Šta je novo?

Izbori 2024

Подразумева се да пре тога мора да се обезбеди нешто што се зове слодобни, фер и равноправни изборни услови, медијске слободе и слично. То је основ демократије - да се свачији глас чује и равноправно рачуна.
Dobro, nadam se jednom da cemo slobodno i normalno razgovarati o tome. Sada je svakako besmisleno postavljati zahteve koje oni nece prihvatiti, a mi ne mozemo slozno da stanemo iza njih, samo bi se razjedinili.

Svi stojimo iza zahteva studenata, siguran sam, pa i zahteva SPN-a.

Šef države, Aleksandar Vučić, iako to niko od njega ne traži, čak ni malobrojni studenti koji pod uticajem zapadnih službi pokušavaju da ruše Srbiju, mogao bi da podnese ostavku i napusti dužnost predsednika Srbije.

Kako saznajemo, to bi moglo da se dogodi u naredna tri meseca, pri čemu bismo, umesto rekonstrukcije Vlade, imali izbore na svim nivoima.

Sasvim je moguće da Vučić ne bi uzeo učešća ni na parlamentarnim izborima.

Predsednik Vučić je oštro kritikovao, iza zatvorenih vrata, celu Vladu, o koalicionim partnerima sa užasom govorio i rekao da je sit svega, a da se bednika i opozicionog ološa, kao i njihovih spoljnih nalogodavaca uopšte ne plaši.

On je posebno razočaran odnosom onih koji su od države dobili najviše, za nju uradili najmanje, a nikada im ničega nije dosta.

Sve ovo moglo bi biti nešto jasnije već u subotu kada se predsednik bude obraćao javnosti.

Predsednik Vučić je svoje obraćanje za subotu najavio u Palati 'Srbija' na sednici kojoj je, na poziv premijera Miloša Vučevića, prisustvovao.

Mukica🥲 Ali šef države 🤣

Сваке године му се подршка осипа за око 50,000 гласова, како сам апроксимирао на својим досадним графиконима.

Што и није тако много ако знамо да нас ≈ има толико мање сваке године. Мрзи ме сад да гледам наталитет улазних генерација (клинци који пуне 18) у претпрошлој деценији, али за претпоставити је да нису масовно попушили причу драмосера (бар се надам), сем ако нису директни потомци активних чланова секте. Уз то је било екстрема у морталитету за време ковида.

Хоћу рећи, питање колико је то реалан губитак подршке, а колико катастрофални по нас природни процеси.

Што и није тако много ако знамо да нас ≈ има толико мање сваке године. Мрзи ме сад да гледам наталитет улазних генерација (клинци који пуне 18) у претпрошлој деценији, али за претпоставити је да нису масовно попушили причу драмосера (бар се надам), сем ако нису директни потомци активних чланова секте. Уз то је било екстрема у морталитету за време ковида.

Хоћу рећи, питање колико је то реалан губитак подршке, а колико катастрофални по нас природни процеси.
Да не улазим у дубљу проблематику, не ради се о демографији. У питању је и апсолутни и релативни одлив његових гласача, док је број опозиционих гласача у порасту.

Ово је срж. Свака његова акција је веома прорачуната како би сачувао што је могуће више својих присталица. Сваке године му се подршка осипа за око 50,000 гласова, како сам апроксимирао на својим досадним графиконима. Он никако не сме да дозволи да му се присталице осете издано и напуштено. Мора да настави да их флексује до изнемоглости. У том свом флексовању њега лично не дотиче како ће реаговати сви остали. До сада ту није правио много грешака, јер је имао потпуну контролу над ситуацијом. Сада, када делује под притиском, види се да његови поступци ипак изазивају додатни мотив код противника. Он сам је схватио да је почео да губи контролу и прави грешке, и зато је сада најопаснији, али и најрањивији.

Већ сам написао да ми је највећи позитиван утисак студентских протеста, њихова свест, активирање и памет, уопштено порука - "рачунајте на нас". :) Али, постоји још један позитиван утисак, а то је постепено попуштање страха. Све више појединаца, јавних личности, фирми, институција... не либи се да отворено подигне глас. То је и додатно охрабрење да неке институције почну да раде свој посао. И даље је бедно и поданичко ћутање академије, цркве, спортиста... али са друге стране имамо све шири фронт бунтовника.
Са једним се дебело не слажем. Твоји графикони нису досадни. :)

Да не линкујем сад и други пост, не слажем се ни са оном старосном границом, колико код да поштујем твоје објашњавање. Поготово се са том границом нећу слагати за неких 16 година :) .

Ne mislim da će da stane. Baš zato i mislim da treba prestati sa skakanjem po haubama. Ko zna kakva može da bude reakcija nekog vozača i da neko bez potrebe teško se povredi ili strada. Vozač je ipak u limenoj kutiji, dok su ljudi na blokadama nezaštićeni.

Pogotovo mislim da ne treba dalje juriti te vozače koji probiju blokadu, i vikati im "stani", jer nelogično je da će taj stati i vratiti se nazad u blokade. Ipak je na blokadama par desetina ili možda par stotina ljudi.

Blokade ovakvog tipa ne mogu fizički sprečiti one koji su naumili da ih probiju, ali se ipak može odigrati pametno i spasiti nekog od preloma ili tako neke teže povrede. Život postoji i posle blokada, ljudi imaju decu, studenti roditelje, devojke, momke, zar je vredno žrtvovati se zbog jednog lika koji probija blokadu.

Nemoj nas više braniti,
Brigom ćeš nas sa'raniti

Prvo:

1000017354.jpg

Šef države, Aleksandar Vučić, iako to niko od njega ne traži, čak ni malobrojni studenti koji pod uticajem zapadnih službi pokušavaju da ruše Srbiju, mogao bi da podnese ostavku i napusti dužnost predsednika Srbije.

Kako saznajemo, to bi moglo da se dogodi u naredna tri meseca, pri čemu bismo, umesto rekonstrukcije Vlade, imali izbore na svim nivoima.

Sasvim je moguće da Vučić ne bi uzeo učešća ni na parlamentarnim izborima.

Predsednik Vučić je oštro kritikovao, iza zatvorenih vrata, celu Vladu, o koalicionim partnerima sa užasom govorio i rekao da je sit svega, a da se bednika i opozicionog ološa, kao i njihovih spoljnih nalogodavaca uopšte ne plaši.

On je posebno razočaran odnosom onih koji su od države dobili najviše, za nju uradili najmanje, a nikada im ničega nije dosta.

Sve ovo moglo bi biti nešto jasnije već u subotu kada se predsednik bude obraćao javnosti.

Predsednik Vučić je svoje obraćanje za subotu najavio u Palati 'Srbija' na sednici kojoj je, na poziv premijera Miloša Vučevića, prisustvovao.

Mukica🥲 Ali šef države 🤣
Очекивао сам овако неки маневар. Сад ће шеф да се врати у фотељу премијера, а неко ће да буде нови Тома, можда ћелави мајмун, можда Мица вентилаторка, можда Дачић, можда неко из опозиције, није искључено чак ни професор Несторовић, мада су мале шансе за то. Могуће је чак и повампирење Томе гробара.

И онда се власт овог режима продужи на још пар година.

Сад је битно да опозиција не буде глупа и да буде сложна и фокусирана.

Они који сметају, типа оне Еуромајдан будале, да се повуку. И да парола буде ко није с нама, он је против нас.
Верујем да сад следи општа СНС мобилизација.

Da mi je neko rekao da cu sa ovim likom da se slozim u bilo cemu…

Bonus points: deo desnicara koji su za “manje zlo Vucica nego zutu izdajnicku vlast” ce mozda i poslusati. Mnogo vise ljudi moze Nestor da preobrati protiv Vucica nego recimo Ćuta.

Одавно сам рекао своје 3 ствари: Цензус 10%, обавезни излазак, и горња старосна граница (65г.) :) :) :)
Какав цензус и остале глупости. Само већински систем. Србија да се подели у 150 изборних јединица и свака да изгласа свог представника именом и презименом. А не у Скупштину да улазе персоне кроз неке шарене коалиције које немају ни 0.5% подршке у народу. Или још горе, да на конто имена једног човека још 120 њих постану посланици који гласају уз звук звонцета.

На то додајмо и УАС:

Жвалави није објавио ни четврт саме пројектантске документације а камоли све оно очигледно "масно" из домена уговора о извођењу радова и томе слично. Са овим што је објавио и сам је зрео за кривичну пријаву.

Као што рекох, ако решимо овај случај, решили смо пола проблема у Србији.

Da mi je neko rekao da cu sa ovim likom da se slozim u bilo cemu…

Bonus points: deo desnicara koji su za “manje zlo Vucica nego zutu izdajnicku vlast” ce mozda i poslusati. Mnogo vise ljudi moze Nestor da preobrati protiv Vucica nego recimo Ćuta.
Gde su Nestorović i njegovi MI na protestima? Njegov doprinos protestima i pozivanju na odgovornost je 0.

SNS gubi birače zato što dobar deo njih ode na večna lovišta. Zaboravljaš da je SNS-u podrška penzionera veoma važna. Oni kao stranka su dostigli maksimum, kod mladih nisu popularni. Mladi prsitupaju SNS-u samo iz interesa, njima je sve jasno ko su oni.

Ubeđen sam da će on raspisati izbore na koje opozicija neće izaći. Cilj je promena Ustava i garantovan mandat predsednika još 10-15 godina. Svaka druga opcija Vučića vodi u zatvor.

Недостаје јако важан захтев, а то је истрага о организаторима и наредбодавцима насиља над протестантима. То је већ јако озбиљно кривично дело, и озбиљно би уздрмало читав њихов парадржавни систем.

Gde su Nestorović i njegovi MI na protestima? Njegov doprinos protestima i pozivanju na odgovornost je 0.
Dobro, sad i ti nisi dosledan, prosli put si se nasladjivao sto su ga terali sa protesta o litijumu, sad ga pitas gde je na protestima.

Vrh