Dovoljno je setiti se primera vizne liberalizacije iz 2009. i 'op, porasla podrška na 2/3 građana Srbije + 20% neodlučnih za članstvo... 14% protiv... i to posle proglašenja Kosova za državu i naleta priznanja...
Dovoljan je jedan konkretan, suštinski mig Evrope i šta to sve znači i na kojim sve društvenim poljima od radnih prava, preko privrede, imovine do obrazovanja, nasleđivanja, brakova... I pukli ste ponovo.
Ali trubite i dalje o okupatorima i veleizdajnicima, ako vam je tako lakše i čini vam se da je ekstremno desno neka većina...
To se u par meseci da ne kažem nedelja menja ako ima volje...
nemam ništa protiv toga da se podsetimo 2009. godine. recimo, ja sam zapamtio kultni slogan
šengene beli, voždovac te želi, kao izraz jedne duboke posvećenosti ds-a lokalnim pitanjima. treba ga se setiti i ono kad se (recimo, prošle godine) vučiću prigovara kako je jedan baš zao čovek zato što na lokalnima izborima kao temu uvodi izjašnjavanja o državnim i nacionalnim pitanjima, te kako takve podvale niko nikada usvijet nije radio. nego, kako li se beše završio taj izborni ciklus na voždovcu?
ah, da. sad, imajući u vidu to da su nam naši evropski prijatelji 2008. podarili i sns, ovakav ishod se takođe da tumačiti izraz jedne duboke vere u eu, slažem se. zato svi vi evroverci i jeste na jednoj strani, a pristojan svet na drugoj.
posvećenost evropske unije zaštiti radnih prava u srbiji je nadaleko poznata. eu zvaničnici su tamo tokom ds privatizacija, a i za vreme kasnije vučićeve konačne razgradnje radnih prava, tikove zaradili od namigivanja po tom pitanju. nisu? al evo, saće, samo da zašilje penkalo. bitno je samo da evropski plamen plamti dovoljno dugo.
ne znam o kakvoj imovini se priča, ali ovde je ugrožena prvenstveno nekadašnja javna (po postpetooktobarskim instrukcijama... joj, ne znam čijim, na vrh mi jezika) i ona koja se nađe na udaru investitora (koji su do kapitala mahom stigli razvaljivanjem te iste javne imovine, braneći boje one političke opcije koja im je to u tom trenutku omogućavala).
u privredi se takođe sve odvija po planu.
za nasleđivanja i brakove ti verujem, tu će sigurno u nekom trenutku stići oštro saopštenje. uostalom, to je jedino i bitno, zar ne?