Šta je novo?

Izbori 2025

Na mrežama su se pojavili botovi višeg nivoa koji upravo šire defetizam, pa ne treba nasedati. Ne sumnjam u studente, samo neka opozicija ne smeta, kao npr. Miloš francuz ili Ponoš i njima slični. A i neka smetaju to će im biti kraj, kao Vuku Drašković 2000 te godine.

Лидери опозиционих странака морају да схвате да нису они битни као личности, већ циљ борбе.
Надам се да нам следи велико чистилиште опозиционе сцене.

Na mrežama su se pojavili botovi višeg nivoa koji upravo šire defetizam, pa ne treba nasedati. Ne sumnjam u studente, samo neka opozicija ne smeta, kao npr. Miloš francuz ili Ponoš i njima slični. A i neka smetaju to će im biti kraj, kao Vuku Drašković 2000 te godine.
Kako mislis da ne smeta. Milos Jovanovic je Vuk Draskovic, udbas modernog doba.
Svako ko je napadnut od strane Sns je zapravo njihov.
Secamo se plakata Milos Francuz i Milica Lazljivica.
Njihova uloga je da smetaju i prave narod ludim.

"Nisam siguran je li dobro imati nove izbore pod starim uslovima. Evropski parlament i EU mogu poslati misije u pokušaj deblokade internog procesa pregovora, kao što smo već jednom uspeli u Severnoj Makedoniji. Međutim, za tako nešto mora postojati dobra volja sa obe strane. Brisel takođe može izvršiti ozbiljniji politički pritisak što bi uključivalo i suspendovanje isplate evropskih sredstava."
Imam nekoliko pitanja za pametnije ovde:
1. Kako Brisel naterati da konkretno reaguje i kakve su sanse za to?
2. Kako su naterali Makedoniju da prihvati tu misiju?
3. Kako da nateramo vlast ovde na to?
4. Kako je to tamo izgledalo, da li su stvarno pomogli?
5. Imamo li kakvu sansu da nateramo ove da srede te biracke spiskove, realno koliko im treba vremena moze valjda za mesec-dva?
Molim vas nek neko pojasni kad ja matora, a ne znam

Kada su trezori sa deviznim zalihama bili prazni, kada zlata nije bilo ni grama, kada su čitave fabrike prodavane za 1 dinar (cak ni u staro gvoždje) , kada....
Tada ne beše ,,vatre,, koja se održava i niko nije držo maraton biciklom, peške i dr , do Brisela i sl
A sada kada je sve poprilicno puno
i deviza , zlata i ostalog
Eto vozi se , trči se ....
Na popunjeno , može samo ako je neko ,,bacio oko,, na mastan zalogaj da proguta

Ne mislim da ovo sada valja ali zato tek to što se priželjkuje e to sigurno nece biti dobro jer bice na pitanje
pa di sve je nestalo opet ?
odgovor ce biti : ,,pojela maca,,

Prosta logika kaže :
Izmedju dva zla, - biraj manje zlo

Naravno to ne važi za ,,macu, i mačice,,
koj bi samo omastili brkove 😄

Malopre nađoh na netu paa reko da okačim ovde
aXaxGJM0_700w_0.jpg

"Nisam siguran je li dobro imati nove izbore pod starim uslovima. Evropski parlament i EU mogu poslati misije u pokušaj deblokade internog procesa pregovora, kao što smo već jednom uspeli u Severnoj Makedoniji. Međutim, za tako nešto mora postojati dobra volja sa obe strane. Brisel takođe može izvršiti ozbiljniji politički pritisak što bi uključivalo i suspendovanje isplate evropskih sredstava."
Imam nekoliko pitanja za pametnije ovde:
1. Kako Brisel naterati da konkretno reaguje i kakve su sanse za to?
2. Kako su naterali Makedoniju da prihvati tu misiju?
3. Kako da nateramo vlast ovde na to?
4. Kako je to tamo izgledalo, da li su stvarno pomogli?
5. Imamo li kakvu sansu da nateramo ove da srede te biracke spiskove, realno koliko im treba vremena moze valjda za mesec-dva?
Molim vas nek neko pojasni kad ja matora, a ne znam
Možda je pomoglo to što je vlast u Severnoj Makedoniji u tom trenutku imala dve 'neprijateljski' raspoložene države u susedstvu koje su članice EU. Odnos SM i Grčke je normalizovan tek nakon smene vlasti.

Kapiram da bi Mađarska oslobođena od Orbana naredne godine mogla da bude saveznik opozicije u Srbiji.

У Македонији је била мултифакторијална прича - односи Грчка - СР Македонија, односи Бугарска - СР Македонија, односи албанци - македонци, стратешка жеља НАТО да пресече план Кинеске брзе пруге и тако неутралише утицај Кине, утицај Турске као главне анти-Грчке државе.

EU je reagovala, postoji neki razlog za bezaniju iz SAD, a u Moskvi je nas drzavni predstavnik sacekan od strane zamenika ministra....
Samoobmana ili samozavaravanje nije nikome dobra donelo.

- EU nije reagovala.
Evropski Parlament je izglasao pravno neobavezujuću rezoluciju za bilo koga (i članice EU i kandidate za EU).
Isto kao što je npr. doneo rezoluciju o zaustavljanju slanja oružja Izraelu (pa je i Nemačku, i Italiju, a bogami i nas bolela ona stvar za tu rezoluciju), ili pitaj Boga koliko drugih takvih rezolucija - jer je EP najmanje bitan organ u okviru sistema EU.

Da bi se moglo kazati da je EU reagovala, neophodna bi bila odluka Evropskog saveta - njega čine šefovi (predsednik/premijer) država članica EU + predsednik tog saveta + predsednik Evropske komisije. Na tim sastancima se donose najvažnije odluke EU.
Posle Evropskog saveta ide (kao drugi najvažniji organ) Savet EU, treći bi bila Evropska komisija, i poslednji u tom lancu bitnosti je Evropski parlament.

- bežanija iz USA
Najlogičnije i najrealnije je bilo da se Tramp predomislio (kao što to inače radi na dnevnoj bazi od carina pa dalje...) i poručio da nema vremena da se vidi sa AV, a pošto je ovaj najavio taj sastanak preko svojih medija, nije hteo da ispadne da je nebitan i onda je kreiran narativ: nije bilo sastanka jer mi je pozlilo, a ne zato što mi je rečeno da Tramp nema vremena.
Sve ostale priče koje su se vrtele proteklih dana su demantovane.

- doček u Moskvi
Predsednik Kine je na aerodromu dočekan od strane zamenika (zamenice) Premijera, koja je jedna od 10 zamenika Premijera. Na istom nivou je dočekana i delegacija Vijetnama.
Nije tačno da su i svi drugi dočekani od strane zamenika Premijera, a samo Predsednik SRB od zamenika Ministra spoljnih poslova. Pogledaj zato ko je dočekao delegaciju npr. Mongolije, Mijanmara, Zimbabvea, Kube, Libije...
To što neki mediji napišu da samo Predsednik SRB nije dočekan od zamenika Premijera RUS (već od nižeg nivoa, tj. zamenika Ministra) - ne znači da je to tačno.

Kako mislis da ne smeta. Milos Jovanovic je Vuk Draskovic, udbas modernog doba.
Svako ko je napadnut od strane Sns je zapravo njihov.
Secamo se plakata Milos Francuz i Milica Lazljivica.
Njihova uloga je da smetaju i prave narod ludim.
Dobro si primetio, taj glagol smetati sam više onako ironično upotrebio. Ne zaboravi da je V.Draškoviću nuđeno 30% u okviru DOS-a, što je odbio i otišao na smetlište istorije. Tako će i ovi navedeni proći.

Da mi je neko rekao da ću se složiti sa Boškićem....

Zašto je relevantan ovaj ugostitelj?

Samoobmana ili samozavaravanje nije nikome dobra donelo.

- EU nije reagovala.
Evropski Parlament je izglasao pravno neobavezujuću rezoluciju za bilo koga (i članice EU i kandidate za EU).
Isto kao što je npr. doneo rezoluciju o zaustavljanju slanja oružja Izraelu (pa je i Nemačku, i Italiju, a bogami i nas bolela ona stvar za tu rezoluciju), ili pitaj Boga koliko drugih takvih rezolucija - jer je EP najmanje bitan organ u okviru sistema EU.

Da bi se moglo kazati da je EU reagovala, neophodna bi bila odluka Evropskog saveta - njega čine šefovi (predsednik/premijer) država članica EU + predsednik tog saveta + predsednik Evropske komisije. Na tim sastancima se donose najvažnije odluke EU.
Posle Evropskog saveta ide (kao drugi najvažniji organ) Savet EU, treći bi bila Evropska komisija, i poslednji u tom lancu bitnosti je Evropski parlament.

- bežanija iz USA
Najlogičnije i najrealnije je bilo da se Tramp predomislio (kao što to inače radi na dnevnoj bazi od carina pa dalje...) i poručio da nema vremena da se vidi sa AV, a pošto je ovaj najavio taj sastanak preko svojih medija, nije hteo da ispadne da je nebitan i onda je kreiran narativ: nije bilo sastanka jer mi je pozlilo, a ne zato što mi je rečeno da Tramp nema vremena.
Sve ostale priče koje su se vrtele proteklih dana su demantovane.

- doček u Moskvi
Predsednik Kine je na aerodromu dočekan od strane zamenika (zamenice) Premijera, koja je jedna od 10 zamenika Premijera. Na istom nivou je dočekana i delegacija Vijetnama.
Nije tačno da su i svi drugi dočekani od strane zamenika Premijera, a samo Predsednik SRB od zamenika Ministra spoljnih poslova. Pogledaj zato ko je dočekao delegaciju npr. Mongolije, Mijanmara, Zimbabvea, Kube, Libije...
To što neki mediji napišu da samo Predsednik SRB nije dočekan od zamenika Premijera RUS (već od nižeg nivoa, tj. zamenika Ministra) - ne znači da je to tačno.
Ma briga me ko ga dočekao, on je to potencirao kao da ce ga Putin sacekati, danas sastanak sa Dodikom. Ne kazem ja, imace on i sa Putinom i mnogima da se sastane, ali oni nemaju toliku razmenu u srb kao EU clanice, i ako one odluce da im se to ne dopada...videcemo kako cemo.

Sto se tice Trampa, cista nagađanja imamo, ali nije nesto jednostavno cim su se svi po hitnom postupku pokupili... Garantujem da je tako.

Sto se tice EU, makar za sad nije bilo "Dragi Aleksandre", a ja sam cula da nema transe iz Fondova za pridtuzivanje od 111.miliona koja se ocekivala. malo je to para za drzavu, ali je nesto od tih fondova uskraceno A isplacuje se sukcesivno.
Ako njima znaci da podrzavaju ovakvu vlast u zemlji u kojoj i građani protestvuju, a pri tome sve sto je obecavao se klima, a sedi na dve stolice...e ako njima ne smeta da daju pare, nek daju.
Oni jesu mislim po prvi put u skorije jasno rekli da ne ispunjavamo iako Picula to odavno prica, ali narod sada pazljivije slusa.
Npr uzete s48mil.tako nesto, za sređivanje birackih spiskova, a nista nije urađeno...tih i takvih para verov nece biti. Opet je sitno, ali nek sami vide sta ce, mi cemo nase ocigledno

Pročitno 😄

,, ...U čemu su građani Čilea pogrešili?

Što su svi očekivali sve.
Često se koristila reč „izdaja“ kad bi neko povukao potez koji nekome drugom ne odgovara.
A politika je, kao način uređivanja života u zajednici, stvar kompromisa i dogovora... ,,

+ 1 😃

Na današnji dan pre 25 godina započela je NATO vojna agresija i bombardovanje SR Jugoslavije.
Vojna agresija nikada ne može biti rešenje, nego je put u pustoš, nove zločine i nepravde...
izvor

- Jedna država napadne drugu državu i time učini agresiju.
Vojno joj otme deo teritorije, nakon toga kaže tim nekim svojima na toj otetoj teritoriji da proglase republiku i ona će ih priznati.
- Grupa država napadne jednu državu i time učine agresiju.
Vojno joj otmu deo teritorije, nakon toga kažu tim nekim svojima na toj otetoj teritoriji da proglase republiku i oni će ih priznati.

Zašto je poseta prvoj državi ustvari proslava agresije na jednu državu, a poseta u drugom slučaju (toj grupi država) to nije?
Ako se već bude licemeran pa jedna agresija osuđuje, a druga opravdava... onda barem ne treba biti politički tupav i pisati saopštenje o tome.
Neće valjda ovi iz EU što stalno sede u BG toliko zameriti ako se preskoči jedno saopštenje...

Poslednja izmena:
Vrh