Nije stvar Kosova samo kao teritorije. Ljudi ne shvataju da Nemci planiraju da otmu srpske manastire na Kosovu, tj. da pomognu stvaranju tzv. kosovske pravoslavne crkve. Ako krugu dvojke ne smeta da se srpsko kulturno nasleđe naziva kosovskim, onda ne znam šta koji moj se bore za ovu zemlju i narod. Onda oni nemaju dodirne tačke sa ovom zemljom i neka biraju drugu. Mene da ne interesuje država, narod i interesi zemlji, ne bih ni ulazio u politiku. To je moja poruka "urbanim" tipovima.
SNP nema program, ćute po mnogim pitanjima. Ponoš i Marinika imaju dijametralno suprotne stavove po mnogim nacionalnim pitanjima. Čini mi se da je SNP ideja potekla od nemačke i britanske ambasade. Oni služe da obesmisle opoziciju i da umanje mogućnost da Vučić padne na nivou Srbije. BG njih ne interesuje, čak im i jeste cilj da BG-om vladaju prozapadni urbani tipovi, a Srbijom amortizer Vučić.
Lukavo šalju Ćutu da napada vlast jer je on ipak tip iz naroda. On nema oreol izdajnika i predstavlja običnog čoveka u Srbiji. Onda skapiraš da je on u društvu Grbovića, zelenih i sličinih EU-nema alternativu tipova. Pametno vode kampanju, ubediće dobar deo ljudi da glasa za njih. Vidi da ih stranci savetuju.