Šta je novo?

Izbori 2024

Jesam, idem sutra na minut ćutanja koji organizuje pedagoski i koji ce da bude dosta pre tog mitinga
Ne očekujem da će ovi ucenjeni da mu zvizde, voleo bih iznenađenje al stvarno ne očekujem. Suviše je rano. Biće cirkus na nivou onog kontramitinga pre dve godine, gde je pola njih otislo pre nego sto je pocelo a ostatak se rastao kad ih zesce smorilo. Jedino sto će da postignu je da razvašare đubre po gradu.

Да најавим да су се радници ИТ сектора организовали за сутра и придружују генералном штрајку као и да ће бити велика блокада код ТЦ Променаде. Ту ће се састати са студентима који крећу из кампуса, одатле даље се иде и састаје са студентима медицинског факултета и академије уметности. Након тога иду булеваром Европе па даље Футошким путем.
Ове трасе су колико знам до сада у Новом Саду непокривене било којим протестом, биће то једна "премијера".

Доста људи је узело или добило слободан дан, могао би неки рекорд сутра да падне.

list-amazinggrace.gif

Ne mogu da prekopiram ceo tekst, previše je ljudi i poslodavaca koji najavljuju štrajk sutra.

da si glasao za tadiju a ne tomu, bg bi danas bio lepsi od praga :p

Тешко, осећај неподношења је био сличан као и данас. Занимљиво, такав неки осећај сам имао и кад сам добио право гласа, убрзо је Злоба отишао. Слично Тадија. Сад овај, претерали су бахаћењем и својим печењарским кадровима. Е сад наравно, увек остаје оно што и јесте мој највећи страх у целој причи. Није то фрка и шибање на улицама, јер би то значило да му је крај, него што нема тога што драмосер неће издати и продати да остане ту где јесте! Као што у Арабији могу да се каменују жене, културолошке особености, све је то ок, али им не би било паметно да напусте долар нпр.

Ко год политички профитира у насталом вакууму мора да лустрира све, па и ове прелетаче који се сад нуде!

Узгред, Чеси су много паметнији, мање ку*чевити од нас.

U zavičaju večeras najavljen prvi protest. Do sada nije bilo blokada ni štrajkova. Prosveta nije uspela da obezbedi većinu za štrajk, deo nastavnika javno je podržao studente i to je to.
Par hrabrih privatnika danas ne radi.
Čekam info o broju autobusa ka Jagodini, poznati smo po ogromnom broju botova po glavi stanovnika. Obično bude 10+ buseva, na 25000 stanovnika po popisi je ogroman broj.

Тешко, осећај неподношења је био сличан као и данас. Занимљиво, такав неки осећај сам имао и кад сам добио право гласа, убрзо је Злоба отишао. Слично Тадија. Сад овај, претерали су бахаћењем и својим печењарским кадровима. Е сад наравно, увек остаје оно што и јесте мој највећи страх у целој причи. Није то фрка и шибање на улицама, јер би то значило да му је крај, него што нема тога што драмосер неће издати и продати да остане ту где јесте! Као што у Арабији могу да се каменују жене, културолошке особености, све је то ок, али им не би било паметно да напусте долар нпр.

Ко год политички профитира у насталом вакууму мора да лустрира све, па и ове прелетаче који се сад нуде!

Узгред, Чеси су много паметнији, мање ку*чевити о
Žao mi je, ali teško si pogrešio i ti i svi ostali koji su glasali tako, jer je "zaboga" bio nepodnošljiv osećaj, skoro kao danas. Razlika je u svetlosnim godinama, navukli ste nam ovu budalu na vrat koje ne možemo da se ratosiljamo normalno. Bravo za studente. Svetlo na kraju tunela.

Neverovatno razmišljanje starih sugrađana. Naravno da ne treba generalizovati, ali većina je uz vlast i čvrsto stoji na njihovim stavovima. Primeri iz moje bliže i dalje rodbine - starac ima 77 godina, teško se nosi sa godimam, fozikčki je dobro ali drma ga depresija, nema s kim da priča nema tema za razgovor, negativan je, više ćuti nego što priča. Ali kada se pomene politika onda se upali iskra u njemu, krene tirada, pljuje studente, opozicionare, strane sile, itd. Ne možemo ga zaustaviti. A dokazati suprotno je iluzorno. Isto i njegova žena, baba od 73 godine. I ne samo oni, imaju sve televizije, N1, Novu, mi mlađi im prenosimo vesti sa interneta, ali ne. Oni su odlučili da veruju RTS-u i Pinku.
Ja se stvarno nadam da neću biti takav kada ostarim.

Žao mi je, ali teško si pogrešio i ti i svi ostali koji su glasali tako, jer je "zaboga" bio nepodnošljiv osećaj, skoro kao danas. Razlika je u svetlosnim godinama, navukli ste nam ovu budalu na vrat koje ne možemo da se ratosiljamo normalno. Bravo za studente. Svetlo na kraju tunela.

Знаш како, тужно је што се избор (бар за мене) стално своди на то колико ћеш мање лоше изабрати. Да слажем се, сад је опет избор као за време Злобе, имаш 100% црне и веома тамно сиве. у некој нормалној ситауцији кад имаш неког Тадију, који за мене јесте био 90% црн (и сада је), надаш се бољем и очекујеш да је статистика на твојој страни.

....али да, може се рећи да је била велика грешка, они су имали и СЕКУ, а бар су били лако смењиви, а овај је имао скоро декаду одличне макростабилности + изопачене глобалне политике fake раста која је онако привидно помогла, нису се изгубили послови, није било банкрота итд, само су одложили веће проблеме.

Neverovatno razmišljanje starih sugrađana. Naravno da ne treba generalizovati, ali većina je uz vlast i čvrsto stoji na njihovim stavovima. Primeri iz moje bliže i dalje rodbine - starac ima 77 godina, teško se nosi sa godimam, fozikčki je dobro ali drma ga depresija, nema s kim da priča nema tema za razgovor, negativan je, više ćuti nego što priča. Ali kada se pomene politika onda se upali iskra u njemu, krene tirada, pljuje studente, opozicionare, strane sile, itd. Ne možemo ga zaustaviti. A dokazati suprotno je iluzorno. Isto i njegova žena, baba od 73 godine. I ne samo oni, imaju sve televizije, N1, Novu, mi mlađi im prenosimo vesti sa interneta, ali ne. Oni su odlučili da veruju RTS-u i Pinku.
Ja se stvarno nadam da neću biti takav kada ostarim.

Иронично ал почетак краја овог режима је било то што је допустио да велики број старијих суграђана умре током ковида

Апропо овога, једна фирма у Београду је послала препоруку радницима да тај дан раде од куће ако могу јер се очекују масовне блокаде. Могуће да нису једини који су то учинили.

По ономе што сам видео преко снимака, јер се не види најбоље из гомиле, рекао бих да је ово највећи скуп у Новом Саду до сада. Без аутобуса, без људи са стране (верујем да су људи из других места били у својим местима).

Не знам да ли је ово са или без људи који су кренули са железничке, ако није онда ту фали озбиљан број.

Vrh