Šta je novo?

Izbori 2024

još jedan dokaz da se 30+ godina ništa promenilo nije....

Naravno da se nista nije promenilo. Ja sam to jednom ovde napisao i neko mi je odgovorio da nije uopste ista zemlja lol. Sve je isto ali sve samo kad razmislite malo. Novoizgradjene zgrade sumnjivog kvaliteta nisu dokaz da se promenila zemlja ali nekima ocigledno jeste. Progres brateuuuu

Jedno vreme zaista jeste bilo bolje. Govorim i o mentalitetu i svesti, bili su bolji. Narod je znao za bolje. Ugledali smo se na bolje i srećnije od nas.

Onda nas je prvo poklopila svetska ekonomska kriza (znate ono, kad se Forbsova lista masno bogatih povećala za desetine imena a svi u fazonu "nem pojma šta se desilo"). A par godina kasnije su zajahali ovi koji su skontali da je određeni procenat Srba najsrećniji kad se valjaju u anarhiji i haosu ko svinje u blatu. I to su im i dali. To i teorije zavera i razne dijabole da im glade ego, serviraju izgovore i utehe i skreću im pažnju i ono malo moždanih ćelija sa realnih problema na gluposti i VeLiKoSrPsKe bljuvotine.

Doduše i Evropa je tu doprinela da ovi sada zajašu time što su više puta ispadali đubrad prema nama i zavitlavali nas, pa se i tu jedan deo naroda okrenuo protiv njih i svega što se vezuje za Evropu.

Poslednja izmena:
IMG-d0ab3419fbb541ff122abf493b84c67f-V.jpg

Bili su i drugi na vlasti, pa je bilo isto. A znaš li zasto?

Zato sto je sistem isti. Ne treba da sjase Kurta, da bi uzjahao Murta, nego da ni jedan, ni drugi, a ni treci i peti kada se pojave, ne mogu da uzjasu.

Treba nam promena sistema koji je na nivou kakav je bio u nekim evropskim zemljama pre 300 godina, kada je kapitalizam bio na svom pocetku.

Kada predsednik kaze: ,,Ja sam izgradio ovo i ono..." - Nisi ti izgradio, nego je izgradio narod kome si naplacivao velike poreze i velike akscize na osnovne zivotne stvari i još što šta.

Taj sistem je mozda bio održiv pre 300 godina u nekim zemljama, sada nije ni u jednoj, pa ni u ovoj.

Živite u zemlji u kojoj prosecna plata, nije dovoljna da se mesec dana, ne hrani, nego prehrani četvoročlana porodica sa dvoje male dece, to su dva pojma. A preziveti mesec, ne znaci samo prethraniti se.

A8L... verovatno zovu da saznaju "ko si ti" i da li smeju da pišu kaznu...

Bili su i drugi na vlasti, pa je bilo isto. A znaš li zasto?

Zato sto je sistem isti. Ne treba da sjase Kurta, da bi uzjahao Murta, nego da ni jedan, ni drugi, a ni treci i peti kada se pojave, ne mogu da uzjasu.

Treba nam promena sistema koji je na nivou kakav je bio u nekim evropskim zemljama pre 300 godina, kada je kapitalizam bio na svom pocetku.

Kada predsednik kaze: ,,Ja sam izgradio ovo i ono..." - Nisi ti izgradio, nego je izgradio narod kome si naplacivao velike poreze i velike akscize na osnovne zivotne stvari i još što šta.

Taj sistem je mozda bio održiv pre 300 godina u nekim zemljama, sada nije ni u jednoj, pa ni u ovoj.

Živite u zemlji u kojoj prosecna plata, nije dovoljna da se mesec dana, ne hrani, nego prehrani četvoročlana porodica sa dvoje male dece, to su dva pojma. A preziveti mesec, ne znaci samo prethraniti se.
50% ljudi radi za 600 eura. U evropi top 5 al otpozadi. I to se predstavlja kao da smo ne znam sta napredovali za 13 godina. Moze da nam se smeje Portugal kojem se svi sprdaju da pripada istocnoj evropi. Al utuvili narodu u glavu da nama svi zavide

Реално, да ли неко може да наведе неку институцију која ради. Па овде нема шта не може.

Како су унели димне бомбе у скупштину?
Нису то димне бомбе попут војних већ оне навијачке или као што се користе последњих година при журкама откривања пола бебе. Опет глупа фора искрено.

Ок, опозиција и дефинитивно пропо. А сад већ два или три пута изгубљено поверење грађана нико никад у историји српске политике није успео да поврати, ни једном изгубљено а камоли три пута. Или ћемо некако створити поново институције и натерати их да нам служе а самим тим и похапсити ову режимску гамад или онда ништа више није ни битно, па ни то ко ће и кад ће засести на чело ове олупине.

Све се види на улици, ко шта заступа и каквом енергијом зрачи. Зато студенте редом испраћају сузе радоснице а ови бацају народ у очај, поделе и безнађе. Дакле, игнор максималан.

Ајмо даље.

ПС: Добра прилика да поделим инфо из прве руке пошто видим садржај по интернетима ликова из Свиће и не давимо Београд који величају ову будалаштину у скупштини.

Наиме, првих дана студентских блокада на Филозофском се појављују људи из управо те две организације и траже од студената да за њих скупе по 500к динара за даљи рад.
Наравно, моментално су најурени са факултета и то је онај покушај преузимања блокада на који су студенти реферирали с почетка целе приче.

Poslednja izmena:
U redu, sta bi opozicija trebala da radi trenutno?
Da dodjemo do nekog zajednickog shvatanje sta treba da rade pa na osnovu toga da li to rade ili ne da im sudimo
Posto mi se cini sad da im se cesto sudi apriori

Pustio sam malo maštu na volju oko lokacije protesta.

Sa aspekta neke simbolike, bio bi baš fazon da bude na Ušću, po sledećoj logici: ovde je sav naš sunovrat počeo (Miloševićev miting 1988-me), ovde će se završiti (Studenti).

Eto prilike da se probije taj začarani krug. A Vučka nervivrati narativom kako je ovaj poduhvat veći od Slobinog Ušća (Gazimestana) i izgradnje HE Đerdap. Pukao bi od muke 🤣

Šalu na stranu, podržavam lokaciju protesta ma gde god ona bila.

Da dodjemo do nekog zajednickog shvatanje sta treba da rade pa na osnovu toga da li to rade ili ne da im sudimo
Легитимно питање. По свему судећи најбоље ништа јер ово што раде им једноставно не стоји. Ово можда није тачно али говорим на основу свог осећаја кад их видим у овим перформансима али и на основу искуства са њима.

На жалост неки од нас овде познајемо лично Лазовића и Добрицу и ове варијанте са димним бомбама су једноставно потпуна лаж. Дакле, пред камерама перформанс који није њихов манир, нити би могао бити а институционална борба у којима се они иначе и налазе и где имају легитимна средства борбе - Потпуна анемија. То се најбоље види на нивоу града, у градској скупштини.

Гротескно и неопростиво је да је, од њих скрајнути Вучко, на нивоу града опет урадио више овим протестом ГСП-а него они за колико већ година у градској скупштини. А у оној прелазној власти на нивоу града су чак и формало били власт. За то време прошле милијарде Стрели нпр.

Па чекај брате!

Лазовић са димном бомбом ко ја са петокраком и Титином сликом, где је ово друго можда мало мањи парадокс.

Poslednja izmena:
Да потенцира у скупштини непријатна питања по власт, да потенцира конкретне реалне проблеме грађана, пре свега комуналне. Да подсећа на неиспуњена обећања. За почетак. А не да даје муницију пинку и информеру.

Гротескно и неопростиво је да је, од њих скрајнути Вучко, на нивоу града опет урадио више од њих овим протестом ГСП-а него они за колико већ година у градској скупштини. У оној прелазној власти на нивоу града су чак и формало били власт. За то време прошле милијарде Стрели нпр.
Moj komentar pre koji dan gde sam pisao o hijerahiji u strankama je bio donekle inspirisan njegovom situacijom, konkretno ono prosle godine, kad su ga izbacili sa liste. Cini mi se da je Karlo pisao o tome
А не да даје муницију пинку и иинформеру.
Ih, oni ako nemaju municiju izmisle je. Za ovo ostalo se slazem

Ок, то у суштини и није битно. Битно је да ћуте о реалним проблемима. Да нико није питао нпр. Шапића или Малог где је канализација у Крњачи док се ЕХПО гради?

Kada konačno bude jasno da ćemo zaista i glasati za onoga kome verujemo da će rešiti problem kanalizacije u Krnjači (ili da to bar važi za ljude koji žive u Krnjači), biće i političara koji će napraviti tu kanalizaciju (tj. odvojiti i usmeriti novac za to).

Znam da je teško stići sve, baš mi je žao što ne uspevamo više da zlostavljamo Šapića zbog ovih gluposti koje pravi, ne zbog njega, nego da naviknemo za budućnost.

Vrh