Šta je novo?

Izbori 2024

Стани мало, људи се месецима организују са принципом саборности и Србије изнад свега, и кад је критична маса скупљена, сад ћемо да правимо поделе?

До сад није било бирања страна, циљ је био изнад тога - скидање зла. Ако ћеш да пристанеш да те западне амбасаде изманипулишу и искористе за своје циљеве, шта је то ако не обојена револуција?

То више није борба против снс мафије то је борба да друга мафија преузме. То неће проћи - прво код народа, друго код мафије. Сад ће имати изговор да отворено и много јаче удари.

Ако је ово дефинитиван избор организатора, не пише нам се добро.

Стани мало, људи се месецима организују са принципом саборности и Србије изнад свега, и кад је критична маса скупљена, сад ћемо да правимо поделе?

До сад није било бирања страна, циљ је био изнад тога - скидање зла. Ако ћеш да пристанеш да те западне амбасаде изманипулишу и искористе за своје циљеве, шта је то ако не обојена револуција?

То више није борба против снс мафије то је борба да друга мафија преузме. То неће проћи - прво код народа, друго код мафије. Сад ће имати изговор да отворено и много јаче удари.

Ако је ово дефинитиван избор организатора, не пише нам се добро.

Može jedno generalno pitanje, koja opoziciona stranka je po tvom mišljenju, neukaljana i treba da dođe na vlast?

Jer ja vidim sa desne strane dolazi velika podrška studentima, ali i otklon u isto vreme, ne daj bože da neko od liberala dođe na vlast - što mi je u redu, ali nikad ne čujem ko bi trebalo da dođe umesto SNS na vlast.

Ljudi su valjda svesni da politička partija mora biti na vlasti, da te gluposti sa tehničkim vladama i vladama stručnjaka nigde ne mogu da traju dugo.

"Podrška studentskim protestima, koja je došla iz svih struktura društva pokazala je da postoji jedan opšti društveni konsenzus da mi posle ovoga moramo nešto promeniti i da više ništa neće biti isto", kaže tužiteljka Bojana Savović.

I ova Rokfelerova bi da opet bude premijer! 🤔 A Kesić da joj bude ministar! Epa neće moći!!!1!11!!

Screenshot_20250202-111652~2.png

Može jedno generalno pitanje, koja opoziciona stranka je po tvom mišljenju, neukaljana i treba da dođe na vlast?

Jer ja vidim sa desne strane dolazi velika podrška studentima, ali i otklon u isto vreme, ne daj bože da neko od liberala dođe na vlast - što mi je u redu, ali nikad ne čujem ko bi trebalo da dođe umesto SNS na vlast.

Ljudi su valjda svesni da politička partija mora biti na vlasti, da te gluposti sa tehničkim vladama i vladama stručnjaka nigde ne mogu da traju dugo.

Питање пребројавања и ко је за шта је НАКОН што се ово зло отера, отворе медији, среде спискови итд...минимум пола године до годину...

Нисам баш испратио говоре, нисам нашао видеа и не знам колико су трајали, али оно што сам нашао написано је коректно, али је чињеница да се многима, па и мени не допада цела политизација свега овога!

Фали још само Анђелина Џоли да подржи и да се опасно запитам...

A koga bi video u toj prelaznoj vladi, bila ona izglasana na izborima ili izabrana SNS glasovima u skupštini, za tih godinu dana?
Proglas? Proglas + možda Vladeta Janković (ne znam kako se na njega gleda) ili Šarović ili neko treći? Neko skroz drugi?

Пленум Филозофског факултета (који је уз ФДУ језгро протеста/блокаде) се оградио од овог протеста управо због упада ових опскурних квази-грађанских представника.

Знао сам да ће у неком тренетку покушати да преузму и укаљају причу. 30 година та екипа и тај наратив прави штету где год се појави и самим тим својим наступом једноставно разара честитост и јединство протеста. Кесић, мали дебели џибер и екипа су роба широке потрошње. Покондиране тикве и полу-интелектуалци их обожавају. Дати таквима право да говоре на оваквом протесту је заиста погрешно.

Није још ништа трагично али не можемо се правити слепи пред овим немилим догађајима.

Poslednja izmena:
Баш због неспорне величанствености протеста овај испад толико штрчи. На лепој девојци грба на носу је најуочљивија. Немаш разлога да се срдиш због те критике.

Признајем да је и до нас. Слушамо те дебиле како праве више штете него користи скоро колико ти Разбибрига имаш година па смо додатно осетљиви на овај њихов упад.

И понављам, упад је по први пут јавно и на један дан разбио јединство студентског протеста. Ударили су на најјачу тековину овог покрета.

Poslednja izmena:
Još je rano za govornike, oni uvek podele masu

Znači ni Kesić (ja ne gledam njegove emisije već 2 godine zato što su dosadne i uvek je Vučić u njima a njega treba ignorisati čak i u satiri), ni Ivanović (pogotovo ne on, emisija mu na Blicu), a nikako političari. Oni će da govore na predizbornim mitinzima, kada dodje vreme za to. Sada samo studenti i profesori (Bakić Jovo na primer može uvek da govori što se mene tiče)

Epa ne može ni Bakić jer je on za smenu vlasti. A ima studenata i Ljilja Smajlović koje su za potpune promene u državi i društvu ali bez smenjivanja vlasti. 🙂

Mora neko ko će da bude po volji svih 1.549.356 Srba koji nisu SNSovi glasači ili svirač... ovaj apstinenti.

Čitam na brzinu prethodne dve-tri strane i ne mogu da verujem da se toliko vas pravi pametnim u trenucima kada studenti za tako kratko vreme obrnu igricu i urade milion puta više nego vaše generacije ikada.

Pustite se priče o govornicima, o organizacijama i ostalim. Niste nadležni. Nisam ni ja. Verujte mladima i pustite ih da rade ono što su naumili. Do sada nisu nijednom izneverili, a sad kao vam smeta jedna sitnica. Umesto toga, delite slike, priče sa blokade, pozitivne stvari. Prestanite da mračite, dovoljno nam je mraka već 12 godina.

jel stvarno ima?
Naravno da ima. Pa imaš ovde na forumu takve ljude, imaš i među studentima, i među običnim ne-studentskim protestantima.

Mnogo ih je koji čekaju sve savršeno i idealno. Pošto su i sami inače savršeni u svemu u životu, pa onda i od protestanata i političkih aktkvista ne očekuju ništa manje od toga...

Nekima je čak crtano ovde na forumu da dokle god postoji SNS kao vladajuća ili uticajna stranka, da nema ništa od uređene i pravne države Srbije i samim tim ni od ispunjenja prvih zahteva studenata. Ali džaba, neće ni da čuju...

Sve je očiglednije da će liberalne zapadne struje pokušati da preuzmu protest.

Na fakultetima ima toliko stručnih ljudi, profesora, i oni odaberu proglas i Zorana Kesića...
Ja sam otišao nakon govora žene iz benda, ili sa neke radio stanice.
Još jedan autogol, drugi po redu od onog upada u Maticu srpsku.

Не бих имао ништа против нестраначких интелектуалаца (не бих имао ни против енких страначких, али боље не баш због подела), професора универзитета, пољопривредника итд...

Ја сам са дететом од 3 године скоро сваки дан на локалној блокади у подне, не зато што сам много вредан, него што радим од куће, а блокада ми је испод прозора, могу у папучама доле.

Ако икада у локалу будем видео разне Маринике, Добрице и сл, ризикују грудву у вугла сад кад захладни, толико!

Vrh