Šta je novo?

Izbori 2024

Zaboravio si profesorku Biljanu Stojković, odnosno da vidimo ima li neko sa detetom školskog uzrasta koji je zaokružio kandidatkinju sa takvom biografijom...

Evo dole sta kaze hrvatski predsednik.
Tipican pogled sa zapada, "'odozgo".
Soliti pamet drugome.
Beda je nas nesuverenizam, sto nismo gazde cak ni u svojoj kuci, sto resavamo probelme drugih.

Председник државе Зоран Милановић честитао је Александру Вучићу победу на изборима. “Позвао сам на сарадњу са Србијом и да се определе где желе да буду, јер Русија је далеко”, рекао је.

Dok beogradski urbani dozvoljavaju da im se soli pamet, ekipu iz predgradja bas briga i glasaju za coveka koji ih uspesno vara i prodaje strancima.

Ali uočite bitan detalj: Zoran Milanović ima govor, stav i sve manire jednog Vučića, samo što je leva opcija.
Znači opozicija u Srbiji treba da nađe nekakvu sirovinu tipa Zorana Milanovića, a takvi slučajevi ne rastu na drvetu, čak ni u Srbistanu.

Brzinska analiza mog biračkog mesta na kojem je bila ogromna gužva i susednog gde nije bilo skoro nikoga.

Tamo gde je bila gužva je nerešeno (SNS - Đilas)
Tamo gde nije bila gužva je SNS pukao.

Sa obzirom da sam sinoć oko 19h prošao pored škole gde je bilo glasanje i primetio veliki broj parkiranih vozila, mislim da sa velikom sigurnošću mogu da tvrdim da je bio veliki pritisak od SNS na glasače da izađu ili su ubacili nove ljude u spisak.

Kada budem imao vremena uporediću sa rezultatima referenduma i prethodnih izbora.

Не знам колико је Ћута леви, али зна да обруси на ТВ. Лепо је натрљао у нос оној паметници из академије младих лидера и Марићу скоро.

Koliko nasih politicara uopste razume da je svet na prevojnoj tacki.
Globalizacija, ostaci neoliberlnih gluposti, sve to postaje proslost.
Kraj je FIRE ekonomije, sveta usluga, kraj menadzerske kulture, kraj "lepih, mladih i uspesnih" na Menhetnu i Novom Beogradu.

Svet se deli na :
- one koji imaju sirovine (Rusija, neke zemlje Juzne Amerike...)
- one koji imsju rad i fabrike, farme programera... (Kina, Indija...)
- one koji imaju Holivud i stampariju novca

pa vi birajte

Niko nije govorio (osim Vucica) o aspektu skoka cena sirovina.

Dok beogradski urbani dozvoljavaju da im se soli pamet, ekipu iz predgradja bas briga i glasaju za coveka koji ih uspesno vara i prodaje strancima.
Ekipe iz predgrađa čekaju Crvenu Armiju da ih oslobodi kao što oslobađa Ukrajinu i uspostavi Evroazijski vid ''demokratije'' i institucija...

Poslednja izmena:
Мало је било конкретне приче о економији. Мислим да је и целокупна економска политика одлазеће-нове владе непознаница.

Brzinska analiza mog biračkog mesta na kojem je bila ogromna gužva i susednog gde nije bilo skoro nikoga.

Sa obzirom da sam sinoć oko 19h prošao pored škole gde je bilo glasanje i primetio veliki broj parkiranih vozila, mislim da sa velikom sigurnošću mogu da tvrdim da je bio veliki pritisak od SNS na glasače da izađu ili su ubacili nove ljude u spisak.

Kada budem imao vremena uporediću sa rezultatima referenduma i prethodnih izbora.

Kako je sve to proslo kroz silnu kontrolu tzv opozicije?
Da li p ostoji prikaz rezultata po bir. mestu u Bgd?

Ama nema više šta da se analizira kada je sve tako jednostavno. 3/4 odrasle Srbije su kmetovi poduralskog tipa.
Nas 17-25% koji ovo još ne čitaju iz inostranstva, mi smo buržuji koji uopšte nisu homogeni, već trećina nas svršava na iste stvari kao i dr Miloš Jovanović, trećina na EU-NATO a trećina na LGBT-inovaciono društvo-cirkularne migracije, tako da u suštini nismo ni za onu stvar i nikada ništa u politici nećemo postići dok ne angažujemo neko prepredeno, manipulativno i prevrtljivo govedo kao što je recimo Zoran Milanović. A ni tako neki nam nikad ne bi valjao.

Мало је било конкретне приче о економији. Мислим да је и целокупна економска политика одлазеће-нове владе непознаница.

Zato što niko živi ne zna pravac u kome sve ide, inflacija, kamate, resursi, potencijalna deglobalizacija, multipolarni svet. Čeka se da se vidi šta će Rusi da urade.
Koliko god ne mogu da ga smislim, zaista smatram da je neutralna politika za sada najbolja, balansiraće koliko može, a jasnom polarizacijom uvek može da pogreši!

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Svet se deli na :
- one koji imaju sirovine (Rusija, neke zemlje Juzne Amerike...)
- one koji imsju rad i fabrike, farme programera... (Kina, Indija...)
- one koji imaju Holivud i stampariju novca
I opet uprkos svemu tome, odnos ljudi koji se sele na zapad i ovih koji se sele u Rusije, Kine, Indije... je stalno 99:1...

I opet uprkos svemu tome, odnos ljudi koji se sele na zapad i ovih koji se sele u Rusije, Kine, Indije... je stalno 99:1...
Indijaca ima toliko da neki moraju i da se sele.
Vicecemo ko ce sad da se seli. I bez rata, cene sirovina su skocile. Nema za sve.
Nedavno sam gledao jednu analizu i covek je pricao kako ocekuje uskoro da vidi Nemice kao sobarice i sluskinje u Aziji.
(Pedantne su i dobro namestaju kevete)

German Retailers To Increase Food Prices By 20-50% On Monday​

Доњи Дорћол је на градским изборима дао између 24% и 29% листи СНС. Ја не знам ко су ти људи, не познајем нити једног ко овако у разговору подржава власт (а нарочито градску), а притом избегавам да се дружим са снобиштима.

Nema tu ništa nelogično, naša elita imitira rusku elitu.
A to znači, svoje dupe na zapad, a duša i prazna priča lebde tamo negde ka Vladikavkazu/Vladivostoku.
Jer dok se zna od čega se živi, iracionalno sanjarenje ne košta ništa. Tako da jedno ne isključuje drugo.

Zato što niko živi ne zna pravac u kome sve ide, inflacija, kamate, resursi, potencijalna deglobalizacija, multipolarni svet. Čeka se da se vidi šta će Rusi da urade.
Koliko god ne mogu da ga smislim, zaista smatram da je neutralna politika za sada najbolja, balansiraće koliko može, a jasnom polarizacijom uvek može da pogreši!

Ako Rusi ne uniste Ukrajinu gotovi su.

Доњи Дорћол је на градским изборима дао између 24% и 29% листи СНС. Ја не знам ко су ти људи, не познајем нити једног ко овако у разговору подржава власт (а нарочито градску), а притом избегавам да се дружим са снобиштима.
Da nagađam: po donjem Dorćolu se svašta nešto izgradilo na dunavskom pravcu za neke nove ljude, u godinama dok je Bastać igrao šugice sa Vesićem po Kalemegdanu?

Uzorak sasvim dovoljan

IMG_20220404_145759.jpg
IMG_20220404_145817.jpg

Indijaca ima toliko da neki moraju i da se sele.
Vicecemo ko ce sad da se seli. I bez rata, cene sirovina su skocile. Nema za sve.
Nedavno sam gledao jednu analizu i covek je pricao kako ocekuje uskoro da vidi Nemice kao sobarice i sluskinje u Aziji.
(Pedantne su i dobro namestaju kevete)
Rekao bih ti ''živi bili pa videli'' kao neki vid kompromisa i ''slažemo se da se ne slažemo'' odgovora. Ali sam onda uvideo da u nekim slučajevima, koliko god vremena da prođe, nekim ljudima neće biti dovoljno da shvate i pomire se sa nekim činjenicama.

Kao što danas slušam mitomanije o Ruskom procvatu koji samo što nije, o Ukrajincima koji su presrećni što su ''oslobođeni'', o Kineskom prosperitetu, Indijskom rasadniku genija i wunderkindova, zatim o propasti SAD, raspadu EU... tako sam slušao i 2000. godine. I slušaću i 2050. I tada će isto da bude priča ''evo sad će, samo što nije, sačekaj i videćeš''.

Tako da ne znam šta bih ti rekao, jer ''živi bili pa videli'' ne radi. Jer koliko god poživeli i sačekali, opet se valja ista priča - ''sa' će, ne razumeš ti to, samo sačekaj''.

Tako da bm li ga... Ok, kako ti kažeš.
Ako smem samo da pitam - za kada je ta procena da će Nemci da budu sobarice i domari u Indiji i Bangladešu? Za godinu, dve, pet, deset...? Čisto da znam.

Poslednja izmena:

U zgradi u kojoj zivi moja majka ima 40 stanova. Ona poznaje te komsije. Od tih 40 porodica samo 6-8 je protiv SNS-a.
U zgradi u kojoj ja zivim, od 14 stanova, 4 su protiv SNS-a. Postoje cak i komsije koji su se slikali s Vucicem i imaju njihove kalendare itd.
Sve je to na Donjem Dorcolu.

Ovo nisam hteo da pisem pre izbora.

Rekao bih ti ''živi bili pa videli'' kao neki vid kompromisa i ''slažemo se da se ne slažemo'' odgovora. Ali sam onda uvideo da u nekim slučajevima, koliko god vremena da prođe, nekim ljudima neće biti dovoljno da shvate i pomire se sa nekim činjenicama.

Kao što danas slušam mitomanije o Ruskom procvatu koji samo što nije, o Ukrajincima koji su presrećni što su ''oslobođeni'', o Kineskom prosperitetu, Indijskom rasadniku genija i wunderkindova, zatim o propasti SAD, raspadu EU... tako sam slušao i 2000. godine. I slušaću i 2050. I tada će isto da bude priča ''evo sad će, samo što nije, sačekaj i videćeš''.

Tako da ne znam šta bih ti rekao, jer ''živi bili pa videli'' ne radi. Jer koliko god poživeli i sačekali, opet se valja ista priča - ''sa' će, ne razumeš ti to, samo sačekaj''.

Tako da bm li ga... Ok, kako ti kažeš.
Ako smem samo da pitam - za kada je ta procena da će Nemci da budu sobarice i domari u Indiji i Bangladešu? Za godinu, dve, pet, deset...? Čisto da znam.
U Rusiji ce se jedno vreme ziveti vrlo tesko.
Medjutim, ako uspeju da zastite svoje prirodne resurse od pljacke i prodaju ih Kini, imace progres.
Ako ne uspeju, ostaje nam FIRE ekonomija i stampanje novca i zivot u totalitarnom liberalizmu, tj Vucicevski svet.

A sto se tice ekonomskih efekata, oni ce kod nas poceti vec sledecih nedelja.
Sve sto ce se desiti je bilo blokirano zbog izbora.

Vrh