Šta je novo?

Izbori 2025

ETFovci su najjači. No, dobro, nije ni bitno, bitno je da zajedno funkcionišu kako treba i vuku prave poteze.

Neće studenti voditi zemlju.

Kad se vratimo unazad, kolika je šteta onakvo uništavanje DS-a. To su bile samo 2 godine vlade Đinđića i to je tada još predsednik države (tad Koštunica) Ustavom i dalje bio najmoćnija osoba u državi.

Onda je premijer ubijen i par meseci vlade Živkovića gde u tim uslovima nije moglo sad tu nešto konkretno da se dešava.

Posle imamo DS vladu od 2008 do 2012. Dolaze na vlast nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost i za vreme svetske ekonomske krize.

To i dalje nije opravdanje, bila je to loša vlast. Ali tu je tačka. Jedan loš mandat. Izgubili izbore, pokupili se otišli. Bez nadstrešnica, ćacilenda...

Svuda to ima, neko ima loš mandat, izgubi izbori, reformiše se malo stranka i nastavi dalje. Ali ovde je bilo uništavanje do kraja.

Svakakav neki Đilas, Tadić, Jeremić, Živković... su dozvolili sebi da je čerupaju.

Sad vidimo koliko nam fali jaka Demokratska stranka.

To što jedni više vole burek sa sirom, a drugi burek sa mesom, nije razlog da se prave dve stranke.

Tako i ovi studenti, pa ok, to je taj fakultet, imaju svoje mišljenje, ali ih neki viši cilj, ideje i vrednosti ih spajaju i to je to. Nek iznose šta misle.

Филозофски стандардно на нивоу.

За ових четврт века најбоље артикулисан однос према 5. октобру изнет у јавности.

Потпис на сваку реч. Ко се не слаже нема додирних тачака са основама студентске буне. А и само саопштење је из језгра студентског протеста па нема врдања за грађанство. Или сте за или против.

Moja podrška studentskim/narodnim protestima nema nikakve veze sa njihovim odnosom prema 5. oktobru niti to smatram bitnim. Za njih je sada novo/njihovo vreme i nova borba zajedno sa nama koji smo prošli 5. oktobar i koji na to gledamo različito. Uostalom ni mene se ne tiču nekakvi protesti 68' koji su se u narodu sveli na banalizacij tj izjavu o tome da su studenti u pravu a ne na njihovu suštinu.

Stvari su jednostavne, staviti stručne ljude da nas vode i to je to. Nema tu navijanja i pitanja gde ćemo, levo, desno, Rusija, Kina, EU, SAD...

Iz tog ugla je i ovo sa NIS-om bio užasan potez i neko je ili bio navijački opredeljen ili korumpiran. Stručna osoba na poziciji gde se odlučuje bi realno sagledala sliku i videla da NIS ne treba prodavati Rusima.

Zaista nije toliko teško.

Mi kao građani možemo da se koljemo, navijamo... Oni koji vode zemlju moraju da znaju svoj posao i razmišljaju 5 koraka unapred. Trebalo je videti kuda sve vodi. Imali smo mnogo prilika u istoriji i manje više svaki put omanuli.

Meni se na primer ne sviđa spomenik Stefanu Nemanji, ali ima ljudi koji vole to, pa čak i među strukom. Ako nema korupcije i u uklapa se u okvire plana koji je napravljen kako će Beograd izgledati, nek se gradi spomenik. Ili ona kulčina Alta banke. Da je tu sve po zakonu, urbanistički, investitor čist, obezbeđeno sve kako treba, ne ometa funkcionisanje grada ili bilo šta, država/grad imaju korist... pa nek bude i u onom turbo folk bling bling Dubai stilu, ako ima ljudi koji to vole. Beograd je bar miks svega i svačega. Neka Stanija će biti oduševljena i pazariće stan tamo. Ako ga zaradi pošteno, a imaju i oni danas mogućnosti - onlyfans i razni sajtovi... a ne da ih mi indirektno finansiramo na razne načine.

Ovi isto ZLF, PSG... uhlebi što idu sa radikalima u američku ambasadu... evo, izvinjavam se ako postoji neko ko je častan i stručan i video je neku šansu za Srbiju kroz to, ali znamo kako to u 99 posto slučajeva funkcioniše i koje su ti šeme i koji su to krugovi.

Ali ako stručni ljudi na najbitnijim mestima procene da treba tako, onda nek se tako i radi, pa ako je kroz stručnu analizu donesena odluka da Velja nagna babu, onda nek Velja nagna babu 😂 Ali stručno 🤣

Sigurno da niko pri zdravoj pameti isto ne bi od nas pravio narod koji na primer mrzi Ruse, te ne moraju ni rusofili biti zabrinuti. Ipak, neke stvari se moraju doneti tako da budu u najboljem interesu Srbije. Ne mislim da će nas Rusi zamrzeti zbog toga i da će to prekinuti sve dobre stvari i odnose koje negujemo vekovima. Cenim da se na primer Rusima savršeno fućka za neke Slovence i nemaju ništa ružno o njima da kažu, niti spremnu neki osvetnički plan prema njima.

Tako da, nije zaista ništa komplikovano, imamo cilj i moramo zajednički ići ka istom. A na lično mišljenje svako ima pravo i treba da ima, a ne da bude ćaci dnevničar.

@zekagradjevinar, iako se obično slažem sa tobom, a ređe sa @Delija, kod ovog pitanja oko 5.oktobra ipak podržavam studente filozofskog, jer su ipak dali tačno viđenje te problematike. Na žalost suština je da nije izvršena demokratizacija društva, nije promenjen sistem, a mi aktivni učesnici tog događaja smo upravo to očekivali. Još kad je ubijen Premijer bilo mi je jasno da je sve završeno, otaljavalo se do 2012. godine, kada su kažem opet na žalost, ponovo došli lažno reformisani radikali i imamo to što imamo.
Nije sprovedena lustracija, privatizacija je obavljana brzometno, kao da će se dogoditi ne znam šta ako ne požurimo, što je i najveća greška. Model privatizacije očajan, još gori nego Miloševićev iz 1996. godine. Očigledno podesan za netransparentnost i pljačku samim tim. Naprimer, ljudi su (privatnici) učestvovali na aukcijama i dizali cenu samo da konzorcijumi zaposlenih ne sačuvaju svoju firmu. Kasnije kada je trebalo platiti prvu godišnju ratu, pojeo vuk magarca, jednostavno ne plaća i zdravo itd.
Dovoljno je reći da je direktor za prodaju putem tendera u Agenciji za privatizaciju bio Siniša Mali. I da ne nabrajam dalje.
Nadam se da studentska lista neće praviti ovako kardinalne greške (ili namere).

Саплели се у случајно упали у авион за Њујорк.

Da im dupe vidi put, valjda je to u okviru delegacije nekog skupštinskog odbora gde učestvuje i opozicija.

А цена пута само слика са жутим Јудом и образ. Дакле за њих џаба.

Pa dobro bili su na ekskurziji do Njujorka da se napravi koji selfi.

@zekagradjevinar, iako se obično slažem sa tobom, a ređe sa @Delija, kod ovog pitanja oko 5.oktobra ipak podržavam studente filozofskog, jer su ipak dali tačno viđenje te problematike. Na žalost suština je da nije izvršena demokratizacija društva, nije promenjen sistem, a mi aktivni učesnici tog događaja smo upravo to očekivali. Još kad je ubijen Premijer bilo mi je jasno da je sve završeno, otaljavalo se do 2012. godine, kada su kažem opet na žalost, ponovo došli lažno reformisani radikali i imamo to što imamo.
Nije sprovedena lustracija, privatizacija je obavljana brzometno, kao da će se dogoditi ne znam šta ako ne požurimo, što je i najveća greška. Model privatizacije očajan, još gori nego Miloševićev iz 1996. godine. Očigledno podesan za netransparentnost i pljačku samim tim. Naprimer, ljudi su (privatnici) učestvovali na aukcijama i dizali cenu samo da konzorcijumi zaposlenih ne sačuvaju svoju firmu. Kasnije kada je trebalo platiti prvu godišnju ratu, pojeo vuk magarca, jednostavno ne plaća i zdravo itd.
Dovoljno je reći da je direktor za prodaju putem tendera u Agenciji za privatizaciju bio Siniša Mali. I da ne nabrajam dalje.
Nadam se da studentska lista neće praviti ovako kardinalne greške (ili namere).

moji roditelji su bili u jednom malom drustvenom preduzecu, koja je radila dosta stvari u energetici u zemlji, bili profitabilni itd itd. Privatizacija je tako uradjena da sva imovina firme stanovi/kancelarije/vozila/alat/masine u bog zna sta prodato za tricavih 20000 evra. da se to danas desilo bilo bi kao radikali bla bla
ali ja evo za 35 godina zivota vidim isto obrazac samo druge dresove

treba nam narodni reset i batina

Neke tamo EU poslaničke grupe podržavaju studente tako što su "Deeply concerned", a Lukašenko podržava Vučića tako što ga naziva političkom prostitutkom na konferenciji za štampu. Manite me gluposti.

Uopšte, kao da sve njih redom nešto specijalno boli Paja Patak za to što se dešava u Srbiji. Neki put nešto lupe više za obraćanje svojoj političkoj publici, i to je to. Jedini ko se koristi ovom situacijom jesu ekstremističke struje među Albancima. Od razumnijih među Albancima, već je mnogo napustilo to Kosovo koje su im Vadikali poklonili.

Можда и наше највеће сликарско дело у овом веку (изложено у МСУ) је приказ туче радника успешно конвертованог јавног предузећа у АД из неког места у Војводини са десетинама полицајаца које је ДС тајкун послао да избаце раднике из сопственог предузећа.

Фирма је на крају силом отета, уништена и угашена.

Neke tamo EU poslaničke grupe podržavaju studente tako što su "Deeply concerned", a Lukašenko podržava Vučića tako što ga naziva političkom prostitutkom na konferenciji za štampu. Manite me gluposti.

Uopšte, kao da sve njih redom nešto specijalno boli Paja Patak za to što se dešava u Srbiji. Neki put nešto lupe više za obraćanje svojoj političkoj publici, i to je to. Jedini ko se koristi ovom situacijom jesu ekstremističke struje među Albancima. Od razumnijih među Albancima, već je mnogo napustilo to Kosovo koje su im Vadikali poklonili.
Ti idi promeni tamo na vikipediji i dodaj Belorusiju na našu stranu 🤣 Zelene i leve evropske stranke i Belorusija protiv Rusa, Kineza i Amera 🤣 Da ludilo bude kompletno.

Gomila gluposti da je bespotrebno komentarisati.
Neverovatno koliko se studenti prirodnih fakulteta bolje snalaze u društveno ekonomskim temama. Drugovi filozofi kao da žive u bablu odvojeni od realnosti. ETF svetla tačka.

Imam osećaj da si jako promašio ovde. Objava Filozofskog je pravo u centar politički komentar o 5. oktobru. Možeš da se ne slažeš sa njihovom interpretacijom, ali daleko daleko od toga da je to "gomila gluposti".

Vrh