Šta je novo?

Izbori 2024

Јбт, тачно на тог каубоја нико ни не обраћа пажњу, а он се игра сим ситија са лептиром Вујанићем, вечитим младим лидером Чучком и Марком Стојшићем званим ништавило празнине.

U redu, sta bi opozicija trebala da radi trenutno?
Da dodjemo do nekog zajednickog shvatanje sta treba da rade pa na osnovu toga da li to rade ili ne da im sudimo
Posto mi se cini sad da im se cesto sudi apriori
Pa da nastave da rede ono što su radili odlično proteklih par meseci. Apsolutno ništa ...i da ne kvare ovo što ovi mlaði i pametniji očigledno dobro rade. Eventualno da prisustvuju maskirani protestima i da nenasilno sabotiraju rad vlasti uvek kada žele da usvoje neku odluku. I da im samo postavljaju nezgodna pitanja i otkrivaju sve zloupotrebe vlasti. Eto samo to i dovoljno je od njih.

Цитирао бих самог себе још из 2022. Мислио сам тада да постоји савршен злочин, али изгледа да је власт најјача дрога, и да је фундусар без новчаника испао глуп на крају - није могао да се одупре пориву грамзивости и зависности, дај још још још још још...

Мислим да је у Србији тренутно на снази последња фаза власти Александра Вучића. Рекао бих да су у питању 3 петољетке:

1. 2012.-2017. Формирање апсолутне моћи прожете и хоризонтално и вертикално по свим државним структурама. Стварање пирамидалне парадржавне организације бројније и моћније од било које друге државне структуре, која служи да финансира саму себе, како би расла и расла, исисавајући најиздашнија вимена, и на крају постала кичма од које зависи функционисање читаве државе, како би се омогућио неометан останак на власти у наредних 10 година. Паралелно са тим, одвија се и процес деморалисања становништва, стављање у позицију жртве, и општи културно-образовни суноврат, како би се обезбедила подршка најширих маса.

2. 2017.-2022. Потпуно уништавање свих политичких противника, и довођење великог броја њих у своје редове (или макар држање на кратком повоцу), стварајући најшире могуће политичке савезе (у трећој фази ће бити јасно зашто). Стављање свих друштвених чинилаца у функцију подршке - привреда, спорт, војска, образовање, здравство, да би се политичка групација поистоветила са ДРЖАВОМ - ко је против АВ, тај је против државе. Истицање разних мизерних појава у први план (Весић, Вулин, Грчић), како би попут сунђера апсорбовали незадовољство, а прави актери настављали неометано да раде као и до сада.

3. 2022.-2027. Заокруживање политичке заоставштине неким чудесним пројектима. Припрема тла да се расформира парадржавна хоботница, тако да се онемогући таква количина моћи било коме у будућности, и како би се показало да на крају владавине држава има своје институције које раде свој посао. Формирање нових политичких организација из садашњег СНС-а, и ових на кратком повоцу, што би значило да су и будућа власт и будућа опозиција сада на власти, и да касније неће постојати никаква лустрација, и да ће лик и дело АВ моћи да се уклеше у камен, и да он може да започне своју тренерску каријеру у миру, релаксиран од великих светских проблема и унутрашњег непријатеља.

Дакле, ово је кључно - ово што се дешава протеклих пар година, и данас - придобијање што шире групе "грађанске" Србије да учествује у Влади, или да буде ту негде, како би се будућа проевропска лева странка формирала из редова власти. За десницу је то већ давно решено.

Он, има томе стотињак дана, више не мисли да ће се на власти после њега смењивати Марко Милошевић и Милица Стаменковски, да ће њему подизати споменике, да ће лоповлук, лажи и смрти бити надгласани мегафонима Симе Спасића, и организовањем масовних тоалет екскурзија. Мисли само на то што се није професионално оспособио да уме да заради за леба за своју породицу, и што није имао план Б.

Нису то димне бомбе попут војних већ оне навијачке или као што се користе последњих година при журкама откривања пола бебе. Опет глупа фора искрено.
Јасно ми је које су ово димне биле, такође знам и како су се, а можда још увек, уносиле на трибине. Па ако су унешене по истом принципу онда ме живо занима ко је био жртвено јаре.

Уколико нису на тај начин унели, како су са њима ушли у скупштину? Да ли се то тамо пролази без претреса, на поверење? То би било веома наивна процедура уласка у најбитнију државну институцију.

Имамо Пунишу Рачића као пример из историје који нам указује да не би ваљало било кога пустити без претреса.

Цитирао бих самог себе још из 2022. Мислио сам тада да постоји савршен злочин, али изгледа да је власт најјача дрога, и да је фундусар без новчаника испао глуп на крају - није могао да се одупре пориву грамзивости и зависности, дај још још још још још...

Он, има томе стотињак дана, више не мисли да ће се на власти после њега смењивати Марко Милошевић и Милица Стаменковски, да ће њему подизати споменике, да ће лоповлук, лажи и смрти бити надгласани мегафонима Симе Спасића, и организовањем масовних тоалет екскурзија. Мисли само на то што се није професионално оспособио да уме да заради за леба за своју породицу, и што није имао план Б.
Nema te osobe koja je voljno predala vlast. Vlast opija svakog, bez izuzetka.

Poslednja izmena:
Ja sam i dalje šokiran, života mi, što ovde na ovom forumu ...u ovoj načitanoj i obrazovanoj masi ...ima pojedinaca koji su oduševljeni ovim potezom i cirkusom u skupštini. Ok izdvajam ove botove koji su ovde po zadatku...

Smatram da je ovaj cirkus u skupštini bio organizovan u dogovoru Vučića i opozicije, u celosti ili barem u većini.

Čim sam video onog Miloš Jovanovića iz Novog DSS-a da skače a koji je inače ispijao rujno vino sa Vučićem kao deo "pampur" koalicije odmah sam znao da je namešteno i iscenirano.

Takođe, jedan od prvih koji je pravio haos je bio Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta koji je takođe sada u novembru među prvima se zaletao i tukao, a čiji je Dobrica Veselinović sedeo uredno u privremenom organu grada Beograda sa Šapićem.

Evidentno je da Vučić pokušava da im podigne rejting kao "ljutih" opozicionara dok oni njemu izvršavaju kontra uslugu time što na njegovim medijima ispadaju "nasilnici" i homogenizuju Vučićevo biračko telo prvenstveno sastavljeno od ruralnog, neobrazovanog, starog stanovništva koje 99% informacija upija sa nacionalnih frekvencija.

Poslednja izmena:
Јасно ми је које су ово димне биле, такође знам и како су се, а можда још увек, уносиле на трибине. Па ако су унешене по истом принципу онда ме живо занима ко је био жртвено јаре.

Уколико нису на тај начин унели, како су са њима ушли у скупштину? Да ли се то тамо пролази без претреса, на поверење? То би било веома наивна процедура уласка у најбитнију државну институцију.

Имамо Пунишу Рачића као пример из историје који нам указује да не би ваљало било кога пустити без претреса.
Ti si nesto pomesao. Jedina mesta gde vrsi taj rucni pretres u stadioni i sportske hale. Dimnu mozes da uneses bez problema u avion.

Studenti setaju mesecima, mobilisu ljude i vrate im nadu i savrseno odigraju do sada i onda nekom iz opozicije padne na pamet da na nagluplji nacin privuce paznju na sebe, teska glupost. Svetski mediji javljaju da je opozicija napravila haos u skupstini, vratili smo se na nivo iz ranih 90-ih na ovaj nacin.

Ja sam i dalje šokiran, života mi, što ovde na ovom forumu ...u ovoj načitanoj i obrazovanoj masi ...ima pojedinaca koji su oduševljeni ovim potezom i cirkusom u skupštini. Ok izdvajam ove botove koji su ovde po zadatku...

Колико ја видим ботови су први полетели да критикују опозицију, инсистирају да је то аутогол, да се штети студентима, Вучић је сад морални победник итд.

Не знам тачно како Вучићу одговара да сви ентузијастично подрже опозицију у ударима на режим без обзира да ли их после желе на власти. Вучићу сада једино одговара да се његови противници кољу међусобно и деморалишу око његових спинова а први и основни спин му је да је примена силе против режима нека шатро црвена линија коју не смемо да пређемо, сила сме да иде само у супротном смеру, од њега ка народу

Чињеница стоји да је свако ко нешто ради да удари на режим сада три лиге даље од свакога ко само седи са трибина и се*е. И да, опозиција која баца димне бомбе на ове криминалце је морално исправнија што то ради од свих који седе кући и толеришу да им ти криминалци уништавају земљу. Ко мисли да опозиција не ваља нека за њу касније не гласа али сада сви треба једни друге да подржимо и боримо се на сваки начин. Ти који се брину за "имиџ" и "легитимитет" борбе против фашизма су ионако његови симпатизери

Poslednja izmena:
Vrh