Šta je novo?

Izbori 2024

Napisah već. Al nestalo. Kad vidim ovu Madonu razmišljam ko pre treba da ode u politički zaborav...pozicija ili opozicija. I jedni i drugi definitivno! Svi su krivi što smo toliko čekali.

Данас у Звездарској шуми на тренингу, на "шипки". Иначе вероватно најстарија теретана на отвореном у Србији.

Ја тамо кад четврорица студената уз тренинг дискутују, јелте о протестима. Не могох а да се не укључим са младом господом. Прича потрајала барем сат времена. Пропаде ми тренинг али из доброг разлога. Васпитање, речник, информисаност, свест...Један из ЦГ, други Крушевац, преостали нисам могао по нагласку да извалим али свакако не из БГ-а.

Људи, ја не знам на коју фору, не знам како, али они капирају све и знају више него најбоље информисани људи из моје генерације у њиховом добу. Наспрам њих, ми смо њихових година били потпуни ретарди! Ааа Звезда/партизан, ааа рибе, ааа реп, техно, види фејс, види инстаграм...Ма потпуни имбецили за ове клинце данас!

Остављам могућност да сам ето, сасвим случајно, набасао на екипу Ајнштајна из "Патриса" али ако је ово неки просек/пресек омладине - Све је могуће!

Napisah već. Al nestalo. Kad vidim ovu Madonu razmišljam ko pre treba da ode u politički zaborav...pozicija ili opozicija. I jedni i drugi definitivno! Svi su krivi što smo toliko čekali.
Svi samo ne mi...

Po tome ispada ludačka sreća koja nam se dešava sa ovom generacijom studenata da oni nisu čekali da ih "opozicija povede", da opozicija ovo da opozicija ono, "da dođu novi ljudi" ili "da se sklone stari", da ove prestane da podrzava amerika, eu, kina, rusija i koji sve ne random izgovori...

Eh da je samo ta generacija bila u tim godinama kad se desila recimo savamala, helikopter, 2min snimka, itd..

Данас у Звездарској шуми на тренингу, на "шипки". Иначе вероватно најстарија теретана на отвореном у Србији.

Ја тамо кад четврорица студената уз тренинг дискутују, јелте о протестима. Не могох а да се не укључим са младом господом. Прича потрајала барем сат времена. Пропаде ми тренинг али из доброг разлога. Васпитање, речник, информисаност, свест...Један из ЦГ, други Крушевац, преостали нисам могао по нагласку да извалим али свакако не из БГ-а.

Људи, ја не знам на коју фору, не знам како, али они капирају све и знају више него најбоље информисани људи из моје генерације у њиховом добу. Наспрам њих, ми смо њихових година били потпуни ретарди! Ааа Звезда/партизан, ааа рибе, ааа реп, техно, види фејс, види инстаграм...Ма потпуни имбецили за ове клинце данас!

Остављам могућност да сам ето, сасвим случајно, набасао на екипу Ајнштајна из "Патриса" али ако је ово неки просек/пресек омладине - Све је могуће!
Zato kažem da su i sami napuštali protest kada su se pojavili Kesić, Obućina i ekipa. Portal "Autonomija" se hvalio da govore ove eminentne persone. Još im samo nedostaju Dinko Gluhonjić, Aida Ćorović i možda Sonja Biserko. Jasno da pokušavaju da preuzmu protest i da nametnu svoje soroševske agende. Sa druge strane, u studiju N1 Sofija NEZAVISNO KOSOVO Todorović. Zapad je u panici da narod ne peuzme državu. Njihov adut AV je završio karijeru. Klupa za rezervne igrače Đilas, DS, NVO sektor, takođe najureni. Ide poslednja linija odbrane sa Kesićem i Obućinom. Oni više nikada ne smeju biti govornici, nikada!

Глупости.

Говорници и говори су били сасвим ОК, масовно напуштање протеста је кренуло због хладноће, умора (10 сати ходања и стајања), и због прилично лоше организације програма на бини (паузе од 45 минута, хор који се није чуо, говорници нису најављивани, нити их је било могуће видети, па се није знало ко де обраћа, договарања шта следеће да се пева (грађанско коло...)).

Након лудачке исказане енергије и шетње од 10-15км по целом граду, људи гладни, жељни и тоалета, температура је пала на нулу, па нико није ни очекивао да десетине хиљада људи остане на улици даље.

Огромна већина је отишла испуњена новом енергијом и надом.

Poslednja izmena:
Protest je u NS-u, oni se lože na njega kao i na Kesića. Ima tu svega. U BG-u nikada takvi stvorovi ne bi dobili šansu.
Potpuno bespotrebno mračiš, vidi se da nisi bio tamo...

Al ako ćemo sad od jednog kesića da pravimo babarogu... lol
msm ni ja nisam fan njegovog humora uglavnom a ne pamtim kad sam zadnji put gledao njegovu emisiju al da se od njega pravi neka babaroga i soroš lično je van pameti...

Како је могуће да се бавимо толико небитним стварима. Фокус мора бити на саопштавању да институције немају ни вољу, ни капацитет да спроведу било који од 4 студенстка захтева. Формулише се јединствени нови захтев да у најкраћем року се бирају нове прелазне стручне институције које ће спровести захтеве.

Време је кључан фактор. Зато, уз тај захтев треба да иде највећи протест до сада у Београду, који ће бити увод у заустављање свега.

malo ovo sa sluzbom je lose, jer ako neko ima misljenje onda je kao da rovari, sto nije tacno (barem za mene)
ja neam problem sto su bili govornici, i vise sam u fazonu jedinstvo, bratstvo krst i isus

samo mi je nekako cudno kako medju tim kultirnim svetom dodje jedan vulgarni ivanovic

Глупости.

Говорници и говори су били сасвим ОК, масовно напуштање протеста је кренуло због хладноће, умора (10 сати ходања и стајања), и због прилично лоше организације програма на бини (паузе од 45 минута, хор који се није чуо, говорници нису најављивани, нити их је било могуће видети, па се није знало ко де обраћа, договарања шта следеће да се пева (грађанско коло...)).

Након лудачке исказане енергије и шетње од 10-15км по целом граду, људи гладни, жељни и тоалета, температура је пала на нулу, па нико није ни очекивао да десетине хиљада људи остане на улици даље.

Огромна већина је отишла испуњена новом енергијом и надом.
Potpisujem svaku reč.
Punih 10 sati smo stajali i pešačili. Nakon nekih 14km pređenih, nije nam ni bilo bitno na kraju ko govori, niti se znalo i čulo ko je na bini (nismo ni znali da postoji bina). Naravno da smo bili umorni i da nismo imali više snage da ostanemo, jer smo se smrzli kao...
U delu gde je bila hrana, tamo se tek nije znalo ništa. Ljudi su bili opušteni, veseli, energija je bila odlična.
Za program nismo ni znali da postoji, slučajno smo čuli na razglasu koji je bio užasan.

Vulgarnost ivanovica je najmanje sto ovima smeta izgleda...

Jedino sam propustio momenat kad su kesić i obućina preskočili postali izdajničkw babaroge,
da su govornici bili đilas i marinika i ja bih se bunio i negodovao, al ovo...

Обзиром да Губаш одбија да преброји људе, а поставио се као највећи ауторитет, сада ниједан медиј неће да изађе са проценом. Моја процена је да је свакако било преко 50,000 људи на завршном скупу, јер је простор густе попуњености био најмање 20,000квм. Нисам видео нити једну комплетну слику из дрона да бих могао прецизније да срачунам, а из личне перспективе нисам могао да сагледам границе, нити сам видео где је уопште бина. Осим тога, доста људи је било расуто по целом граду, током целог дана.

Znam da je neprecizno...

mapchecking.jpg

Ја разумем Бекијево незадовољство говорницима, али преживеће се и то.

Screenshot_20250202-092830.png

Ово је најприближније што сам успео да сагледам из више извора. Густина је била баш велика, сигурно 2,5 или чак 3 човека по квадрату, али било је и доста паркираних аутомобила, жардињера и зеленила у оквиру ове површине, па остајем са конзервативном густином од 2ч/квм у просеку.

Чак и у тренутку највећег шпица посећености, велики број људи је био у оближњим тржним центрима на поседку, и тоалету, а неки кажу и да је лимански парк био прилично испуњен. Такође, у околним улицама, и свуда по граду, ван означене површине, било је доста раштрканог света, па разумем да је тешко дати коначну процену, али неки минимум ето може.

Poslednja izmena:
Zato kažem da su i sami napuštali protest kada su se pojavili Kesić, Obućina i ekipa. Portal "Autonomija" se hvalio da govore ove eminentne persone. Još im samo nedostaju Dinko Gluhonjić, Aida Ćorović i možda Sonja Biserko. Jasno da pokušavaju da preuzmu protest i da nametnu svoje soroševske agende. Sa druge strane, u studiju N1 Sofija NEZAVISNO KOSOVO Todorović. Zapad je u panici da narod ne peuzme državu. Njihov adut AV je završio karijeru. Klupa za rezervne igrače Đilas, DS, NVO sektor, takođe najureni. Ide poslednja linija odbrane sa Kesićem i Obućinom. Oni više nikada ne smeju biti govornici, nikada!
Ово и ја причам. Па и на форуму имаш озбиљну масу која би само да замени газде. Они не желе ни демократију, ни владавину права, они желе да они владају.

Зато се надам да ће студенти успети да одоле притисцима, или смо најебали. Ето нама рудника литијума прве недеље после следећих избора, а то би био само почетак.

А да остане вучић... То никако није добро. Запад на све начине покушава да уруши вољу народа.

Govornici su svi Proglas i N1 ekipa, prosto ne postoji sansa da bi studenti zajednicki izglasali te likove.

Po svemu do sada vidjenom, studenti imaju daleko sire poglede, a ako ne, u najmanju ruku razlicite. Nikada onakve govornike ne bi izabrali, ako i bi neke od njih, prosto nema sanse da bi iskljucivo njih.

I ona studentska jutjub televizija na koju sam se nalozio je na kraju samo N1 ispostava, to se posle dokazalo. Zato i imaju onu svu opremu i onakav prenos.

To su cinjenice, niti pohvale, niti kritike, tako je.

Sad je vreme da ja kazem da prestane da se lozi i sa Diznilend politikom.

Ima ponuda na stolu, taj Proglas je svetlosnim godinama ispred SNS-a, a i sve vreme su u ovome, akcija u 11 i 52 je na njihovu inicijativu organizovana, imaju i oni neko pravo na sve ovo i nisu ovo iskljucivo studentski protesti nikad bili.

Treba svako za sebe da ih objektivno sagleda, bez koriscenja za izvor informacija Informer i slicne, koji neobjektivno prave babaroge od ljudi.

Oni imaju neku infrastrukturu, ozbiljne medije iza sebe, veze u nekim krugovima u inostranstvu...

Nema potrebe da se plasi narod nekakve obojene revolucije, to se ovde nece desiti, nece svoj na svoga, samo ce doci do rotacije. Nije to Kurta i Murta prica kakvu zele da nam podmetnutu, da su isti, ali ima elemente te price, nisu isti, ali su im iste gazde. Ipak, tako je i u Hrvatskoj na primer pa normalno da je SDP 600 puta bolji od HDZ-a, a samo sama smenjivost rezima cini situaciju tamo deset puta boljom od nase. Plus je trenutni HDZ mala maca za zlo zvano SNS.

Ako se ne zanosimo i ne lozimo, jasno je i da mi nemamo tu neke velike izbore i da ako nam se ukaze sansa, legitimna opcija je da se prihvati.

Druga opcija je nastavak Diznilend politike, ogradjivanje od svega ovoga i nastavak guranja svoje price, koja je vec na svetskom nivou revolucionarna. Tu smo ili pukovnik ili pokojnik. Velike su to ideje i veliki je to teret. Naravno, to je i apsolutno moj izbor i fazon, ali ocigledno da je doslo do pucanja u studentskim strukturama i tesko da ce se vratiti na isto.

Poenta je ostati ujedinjen, iako je sa onom vrstom ujedinjenja koju smo do sada videli zavrseno, ali moze to ujedinjenje ostati na jako visokom nivou i dovoljnom za promene.

Nemoj sad da oni koji su stalno ozbiljni i realni, dok smo mi zaneseni emotivci, da se prave da se nista nije desilo. Desilo se. Desilo se i nije da nema veze sto svejedno to niko nije cuo jer je bina bila mala. Desilo se i poruka je poslata. Nastavite sada sa ozbiljnim i objektivnim pogledom na sve, nemojte vi sada biti zaneseni i nemojte gurati glavu u pesak.

Vrh