Šta je novo?

Izbori 2024

Opozicija radi za Vučića, bar većina opozicije. To smo apsolvirali. Ostao sam da glasam za Savu, ako me i on razočara, onda više ne znam za koga da glasam. Razočarali su me redom Radule, Đilas, zeleni... Ako me zezne i Savo, ne znam za koga da glasam.

Nestorovića ne računam u opoziciju. To su produkti službe koji samo čekaju trenutak da pomognu Vučiću, poput Milice Zavetnice. Inače, nemam ništa protiv desnice, ali mi je jasno da ih je Vučić napravio.

Сава сам по себи није споран, али је питање колико има инфилтрираних напредњака у својој организацији.

Koji oni, opozicija? I šta treba da urade? Da odu do pisarnice skupštine i podnesu zahtev za referendum jer je žvalavi žovla ponudio? Da li treba da se pozovu na neki član zakona, ustava?
Имају сасвим довољно чланова и гласача да скупе довољно потписа за процедуру која захтева референдум

Као што имају сасвим довољно чланова да лепе плакате, организују протесте, учествују на протестима, блокадама, микроблокадама итд.

Ја још чекам дан када ће Ђилас и Мариника да залепе један једини политички плакат који директно удара на Вучића

Кад смо већ код потенцијалног референдума о опозиву председника, то по садашњем Уставу и не може да се спроведе.

Opozicija radi za Vučića, bar većina opozicije. To smo apsolvirali. Ostao sam da glasam za Savu, ako me i on razočara, onda više ne znam za koga da glasam. Razočarali su me redom Radule, Đilas, zeleni... Ako me zezne i Savo, ne znam za koga da glasam.

Nestorovića ne računam u opoziciju. To su produkti službe koji samo čekaju trenutak da pomognu Vučiću, poput Milice Zavetnice. Inače, nemam ništa protiv desnice, ali mi je jasno da ih je Vučić napravio.

Pa, pojaviće se neki novi... Vidiš za koliko si njih glasao i svi te razočarali.

Propast DS-a je najveća šteta za multipartijski sistem u Srbiji. Može da se pojavi novi Sava, Miki, Šilja, ali ako nemaju jaku partijsku infrastukturu i aktiviste - slaba vajda od toga.

Сава сам по себи није споран, али је питање колико има инфилтрираних напредњака у својој организацији.
Није да су инфилтрирани, више су нискоморални људи, јефтини опортунисти који ће лако окренути ћурак за неку иоле пристојну понуду. Овде свако ко је у политици може да буде купљен, само је питање за колико.

"Починиоци," а "починиоци" су:

1731319834043.png

Какви идиоти. Цела парламентарна опозиција је Вучићева. Да није, блокирали би зграду Владе све до испуњења захтева. Њих 90 пандури свакако не могу да ухапсе због посланичког имунитета, а тих 90 опозиционих посланика би могли да пруже евентуалну заштиту и осталим активистима и демомстрантима који би учествовали у блокади зграде Владе заједно са њима.

Издаја
Što? I onako od ispunjenja zahteva nema ništa. A verovatno su i zahtevi besmisleni. Bolje tražite hitnu rekonstrukciju pančevačkog mosta, da i tamo neko ne pogine, to možda i ispune...

I pre svih ovih izjava, doneo sam odluku.

Princip delovanja je jasan, današnji protest je samo poslednji čin svega što rade otkad se desila tragedija. Kad nađem vremena, napisaću redom šta je sve očinjeno od strane ,,opozicije" da se ovo umrtvi.

Ne, neće mi nabiti krivicu. Iskreno, pao mi je kamen sa srca. Slične moralne ucene rade i sa izborima. A i to samo kad njima odgovara, već par meseci kasnije nije svaki čovek koji ne izađe bio glas za Vučića već ajmo u bojkot.

Doći će vreme za narodni protest gde će se iskazati nezadovoljstvo, a tugu ću iskazati tamo gde ja mislim da treba i na način na koji ja mislim da treba.

Jedino što im je ostalo da nabijaju ljudima osećaj krivice da ako se ne pojave danas na ovoj nameštaljci ispadaju saučesnici u zločinu i neko ko je ćutao dok se ovaj zločin dešavao.

Dobar pokušaj, ali ne prolazi više.

Ne vidimo se danas, vidimo se kad svi budemo znali da treba da se vidimo.

Znaćemo tad i gde da se vidimo i gde da idemo i šta da radimo i šta je zahtev.

Издаја

Ovi ljudi ne bi bili sposobni da vode diskont pića a kamoli narodni protest ili državu sutra.

Blago Vučiću sa ovakvom opozicijom.

Glupo je ici ispred institucija. Institucije ne postoje u Srbiji.
Treba ici ispred kuca vidjenijih naprednjaka.
Kad ne mogu kod onog glavnog, moze na lokalu.

Uloga opozicije je da pokazu da je svaki protest besmislen. Zato se sve organizuje na najgluplji moguci nacin, da ljude odbiju svojim idiotizmom. Meni je bilo dovoljno da prvi put vidim Dobricu, Biljanu i ekipu da mi sve bude jasno. Za Djilasovu ekipu sam znao od ranije. Moze li odrastao covek da veruje Dobrici , MIlosu ili Djilasu, posle svega, a da nije malouman?

U opisu posla opoizcionara je da se zrtvuju za nas, da se podmetnu. MI ne moramo da budemo radikalni, ali oni moraju.
Oni to ne zele. Kao sto majstor ili lekar u Srbiji gledaju da vas prevare, tako i oni.
Ne rade svoj posao.

Jednostavno, EU/USA/Rusija/Kina sa ovim rezimom mogu da ostvare svoje interese ovde. Sto bi menjali tim koji dobija? Sa druge strane, vecina, ogromna vecina gradjana Srbije zadovoljna je ako nisu ubijeni ili ugrozeni clanovi njihovih porodica. I to je diskutabilno, jer vidim da ih ne zanima u kakvu skolu im idu deca, ako moze da se iznudi "da imaju sve petice". Nije ih briga ni kako se lece dokle god mastaju da se nece oni razboleti nego neko drugi.

win win situacija.

У име слободних српских грађана прихватам овде извињења свих гласача ЗЛФ. Можете да почнете.

Такође, извињењу да приступе и они који су гласали Шапића 18е. Има многих који ће морати два или три пута да се извињавају.

Koliko vidim, Kreni-Promeni nije pozvao na protest.

Šta da kažem, ne živim/o daleko, ako bude išlo u pravom smeru, lako se priključiti.

Sećam se 2020. godine, sasvim slučajno sam prošao pored skupštine, ne znam ni ja šta me teralo da se vraćam tim putem. I kad sam video masu, znao sam šta činiti, nije trebao niko da me šeta.

Tada su se ljudi priključivali iz minuta u minut, širila se vest pa se dolazilo celo popodne i veče.

Ovi danas se okupe, bude masa na nekom vrhuncu nekih pola sata posle zakazanog početka i onda kreće osipanje.

Издаја
Дивота! Кад ће народ схватити да је опозиција уз њега, и увек ће бити? Народ мора да схвати да их опозиција вуче за нос већ 30 и кусур година. Ово је још једно расипање енергије, и тактика да све падне у заборав. Исто је урађено са пуцњавом у ОШ Рибникар на Врачару, и крвопролиће у околини Младеновца и Смедерева 2023. године. Докле више?

Па ко нормалан би изашао да шета или се нада некој критичној маси на позив ових ЗЛ телетабиса и ове ћурке, макар био и више него легитиман?

EU je preko svojih satelita odlučila da uništi protest. Šetnja je zdrava aktivnost, ali to nije protest. Nemaju govornika, ljudi bleje kao ovce. Treba ići ispred kuće Ane Brnabić, čisto da se ljudi podsete u kakvom luksuzu živi. Bilo kakav protest u mafijaškoj državi je besmislen. Prvo nađite vođu, političara koji će pokrenuti Srbiju.

Spoljna politika slična Vučićevoj, uz neke korekcije i nove ideje.

Ekonomska politika, potpuno drugačija.

Vizija razvoja Srbije, potpuno drugačija.

Kada to uspete, javite se. Zeleni, Đilas i ekipa verovatno neće pobediti Vučića.

Toliko je ocito da se sadasnja opozicija trudi da se nista ne promeni u Srbiji.
Oni imaju poslanicki imunitet, mogu sa urade bilo sta i ne cine nista.

Mislim da se sam Nepomenik prijatno iznenadio koliko mu ubijanje neduznih lako prolazi. Zato ce sledeci put biti jos vise zrtava.

Ovo sad je njihov protest, a posle ćeš da vidiš naš.

Valjda.

Možda.

Vrh