Šta je novo?

Izbori 2024

Nego jel čuo negde neko gde se proglas sakrio, nema ih nigde...
Eno ga Bjela u Novom Sadu, neki piju bensiće zbog toga :ROFLMAO:
Ja sam stekao utisak da je Ivanka prime kandidat za čelo te prelazne vlade.
Lično mi je (skoro) svejedno ko će tu biti.
I za posle; ne bih baš bio srećan u savezu sa Rusijom i Belorusijom, ili u BRIKSu, ali i to ako izaberemo OK.
Bitno da se uredno menja na izborima, nema vozića, batinaša i tih stvari.

E da, i da zabranimo da drzava i javna preduzeća bilo koga angažuju na ugovore.

Eno ga Bjela u Novom Sadu, neki piju bensiće zbog toga :ROFLMAO:
Ja sam stekao utisak da je Ivanka prime kandidat za čelo te prelazne vlade.
Lično mi je (skoro) svejedno ko će tu biti.
I za posle; ne bih baš bio srećan u savezu sa Rusijom i Belorusijom, ili u BRIKSu, ali i to ako izaberemo OK.
Bitno da se uredno menja na izborima, nema vozića, batinaša i tih stvari.
Aposlutno. Danas su žuti došli i niko ne obraća pažnju na njih. :cool: Menja se šema i program protesta, počinju da se vijaju sile sa strane. Zapad nikako neće dozvoliti da Srbija bude slobodna država. Jedan govornik je klasičan primer zapadnog NVO aktiviste i nekoga na koga strana služba ima uticaj. Takvih je bezbroj. Svesni su studenti da je AV prošlost i da zapad traži Murtu da ga nasledi. U pamet, narode!

Bjela je podnošljiv, a i Ivanka. Meni je proglas generalno OK. Nisu mi OK Kesić, NVO aktivisti i profesionalni političari.
Jbg druže, zemlju na kraju moraju da vode profesionalni političari,
makar u parlamentu ako već u vladi budu neki drugi...
Ne znam gde ćeš naći 126 poslanika, koji će svi biti glumci, profesori, doktori...

A dobro, ne bi Srbi bili Srbi kada se ne bi oko nečega delili, čak i u kritičnim momentima. 😎

Toga sam se nagledao i za vreme protesta u maju 2023.
Jedni kmečali "Samo Kesić, Ivan Ivanović mi je seljačina!"
Drugi pak kmečali "Samo Ivanović, Kesić nije zabavan!"
A ja se čudio i krstio oboma.

Sve je to normalno za Srbe. Samo da ne naraste previše i da Sekta sad ne krene da zabija klin između.

Н1 се овим конкретним примером врло приближио Информер "новинарству".
Уђох вечерас на твитер и видех на више налога исечени скриншот наслова овог чланка.
1003456080.jpg

Шта би била ваша прва реакција?
Као што погађате, хиљаде лајкова и ретвитова а у коментарима згражавање, позиви на бојкот фирме, разапињање возача као и разна лупетања вонаби правника и "људи који знају особу која зна особу која зна особу..."

Наравно, нисам био лењ па сам отишао да пронађем и прочитам читав текст и видим о чему се тачно ради као и да видим да ли о овом догађају има текстова из још неких извора.
1003456084.jpg

У првом делу текста и потврда учесника да су студенти од возача тражили да из аутобуса узађу изван стајалишта.
1003456082.jpg

Вратим се на твитер и коментаре и по коментарима схватим да 95% људи чланак није ни прочитало већ су коментаре писали на основу наслова.

Poslednja izmena:
Vozač nema pravo da zaključa autobus i brani ljudima da izađu.. sns seronja..

Gužvetina, kolone, vanredna situacija, a on Englez ne sme da stane van stajališta, da ljudi ne sede unutra bzvz.. kako u Bg-u kad su gužve uvek otvore vrata da ljudi izađu.. 100 puta sam izlazio tako iz busa kod Pionira jer je kolončina do mosta, pa peške..

Прочитај текст поново, обрати пажњу на хронологију у наслову и на то шта сам наслов сугерише.

Eto, tako lako smo iz ludog optimizma dosli do ludog pesimizma
Zato se to ne radi.

Vrlo je lako i jednostavno, veceras je trebalo samo deliti velicantvene slike i snimke.

Nebitno ko sta misli o kome.

Nije ovde nista na forumu strasno i ja sam mala beba za to koliko dosta ljudi sada besni. I ne, nije poenta reci - ko ih j***.

Mada, ja ne besnim, niti me je nesto ovo uznemirilo, objektivno posmatram situaciju i njen uticaj na nase ljude.

Bice tu mnogo pametnih postova, tvitova... kao suknuce se svima kojima ovo smeta, zaista ce to sve biti lepo poslozeno, vec i ima toga. Samo, sto smo dosli do toga da danas moramo da suknemo jedni drugima? Tu medju nama, ne naprednjacima. Siguran sam da tviteras neki vec ima hiljade lajkova na neki tvit kojim je ,,pametno" poklopio ove sto im smeta Proglas, Blic i N1 ekipa na bini. Samo...cemu to... cela poenta je u jedinstvu.

A ako i nije u jedinstvu, posto ne mozemo svi bas biti ujedinjeni u svemu, osim u borbi protiv zla, onda je poenta u direktnoj demokratiji i plenumima. NS je ocigledno preuzeo na sebe, ako je dogovor takav da u kom je gradu, taj odlucuje, onda ok.

Studentima u NS inace ovo nije prva greska i daleko su vise pod uticajem raznih organizacija. Ona prica iz BG-a je ono sto je ujedinilo ljude i privuklo toliku masu.

I dalje verujem da ce studenti ovo ishendlovati na najbolji nacin.

Poslednja izmena:
Gledam ove slike i snimke iz drona...
1738420945-dji_fly_20250201_151340_468_1738419229054_photo_optimized-1024x576.jpg

Bože al su glupi ovi Novosađani, pa na ovim zelenim površinama ima mesta za još bar 4 zgrade. 🙄 C c c... Uopšte nisu efikasni kao ovi kod nas u Beogradu.

😁

Poslednja izmena:
Gledam ove slike i snimke iz drona...
1738420945-dji_fly_20250201_151340_468_1738419229054_photo_optimized-1024x576.jpg

Bože al su glupi ovi Novosađani, pa na ovim zelenim površinama ima mesta za još bar 4 zgrade. 🙄 C c c... Uopšte nisu efikasni kao ovi kod nas u Beogradu.

😁
Кад бих имао да ти покажем упоредне слике пре и после - Грбавица, Детелинара, Подбара. Затим најновије комплексе на некада зеленим површинама и оне које планирају. То зелено што видиш ће ускоро постати уникат.
Тамо где је била кућа са двориштем сад је зграда без ичега. Или чувенове Галенсове зграде са зеленим површинама, а оно залепљени зелени панели.

А да не причамо ко је то почео а ко наставио.

Vidis li koliko sam ovde, jos bi mi samo falilo da sam negde drugde 🤣

Кад бих имао да ти покажем упоредне слике пре и после - Грбавица, Детелинара, Подбара. Затим најновије комплексе на некада зеленим површинама и оне које планирају. То зелено што видиш ће ускоро постати уникат.
Тамо где је била кућа са двориштем сад је зграда без ичега. Или чувенове Галенсове зграде са зеленим површинама, а оно залепљени зелени панели.

А да не причамо ко је то почео а ко наставио.

Ma verujem ti. Pa ista gamad vlada svuda, pa i tu.

Ako ti je neka uteha, kad god dođem u Novi Sad meni je to uvek melem za oči i odmor za dušu i psihu. Jer koliko god tebi delovao uništeno i krcato, meni je oaza u poređenju sa pretrpanom favelom zvanom Beograd... 😕 Čak sam počeo da ga zovem Brlograd. Rođeni grad... toliko su ga uništili i ogadili mi ga...

Ali što je najgore, bio bi u pravu... XD

Ta rospija je odsečena od sveta, živi u nekoj svojoj realnosti i samo kupi pare od masa koje je obožavaju.

Žao mi je što pišem ovo, ali dotična mi neopisivo ide na onu stvar odavno...

Zvezdasti licemer i provokator.

Inače išao je na internetu neki live stream CNN-a, preko youtube-a popodne.

Vrh