Stvari su jednostavne, staviti stručne ljude da nas vode i to je to. Nema tu navijanja i pitanja gde ćemo, levo, desno, Rusija, Kina, EU, SAD...
Iz tog ugla je i ovo sa NIS-om bio užasan potez i neko je ili bio navijački opredeljen ili korumpiran. Stručna osoba na poziciji gde se odlučuje bi realno sagledala sliku i videla da NIS ne treba prodavati Rusima.
Zaista nije toliko teško.
Mi kao građani možemo da se koljemo, navijamo... Oni koji vode zemlju moraju da znaju svoj posao i razmišljaju 5 koraka unapred. Trebalo je videti kuda sve vodi. Imali smo mnogo prilika u istoriji i manje više svaki put omanuli.
Meni se na primer ne sviđa spomenik Stefanu Nemanji, ali ima ljudi koji vole to, pa čak i među strukom. Ako nema korupcije i u uklapa se u okvire plana koji je napravljen kako će Beograd izgledati, nek se gradi spomenik. Ili ona kulčina Alta banke. Da je tu sve po zakonu, urbanistički, investitor čist, obezbeđeno sve kako treba, ne ometa funkcionisanje grada ili bilo šta, država/grad imaju korist... pa nek bude i u onom turbo folk bling bling Dubai stilu, ako ima ljudi koji to vole. Beograd je bar miks svega i svačega. Neka Stanija će biti oduševljena i pazariće stan tamo. Ako ga zaradi pošteno, a imaju i oni danas mogućnosti - onlyfans i razni sajtovi... a ne da ih mi indirektno finansiramo na razne načine.
Ovi isto ZLF, PSG... uhlebi što idu sa radikalima u američku ambasadu... evo, izvinjavam se ako postoji neko ko je častan i stručan i video je neku šansu za Srbiju kroz to, ali znamo kako to u 99 posto slučajeva funkcioniše i koje su ti šeme i koji su to krugovi.
Ali ako stručni ljudi na najbitnijim mestima procene da treba tako, onda nek se tako i radi, pa ako je kroz stručnu analizu donesena odluka da Velja nagna babu, onda nek Velja nagna babu

Ali stručno
Sigurno da niko pri zdravoj pameti isto ne bi od nas pravio narod koji na primer mrzi Ruse, te ne moraju ni rusofili biti zabrinuti. Ipak, neke stvari se moraju doneti tako da budu u najboljem interesu Srbije. Ne mislim da će nas Rusi zamrzeti zbog toga i da će to prekinuti sve dobre stvari i odnose koje negujemo vekovima. Cenim da se na primer Rusima savršeno fućka za neke Slovence i nemaju ništa ružno o njima da kažu, niti spremnu neki osvetnički plan prema njima.
Tako da, nije zaista ništa komplikovano, imamo cilj i moramo zajednički ići ka istom. A na lično mišljenje svako ima pravo i treba da ima, a ne da bude ćaci dnevničar.