Šta je novo?

Izbori 2024

Na Novom Beogradu ima prostor koji niko od 80 i neke nije popunio. Možda imaju procenu da će izaći/doći > 200k ljudi, a taj broj je najbolje vidljiv, najlakši za kontrolisati, najsiguraniji na otvorenom mestu kakav je plato na NBG.

Malo poverenja u odluke, zaslužili su kredit sa dosadašnjim odlukama.
Da dodam da je osim bolje kontrole organizacije važna i neuporedivo lakša samoodbrana od mogućih provokacija, koja u užem gradskom jezgru teško da je izvodljiva. Ne poljani nema skloništa, odakle bi provokatori mogli da iskaču, štekova i podruma sa raznim priborima, prostorija koje kriju muriju, itd.

Pretpostavljam i nadam se da će se nakon ovog skupa protesti i blokade nastaviti, do osvajanja institucija. Događaji svakodnevno dodaju novu energiju i diktiraju načine borbe. Mislim na proteste studenata i građana, jer današnja klošarijada opozicije u skupštini ne obećava ništa, sa te strane.

Kad se lokacija potvrdi, onda će i u svakom slučaju biti dobra, jer znaju studenti šta rade. Još se ne zna ni program, tako da će sigurno biti i centralnih dešavanja na više lokacija. Do tada je bezveze širiti glasine i nepotvrđene vesti, a onda ih još komentarisati.

Deca su se pokazala da su pametna, tako da, tesko bas 😁

Ljudi, Zagorka je živa!

Ljudi, Zagorka je živa!
Pazi, opasni su to komentari za doticnu

1000014814.jpg

Ako je protest stvarno ispred siva to je fantasticna odluka. Spontani protesti srednjoskolaca i studenata koji su sa NBG krenuli preko mostova je izgledao maestralno. Da ciklus vesti nije ovoliko ludacki, poludnevan maltene, mesecima bi kacili i divili se tim snimcima. Otvoreni prostor pored Dunava je odlican da protest prodise, a mostovi su kao suzeni sud za povecanje pritiska.

СИВ је одсечена локација која својом површином обезвређује потенцијалну бројку људи а многе дестимулише да се уопште и појаве. А локација је одсечена јер - Бранков мост. И парадоксално, из тог разлога управо је СИВ најнебезбеднија локација за толики скуп.

Такође, симболички потез је потпуно погрешан. У СИВ-у искључиво столују бирократе, агенције а виши нивои власти су тамо само приликом посета страних државника.

И апсолутно је поента да нас буде толико испред предметних институција да нема довољно простора, да се кува, закува и прокључа.
И на крају слика која се шаље. Ни 500к људи на нбг пољани између сив-а и напредовог градилишта не би значило естетски ништа али зато и 150к у ценрту града завршава посо, доказано.

Što neko reče sviđa mi se ovaj varijanta kada se političari biju, a mi navijavmo, više od one klasične kada se mi bijemo, a političari navijaju.

Nego, jel ono neko uključio ventilaciju u trenutku kad se Vulin sprenao da povuče lajnu? Šta im se desilo?

Edit: sad vidim PPA

Vrh