Evo mog vidjenja situacije koliko god laicko bilo.
Sve je gore, svaki dan i svaki mesec su vesti sve gore i gore u poslednje vreme, od nadstresnice mi se cini da tenzije i afere samo rastu i pucaju, svaki dan kad otvorim vesti je neko drugo sranje aktuelno, intezitet i frekvencija losih vesti je prosto neverovatan.
Po meni kao sto je rekao clan iznad, samo kad bi se konacno skinuo SNS sa vlasti narod bi dobio polet oko promena i neku novu nadu, ovako mislim da bi izgubljeni izbori opet samo zacementirali vlast Vucku na duzi period.
Nisam pametan kako doci do toga, dobar deo naseg glasackog tela je anesteziran skroz pa ne glasa nikad, dobar deo se plasi da bi smenom vlasti izgubili previse (makar to bio posao u opstini od 80k rsd) ili da bi bilo politickog revansizma, a dobar deo bukvalno veruje da Vucko radi za dobrobit nas svih ili ono popularno "dobar je on, nego su oko njega losi ljudi".
Ne znam kuda idemo u sledecoj godini, ali moj utisak je da bez stranog interesa ili vece gradjanske neposlusnosti nema sanse da se smeni SNS, prevelika je konsolidacija moci a opozicija je previse puta ispala retardirana do te mere da svi misle da je cela opozicija u talu sa SNSom.
Nije nimalo laičko mišljenje, mislim da je iskreno, iz duše, kao i većine nas...
Da, slažem se, sve je gore, dogorelo je što bi rekli...Po meni stvarno nije više ni pitanje ni ko, ni kako, samo bilo ko, bilo kako...Ja sam, da budem do kraja isren, do sada bio "umeren", u smislu da nisam pisao po forumima i izražavao nezadovoljstvo, pratio sam šta se dešava, bla bla...Glasao uvek protiv ovih nazadnih, za bilo koga, ali nisam toliki značaj pridavao celoj situaciji, ako me razumete, bio sam jedan od onih koji je mislio OK, treba ovi da sjašu, ali ne po svaku cenu, glasamo pa kad odu, odu, dok ne dođe neko bolji...
Sada ne razmišljam više tako, toliko je dokurčilo i toliko je dozlogrdilo, da nema više filozofiranja i čekanja, nema gorih od ovih, ovi su ultimativno zlo, deveti krug pakla, što bi Dante rekao, nema dalje...Zato treba da odu po svaku cenu...
Kako? Ni ja ne znam, nisam pametan...Čekamo izbore? Protesti, nasilje? Nešto između? Šta god da je rešenje, samo znam da treba da se ujedinimo mi kao narod oko tog rešenja, i da se ne delimo više na ove ili one...Kako doći do toga, ne znam, ali sve se nadam da će se desiti odjednom i da će da nam sine odjednom...Patetišem sad malo, ali stvarno nema kraja ovom zlu bez sloge svih nas, bez obzira na ideologiju, makar dok ovo zlo ne sjaše sa vlasti, pa ćemo posle videti šta želimo kao narod, konačo slobodan...
Tako da, kao što član iznad predlaže, možda građanska neposlušnost? Ja iskreno ne znam šta je najbolje, da znam, već bih bio ispred mosta na Savi, u NS, bilo gde, šibao bih se sa murijom, ne bih ovde pisao...Po meni, šta god da radimo, da dozove i našu opoziciju pameti...Moraju što više akcije da rade, što manje da pričaju, sutra ćemo razmišljati o planovima kako da spasimo zemlju kada ove skinemo, to je sada top prioritet...Lako ćemo dovesti sve u red, samo da se ispuni osnovni uslov za to