Pa da nastave da rede ono što su radili odlično proteklih par meseci. Apsolutno ništa ...i da ne kvare ovo što ovi mlaði i pametniji očigledno dobro rade. Eventualno da prisustvuju maskirani protestima i da nenasilno sabotiraju rad vlasti uvek kada žele da usvoje neku odluku. I da im samo postavljaju nezgodna pitanja i otkrivaju sve zloupotrebe vlasti. Eto samo to i dovoljno je od njih.U redu, sta bi opozicija trebala da radi trenutno?
Da dodjemo do nekog zajednickog shvatanje sta treba da rade pa na osnovu toga da li to rade ili ne da im sudimo
Posto mi se cini sad da im se cesto sudi apriori
Мислим да је у Србији тренутно на снази последња фаза власти Александра Вучића. Рекао бих да су у питању 3 петољетке:
1. 2012.-2017. Формирање апсолутне моћи прожете и хоризонтално и вертикално по свим државним структурама. Стварање пирамидалне парадржавне организације бројније и моћније од било које друге државне структуре, која служи да финансира саму себе, како би расла и расла, исисавајући најиздашнија вимена, и на крају постала кичма од које зависи функционисање читаве државе, како би се омогућио неометан останак на власти у наредних 10 година. Паралелно са тим, одвија се и процес деморалисања становништва, стављање у позицију жртве, и општи културно-образовни суноврат, како би се обезбедила подршка најширих маса.
2. 2017.-2022. Потпуно уништавање свих политичких противника, и довођење великог броја њих у своје редове (или макар држање на кратком повоцу), стварајући најшире могуће политичке савезе (у трећој фази ће бити јасно зашто). Стављање свих друштвених чинилаца у функцију подршке - привреда, спорт, војска, образовање, здравство, да би се политичка групација поистоветила са ДРЖАВОМ - ко је против АВ, тај је против државе. Истицање разних мизерних појава у први план (Весић, Вулин, Грчић), како би попут сунђера апсорбовали незадовољство, а прави актери настављали неометано да раде као и до сада.
3. 2022.-2027. Заокруживање политичке заоставштине неким чудесним пројектима. Припрема тла да се расформира парадржавна хоботница, тако да се онемогући таква количина моћи било коме у будућности, и како би се показало да на крају владавине држава има своје институције које раде свој посао. Формирање нових политичких организација из садашњег СНС-а, и ових на кратком повоцу, што би значило да су и будућа власт и будућа опозиција сада на власти, и да касније неће постојати никаква лустрација, и да ће лик и дело АВ моћи да се уклеше у камен, и да он може да започне своју тренерску каријеру у миру, релаксиран од великих светских проблема и унутрашњег непријатеља.
Дакле, ово је кључно - ово што се дешава протеклих пар година, и данас - придобијање што шире групе "грађанске" Србије да учествује у Влади, или да буде ту негде, како би се будућа проевропска лева странка формирала из редова власти. За десницу је то већ давно решено.
Јасно ми је које су ово димне биле, такође знам и како су се, а можда још увек, уносиле на трибине. Па ако су унешене по истом принципу онда ме живо занима ко је био жртвено јаре.Нису то димне бомбе попут војних већ оне навијачке или као што се користе последњих година при журкама откривања пола бебе. Опет глупа фора искрено.
Nema te osobe koja je voljno predala vlast. Vlast opija svakog, bez izuzetka.Цитирао бих самог себе још из 2022. Мислио сам тада да постоји савршен злочин, али изгледа да је власт најјача дрога, и да је фундусар без новчаника испао глуп на крају - није могао да се одупре пориву грамзивости и зависности, дај још још још још још...
Он, има томе стотињак дана, више не мисли да ће се на власти после њега смењивати Марко Милошевић и Милица Стаменковски, да ће њему подизати споменике, да ће лоповлук, лажи и смрти бити надгласани мегафонима Симе Спасића, и организовањем масовних тоалет екскурзија. Мисли само на то што се није професионално оспособио да уме да заради за леба за своју породицу, и што није имао план Б.
Ti si nesto pomesao. Jedina mesta gde vrsi taj rucni pretres u stadioni i sportske hale. Dimnu mozes da uneses bez problema u avion.Јасно ми је које су ово димне биле, такође знам и како су се, а можда још увек, уносиле на трибине. Па ако су унешене по истом принципу онда ме живо занима ко је био жртвено јаре.
Уколико нису на тај начин унели, како су са њима ушли у скупштину? Да ли се то тамо пролази без претреса, на поверење? То би било веома наивна процедура уласка у најбитнију државну институцију.
Имамо Пунишу Рачића као пример из историје који нам указује да не би ваљало било кога пустити без претреса.
Ajde da se prvo potvrdi da je to lokacija pa onda komentarisite.
Ja sam i dalje šokiran, života mi, što ovde na ovom forumu ...u ovoj načitanoj i obrazovanoj masi ...ima pojedinaca koji su oduševljeni ovim potezom i cirkusom u skupštini. Ok izdvajam ove botove koji su ovde po zadatku...