Pošto desne opcije baš lepo pohvaliste, da su udbaši, sujetni, raskolnici, salonski, nemoćni...ne mogu da se setim dalje, a SPN je jedini svetionik na horizntu slobode, da li da zaključim da SPN samouvereno dobija izbore u Bgd-u i samostalno formira vlast. Da li borbom protiv (kvazi) desničara mislite da povećavate šansu za pobedu na izborima?
Пошто сам, чиними се, први поменуто квази десничаре, те се осећам прозваним, морам рећи да нисам мислио генерално на странке већ на иступе појединаца. Свакако нисам мислио десну или конзервативну оријентацију, оне су потпуно легитимне као лева и прогресивна и то је једноставно неки лични став. Исто као да ли навијаш за Звезду или Партизан, па онда навијаш на пример за Звезду чак и кад си свестан да је Партизан у том тренутку бољи.
Под овим квази мислим на играње са терминима, банализовање ставова и генерално ограничавање тако да се сад форсира прича да ако си десничар-конзервативац онда мораш да мрзиш мигранте, латиничаре, Албанце називаш Шиптарима (без обзира да ли ту има нешто лоше или нема), противиш се вакцинацији, навијаш за Русе против Украјинаца... И супротно ако си левичар-прогресивац онда мораш да сматраш да је Косово мит, Црква злочиначка организација, писање ћирилицом назадно, у Краљевини није ништа ваљало све што ваља донели су партизани.... Лупам сад на брзину, али може се до сутра набрајати и са једне и друге стране шта мораш да испуниш да би припадао њиховом табору.
Мој став је да се не треба ограничавати и сврставати у овакве таборе, можеш бити десничар а да не мрзиш Албанце или ЛГБТ и подржаваш слање претећих писама неким новинаркама чудних погледа на свет, а можеш бити и левичар али да не подржаваш сецесију КиМ или Војводине, пишеш ћирилицом, не мрзиш Цркву.. можеш чак бити и религиозан. Но оно што овде имамо што се тиче избора је само хоћеш ли да гласаш за Вучића или ти је досадио јер га не сматраш за месију за кога се поставља. Ако си за њега знаш за кога ћеш да гласаш, а ако си против изгледа да имаш само СПН и НАДУ, и једне и друге са свим својим манама и предностима. НАДА је очигледно десне оријентације а СПН конгломерат разних франкција од левице до центра па има чак и оних који нагињу ка десници. Ја би реко да је све просто и једноставно.