Šta je novo?

Izbori 2024

Јa сам мислио да је спорна естетика краја, што је последица економских активности које се одвијају ту.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
I ropstvo je bilo pre 100, 150 godina. Neki bi rekli da im je danas teško jer ga nema.

Opšte i jednako biračko pravo je zakucano tako jako u temelje demokratije, da je apsurdno dalje polemisati.
medjutim postoje situacije u kojima demokratija biva ukinuta (ratovi, pobune, pucevi) Veliko je pitanje da li je stanovnistvo Srbije sposobno za demokratiju.

Vuciceva Srbija nekoliko ulica dalje od samog centra i od Beograda na vodi

Pogledajte prilog 182602
tako je. to se lepo vidi kad sa vrha Zvezdare krenes da se spustas prema
Karaburmi i naletis na otvorenu kanalizaciju koja se sliva nizbrdo.

Srbija je uzasno zapustena i zaostala zemlja. I ona pocinje na obodima tri centralne bgd opstine. vec su istocni Vracar i Zvezdara posle Djerma zapustene selendre.

Poslednja izmena:
Srbiji ne treba vlast koja se ulizuje narodu, koja zavisi od glasova.
Za Srbiju nije demokratija nego vlast koja ce upravljati nemilosrdno. Kao sa sto.kom.
Mi smo prosli tacku u kojoj je oporavak bio moguc na uobicajen nacin.

Recimo, nama na Starom Gradu je prioritet zabrana ili tesko oporezovanje dzipova i naplacivanje ulaska automobilom u centar.
Nijedna demokratska vlast nije to u stanju.

Ruku na srce nije to od dramosera. Taj kraj je u predratnom periodu bio pravi BG na vodi, sa kosinom i nezaklonjenim pogledom na reku, pa su došli komunisti!

Pre 20 godina bilo je još gore, sećam se kad je meni i mom komšiji i kolegi kao brusošima tu u obližnjem parku prišla seksualna radnica sa butinom kao naše 4 (a nismo sitni) i rekla njemu hajde tebi će teta i za DŽ...
Da budemo posteni, ni ova fotografija nije od sad nego je stara nekih 6, 7 godina. Mada sa druge strane, time je jos veca tragedija jer znamo da je situacija i dalje ista.

Pre 20 godina je bilo tek malo gore, ali zasto bi se mi uopste u 2023. godini kao ekonomski tigar takmicili sa za 2003. godinom, godinom u kojoj nam je ubijen premijer, tek smo izasli iz ratova i sankcija... i bilo je i 20 godina pre.

Moj deda je u godinama posle Drugog svetskog rata odrastao bez struje, vode, puteva, automobila... pa je 20 godina kasnije ziveo u planski gradjenom stambenom naselju u zgradi sa liftom i u stanu u kome je imao televizor, ves masinu, peglu... i imao je automobil parkiran ispred zgrade.

Apropo ovh pisanija da su Djeram i Zvezdara zapusteni juce sam prosao pesaka celom duzinom od Kneza do Cara Dusana ulicu Kralja Petra u samom centru i cela je so zla boga prljava sa mnogo trosnih fasada. Mi nemamo nijednu ulicu u Beogradu (a da nije novoizgradjena) da ne izgleda prljavo i musavo. Dosta mi je ovog grada u pm i svega u njemu. Vec sam jednom rekao da se ovde nista nije promenilo za 20+ godina

Poslednja izmena:
Vuciceva Srbija nekoliko ulica dalje od samog centra i od Beograda na vodi

Pogledajte prilog 182602
Поштено сам се исмејао.
Да ли је ово аутентична фотографија или нека монтажа? Превише тога је ухваћено у један кадар.

Што се тиче СНС/вучићевских митинга, највише ми сметају они тренуци у којима неко алудира на опозицију, често без спомињања имена, а придошлице вичу „уааааааа” и слично. То личи на хушкање у правцу успостављања атмосфере линча. Ма какви да су ти људи, председник би требало да одражава јединство земље и буде изнад тих подела.

Поштено сам се исмејао.
Да ли је ово аутентична фотографија или нека монтажа? Превише тога је ухваћено у један кадар.

Што се тиче СНС/вучићевских митинга, највише ми сметају они тренуци у којима неко алудира на опозицију, често без спомињања имена, а придошлице вичу „уааааааа” и слично. То личи на хушкање у правцу успостављања атмосфере линча. Ма какви да су ти људи, председник би требало да одражава јединство земље и буде изнад тих подела.
Montaza. Slikano je tokom celog dana i napravljen kompozit

Postavio sam foto-aparat na raskrsnicu Kameničke i Ulice Gavrila Principa i tokom nekoliko sati fotografisao sve što se tu dešavalo. Kada je snimanje završeno, sve fotografije, kojih je bilo skoro hiljadu, ubacio sam u kompjuter. Tada je počeo pravi kreativni rad, koji je trajao nekoliko dana.

Svi ovi ljudi i životinje nalazili su se na mestima gde ih sada vidite, ali ne u istom trenutku. Rasporedio sam ih tako da se dobije priča o tome šta se sve tog dana tu događalo. Posmatrač, putujući pogledom od osobe do osobe, od životinje do životinje, ima utisak kao da gleda filmski kadar.

Буквално најгора ствар коју је Вучић урадио током своје власти је што је изједначио себе и државу. Тиме, он и јесте изнад подела, а напад на њега је напад на државу.

Последица тога је да је у очима власти и њихових просталица, дозвољено и легитимно: убијати, красти, присвајати, бахатити се, јер је то је све заправо државно, народно, њихово. Ко је против, тај је издајник државе и народа. Народне масе се осећају важно док бране државни поредак.

Ovo nije politika.
Do sada su ih kritikovali kroz one emisije na yt, a sada se prepucava direktno polemišu sa Šapićem. Onako imaju veći uticaj, sada je samo dozvolio Šapiću da se svađa, a samim tim da režimskim medijima da predstave Šapića kao žrtvu.

Poslednja izmena:
Apropo ovh pisanija da su Djeram i Zvezdara zapusteni juce sam prosao pesaka celom duzinom od Kneza do Cara Dusana ulicu Kralja Petra u samom centru i cela je so zla boga prljava sa mnogo trosnih fasada. Mi nemamo nijednu ulicu u Beogradu (a da nije novoizgradjena) da ne izgleda prljavo i musavo. Dosta mi je ovog grada u pm i svega u njemu. Vec sam jednom rekao da se ovde nista nije promenilo za 20+ godina
mi barem imamo kanalizaciju

Do sada su ih kritikovali kroz one emisije na yt, a sada se prepucava direktno polemišu sa Šapićem. Onako imaju veći uticaj, sada je samo dozvolio Šapiću da se svađa, a samim tim da režimskim medijima da predstave Šapića kao žrtvu.
mislim da ce prostacko ponasanje Sapicu znatno da podigne rejting. Setimo se Seselja i njegovih prostakluka.

Буквално најгора ствар коју је Вучић урадио током своје власти је што је изједначио себе и државу. Тиме, он и јесте изнад подела, а напад на њега је напад на државу.

Последица тога је да је у очима власти и њихових просталица, дозвољено и легитимно: убијати, красти, присвајати, бахатити се, јер је то је све заправо државно, народно, њихово. Ко је против, тај је издајник државе и народа. Народне масе се осећају важно док бране државни поредак.
Ово „просталица” се не мора тумачити као грешка у куцању.

Број уписаних бирача 3. април 2022: 6.502.307.
Број уписаних бирача 17. децембар 2023: 6.500.165.

Да, мртви се ажурно бришу из списка, како да не...

Vrh