stex_pb
Expert
- Učlanjen(a)
- 04.08.2019.
- Pohvaljen
- 16.854
Nisu poneli ni flašicu vode na put, samo ruke u džepove. Ne umeju ni da odglume da idu peškeStokholmski sindrom.
Nisu poneli ni flašicu vode na put, samo ruke u džepove. Ne umeju ni da odglume da idu peškeStokholmski sindrom.
Нема шта. Ово је бунт генерације. На једној страни млади, без траума ратова и санкција, али свесни стања-срања у ком живимо, и жељни нормалног живота, а на другој страни промашене генерације са комплексима, титини пионири дресирни да воле власт и вођу, и шверц комерц привреда и пливачи кроз канализацију жељни да испливају у веце шољи неког буџе и уђу му у гузицу.
Ayууу који шук Чеди од бившег партијског саборца хахахаха
Добар део студената је просто ужаснут овом европејском бициклијадом (о чему сведочи и бројка од 80 ентузијаста) али зарад мира у кући не изражава се јавно.
Polako izlaze na videlo razmere zločina koji se planirao i kraj režimskih laži da nikakva upotreba nepoznatog oružja na mirnim demonstrantima tokom 15-minutne tišine nije bilo. Jasno je bilo svima da je besmisleno negirati upotrebu nepoznatog oružja kad su hiljade ljudi bili svedoci i ima gomila video snimaka tog događaja, ali režimska propagandna mašinerija nikako da shvati da ne može da se laže u tolikoj meri bez posledica, i sad su opet uhvaćeni u laži, ali ovaj put su uhvaćeni u laži u vezi terorističkog akta.Ayууу који шук Чеди од бившег партијског саборца хахахаха![]()
Добар део студената је просто ужаснут овом европејском бициклијадом (о чему сведочи и бројка од 80 ентузијаста) али зарад мира у кући не изражава се јавно.
"Ајде не глуматај будалу"Ajde ne glumataj budalu.
Prvo brojka svedoči o profi biciklistima među studentima koji su bili voljni na takav poduhvat i taj broj nije mali.
Kao drugo, Evropski sud za ljudska prava je institucija Saveta Evrope, kojeg smo mi član i tamo su se uputili.
Tek bi "državi Srbiji" čitaj Žvali bile odrešene ruke da radi šta hoće da nam ta svojevrsna poslednja instanca u brojnim sudskim procesima, kad prođeš svu nepravdu domaćeg pravosuđa, ne naloži šta da radimo, kako da ispravimo nepravdu i koliko da platimo ljudima odštetu. Presude po kojima moramo da postupamo, da nas ne izbace odatle. Što bi bio težak poraz i potpuna izolacija, a predstavilo bi se kao pobeda suverenizma koju biste ruku pod ruku sa ćacijima mogli da proslavite.
I dobro je što ćutite jer i ja ne spominjem vaša četnička obeležja a viđao sam i ih po protestima. Pa kad budu prvi slobodni izbori glasaj za koga hoćeš al Savet Evrope sad još treba da nam bude baukodseliće se i još malo normalnih što je ostalo na taj zapad ka kome studenti putiju, opravdano kivni, da barem pokušaju da skrenu pažnju, jer na istoku nema svrhe ni da pokušavaju. Što svi studenti dobro znaju.
Ovde nije reč o EU a kamo sreće da smo vrednosno i po standardnu spremni kao jedna Norveška, Švajcarska ili Island pa bih vas prvi potapšao po ramenu da ne uđemo...
Tada se ne bi ni postavljalo pitanje litijuma, niti bilo koje druge nepravde, na koje vlasti trećerazrednih nacija pristaju, da bi opstali na vlasti. Svoje ja se dobija standradom i poštovanjem ljudskih prava na dugi rok a Savet Evrope je samo početni korak ka tome. Svodite Srbiju na zemlji pudlu Putina koji je i noćas ubio tuce dece i nikad za to neće odgovarati i to zovete suverenošću.
Umanjujes značaj broja fizički spremnih na tako zahtevno putešestvije da skrenu pažnju gde još i može neko da ih čuje... Pa i ako niko ne čuje, probali su... Probali su tamo gde još neke koristi i nekakave pravde i neke satisfakcije po građane i ima dok vi i to suvereno ne napustite.
Kamo sreće da u tom trenutku ne budem u ovoj zemlji to da gledam.
Kao svega ih je 80, a drugi "su užasnuti"... Praviš nepotrebnu podelu bez razloga, pošalji CV rts- u... Tamo čekaju takve.
Ponavljam da ni jednom nisam spomenuo četnička obelezja i kolaboracioniste na majicama a viđao sam ih tokom protesta.
Tako da začepi do prvih slobodnih izbora i treba.
U Rusiji je laž opravdana, ako je u interesu Rusije. Oni su sve, samo ne poštenjačine.Jedino je mi je u celoj priči fascinantno da je FSB pristao da dođe i da potvrdi laž po principu pitaj brata lažova. Ako je stvarno pristao to znači da ni Rusija nije ozbiljna država već prćija poput ove naše.
Bilo je i drugo vreme. Svet je bio drukčiji, okolnosti su bile drukčije. Nije isto i kada krećeš u neke velike reforme i skokove napred. Kao što u pogledu industrijalizaciije nije bilo isto ko je krenuo još krajem 1900ih, ko posle Prvog a ko posle Drugog svetskog rata. Nisu iste startne pozicije i dometi.
Takođe, Singapur je jednod od svetskih pomorskih čvorišta. Srbija nije.
Srbija bi u nekom alternativnom univerzumu mogla da nauči da preuzme neke stvari od Singapura, ne sve. Ali i to bi moralo da se desi pre 60-70 godina, ne sad. Sad je kasno. Lično mislim da su prošli svi vozovi za Srbiju i za velike promene. Može da bude malo bolje i da se neke stvari i prakse uvedu i održavaju, ali to je to. Ogromnih promena iz korena teško da će ikad biti u Srbiji. Posle vladavine Miloševića i SNSa, posle tog 25-godišnjeg uništavanja i srozavanja društva previše je štete naneto samom mentalitetu i navikama ljudi da bi se ikada potpuno zalečili. Uz to, sama EU, koja nam diktira sudbine, ne želi da mi budemo nešto mnogo više od deponije i štrokave jeftine radionice šrafciger-industrije.
Takođe, ceo svet je sada u pesimizmu, stagnaciji, neizvesnosti i grču. Što je suprotno od onoga što je bila većina 60ih. U narednom periodu biće mnogima izazov samo da opstanu kao zemlje, a kamoli da prave skokove napred.
Inače, koga zanima, ovaj dokumentarac je lepo pokrio i sumirao sve što treba da se zna o Sinapuru:
Tri meseca bluda i razvrata pa kod koturovica na seansu ajahuaske da se prociste cakreАхахахахаха...Да га провере и на кетамин, то је сад популарно међу адвокатима, ветеранима наркоманије.