Pa da nastave da rede ono što su radili odlično proteklih par meseci. Apsolutno ništa ...i da ne kvare ovo što ovi mlaði i pametniji očigledno dobro rade. Eventualno da prisustvuju maskirani protestima i da nenasilno sabotiraju rad vlasti uvek kada žele da usvoje neku odluku. I da im samo postavljaju nezgodna pitanja i otkrivaju sve zloupotrebe vlasti. Eto samo to i dovoljno je od njih.U redu, sta bi opozicija trebala da radi trenutno?
Da dodjemo do nekog zajednickog shvatanje sta treba da rade pa na osnovu toga da li to rade ili ne da im sudimo
Posto mi se cini sad da im se cesto sudi apriori
Мислим да је у Србији тренутно на снази последња фаза власти Александра Вучића. Рекао бих да су у питању 3 петољетке:
1. 2012.-2017. Формирање апсолутне моћи прожете и хоризонтално и вертикално по свим државним структурама. Стварање пирамидалне парадржавне организације бројније и моћније од било које друге државне структуре, која служи да финансира саму себе, како би расла и расла, исисавајући најиздашнија вимена, и на крају постала кичма од које зависи функционисање читаве државе, како би се омогућио неометан останак на власти у наредних 10 година. Паралелно са тим, одвија се и процес деморалисања становништва, стављање у позицију жртве, и општи културно-образовни суноврат, како би се обезбедила подршка најширих маса.
2. 2017.-2022. Потпуно уништавање свих политичких противника, и довођење великог броја њих у своје редове (или макар држање на кратком повоцу), стварајући најшире могуће политичке савезе (у трећој фази ће бити јасно зашто). Стављање свих друштвених чинилаца у функцију подршке - привреда, спорт, војска, образовање, здравство, да би се политичка групација поистоветила са ДРЖАВОМ - ко је против АВ, тај је против државе. Истицање разних мизерних појава у први план (Весић, Вулин, Грчић), како би попут сунђера апсорбовали незадовољство, а прави актери настављали неометано да раде као и до сада.
3. 2022.-2027. Заокруживање политичке заоставштине неким чудесним пројектима. Припрема тла да се расформира парадржавна хоботница, тако да се онемогући таква количина моћи било коме у будућности, и како би се показало да на крају владавине држава има своје институције које раде свој посао. Формирање нових политичких организација из садашњег СНС-а, и ових на кратком повоцу, што би значило да су и будућа власт и будућа опозиција сада на власти, и да касније неће постојати никаква лустрација, и да ће лик и дело АВ моћи да се уклеше у камен, и да он може да започне своју тренерску каријеру у миру, релаксиран од великих светских проблема и унутрашњег непријатеља.
Дакле, ово је кључно - ово што се дешава протеклих пар година, и данас - придобијање што шире групе "грађанске" Србије да учествује у Влади, или да буде ту негде, како би се будућа проевропска лева странка формирала из редова власти. За десницу је то већ давно решено.
Јасно ми је које су ово димне биле, такође знам и како су се, а можда још увек, уносиле на трибине. Па ако су унешене по истом принципу онда ме живо занима ко је био жртвено јаре.Нису то димне бомбе попут војних већ оне навијачке или као што се користе последњих година при журкама откривања пола бебе. Опет глупа фора искрено.
Nema te osobe koja je voljno predala vlast. Vlast opija svakog, bez izuzetka.Цитирао бих самог себе још из 2022. Мислио сам тада да постоји савршен злочин, али изгледа да је власт најјача дрога, и да је фундусар без новчаника испао глуп на крају - није могао да се одупре пориву грамзивости и зависности, дај још још још још још...
Он, има томе стотињак дана, више не мисли да ће се на власти после њега смењивати Марко Милошевић и Милица Стаменковски, да ће њему подизати споменике, да ће лоповлук, лажи и смрти бити надгласани мегафонима Симе Спасића, и организовањем масовних тоалет екскурзија. Мисли само на то што се није професионално оспособио да уме да заради за леба за своју породицу, и што није имао план Б.
Ti si nesto pomesao. Jedina mesta gde vrsi taj rucni pretres u stadioni i sportske hale. Dimnu mozes da uneses bez problema u avion.Јасно ми је које су ово димне биле, такође знам и како су се, а можда још увек, уносиле на трибине. Па ако су унешене по истом принципу онда ме живо занима ко је био жртвено јаре.
Уколико нису на тај начин унели, како су са њима ушли у скупштину? Да ли се то тамо пролази без претреса, на поверење? То би било веома наивна процедура уласка у најбитнију државну институцију.
Имамо Пунишу Рачића као пример из историје који нам указује да не би ваљало било кога пустити без претреса.
Ajde da se prvo potvrdi da je to lokacija pa onda komentarisite.
Ja sam i dalje šokiran, života mi, što ovde na ovom forumu ...u ovoj načitanoj i obrazovanoj masi ...ima pojedinaca koji su oduševljeni ovim potezom i cirkusom u skupštini. Ok izdvajam ove botove koji su ovde po zadatku...
Да потенцира у скупштини непријатна питања по власт, да потенцира конкретне реалне проблеме грађана, пре свега комуналне. Да подсећа на неиспуњена обећања. За почетак. А не да даје муницију пинку и информеру.
То се у пракси лако реши - Ђилас да излиста све жуте министре и функвионере и где су столовали за време жутог олоша, од Малог до Шапића и Кене.To zvuči lepo, ali skupština je potpuno devastirana kao institucija od strane SNS da takav dijalog više nije moguće voditi.
Opozicija ustane, počne da kritikuje neki zakon, onda poslanik SNS ustane i govori im da su žuti lopovi, Šolakovi plaćenici, izdajnici srpskog naroda, sećamo se svi kako je bilo kad ste vi bili na vlasti itd itd. Pa počne svađanje sa predsednikom skupštine koji gasi mikrofone i slično.
Pretvorili su skupštinu u parodiju demokratije.
То тако иде. После неког времена, нећеш бити шокиран и тада ћеш пожелети да се повучеш са овог форума и препустиш га... Милошима Јовановићима.Ja sam i dalje šokiran, života mi, što ovde na ovom forumu ...u ovoj načitanoj i obrazovanoj masi ...ima pojedinaca koji su oduševljeni ovim potezom i cirkusom u skupštini. Ok izdvajam ove botove koji su ovde po zadatku...
Како поред скенера можеш да унесеш? Због паковања марамица које ми је остало у џепу су попиздели на Шиполу кад сам стао на скенер.Ti si nesto pomesao. Jedina mesta gde vrsi taj rucni pretres u stadioni i sportske hale. Dimnu mozes da uneses bez problema u avion.
Trenutno nema.... ovi su omrznuti, nova snaga tek treba da se pojavi i organizuje.Ima li bilo ko u politici da Vam valja?
Ceo svet ide u tri lepe majčine i potpuno je naivno očekivati da će neko da obraća pažnju na nas. Kao što je naivno povezivati ćutanje EU sa podrškom Vučiću.... EU sada bije egzistencijalnu bitku sa činjenicom da je postala irelevantna i nepotrebna. Baš će nama da se bave... Iskreno, vrlo sam srećan zbog toga. Nek se malo krčkaju u sosu koji su sami zakuvali.Svetski mediji ignorišu šta se dešava u Srbiji već tri meseca
Izgleda da je tako i svaka im čast na tome. Dok su čisti, imaju šansu da svoje zahteve izguraju maksimalno koliko je to moguće. Onda treba da proglase pobedu i završe protest. Radikalizovati protest, dodavati nove zahteve ili osnivati političke stranke bilo bi samoubistveno i vodilo bi da se siguran trijumf na kraju pretvori u debakl. Izgleda da je neko tamo dovoljno pametan da to primeti. Inača, juče mi reče prijatelj da beogradske menze pripremaju samo 20% obroka koji se inače služe studentima. Što znači da je 80% studenata van Beograda, otišli kući i samim time ne učestvuju u protestu. A od ovih 20% nisu svi u protestu, neki i malo bleje. To je realnost. Treba to imati u vidu.Studenti očigledno nemaju plan da krenu u politiku kao neka stranka ili grupacija što je možda i dobro
Tačno, ali ko može da ga krivi, kad mu opozicija servira ovakve lagane lopte da zakuca poent u medijima?Njegov najveći uspeh je što je svakoga iz opozicije ogadio i ljudima koji su protiv njega.
Perkan resio sve, dajte mu Pulicerovu nagradu za istrazivacko novinarstvo, a studenti i mi ostali polako da bataljujemo ovo sve.Inača, juče mi reče prijatelj da beogradske menze pripremaju samo 20% obroka koji se inače služe studentima. Što znači da je 80% studenata van Beograda, otišli kući i samim time ne učestvuju u protestu. A od ovih 20% nisu svi u protestu, neki i malo bleje. To je realnost. Treba to imati u vidu.
Ne znam gde vi zivite, kako da nenasilno opstruiraju, kada ih predsednik skupstine iskljuci ili im ne da rec, itd.Pa da nastave da rede ono što su radili odlično proteklih par meseci. Apsolutno ništa ...i da ne kvare ovo što ovi mlaði i pametniji očigledno dobro rade. Eventualno da prisustvuju maskirani protestima i da nenasilno sabotiraju rad vlasti uvek kada žele da usvoje neku odluku. I da im samo postavljaju nezgodna pitanja i otkrivaju sve zloupotrebe vlasti. Eto samo to i dovoljno je od njih.