Šta je novo?

Izbori 2024

Zamislite da smo poslali Sašu Jankovića ili Zdravka Ponoša da pobede na izborima u Siriji ili Jemenu.
I nakon što se posunete i tečno progovore arapski, imali bi petostruko lošiji rezultat nego ovde.
Nije do kandidata, već do stanovništva razvaljene države.
Sve tehnologije rimskog carstva izgubljene su u nekoliko generacija nakon propasti državnih institucija.
Tako je i sa nama, dovoljno je generacija prošlo od Nikole Pašića do Njegove Žvalavosti (koja sebe vidi kao Pašića i Tita u jednom) da narod više ne ume da rukuje državom koju je od 1804. godine stvarao.

P. S. Najvažnija stvar koju sam naučio o rimskom carstvu je da su rimski senatori delili leba, zejtin, soli, polutke, svojim botovima koji su ih veličali na ulici.
Mi smo u politici na tehnološkom nivou od pre 2000 godina. Ali i tada i sada, sve je bilo uredno zavođeno i arhivirano sa pečatom.
Rimski plebs bi prosvetitelje, reformatore i bilo kakve opozicionare razapinjao na krst na sred ulice.

Poslednja izmena:
Zamislite da smo poslali Sašu Jankovića ili Zdravka Ponoša da pobede na izborima u Siriji ili Jemenu.
I nakon što se posunete i tečno progovore arapski, imali bi petostruko lošiji rezultat nego ovde.
Nije do kandidata, već do stanovništva razvaljene države.
Sve tehnologije rimskog carstva izgubljene su u nekoliko generacija nakon propasti državnih institucija.
Tako je i sa nama, dovoljno je generacija prošlo od Nikole Pašića do Njegove Žvalavosti (koja sebe vidi kao Pašića i Tita u jednom) da narod više ne ume da rukuje državom koju je od 1804. godine stvarao.

Ovo si odlicno primetio. Postoji kriza upravljanja. Ljudi kod nas vise ne znaju da upravljaju kucnim savetom, drzavom, svojom porodicom... To nisu samo ratovi devedesetih, tu je i totalitarna propaganda konzumerizma. KOliko porodica kao jedinu zajednicku aktivnost ima odlazak u trzne centre. Ti ljudi vise ne mogu da budu normalni posle nekoliko godina.

Bože me sačuvaj i sakloni, koji cirkuzanti..

Brod tone, putnici pevaju..

Lalalalala... :ROFLMAO:

A to prva objavi Srbljanovićka...

I posle se čudi što je Petričić nacrtao ispod sns trpeze.

Svaka čast! Zato nisam potpisivao nikakve peticije. Ljudi su teška g...a, opet glasaju za Vučića, a mi da im spašavamo zemlju. Ne pada mi napamet. Ovde je sve umrlo, gotovo je. Kreće proces izumiranja.

Sami, ali kasno. Cuta izgleda je brzo video koliko je sati, ali nije hteo da remeti jer su izbori bili blizu.

IMG_20220404_154731.jpg

Ja znam za one narodne mudrosti tipa - ako vidiš gunj, udri, možda je seljak ispod - a vi, braćo, ako verujete u seljačku mudrost... šta da vam kažem:)

Očekivano i logično da tamo glasaju za njega. Sva ona ekipa koja je nešto pred kamerama trućala protiv rudnika kad im je Respirator bio u poseti je poželela da rudniku proda njivu - ako već nije - i da nekoga iz familije zaposli u rudniku, što će se i desiti. I uopšte ne želim da mi turbolevičari blokiraju Sava centar zbog toga...

Tako je i sa nama, dovoljno je generacija prošlo od Nikole Pašića do Njegove Žvalavosti (koja sebe vidi kao Pašića i Tita u jednom)
Poređenje njegove žvalavosti sa Titom je potpuno na mestu, on je posle Tita možda drugi vlastodržac koji je najteže oštetio Srbiju i sve srpske nacionalne interese.

Samo mi nije jasno na osnovu čega on sebe poredi sa Nikolom Pašićem? Pašić je u Prvom Balkanskom Ratu 1912. oslobodio od viševekovne turske okupacije Staru Srbiju (KiM, južna Raška, Vardarska Makedonija), a pobedom u Prvom Svetskom Ratu 1918. je oslobodio i sve srpske zemlje koje su bile pod Austrougarima. Rezultat Pašićeve politike je da je od nekadašnjeg malog Beogradskog Pašaluka napravio najveću i najjaču zemlju na Balkanu, na stranu što je naknadno stvorena Jugoslavija kao tuđa država.

A koji su Vučićevi državnički rezultati, da bi se mogao porediti sa Pašićem? On je tačno 100 godina posle oslobođenja Kosovo i Metohiju vratio nazad okupatorima (i to bez rata), a predaće i Rašku i Vojvodinu kada njegove gazde odluče da otvore to pitanje. On svojom politikom poništava naše davno postignute nacionalne pobede, pre se može reći da je on Pašićeva inverzija, kao što se i celokupna vladavina SNS-a u 3 reči najbolje može opisati kao inverzija svake normalnosti.

Pašić je oslobađao i ujedinjavao srpske zemlje, a Vučić ih jednu po jednu rasprodaje, i jedino što on dobija zauzvrat u toj trgovini je blagoslov Amerikanaca da sa svojom bulumentom ostane na vlasti i krade gore nego što se kralo u najcrnjim danima DOS-a.

Poslednja izmena:
A AV se poredi sa Pašićem po dužini vladanja valjda..

Sami, ali kasno. Cuta izgleda je brzo video koliko je sati, ali nije hteo da remeti jer su izbori bili blizu.

Pogledajte prilog 133038
Кандидаткиња Скупштине слободне Србије освојила је 3% гласова на председничким изборима. Мислим да је време да се и та организација повуче и да препусти опозиционо деловање неком другом.

Ipak, nije meni sve ni tako loše ispalo. Prvo drago mi je što su ovi raging levičari potučeni do nogu (ne računam SPS izlapele i interesne glasače)! Dakle eto moguće je da se pojavi mlad, kulturan, obrazovan, sposoban čovek kome su bitni nacionalni interesi, a pri tome ne bi zarđalom kašikom vadili oči (ili kako ono beše?), a da pri tome većina tih ubačenih radikalnih struktura bude van igre zato što ih je narod prepoznao!

Drugo za mene lično je veliko iznenađenje što je uopšte BG bio ovako egal! Sada kad je već tako, mora da se napravi buka od strane svih, da se napravi pritisak za nove lokalne izbore i još veću izlaznost! Na tom nivou više nije bitna ideologija, nego je crno ili belo! Dakle ili Gangula tj Vesara ili neko ko može, zna i nije korumpiran, pa makar na sred Gazele sa crvenim maramčetom vikao antifa, antifa...

Ne, ćutanje....

Svaka čast! Zato nisam potpisivao nikakve peticije. Ljudi su teška g...a, opet glasaju za Vučića, a mi da im spašavamo zemlju. Ne pada mi napamet. Ovde je sve umrlo, gotovo je. Kreće proces izumiranja.

Ne radi se samo o njima, nego i nama (vodotokovi). Oni su skupo prodali kožu (imanja).

AV jedino po dužini svoje vladavine može da se poredi sa Pašićem, ali uporedni rezultati te dve vladavine su nebo i zemlja.

Po toj logici bi i njegov politički otac Milo u Crnoj Gori mogao da kaže da je "novi kralj Nikola" po dužini vladavine. Ali sem tog jednog detalja, oni nemaju apsolutno ništa zajedničko, ni unutrašnju politiku, ni spoljnopolitičku orijentaciju, pa čak ni isti nacionalni i verski identitet.

Имају нешто заједничко. Никола је носио димије и људе који носе панталоне поспрдно звао "гаћани", а Мило - чији предак је служио Николи на високом положају - од умјетности највише воли Шака Полументу.

Таки су ође дуговјечни.

Jel to od vakcinacije? Mozda bih i ja mogao 🤔

Ćuta šmekerica stajl..

Nego, šta bi sa Konstraktinim glasačima? Koja moša, ipak je pobedila baba Desanka što u Glibovcu čita sudbinu u džigerici. :ROFLMAO:

Konstrakta je na brzinu pobedila.
Sto sam i ja pricao, napravi pokret, cuti, kreni svim silama u kampanju i proteste par dana pred izbore, ne daj im vremena da te diskretuju i da sam sebe diskreditujes.

Zamislite izbore nekoliko dana posle onih blokada.

Не загризе ли опозиција сада из све снаге Београд и ако не употребе све могуће механизме пропашће нам и следеће четири године, бојим се да ћемо као друштво ући у потпуну политичку апатију што отвара врата партијској/државној диктатури до сада невиђених размера. То нам показују гласови из Горњих Недељица, оно је хорор. Када их нису литијум и протести освестили онда неће ништа, да падне атомска бомба опет би гласали исто.
Рио Тинто је дакле био само одличан маркетинг и одскочна даска за опозицију, драго ми је што су се десили протести јер су гласачи из урбаних средина спремни за промене и подршка опозицији се коначно акумулирала. Остаје им једино да преброје сваки глас у БГ ако треба по два пута и да се свака неправилност пријави како би се поновило гласање на биралиштима јер видим да ће их бити поново на 20-ак места. Толико су близу победе да ја мислим да не треба ни милиметар да се повлаче. И поред нефер и сурове кампање, СНС идолопоклонство је коначно уздрмано у престоници, ја мислим да је ово најбитнији закључак јучерашњих избора.
Сада остаје да пратимо да ли ће листа Ајмо људи прећи цензус након поновљеног гласања, да ли ће Мица зАVетница коначно да нам призна да ли је лажна опозиција или не и да ли ће настати тихи рат између СНС и СПС, што се може одразити на будућу владајућу коалицију.

Vrh