli i privodili studente koje šatro podržavaš.Фасцинантна је и дубоко патолошка тежња у овом народу да се презире свакога кога доживљаваш као "мање просветљеног" или образованог, паметног, напредног итд. него себе. Не чак и само у нашем народу, на подручју целе бивше Југославије заправо, усташлук од тог менталитета и живи.
Уместо да реакција на "ти људи су стицајем историјских околности сиромашнији / мање развијени / образовани него ја, хајде да им помогнем" увек и свуда је менталитет "ја сам бољи од њих и они су ми тег око ноге који треба да нидопоштавам и газим ако већ не могу да га се решим". То је присутно код "круга двојке" према остатку града, Србима са севера земље према југу, Београђанима према онима "из унутрашњости", Србијанцима према босанским Србима итд. итд. То је изузетно бедно и ускогрудо размишљање, утолико пре када се узме у обзир колико су и ови "богати" и "просвећени" свеопште узев бедни и јадни у односу на остатак развијеног света. Буквално просјак који пљује по другом просјаку јер ето он има читаве ципеле
Ја још треба да видим иједну политичку платформу ових "просвећених" која тежи да уздиже, образује и помогне те глупе, затуцане, инфериорне, просте итд.
Sns je neposredna, goruca opasnost, ali daleko od toga da je jedina prava.Nema tu nikakve opasnosti.
Jedina prava opasnost je SNS i šta će da napravi od Srbije ako ostane da vlada još neko vreme.