Ko je ovde rekao da se na Zapad hrli zbog demokratije?
Na Zapad se oduvek hrlilo zbog:
1. boljeg školovanja nego ovde, ili na Istoku,
2. veće mogućnosti da radiš, zaradiš i od toga možeš pristojno da živiš u odnosu na ovde, ili na Istoku,
3. sistema koji tamo postoji, a koji čoveku omogućuje da živi u zemljama gde se uživa solidan nivo prava i sloboda, zakonom zaštićenih, gde se pravila poštuju, a institucije rade svoj posao i ne zavise od raznih diktatora i diktatorčića koji hoće da ih uzurpiraju i vladaju apsolutistički.
Niko ovde nije rekao da je na Zapadu sjajno i da tamo cveta demokratija i teku med i mleko.. Klasičan spin i pravljenje bu**** od nas, odnosno bezobrazluk.. U fazonu, eto, mi smo neke naivne budale koje se lože na Zapad, a mrze Rusiju.
Prvi ja sam ranije pisao da je zlatno doba "demokratije" na Zapadu prošlo sa padom Berlinskog zida.
Isto tako, prenosim ovde svaku moguću vest o protestima i studentskim blokadama, tako da su mi bzv ovi neki prekori da se kao držimo teme i manemo se geopolitike.
Ovde imamo borce protiv diktatora Vučića, poput Delije i ovih njegovih podržavalaca u vidu
na kraju postova, koji su, teške li ironije, naloženi na Rusiju.. sad kao, ne na Putina, ali na Rusiju.. Koju, bre, Rusiju? Je l' ikad postojala Rusija, a da nije bila diktatura? Onih Jeljcinovih par godina haosa i da ne računam.
Opsednuti našom slavnom istorijom, pa mrze Zapad što nam oteo Kosovo i nije nam dozvolio granicu pred Zagrebom, pa se ložimo na Rusiju, koja će nam sve to vratiti kad zavlada svetom.
Ajde, bre, da se ne tupi više.
Pukli smo i izgubili sve to zato što nismo bili sa Zapadom i uz Zapad, nego uz Rusiju kad su svi pobegli od nje, a i ona sama se rešavala tog sistema koji smo mi ovde hteli da očuvamo.
To nikako da utuve u svojim tintarama ovi ložači na Istok.
I da, kad oni prestanu da zagađuju temu svojim fiks idejama, onda ćemo i mi prestati da im odgovaramo.
Stvari su jasne, skidaj diktatora kod nas, stvaraj institucije i slobodne medije, pravi slobodne izbore, smanjuj korupciju koliko god može, jačaj prava i