Šta je novo?

Izbori 2024

Bivši gradonačelnik i kandidat za budućeg gradonačelnika Aleksandar Šapić je ovim današnjim nastupom izgubio izbore. Napad na Marku Žvaku je napad na duh Beograda, takav čovek prosto ne može da vrši bilo kakvu funkciju u Beogradu.
U tome u jeste problem. Ne postoji "duh Beograda". Borčom, Ovčom, Krnjačom, Sopotom, Mladenovcem, Obrenovcem, Barajevom, Grockom, Lazarevcem, Železnikom, Žarkovom, MML-om, većim delom zemunske opštine, vlada mentalitet provincije. Daj mi dve crvene i glasaću za tebe. Taj mentalitet da ljudi žele da rade za hulju zabrinjava. Narod se pretvorio u najgoru st*** i zato ovaj i vlada.

Opozicija treba da shvati da na BG izborima ne glasa samo Vračar, Savski venac i Stari grad. Puca stanovnicima gorenavedenih mesta i opština za duh Beograda.

Vesić vala baš iritira i to mu je najveća mana. Inače je daleko pametniji od Šapića (sto nije teško biti) i deluje kao bolji čovek.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Koliko vidim, Gangula ima sam taj snimak na svom yt kanalu, znači on se ovim hvali! Dakle on se ne obraća ovde stanovnicima bloka, koliko se obraća svima dalje koji bi potencijalno koristili kej/most, a koji su debela većina u odnosu na stanovnike okolnog bloka.

Čavića znam lično iz kraja iz raznih akcija i apsolutno ga podržavam, pogotovo u odbrani zelenih površina, da ne pričam da mi je MŽ na subscribe, ali ovde zaista neke stvari nisu baš najčistije. Mnogi od nas, koji smo ceo život tu proveli, u stvari žele taj most. Ne čudi me da nije mobilisana veća masa, mada svi sumnjamo da ova sekta i tu ima neke zadnje namere i da će napraviti haos. Ima Gangula toliko putera na glavi, počev od bespravne gradnje, nefunkcionisanje i sporost institucija i sl, bolje se na to fokusirati!

Dobro, ovo je prilicno dobro snimljeno i montirano, steta bi bilo da se ne okaci.

Za sve treba uvesti bodovni sistem. Ja bih uveo sistem da tvoj glas važi proporcionalno tvojoj plati. Ne tvom obrazovanju, jer je najlakše kupiti diplomu, nego prema plati, jer ti finansiraš državu, ne ona čistačica u osnovnoj školi. Na primer, od 1 do 5 bodova nečiji glas može da vredi. Ako radiš u javnom sektoru, tvoj glas može da vredi 1-3 boda. I da se onda zapravo pitaju ljudi koji i donose pare u budžet, a ne oni koji ga samo sisaju.
Kako bi se promenila priča na keca, kako se onda ne bi snimali spotovi za degenerike, nego za pametne, kako bi se onda zabatalili kapilarni spiskovi jer jedna zgrada u erport sitiju donese koliko celo vranje, i tako dalje.
Pa da vidiš kako nestaju lokalni bizgovi iz priče, kad ih 200 ljudi nadglasa.

Znam da je ovo maštarija, i da nije sprovedeno nigde pa neće ni kod nas, samo kažem šta bih ja želeo.
Ma šta bodovi, odma feudalizam...

I ropstvo je bilo pre 100, 150 godina. Neki bi rekli da im je danas teško jer ga nema.

Opšte i jednako biračko pravo je zakucano tako jako u temelje demokratije, da je apsurdno dalje polemisati.
Ti temelji su, prema mome mneniju odveć erodirani, i sve se izokrenulo, toliko da bih kao sasvim realan scenario za blisku budućnost mogao da zamislim kako desnica brani biračko pravo 'običnog čoveka' od liberalne levice koja za glasanje traži digitalni klimatski certifikat.

Dobro, ovo je prilicno dobro snimljeno i montirano, steta bi bilo da se ne okaci.

Pa u redu, ali opet kažem, nije se on ovde fokusirao na blokovdžije (a i kod nas je situacija podeljena, ja prvi želim most i svestan sam problema), nego na 100x veće biračko telo na obodima! Kao što ja iskreno nisam razmišljao da li moj odlazak na Dunav ili u centar odmaže nekom žitelju tih delova da se parkira, tako neće ni ti, 100x brojniji za ovo.

Poenta je da samo treba biti mudriji u biranju bitaka, pogotovo od profi političara kojih ima i ovde. Ja mogu da kažem šta hoću i vrlo sam iskren i otvoren, jer ne živim od toga, imam samo posredan interes od političkih odluka. Zato taj profi političar ne može da kaže Vi NBGrađani već imate dovoljno sredstava, daj pare na drugu stranu (makar bio u pravu, a nije srazmerno prihodima koji se generišu). Tj može ako hoće sebi da zabije autogol. Pa burazeru bolje je onda da ćutiš, tim pre što imaš nas koji im možda ne bi dali glas zbog više politike, ali ih podržavaju na lokalnom nivou, ne zato što ih volimo, nego zato što je tihi prezir prema sektašima evoluirao da ne možemo da ih podnesemo više. Nekad stvarno pomislim da su plaćeni da daju autogolove i da se lepo dogovaraju i zjbvju sa svima nama.

Vuciceva Srbija nekoliko ulica dalje od samog centra i od Beograda na vodi

Screenshot_20231203_121814_Gallery.jpg

Vuciceva Srbija nekoliko ulica dalje od samog centra i od Beograda na vodi

Pogledajte prilog 182602

Ruku na srce nije to od dramosera. Taj kraj je u predratnom periodu bio pravi BG na vodi, sa kosinom i nezaklonjenim pogledom na reku, pa su došli komunisti!

Pre 20 godina bilo je još gore, sećam se kad je meni i mom komšiji i kolegi kao brusošima tu u obližnjem parku prišla seksualna radnica sa butinom kao naše 4 (a nismo sitni) i rekla njemu hajde tebi će teta i za DŽ...

Тај крај се офуцао са повратком капитализма 90их и идан данас одише тим духом цела та падина између Балканске и Гаврила Принципа.

Тај крај се офуцао са повратком капитализма 90их и идан данас одише тим духом цела та падина између Балканске и Гаврила Принципа.

Kakav povratak kapitalizma 90-ih? :) Planska privreda i to zatvorena do ovog veka, pa pljačkaška tranzicija, pa prvobitna akumulacija kapitala u novom sistemu upravo tih raznih DB ex direktora, tek poslednjih 10-15 godina imaš ljude koji su stekli nešto ozbiljnije nezavisno od toga.

Повратак дивљег капитализма, шверцери, дилери, транге-франге, разне фирме и фирмице типа агенција Персепктива и сл.

Vrh