Šta je novo?

Izbori 2024

Na Novom Beogradu ima prostor koji niko od 80 i neke nije popunio. Možda imaju procenu da će izaći/doći > 200k ljudi, a taj broj je najbolje vidljiv, najlakši za kontrolisati, najsiguraniji na otvorenom mestu kakav je plato na NBG.

Malo poverenja u odluke, zaslužili su kredit sa dosadašnjim odlukama.
Da dodam da je osim bolje kontrole organizacije važna i neuporedivo lakša samoodbrana od mogućih provokacija, koja u užem gradskom jezgru teško da je izvodljiva. Ne poljani nema skloništa, odakle bi provokatori mogli da iskaču, štekova i podruma sa raznim priborima, prostorija koje kriju muriju, itd.

Pretpostavljam i nadam se da će se nakon ovog skupa protesti i blokade nastaviti, do osvajanja institucija. Događaji svakodnevno dodaju novu energiju i diktiraju načine borbe. Mislim na proteste studenata i građana, jer današnja klošarijada opozicije u skupštini ne obećava ništa, sa te strane.

Kad se lokacija potvrdi, onda će i u svakom slučaju biti dobra, jer znaju studenti šta rade. Još se ne zna ni program, tako da će sigurno biti i centralnih dešavanja na više lokacija. Do tada je bezveze širiti glasine i nepotvrđene vesti, a onda ih još komentarisati.

Ljudi, Zagorka je živa!

Ljudi, Zagorka je živa!
Pazi, opasni su to komentari za doticnu

1000014814.jpg

Ako je protest stvarno ispred siva to je fantasticna odluka. Spontani protesti srednjoskolaca i studenata koji su sa NBG krenuli preko mostova je izgledao maestralno. Da ciklus vesti nije ovoliko ludacki, poludnevan maltene, mesecima bi kacili i divili se tim snimcima. Otvoreni prostor pored Dunava je odlican da protest prodise, a mostovi su kao suzeni sud za povecanje pritiska.

СИВ је одсечена локација која својом површином обезвређује потенцијалну бројку људи а многе дестимулише да се уопште и појаве. А локација је одсечена јер - Бранков мост. И парадоксално, из тог разлога управо је СИВ најнебезбеднија локација за толики скуп.

Такође, симболички потез је потпуно погрешан. У СИВ-у искључиво столују бирократе, агенције а виши нивои власти су тамо само приликом посета страних државника.

И апсолутно је поента да нас буде толико испред предметних институција да нема довољно простора, да се кува, закува и прокључа.
И на крају слика која се шаље. Ни 500к људи на нбг пољани између сив-а и напредовог градилишта не би значило естетски ништа али зато и 150к у ценрту града завршава посо, доказано.

Što neko reče sviđa mi se ovaj varijanta kada se političari biju, a mi navijavmo, više od one klasične kada se mi bijemo, a političari navijaju.

Nego, jel ono neko uključio ventilaciju u trenutku kad se Vulin sprenao da povuče lajnu? Šta im se desilo?

Edit: sad vidim PPA

Vrh