Šta je novo?

Izbori 2024

Нама треба покрет за правну државу, поштовање закона и изградњу функционалних институција.
Лакше рећи него урадити а најтеже бити искрен према себи и рећи како заиста јесте.

"Код нас се све ломи преко, око и због Косова".

Не могу да верујем ни једном покрету или партији која је за селективну примену права и слобода за сабе и себи једнаке а не за све.

Мало, мало па се овде оплете по десници које више ни нема. А сви знамо да је Тадић склоњен а Вучић постављен да заврши Косово и да докле год ради на томе овде има апсолутну слободу и подршку да нас сатире и обесправљује.
И ту долазимо до разоткривања целокупног грађанског покрета. Ако се зна разлог доласка и опстанка Жвалавог онда је први следећи закључак да би сам запад први скинуо Вучића да му је цели политички спектар у Србији стао на путу издаје Косова.

Из тога следи да не смета Вучић грађанистима онолико колико им смета "терет Косова". Е па тек је кренуо де терети и биће све тежи. Али ћути се о томе, јер је првих 10 година потрошено на: Само да изручимо све Хагу и ето нас у ЕУ а других 10 година на: Само да се решимо Косова и ето нас у ЕУ.

Па се мало правимо паметни сад. Нисмо то били ми. Десница је крива. Како да не. Од ЕУ имаћемо само рудник литијума по европским стандардима.

Лакше рећи него урадити а најтеже бити искрен према себи и рећи како заиста јесте.

Не могу да верујем ни једном покрету или партији која је за селективну примену права и слобода за сабе и себи једнаке а не за све.

Мало, мало па се овде оплете по десници које више ни нема. А сви знамо да је Тадић склоњен а Вучић постављен да заврши Косово и да докле год ради на томе овде има апсолутну слободу и подршку да нас сатире и обесправљује.
И ту долазимо до разоткривања целокупног грађанског покрета. Ако се зна разлог доласка и опстанка Жвалавог онда је први следећи закључак да би сам запад први скинуо Вучића да му је цели политички спектар у Србији стао на путу издаје Косова.

Из тога следи да не смета Вучић грађанистима онолико колико им смета "терет Косова". Е па тек је кренуо де терети и биће све тежи. Али ћути се о томе, јер је првих 10 година потрошено на: Само да изручимо све Хагу и ето нас у ЕУ а других 10 година на: Само да се решимо Косова и ето нас у ЕУ.

Па се мало правимо паметни сад. Нисмо то били ми. Десница је крива. Како да не. Од ЕУ имаћемо само рудник литијума по европским стандардима.
Mnogi govore kao sto ti kazes da je on doveden da dovrsi Kosovo, i dovrsio je za ovih 12 godina, sve sem zvanicnog priznanja. Mislis da bi oni sto su ga doveli bili toliko strpljivi ili bi trazili to u prvih nekoliko godina? Nesto mi to ne pije vodu. Ali slazem se da je Tadic pusten niz vodu jer nije hteo da radi sto ovaj radi bez problema u vezi Kosova

U prvoj godini su dobili Briselski sporazum. Što je manje više nezavisnost i ono što su tražili. Ostalo su samo tehnikalije, a naravno žele i tehnikalije ali im se oko njih ne žuri.

Моје неко виђење је да је проблем што оба спектра опозиције неће да направе међусобне уступке.

Sada i da hoćeš, sa Kosovom ne možeš ništa. Srbija je delimično de facto priznala Kosovo. Briselski sporazum je zločin, zbog čega je neko trebalo da bude uhapšen. Pošto nemamo institucije, od toga nema ništa. Vašingtonski sporazum je doveo do toga da se Srbija odrekne Gazivoda i da Izrael prizna Kosovo. Sjajan sporazum, nema šta. Ovaj Ohridski sporazum je završetak de facto priznanja. Posle će tražiti i de jure priznanje, videćete. Onda prava Albanaca na jugu Srbije, granica sa HR, prava Eskima, Bugara, prava Dačana, Draguvita... Pogledajte šta je Srbija imala 2012. godine, a šta danas. Danas ne postoje KM tablice, sva imovina države je ukradena i prepisana na Kosovo, predsednici opštine su Albanci, KBS ima baze na severu, jedino su zdravstvo i školstvo u nadležnosti Srbije. Međutim, Ohridskim sporazumom i to odlazi u istoriju. Biće opet tenzija, opet galama, "Kad se vojska na Kosovo vrati", ode sve...

Bar smo saznali da u Srbiji nema patriota i da je sve u novcu. Pravo lice su pokazali tzv. navijači, razni Zavetnici, Naši i ostali saradnici službe.

Žutima se stvarno svašta može zameriti, ali Briselski sporazum nisu potpisali. Ironija je da ovi što su najglasnije patriote i što se ogrću zastavama nekako uvek ispadnu veći izdajnici od liberala.

Žutima se stvarno svašta može zameriti, ali Briselski sporazum nisu potpisali. Ironija je da ovi što su najglasnije patriote i što se ogrću zastavama nekako uvek ispadnu veći izdajnici od liberala.
Nisu oni patriJote, oni vole pare. AV je potpisao jer su mu dali odrešene ruke da pljačka Srbiju. Šešelj i smradikali su pljačkali Srbiju i u vreme ratne krize. Razni gurui, patriote na baterije, ovi sa društvenih mreža, Nestorovići, Zavetnici, Obrazi, Naši, Vaši, SrBska čast, navijači, sve su to plaćenici službe. Što nisu protestovali protiv Briselskog sporazuma? Što nisu onda rušili grad? Što nisu razbijali gej parade za vreme Vučića? Najgluplji su oni koji veruju tim spodobama i slede ih.

Нисам сигуран да разумем ово, Вучић је постављен ради издаје Косова од стране Запада и тај Запад би га први скинуо да су му из опозиције стали на пут издаји Косова? Па сам доказ да ти грађанисти нису веће издајице од Вучића и не би били гори по Косово долази од тога што Запад брани Вучића да га не замене

На крају крајева, у једној републици је дозвољено и потребно да постоји плуралитет мишљења и политичких интереса, не видим проблем у томе да постоје партије и политичке струје које су за независност Косова. Стога да и све постоје грађанисти који су за то не сматрам да је то коренити проблем. Ми немамо проблем да је Вучић издао Косово јер је већина људи тако хтела, проблем је у томе што је то учињено кршењем Устава без демократске подршке народа и још већи политички проблем управо то што Дошљак каже, што то није био проблем (и даље није проблем) ни десници ни левици ни грађанистима ни сељацима. Све и да мислиш да треба да буде независно опет то не сме да се оствари кршењем Устава.

Десничари би који су против независности су први требали да се побуне И против кршења Устава И против бриселског споразума али их нема. 12 година је прошло тај аргумент против Вучића на десници ни не постоји нити ико обећава да ће да га пошаље на робију због тога или поништи неуставни споразум или ишта слично.

То је коренити проблем српске политике а не чињеница да постоје људи који не подржавају Косово у Србији

Veliki pravnik neprestano pokazuje kako je zapravo šuplja tupava radikalčina

1734516337483.png

On se obraca svojim ovcama, ne tviterasima koje ce da kopaju po konvencijama o pravima deteta.
Ово је срж. Свака његова акција је веома прорачуната како би сачувао што је могуће више својих присталица. Сваке године му се подршка осипа за око 50,000 гласова, како сам апроксимирао на својим досадним графиконима. Он никако не сме да дозволи да му се присталице осете издано и напуштено. Мора да настави да их флексује до изнемоглости. У том свом флексовању њега лично не дотиче како ће реаговати сви остали. До сада ту није правио много грешака, јер је имао потпуну контролу над ситуацијом. Сада, када делује под притиском, види се да његови поступци ипак изазивају додатни мотив код противника. Он сам је схватио да је почео да губи контролу и прави грешке, и зато је сада најопаснији, али и најрањивији.

Већ сам написао да ми је највећи позитиван утисак студентских протеста, њихова свест, активирање и памет, уопштено порука - "рачунајте на нас". :) Али, постоји још један позитиван утисак, а то је постепено попуштање страха. Све више појединаца, јавних личности, фирми, институција... не либи се да отворено подигне глас. То је и додатно охрабрење да неке институције почну да раде свој посао. И даље је бедно и поданичко ћутање академије, цркве, спортиста... али са друге стране имамо све шири фронт бунтовника.

Додатно изазива бес што све те мере су могле да буду годинама раније. Јбт па зар неко толико може да нема саосећања за свој народ. Да знаш да се годинама пате људи финансијски и да им те мере држиш у фиоци да их спроведеш када загусти, када се фотеља љуља.

Нисам сигуран да разумем ово, Вучић је постављен ради издаје Косова од стране Запада и тај Запад би га први скинуо да су му из опозиције стали на пут издаји Косова? Па сам доказ да ти грађанисти нису веће издајице од Вучића и не би били гори по Косово долази од тога што Запад брани Вучића да га не замене

На крају крајева, у једној републици је дозвољено и потребно да постоји плуралитет мишљења и политичких интереса, не видим проблем у томе да постоје партије и политичке струје које су за независност Косова. Стога да и све постоје грађанисти који су за то не сматрам да је то коренити проблем. Ми немамо проблем да је Вучић издао Косово јер је већина људи тако хтела, проблем је у томе што је то учињено кршењем Устава без демократске подршке народа и још већи политички проблем управо то што Дошљак каже, што то није био проблем (и даље није проблем) ни десници ни левици ни грађанистима ни сељацима. Све и да мислиш да треба да буде независно опет то не сме да се оствари кршењем Устава.

Десничари би који су против независности су први требали да се побуне И против кршења Устава И против бриселског споразума али их нема. 12 година је прошло тај аргумент против Вучића на десници ни не постоји нити ико обећава да ће да га пошаље на робију због тога или поништи неуставни споразум или ишта слично.

То је коренити проблем српске политике а не чињеница да постоје људи који не подржавају Косово у Србији
Техникалије.

Наравно да све време мислим на нелигитимност, неуставност и недемократичност целог процеса. Нека мисли ко год шта год о Косову али не можеш ми кршити основне законе и мој/наш устав и не можеш ме баронисати како си за поштовање закона и права свих грађана а против насиља док делу суграђана ускраћујеш све то баш под притиском насиља. (Не обраћам се теби)

Што се тиче дела који не разумеш. У примењеном издајству Слоба и Вучић су непревазиђени али Тадић би вероватно поступио на исти начин да није био истрошен. Атмосфера линча 2012е према њему је била таква да је народ гласао за ове ретарде данас и Тадић више није смео да повуче ни један додатни акт издаје. Тад је наступио запад са овим генијалним потезом довођења "деснице" да доврши посао а целокупна левица и "грађанство" је то само испратила.

Тако да, да нам је макар већи део политичког спектра био државотворни, демократски и легалистички Вучић би пао већ после овере бриселског споразума. Уставни суд би поступио по, замисли, Уставу, разрешио би дужности издајника и ухапсио га.

Уместо тога Уставни суд је разрешио дужности сам себе и у формалном смислу Србија не постоји од 2013. године као правна држава. И то је оно што сада кусамо, сасвим заслужено.

Ko?
Druze ti vise nisi aktivan u ZLF? Da li si sada neutralac/slobodni strelac ili si presao u drugi pokret

Ово је срж. Свака његова акција је веома прорачуната како би сачувао што је могуће више својих присталица. Сваке године му се подршка осипа за око 50,000 гласова, како сам апроксимирао на својим досадним графиконима. Он никако не сме да дозволи да му се присталице осете издано и напуштено. Мора да настави да их флексује до изнемоглости. У том свом флексовању њега лично не дотиче како ће реаговати сви остали. До сада ту није правио много грешака, јер је имао потпуну контролу над ситуацијом. Сада, када делује под притиском, види се да његови поступци ипак изазивају додатни мотив код противника. Он сам је схватио да је почео да губи контролу и прави грешке, и зато је сада најопаснији, али и најрањивији.

Већ сам написао да ми је највећи позитиван утисак студентских протеста, њихова свест, активирање и памет, уопштено порука - "рачунајте на нас". :) Али, постоји још један позитиван утисак, а то је постепено попуштање страха. Све више појединаца, јавних личности, фирми, институција... не либи се да отворено подигне глас. То је и додатно охрабрење да неке институције почну да раде свој посао. И даље је бедно и поданичко ћутање академије, цркве, спортиста... али са друге стране имамо све шири фронт бунтовника.
Studenti imaju najbolje napisane i najkonkretnije zahteve od svih do sada.

Kada bi se ispunio zahtev da se uhapse i osude njihovi batinaši, njima ceo sistem pada, šalje se poruka svim drugima da će potencijalno biti pušteni niz vodu.

Iako nas je dejanbg88 ubeđivao da studenti ne zahtevaju ništa posebno i da se to lako ispuni, sasvim je suprotno.

Inače, taj forumaš je napisao jedan od najogavnijih postova u istoriji foruma i vidim da je samo taj post obrisan, a on nastavio da piše. Navlači i navlači sa nekom pričom o objektivnosti, pušta neke priče da treba propuštati automobile na blokadama, još mu to neki i lajkuju, i onda samo zabiberi sa najklasičnijim botovskim postom. Ne znam kako ga ljudi ne provale u startu...

Elem, protesti su svakako politički jer bi se hapšenjem batinaša i pravednim suđjenjem istima, njima postavilo pitanje: ,,A ko je vas poslao da bijete ljude?".

Onda kada bi oni rekli da ih je neki Žikica poslao, kada bi Žikicu doveli pred sud, morali bi i njega da pitaju ko je njemu rekao da to radi?

I tako bi se doslo do vrha piramide.

Na njima je da protesti ne budu politički i da su te sve greške isključiva odgovornost pojedinaca i kod rekonstrukcije i kod batinjanja i kod svega... ali svi znamo da nije tako i oni su krivi što je to politika, tako da ne treba imati strah i reći da jeste.

Ako nije, na njima je da dokažu da nije, a ne mi da se pravdamo što ispada da jeste jer su oni stvorili da jeste.

Međutim, i kad bi se teralo do kraja, da se vratimo na ovo tvoje, mora se doći do nekih izbora, oni svoje regrutuju, iako su u padu, ali opozicija mora ići da osvoji nekih 2 miliona glasova.

A opozicija trenutno izgleda ovako:

SSP (Đilas)
NPS (Aleksić)
ZLF (Lazović-Ðorđević)
SRCE (Ponoš)
DS (Milivojević)
Ekološki ustanak (Ćuta)
PSG (Grbović)
NLS (Parandilović)
Zajedno (Zelenović/Stojković)
NDSS (Jovanović)
POKS (Mihailović)
Dveri (Kostić)
SDS (Tadić)
DJB (Radulović)
Kreni-Promeni (Manojlović)
ProGlas (?)
Nacionalna snaga (Štimac)
SviĆe (Bjelić/Ristić)
Solidarnost (Ješić)
BRAVO (Pogačar)
Stav (Đorđević)
LSV (Kostreš)
Budi heroj (Bačulov)
Lokalni front (Voštinić)
PODES (Milić)
Ne damo Jadar (Petković/Kokanović)
Marš sa Drine (Novaković)
Eko straža (Simišić)

...

+

eventualno neki studentski pokret i možda i profesori sa njima.

Šta uraditi sa svim ovim, kako ujediniti, ko sa kim, koga istaći...? Programi, ljudi itd. Ogroman posao.

Подразумева се да пре тога мора да се обезбеди нешто што се зове слодобни, фер и равноправни изборни услови, медијске слободе и слично. То је основ демократије - да се свачији глас чује и равноправно рачуна.

Образлагао сам раније детаљно, мрзи ме да понављам. На крају крајева, то је само моје размишљање, и потпуно сам сигуран да се никада неће ни остварити. :)

Kakvi crni izbori, to raspisivanje kad mu se ćefne treba sprečiti. Niti je iko tražio izbore niti treba iko da ih prihvati. Uostalom, neka on nastavi da laprda po novinama i televizijama, samo ga treba ignorisati, jer čovek uopšte nije priupitan za bilo šta.

Vrh