Šta je novo?

Izbori 2024

Нови Сад САДА!
1730839414084.png
1730839507524.png

1730839595627.png

1730839721010.png

Untitled I.png

Untitled II.png

Управо су на Н1 уживо преносили хапшење ГОрана ЈЕшића. Са'ће председник тријумфално да дође и плаче пред градском кућом, јер је он жртва. ЈПМ.
Veliko mu hvala sto je stao da odbrani onog lika

A za to privodjenje
Onaj tip, sto je nosio masku i privodio i nije pokazao znacku
Taj sigurno nije pandur

Управо су на Н1 уживо преносили хапшење ГОрана ЈЕшића. Са'ће председник тријумфално да дође и плаче пред градском кућом, јер је он жртва. ЈПМ.
Ово је само питање масе. Једном да маса реши керове у цивилу и пада режим као кула од карата!

Ја се апсолутно не слажем с тим. Тај пут је његово двориште.

Pise li neko o zahtevima protesta? N1, Nova, Danas... niko?

Evo, ja cu.

Koliko znam, dat je rok od 48 sati za ostavke, ako ne - Beograd.

Novi Sad se velicanstveno oprostio od ubijenih ispred Zeleznicke stanice, a potom u velicanstvenoj setnji do centra grada iskazao svoje nezadovoljstvo, tugu, ocaj, bes...

Procitani su zahtevi protesta.

Neki su posle razbijali, neki nisu, kome smeta nek se skloni, kome ne smeta nek se prikljuci. Nista se strasno nije desilo, pustite N1, Nova, Pink, Informer... propagandu.

Ne vidim da ima povredjenih policajaca, ako je neko zabrinut, a ni demonstranata (videcemo sta ce biti sa uhapsenima).

Kome to toliko smeta, obavesticu ga da je materijalna steta mala, treba staviti nekoliko novih prozora i ocistiti fasade. Sa druge strane, 14 ljudi je nastradalo.

Imaju 48 sati, a posto svejedno nece ispuniti nista, dodacemo mi u Beogradu zahtev koji su propustili (jbg, omaklo se) - ostavka Aleksandra Vucica.

Pise li neko o zahtevima protesta? N1, Nova, Danas... niko?

Evo, ja cu.

Koliko znam, dat je rok od 48 sati za ostavke, ako ne - Beograd.

Novi Sad se velicanstveno oprostio od ubijenih ispred Zeleznicke stanice, a potom u velicanstvenoj setnji do centra grada iskazao svoje nezadovoljstvo, tugu, ocaj, bes...

Procitani su zahtevi protesta.

Neki su posle razbijali, neki nisu, kome smeta nek se skloni, kome ne smeta nek se prikljuci. Nista se strasno nije desilo, pustite N1, Nova, Pink, Informer... propagandu.

Ne vidim da ima povredjenih policajaca, ako je neko zabrinut, a ni demonstranata (videcemo sta ce biti sa uhapsenima).

Kome to toliko smeta, obavesticu ga da je materijalna steta mala, treba staviti nekoliko novih prozora i ocistiti fasade. Sa druge strane, 14 ljudi je nastradalo.

Imaju 48 sati, a posto svejedno nece ispuniti nista, dodacemo mi u Beogradu zahtev koji su propustili (jbg, omaklo se) - ostavka Aleksandra Vucica.
U jednom trenutku su preneli na N1 da je rok promenjen na 24h. Ja ovako iz daljine i dalje zaista ne znam šta su zahtevi niti šta je bio program protesta. Uz sve to, izostanak reakcije policije na lomljenje prozora i kamera mi, s jedne strane, nagoveštava da su ti likovi bili ubačeni, a onda s druge strane kapiram da ne žele da otkriju lica jer eto država hapsi i za neke banalne tvitove, čisto da pokaže silu.
Ne zna čovek ni šta da priča za celu situaciju, osim svaka čast Novosađanima prvenstveno, a zatim i svima drugima koji su došli u Novi Sad. Takođe mi je drago da su se i opozicioni političari sklonili iz centra pažnje (osim naravno na N1).
Ali u svemu tome, ko god da je organizovao protest, je imao očigledno velikih poteškoća. Ja malo ne razumem ko to pokušava da organizuje bez nekakvog iskustvo ili pomoći nekoga sa iskustvom. Ne mogu da svarim to, dok sam gledao prenos na N1 (jer jelte niko drugi ne prenosi uživo), što su organizatori bili inertni, jako malo interakcije sa ljudima i jako malo motivacije, parola, uzvikivanja, pozivanja na povlačenje dok se nešto razbija.
I sad malo patriotski- isto tako se čudim da se u celoj gomili ljudi jako retko mogu videti zastave Srbije ili Novog Sada. I to organizatori treba da organizuju, da pripreme rekvizite, zastave, šta god.

Nekako mi se čini da je to mana svih protesta u Srbiji, da uvek organizatori popuste i da se zbog neadekvatnog vođenja protesta i sam protest ili ugasi ili ga neko drugi preotme. U svakom slučaju, šta god da se uradi, koliko god bio civilizovano protest i koliko god se ništa ne desi, nikakav incident - ove psihopate i manijaci iz SNS će naći uvek nekako da izvređaju i smisle odvratne optužbe i laži. Kao za zastave koje su okačili kao draperije na svoju rupu od sedišta, pa kao vređaju ljude koji su skinuli zastave da se ne unište. Providna akcija, ali kad propagandna mašina radi, onda se i promeni ceo kontekst događaja onako kako njima odgovara.

Pa Mare, napravljena je pat pozicija. Ako se opozicija uključi više, onda ispada da je nasilna i kvarna. Ako se povlači i drži po strani, ispada da je nezainteresovana i inertna. Pritom i ne branim ih, i mene iritiraju po nekoliko osnova. Samo kažem da obrni okreni, nema savršenog recepta. Ako se ide mirnim protestima, od toga nema ništa. Ako se ide radikalnije, odma se diskredituje i izvrće sve. Vučić to zna i koristi do maksimuma.

Vrh