Joj Beki, hadje dogovori se sobom, kad čitam nije mi jasno da li mračiš ili podržavaš.
Podržavam i jasno sam napisao šta podržavam i šta je moj izbor.
Međutim, činjenica je da sada usledila infiltracija i da odjednom oni koji su sve gušili temama o politici, sada insistiraju da se ne smara, pogledajte kakav je događaj bio, jel ukusan sendvič botino...
Do juče se narod ložio i dizao atmosferu, a ta ekipa je pisala kilometarske postove, govorila da je to sve neozbiljno, da ne može to tako i bez politike (a politika je tu od početka, oni naravno misle na političare).
Mora se pričati otvoreno, mora se razgovorati o svemu, mora se gledati u budućnost - njihove reči.
Sad tima istima nikakav razgovor ne dolazi u obzir, sve se svelo da je skup bio veličanstven i jel ukusan sendvič botino. Ohohoho, evo ga DB rusofilska botina pitala pitanje.
A pitanje je sasvim na mestu. I nije neko izdajničko kao na primer kada u toku nekog opšteg jedinstva, kao protiv Rio Tinta, nađe nešto da pametuje. Pitanje je sa najboljom namerom.
Kažu DB podvala saopštenje Filozofskog fakulteta. A što je došlo uopšte do toga da se piše saopštenje? Nije li logično da je DB podela to što je izazvalo da se piše saopštenje? Nema bine, neme govornika, nema saopštenja. Mada, ja ne spominjem DB, ali to je sasvim logično pitanje.
To je kao sa onim Đilasovim potrčkom što je radio sa Anom Brnabić što je stavljen za kandidata za gradonečelnika Beograda ispred SPN-a. Već sam i zaboravio kako se zove.
Traži se od naroda da ćuti i svako ko pita nešto je DB, a ne traži se da se naprave takvi potezi da ljudi neće imati pitanja i zamerke.
I da ta taktika uspeva, ne bi bio problem. Stvar je u tome što ljudi opet nisu masovno izašli ili su izašli i glasali za je*******enog Nestorovića, a SPN se raspala i nije izašla na sledeće izbore i gradonačelnik nam je je*******eni Gangula i dalje.
Da oni odrade svoj posao i da mi pobedimo, pa svaka čast majstori, ja sam jeo govna, vi ste u pravu.
Moj glas su dobili, tako da, eto, ja sam podržao, i mnogi su još progutali g***o i glasali, ali očigledno da nisam bitan ja i ljudi kao ja nego je stvar u tome da ta taktika očigledno ne prolazi.
I nije istina da ljudi samo čekaju razlog da zameraju, određen procenat da, ali sada se jasno pokazalo da je velika većina spremna da podrži.
Da podrži kada je zdrava priča. Svi su podržali studentie, njihove zahteve i način na koji su hendlovali sve do sada.
Sada se već klima, a što to i čemu to? I ako je tako, neka bude tako.
Nije se Bjelogrlić sapleo i slučajno sleteo u padu na binu. I zna se kojoj grupaciji pripada. Do sada je bila priča da predstavnici političkih stranaka i organizacija i aktivista i svega toga, nisu pozvani.
Sada jesu bili. To je činjenica.
Promena se desila i ne možemo je ignorisati, možemo samo videti šta sad sa tim.