Šta je novo?

Izbori 2024

Nego, ajd ovi ispijaci piva ispred zadruge, desnicari da nam objasne koji je njihov plan sa trenutnim partijama koje izlaze na izbore, sta je najbolje uraditi ?

Uzgred ja 2012 nisam izlazio na izbore, takodje ni na sledece, jer sam bio razocaran u zute, sad vidim da su oni bili zlato u odnosu na ove sada.
Za radikale svih vrsta nikada nisam glasao, nisam toliko prolupao.

Изашао си на изборе, заокружио си оно шта ти је најближе, неко је добио 3 или 5% или није ни прешао цензус, шта је ту је, учинио си шта је до тебе.

Pa ne baš! Zato što ako ne prođu, to je kao da si dao pola glasa AV, proporcionalno jačini onih koji su ušli! Da mi je da vidim lice MC sutradan u tom scenariju. :)

Inače identične političke stavove imamo, ali se još uvek razmišljam baš zbog ovoga! Očekivao sam razne Šešeljuge i Miše P*še, ali mi je neverovatno da su ovi ostali toliko sujetni da izlaze ovako razbijeni u kolone! Bitno je i da Radule uđe!

Mislim da nema smisla glasati za one koji verovatno neće preći cenzus. Bolje svi za SPN jer ne znam ko sigurno prelazi census sem njih?

Desnicari mogu za NADA, levicari/centar za SPN, i toeto.
Boskic mi smrdi da ce da izda, ovi ostali pitanje da li prelaze cenzus, a i vecina su neki bolidi, kao ludi Radule.

Pa ne baš! Zato što ako ne prođu, to je kao da si dao pola glasa AV, proporcionalno jačini onih koji su ušli! Da mi je da vidim lice MC sutradan u tom scenariju. :)

Inače identične političke stavove imamo, ali se još uvek razmišljam baš zbog ovoga! Očekivao sam razne Šešeljuge i Miše P*še, ali mi je neverovatno da su ovi ostali toliko sujetni da izlaze ovako razbijeni u kolone! Bitno je i da Radule uđe!
Да, има исте.
Гласови онога ко остане испод цензуса се распоређују али доста често људи прате анкете па буду у фазону "не знам да ли ће да пређу цензус, јесу ми најближи али пошто су на граници гласаћу за неког другог" и онда тако стварно неко остане испод цензуса који би иначе прешао да су сви они који су планирали да за ту неку странку гласају и гласали за њу.
Сујета је чудо а вероватно има и више од тога.
То што нису могли да се договоре да иду у бар две колоне је баш поразно али шта је ту је, бирамо између онога што нам је понуђено.

Suverenisti iliti suterenisti koji ostanu u suterenu, tj.ispod cenzusa. Sta mislite hoce li Seseljuga preci cenzus? Odakle mu pare za kampanju, bas dosta ima plakata po gradu

Tehnicka vlada moj k. sa sektom iza njih. Tako ce onda isto biti, sta biste vi nove izbore pa da se potencijalno vrati Vucic ? Opet ce biti nije sad vreme da se mrda i preterano jedu govna prica.

Kad zajasu fotelje, a woke sekta podrzi, videces kako ce biti tehnicka vlada.
Eto opet hipoteticke situacije, plus malo woke sekta teorije zavere. Jer ce bas woke sekta da redovno uzima 50% na izborima u Srbiji, how yes no.
Treba ih kritikovati maks. Nemoj sekta da se pravi.
Kako ce uopste sekta da se napravi oko jedne ad hoc pred izbore sklepane koalicije?
Glasacu za SPN na parlamentarnim sto posto, za Beograd jos ne znam. Ok?

Pitam juce kako funkcionise SPN odnosno kako se donose odluke, bez ikakve malicioznosti i skrivenih namera postavim pitanje i onda ispadne da tu ja nesto kritujem i jedem govna

Gde je odgovor na to pitanje? Sta je problem da se zna takva stvar?
Od koga ovde ocekujes da ti da odgovor?
Kad gori kuca, onda zoves vatrogasce obucene za gasenje pozara koji ce da izvrse zadatak gasenja pozara. Ako je cilj gasenje pozara, zoves onoga ko moze to da ti resi. Obradovic je lik sa kanticom vode koji umanjuje sanse da se ugasi pozar. A malo je i ucestvao u izazovanju istog.
E pa kako se toga nismo setili do sad, samo je trebalo da izaberemo nekoga ko moze da pobedi.
Problem je samo sto na nas 10 dodje 5 ideja ko bi taj neko mogao biti.
I zato se stvorila jedna siroka koalicija, a kod siroke koalicije ces uvek naci nekoga ko ti se ne svidja.
Isto tako ces naci i nekoga ko ti se svidja, sve zavisi sta zelis da vidis.
Bilo bi lepo da je i sa desne strane isto tako jedna siroka koalicija ali tako je kako je.
Poenta siroke koalicije je kompromis i resavanje goruceg problema a ne idealno resenje.
Ne resavamo sada ni Kosovo, ni NATO, ni litijum, ni najbolje mleko za makijato, vec resavamo kako da dodjemo opet u situaciju da se o tim stvarima zaista javno raspravlja. Zalosno je sto posle 20 godina opet moramo to da radimo ali tako je.

Mozemo o DOS-u pricati svasta, ali 2000-2012 je barem javne rasprave i debate bilo, i imao si pluralizam gde je imalo smisla glasati i za manje stranke zbog programa, jer niko nije imao apsolutnu vecinu. I takav sistem ima mane jer uvek u vladi imas kompromise i ucenjivanja, ali je opet bolje od onoga sto imamo danas.

Да, има исте.
Гласови онога ко остане испод цензуса се распоређују али доста често људи прате анкете па буду у фазону "не знам да ли ће да пређу цензус, јесу ми најближи али пошто су на граници гласаћу за неког другог" и онда тако стварно неко остане испод цензуса који би иначе прешао да су сви они који су планирали да за ту неку странку гласају и гласали за њу.
Сујета је чудо а вероватно има и више од тога.
То што нису могли да се договоре да иду у бар две колоне је баш поразно али шта је ту је, бирамо између онога што нам је понуђено.
Гласови испод цензуса се не распоређују, једноставно су ван игре приликом доделе мандата, али може се рећи да је мање-више еквивалентно.
То што си описао испод је класичан зачарани круг (квака 22) који нове странке и мање опције држи ван скупштине.
Sta mislite hoce li Seseljuga preci cenzus? Odakle mu pare za kampanju, bas dosta ima plakata po gradu
Занимљиво је да га Ђоле није навео као опцију, иако је у тренутку вршења истраживања јавног мњења већ била проглашена његова листа. Већ сам писао о томе да СРС последњих година има најгору размеру новца уложеног у кампању и освојеног броја гласова. Не верујем да ће прећи цензус ни овај пут.

Што се тиче две несрећне листе око цензуса (НС и ДЈБ-СДС-Отете бебе) ја ствар видим овако:
- Јеремић се тренутно налази са позитивне стране цензуса, а Радуле са негативне
- ако не дође до преливања гласова неке друге опозиционе листе, највероватније Двери-Заветника или Наде, мало је вероватно да ће обе листе прећи цензус
- ако Радуле мало ојача, постоји опасност да обе листе остану испод цензуса. Ако Радуле много ојача, онда можда и пређе цензус на рачун Јеремића, али то је мало вероватно
- тужно је што се нису ујединили и повраћа ми се од њихових објава на Иксу

Гласови испод цензуса се не распоређују, једноставно су ван игре приликом доделе мандата, али може се рећи да је мање-више еквивалентно.
Да, погрешно сам се изразио али суштина је ту негде.
Што више остане испод цензуса то више погодује онима који освоје највише.

Desnicari mogu za NADA, levicari/centar za SPN, i toeto.
Boskic mi smrdi da ce da izda, ovi ostali pitanje da li prelaze cenzus, a i vecina su neki bolidi, kao ludi Radule.
Sto je lud? Ajde neki argument?

Btw, evo ti ga 8. sa liste NADA:

Eto opet hipoteticke situacije, plus malo woke sekta teorije zavere. Jer ce bas woke sekta da redovno uzima 50% na izborima u Srbiji, how yes no.

Kako ce uopste sekta da se napravi oko jedne ad hoc pred izbore sklepane koalicije?

Od koga ovde ocekujes da ti da odgovor?

E pa kako se toga nismo setili do sad, samo je trebalo da izaberemo nekoga ko moze da pobedi.
Problem je samo sto na nas 10 dodje 5 ideja ko bi taj neko mogao biti.
I zato se stvorila jedna siroka koalicija, a kod siroke koalicije ces uvek naci nekoga ko ti se ne svidja.
Isto tako ces naci i nekoga ko ti se svidja, sve zavisi sta zelis da vidis.
Bilo bi lepo da je i sa desne strane isto tako jedna siroka koalicija ali tako je kako je.
Poenta siroke koalicije je kompromis i resavanje goruceg problema a ne idealno resenje.
Ne resavamo sada ni Kosovo, ni NATO, ni litijum, ni najbolje mleko za makijato, vec resavamo kako da dodjemo opet u situaciju da se o tim stvarima zaista javno raspravlja. Zalosno je sto posle 20 godina opet moramo to da radimo ali tako je.

Mozemo o DOS-u pricati svasta, ali 2000-2012 je barem javne rasprave i debate bilo, i imao si pluralizam gde je imalo smisla glasati i za manje stranke zbog programa, jer niko nije imao apsolutnu vecinu. I takav sistem ima mane jer uvek u vladi imas kompromise i ucenjivanja, ali je opet bolje od onoga sto imamo danas.
Jel vi stvarno ovo pisete svaki put ili imate neki program koji sam kuca ove postove?

Ali koliko tupavi argumenti konstantno.

Da, nema idealnog i niko se nece svima svideti, ali pocnes od toga da kandidat nema selfije sa Brnabom ili da nije roknuo cimera.

Ajde, ko ovde ima selfije gde se cereka sa Brnabom ili je roknuo cimera?

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Niko? Eto, vec ste bolji kandidat. Cestitam!

• Sviđa mi se
,, ... ima svoju politiku i agendu .... ,,

Baš me zanima KO su ti ?

Upravljanje billo koje i bilo koga i pre same pomislii vec je preko 50% unapred uslovljeno i dirigovano ....
- ... jel te, di bi ste Vi mimo sveta....- 😂

Da li iko nudi ukidanje PDVa u trgovini na MALO
- Ne , niko . I to je kraj sviih tih politika i agenda 😎

Na Islandu ne da nema PDVa nego nema ni poreza..... A i oni su svet.
Na Islandu verovatno nema ni nepismenih.

Nego, ajd ovi ispijaci piva ispred zadruge, desnicari da nam objasne koji je njihov plan sa trenutnim partijama koje izlaze na izbore, sta je najbolje uraditi ?

Uzgred ja 2012 nisam izlazio na izbore, takodje ni na sledece, jer sam bio razocaran u zute, sad vidim da su oni bili zlato u odnosu na ove sada.
Za radikale svih vrsta nikada nisam glasao, nisam toliko prolupao.
Најбоље је гласати за СНС. Нећете се нервирати због изгубљених избора, а суштина политике је иста као и код ових које заговараш.

Ali koliko tupavi argumenti konstantno.

Da, nema idealnog i niko se nece svima svideti, ali pocnes od toga da kandidat nema selfije sa Brnabom ili da nije roknuo cimera.

Ajde, ko ovde ima selfije gde se cereka sa Brnabom ili je roknuo cimera?
Kad nije selfi sa Brnabom ili neka isfabrikovana afera sa cimerom onda je nesto trece, cetvrto, peto.
Dajes satro minimalne uslove a u praksi skoro nemoguce.

Neko ko je van politike, a da je dovoljno vest da pobedi najvestijeg populistu kog smo videli par poslednjih decenija.

Neko ko je sposoban i prepoznatljiv, a da nikakve veze sa javnoscu i drzavom nije imao.

Neko ko je covek iz naroda sa kojim ce se ljudi identifikuju a da je i bezgresno bice.

Slika sa Brnabickom i savetovanje ministarstva bukvalno jedva da su legitimne zamerke a ti ih ovde predstavljas kao da su clanstvo u Otadzbinskoj Upravi. I ubi vise sa time.

Izbori su za cetiri nedelje. To nam je sto nam je, tvoje pisanje nije nista konstruktivno vec smara o ubija atmosferu, zbog malo paznje, kao onomad kad si nas ovde nedeljama terao da te ubedjujemo da glasas.

Ja ne znam kako vam ne bude malo blam da budete toliki samozivi energetski vampiri. U ja sam bu**** sto se pecam i cimam, ionako me pola ovih sto im svaka dlaka smeta do juce prozivala da sam sns bot, jer se ne lozim na opsti jad i cemer.

Ja i sad zivim ekstra, glasam jer znam da ovo sad jako ne valja za sire drustvo, ali i da Vucic nastavi da vlada meni ce bude ekstra, sta se bre cimam da vam srecu u dupe uterujem i da me mrace ovde ljudi kojima nedostaje paznja, glasajte ne glasajte, zabole me bre vise.

Ево, један дефетиста је узео учешће у изборном процесу дајући потпис подршке једној партији да изађе на изборе?

Neko ko je van politike, a da je dovoljno vest da pobedi najvestijeg populistu kog smo videli par poslednjih decenija.

Neko ko je sposoban i prepoznatljiv, a da nikakve veze sa javnoscu i drzavom nije imao.
Obradovic je dovoljno vest da pobedi najvestijeg populista ikada? Da je tako, nikakva frka ne bi bila.

Obradovic nije van politike, nije vest da pobedi, nije sposoban (na dobar nacin po nas), nije prepoznatljiv, imao je odnose sa drzavom i to sa jednim od najgorih.

Pet stvari, Obradovicev rezultat je 0/5.

Prosecan covek bi imao skor 2/5.

• Sviđa mi se
Evo na primer Danijela Nestorovic, sta ima toj zeni da se zameri?

Kad su mogli u CG da naprave tehnicku vladu kad su rusili MIla, sto mi ne mozemo?
Jedino ako je nase drustvo manje zrelo od crnogorskog. odnosno boleesnije drustvo.
Sto verovatno jeste.
Mi se urusavamo od 1991. Bez pauze.

Obradovic je dovoljno vest da pobedi najvestijeg populista ikada? Da je tako, nikakva frka ne bi bila.

Obradovic nije van politike, nije vest da pobedi, nije sposoban (na dobar nacin po nas), nije prepoznatljiv, imao je odnose sa drzavom i to sa jednim od najgorih.

Pet stvari, Obradovicev rezultat je 0/5.

Prosecan covek bi imao skor 2/5.
Prosecan covek pa onda:
Evo na primer Danijela Nestorovic, sta ima toj zeni da se zameri?
Bukvalno istim tvojim kriterijumom ima 0/5.

Kad su mogli u CG da naprave tehnicku vladu kad su rusili MIla, sto mi ne mozemo?
Jedino ako je nase drustvo manje zrelo od crnogorskog. odnosno boleesnije drustvo.
Sto verovatno jeste.
Mi se urusavamo od 1991. Bez pauze.
A ti si pogledao u buducnost i video da ne mozemo?

Vrh