Šta je novo?

Izbori 2025

Извини молим те:
- Опозиција је потписала Бриселски споразум
- Опозиција је урнисала Четврту Армију са разбуцавањем срца исте на адреси Савски трг 2 Београд?
- Опозиција је дала њиве безубом Арапину, што чак ни Турак Османлија Србину није одузео?
- Опозиција је дала странцима Јадар, руднике бакра и злата?
- Опозиција је разбуцала ко свиња масан џак оно мало технократске базе научних института, електропривреде и остало?

Свима је јасно да нису, чак и они међу њима који су бар једном били у власти.

Ово захтева да се повуче реч, а то што их издајницима може назвати по неки турбо-десничар, који има везе са правим национализмом колико и Јелена Карлеуша са правом народном музиком окачити мачку о реп.

"југобумерске издајнике" се односило на црвено-црне, не на опозицију која би подржала студенте. Дакле, на де факто референдумском питању да ли народ подржава студенте или не, ти југобумерски издајници могу да буду само они који нису на страни студената у борби за владавину права већ на страни "старих". Да, то би обухватало и све партијаше који одбију да подрже студенте али они де факто и јесу издајници и на страни режима

Нећу да улазим у то да ли је неко ко није ни био на власти исправан јер није ни био у прилици да почини икакву издају и шта они који јесу имали прилике да буду на власти и сами радили али свакако нисам хтео да напоменем да је икаква опозиција гора од Вучића нити видим како би се то могло прочитати из оног што сам написао искрено

Живимо Жифотињску фарму, све што се не уклапа у досадашњи систем се плански са свих страна потискује и ради се на гушењу и преузимање свих аутентичних побуна овог народа. Једног дана када се схвати да власт,проглас, разни центри са ово и оно, НВО, активистичке неформалне групе раде за истог газду и да се једино се боре за то ко ће претакати мед, тек тада се можда нешто промени. До тада смо осуђени да се за туђе интресе кољемо, а да при свакој расправи констатујемо да су сви лопови и да нико већ деценијама није одговарао ни за једно недело учињено према овом народу.

Da li smo spremni da uveče na dan izbora svi budemo na ulici, ispred Rika ili gde već?
Jasno je sa će biti krađa i da pritisak mora početi odmah po zatvaranju birališta.
Naravno. Mora se stvoriti takva atmosfera, jednostavno euforija. Pitala je @MiraC
da li je bilo euforije 5-og oktobra. Kao neposredni učesnik mogu samo reći: o još kako. Bili smo spremni da idemo do kraja ili ili...pa šta bude.

Баш ретко када се деси да неки текст буде толико добар, да пожелим да га поделим, але ево га. Веома пажљиво, прецизно и разумљиво свима, рекао бих:

1000035060.jpg

Ispravite me ako grešim ali koliko sam ispratio:

-Miloš Francuz je protiv studentske liste
-Đilas ćuti
-Ponoš ćuti

Srđan DS, Kreni-Promeni, Retardićev SDS, LSV podržali studentsku listu

Možda sam nekoga zaboravio ili kao što rekoh nisam za sad sve ispratio

Ђилас је (чини ми се) још пре неки дан подржао пре него што су одлучили, такође и ЗЛФ и НПС и Несторовић су подржали. Дакле, само Сорбона и Понош (још) нису. И међу овима који су подржали, постоје различити нивои подршке, али биће то све ок.

Poslednja izmena:
Ne znam što uopšte treba slušati mišljenja nesposobne opozicije? Da li oni podržavaju ili ne, da li će oni izaći na izbore ili ne - onako, boli nas ona stvar. Svako ko ne sarađuje u bilo kojem pogledu, direktno ili indirektno, ne zaslužuje pažnju, a još manje glas. Neka se oni sami odluče, da li će izaći samostalno na izbore, da li će praviti koalicije, jednu listu, to je na njima. Ja znam za koga ću glasati - a za opoziciju sigurno neću.

Meni je bitnije da ne smetaju nego da podrže.

Kad kažem smetaju znači da ne kandiduju svoje liste i dovode do rasipanja glasova.

Neka ćute i smrde u nekom zapećku kao i ovih 13 godina dok ne prođe ovo.

Ne znam što uopšte treba slušati mišljenja nesposobne opozicije? Da li oni podržavaju ili ne, da li će oni izaći na izbore ili ne - onako, boli nas ona stvar. Svako ko ne sarađuje u bilo kojem pogledu, direktno ili indirektno, ne zaslužuje pažnju, a još manje glas. Neka se oni sami odluče, da li će izaći samostalno na izbore, da li će praviti koalicije, jednu listu, to je na njima. Ja znam za koga ću glasati - a za opoziciju sigurno neću.
Tradicionalni mediji su relativno bitni, mogli bi opet da naprave privid da je opozicija podeljena i da jedni bojkotuju, a drugi ne.

To desilo prosle godine, tri partije sa jedan posto podrske odlucile da bojkotuju i onda kao ispalo da je opozicija podeljenja i da jedni bojkotuju, drugi ne...

Pred izbore umesto da se pricalo o izborima, pricalo se o bojkotu.

Tako da, bolje da ipak svi podrze.

DSS je nebitan, nemaju ni medije, niti iko za njih glasa jer ih gotivi, cisto jer su neka umerena desnica, sto ce jedna lista sve da pokrije.

Da li smo spremni da uveče na dan izbora svi budemo na ulici, ispred Rika ili gde već?
Jasno je sa će biti krađa i da pritisak mora početi odmah po zatvaranju birališta.
Ili ispred policijskih stanica kada krenu da hapse kandidate sa izborne liste zbog terorizma, korupcije, rušenja ustavnog poretka itd...

Ili im buše gume na automobilima, možda nešto gore.

Čije god ime da se pojavi na toj listi, automatski postaje meta režima.

Vučko odgovororno tvrdim da je minimum 50% od tih 900.000 glasova nije išlo na neku pojedinačnu stranku već protiv žvalavog uključujući i moj glas..evo sad da me pitaš za koga sam glasao nemam pojma iskreno. Verovatno za opciju za koju sam mislio da će da skupi najviše glasova kako se moj glas ne bi rasipao. Opozicija se zaista razotkrila nakon prošlih izbora...od onog doktora u Nišu..do onog magarca sa Starog grada kome se ni imena ne sećam koliko se utopio u SNSovce i pao u zaborav. A ove lažne patriote koje prihvataju neka odlikovanja od okupatora neću ni da ubrajam u opoziciju. Vreme je iskreno...da svi odu na smetlište istorije...imali su svi šansu ..ili su izigrali poverenje ili ništa uradili nisu. Možete me etiketirsti kao hejtera..kao osobu koja čeka Isusa...ali što kažu oni dokaži da nisam u pravu. Ovim studentima i profesorima dajem još jednu šansu...jer su barem ujedinili ozbiljnu masu oko istih vrednosti i ciljeva...bez da su pali na neke fore SNSovaca. Nijedna druga opcija me ne interesuje i tretiraću je kao okupatorske spavače.

Poslednja izmena:
Deo SPN-a koji je izasao na BG izbore je odmah doziveo debakl cim se pojavio bilo ko drugi, odnosno Savo.

SPN moze da ima 9000 glasova maksimalno, ako glasaju samo ljudi koji ih gotive za njih.

900 000 mogu da imaju samo dok nemaju alternativu i narod nema za koga drugog.

No, dobro, treba nam i tih 9000, tako da, idemo svi zajedno.

,,Баш ретко када се деси да неки текст буде толико добар, да .... ,,

Motivacioni tekst..... svi žele isto i jedno
A zapravo
koliko glava toliko varijanti i kao uvek sutra bice ono ,, pa nisam se ja za ovo zalagao ,,
kao imnogo puta kroz istoriju do sada

Eto nisam optimista sutrašnjice ...
mozda zato što sam danas mladji jedan dan više nego sutra

Deo SPN-a koji je izasao na BG izbore je odmah doziveo debakl cim se pojavio bilo ko drugi, odnosno Savo.

SPN moze da ima 9000 glasova maksimalno, ako glasaju samo ljudi koji ih gotive za njih.

900 000 mogu da imaju samo dok nemaju alternativu i narod nema za koga drugog.

No, dobro, treba nam i tih 9000, tako da, idemo svi zajedno.
Снага СПН је била у томе што се самопрогласила за најанти-АВ-СНС листу. Чим су се поколебали, ту је улетео ко год је наступио са анти-АВ-СНС наративом.

Ђилас је (чини ми се) још пре неки дан подржао пре него што су одлучили, такође и ЗЛФ и НПС и Несторовић су подржали. Дакле, само Сорбона и Понош (још) нису. И међу овима који су подржали, постоје различити нивои подршке, али биће то све ок.
Evo jedan hot take, alternativa.

Ko god ne izadje na izbore sa svojom strankom i listom, bilo samostalno, bilo u koaliciji, ne zasluzuje da se bavi politikom, ni sada ni nikada.
Zamisli, gradis nesto, zalazes se, trosis decenije, imas program, cilj, plan. Ubedjen si duboko da je tvoj put pravi, sve si podredio tome.
Mislim, ako nisi, onda bas nemas sta da trazis.
Ali ako jesi? I onda ces da se povuces sa izbora? Pa da se kandiduje licno Isus, ne bi me naterao da ne izadjem na izbore.

Jedna ozbiljna stranka i ozbiljan lider koji je sve ovo gore, ponosno izlazi, i ako podrzava i studentski pokret, prosto kaze-ja mislim, kao sto ceo zivot mislim, da je moj put pravi i ne vidim bolji. Ako ne glasate za nas, glasajte za studentsku partiju. Ako iz nekog razloga necete ni za njih, onda glasajte za bilo koju opozicionu.

Mi nastavljamo sa svojim programom, i sad i zauvek, voleli bi da sami imamo vecinu, ako ne, onda koaliciju sa studentskom partijom, ako ni to nije dovoljno, onda koaliciju sa ostalim opozicionim partijama.

Vrh