Šta je novo?

Izbori 2024

To vam je priča: "Vi ste snaga, vi ste bitni, vi ste Srbija".

U mom kraju najveće propalice su uz Vučića. Kupuju glasove i dobiju par hiljada evra za taj prljavi posao. Baš mi se moj komšija hvalio kako je lepo zaradio od prošlih izbora. Dobija pare na ruke. Moja neka teorija je da on iza sebe ima talog Srbije. Baš takvi osećaju da su bitni, da imaju gazdu za koga rade i konačno vide smisao života. Nažalost, takvih je najviše u Srbije, tako da je u tome tajna.

Šapić neće izgubiti glasove zbog svog bahaćenja. Ako Vučić da još para, sve se zaboravlja. Rejting mu i jeste porastao zbog novčane pomoći. Jednostavno, određeni deo stanovništa guši ostatak Srbije.

Весић, Шапић, Брнаба и Мали док слушају о жутој елити.
Pogledajte prilog 182419

И тако пензионере замајавају да се играју док Мали, Брнаба и Мома испијају моет, једу кавијар и кроасане са лососом.
Meni je zanimljivo da nijedan opozicioni lider da podseti marvu čiji su Mali, Brnaba i ostala žuta ekipa.

Normalno, onaj deo Srbije za koji treba uvesti bodovni sistem.

Aли су и даље Титини пионири. Наравно, нису сви пензионери индоктринирани, али макар пола популације тих генерације јесте.

Каква год да је опозиција скупа и појединачно, ово је срамота да буде градоначелник.
Zato i jeste gradonačelnik, jer je sramota. Srbija je davno probila dno.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Evo kako se radi call centar od strane Zeleno-levog fronta gde smo svi volonteri i gde luuuudi Brakus zove ljude. Dobro protiv zla. Nismo isti, i neka smo impotentni, makar smo pristojni ljudi i nismo kriminalci.

Poslednja izmena:
Normalno, onaj deo Srbije za koji treba uvesti bodovni sistem.

Za sve treba uvesti bodovni sistem. Ja bih uveo sistem da tvoj glas važi proporcionalno tvojoj plati. Ne tvom obrazovanju, jer je najlakše kupiti diplomu, nego prema plati, jer ti finansiraš državu, ne ona čistačica u osnovnoj školi. Na primer, od 1 do 5 bodova nečiji glas može da vredi. Ako radiš u javnom sektoru, tvoj glas može da vredi 1-3 boda. I da se onda zapravo pitaju ljudi koji i donose pare u budžet, a ne oni koji ga samo sisaju.
Kako bi se promenila priča na keca, kako se onda ne bi snimali spotovi za degenerike, nego za pametne, kako bi se onda zabatalili kapilarni spiskovi jer jedna zgrada u erport sitiju donese koliko celo vranje, i tako dalje.
Pa da vidiš kako nestaju lokalni bizgovi iz priče, kad ih 200 ljudi nadglasa.

Znam da je ovo maštarija, i da nije sprovedeno nigde pa neće ni kod nas, samo kažem šta bih ja želeo.

Joj nemojte ponovo. Te maštarije smo već čitali.

Vidim sad da si se ogradio na kraju.. napisao sam komentar negde na polovini čitanja tvog posta... al stvarno je bezveze o tome sanjariti

"Ne tvom obrazovanju, jer je najlakše kupiti diplomu, nego prema plati, jer ti finansiraš državu, ne ona čistačica u osnovnoj školi."

Plus što nije ni pravično i hiljadu kritika odavde proizilazi.

Meni je zanimljivo da nijedan opozicioni lider da podseti marvu čiji su Mali, Brnaba i ostala žuta ekipa.
ne usudjuju se ili zele da Mali i ekipa nastave svoj prljavi posao

znam coveka koji je bio nosac na pijaci, a sada ima veliku firmu za upravljanje zgradama i vise zaposlenih.
Naravno da zgradama ne uoravlja, ali stanari nisu u stanju sa se sloze i smene ga.
Na sta vas to podseca?

Za sve treba uvesti bodovni sistem. Ja bih uveo sistem da tvoj glas važi proporcionalno tvojoj plati. Ne tvom obrazovanju, jer je najlakše kupiti diplomu, nego prema plati, jer ti finansiraš državu, ne ona čistačica u osnovnoj školi. Na primer, od 1 do 5 bodova nečiji glas može da vredi...

Znam da je ovo maštarija, i da nije sprovedeno nigde pa neće ni kod nas, samo kažem šta bih ja želeo.
Pa kako nije sprovedeno nigde, tako je bilo svuda u 19. veku (i Evropa je napredovala više nego ikad). U Srbiji je jedno vreme uslov za glasanje bila ili plaćena određena suma poreza godišnje, ili fakultetska diploma (inače bi radikali uvek sve izbore dobili).

Opšte pravo glasa bez imovinskog cenzusa je široko rasprostranjeno tek od posle Prvog svetskog rata (kao i žensko pravo glasa, koje je kod nas, doduše, sačekalo i Drugi svetski rat)..

Slažem se. Mislio sam na današnje doba da toga nema, a izrazio sam se neprecizno

za razliku od nekih drugih elita, nasu gradjansku elitu oblasti dalje od Karaburme
ne zanimaju. Slicno je to stanju u zap evropi pre franc revolucije.
Jedini koji prilsze tim ljudima i ide da ih saslusa je SNS. i to ne samo kad su izbori.

Kako sejes tako i zanjes.

СНС има јаку инфраструктуру. Месни одбори у свим селима и насељима, нешто што је наслеђе из СРС. Поред тога имају локалне моћнике - функционере, привреднике и батинаше.
Гледају да покрију све, од универзитета, предузећа и спортских савеза до пијаца и махала. То им је технологија власти. Catch all.

Setimo se da se do konacnih rezultata izbora y Srbiji dolazi nedeljama, dok recimo u CG ili Cro rezultati budu sledeceg jutra.
To ne smeta ni nama ni nasim evropskim prijateljima.

Bivši gradonačelnik i kandidat za budućeg gradonačelnika Aleksandar Šapić je ovim današnjim nastupom izgubio izbore. Napad na Marku Žvaku je napad na duh Beograda, takav čovek prosto ne može da vrši bilo kakvu funkciju u Beogradu.

Maltene svaki put kada uđem u ovu temu, a to je u retke petke, naletim u 95% slučajeva na komentare beznađa, kako ništa ne valja, ni pozicija ni opozicija, nijedna televizija, nijedne novine, nijedna institucija... Sve crno da crnje ne može biti. Ako ništa drugo, isto tako većinom provejava da ne treba izaći i glasati, jer se ništa ne može i neće promeniti. I na kraju se podsetim zašto sam i prestao da pratim ovu temu.​

Eво да се мало пољуља лађа и са друге стране. Сећате се како је Лавров отказао долазак у Београд као због забране околних земаља да прелети? Ево сад је био у Скопљу. Биће да га Вучићев режим није хтео угостити.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Booraz u kakvoj kolotecini mi zivimo i cime se ljudi zadovoljavaju. Veoma smo bedni, veoma. Mislite da ovde moze da bude bolje za 50 godina sa ovakvim mentalitetom? Mentalitetom "daj mi siguran drzavni posa' i radicu sve sto kazes" cemo sigurno daleko dogurati

Booraz u kakvoj kolotecini mi zivimo i cime se ljudi zadovoljavaju. Veoma smo bedni, veoma. Mislite da ovde moze da bude bolje za 50 godina sa ovakvim mentalitetom? Mentalitetom "daj mi siguran drzavni posa' i radicu sve sto kazes" cemo sigurno daleko dogurati
U svakoj zemlji imas ovakve. Cemu potreba za generalizovanjem i patetisanjem odma.

Vrh