Izađite na izbore 17.12. i glasajte.
Ja bih voleo da izađem na izbore i da glasam. Ne želim da glasam za aktuelnu vlast, ali bih voleo da glasam za opciju koja će osigurati sledeće:
1. Da neće prestati sa izgradnjom mreže autoputeva i brzih saobraćajnica i da će drastično ubrzati proces izgradnje (da se 400-500 km autoputa u punom profilu završi za max. 4 godine)
2. Da neće prestati sa izgradnjom brze pruge ka Budimpešti da će u dogledno vreme započeti i brzu prugu ka Nišu
3. Da neće iz revanšizma prestati da održava objekte koji su izgrađeni za vreme aktuelne vlasti (BNV, Prokop...)
4. Da neće sabotirati BNV, tj. da će se BNV nastaviti sa izgradnjom kao što je planirano
5. Da neće sabotirati Expo 2027, tj. da će se svi planirani objekti izgraditi a Expo održati
6. Da neće uvoditi/vraćati sulude propise kao što je "zabrana izgradnje visokih objekata" što bi grad ponovo limitiralo na "krmače" ili kako su te zgrade ranije nazivane na Beobuild-u
7. Da neće sabotirati druge velike projekte koji su krenuli da se grade za vreme trenutne vlasti (npr. Marina Dorćol...)
8. Da će drastično ubrzati izgradnju metroa (po mogućstvu sve 3 linije)
9. Da će nastaviti da guraju Air Srbiju kako bi došla do liderske pozicije na balkanu
10. Da će omogućiti brz ulazak Srbije u šengenski prostor (EU je manje bitna, dok ulazak šengen omogućava prelazak granice bez pasoške kontrole - Švajcarska, Norveška iako nisu deo EU deo su šengenskog prostora i koriste sve benefite)
11. Da će u najkraćem roku drastično povećati ekološku svest kod ljudi i da će role model u tom segmentu biti Slovenija (da lepim predeli Srbije ne budu devastirani đubretom i deponijama)
12. Da umesto Kineskih i Turskih krševa okosnicu gradskog prevoza čine autobusi/trolejbusi/tramvaji ozbiljnih EU proizvođača
13. Da će obezbediti da se po hitnom postupku završe UMP i SMT, tuneli Kamenička-29. Novembar, i tunel ispod Dedinja, kako bi grad koliko toliko prodisao
14. Da kompanije koje izvoze usluge (99% IT sektora) budu drastično oslobođene plaćanja poreza i doprinosa jer obezbeđuju da novac ulazi u zemlju
15. Da se pod hitno uvede Stripe procesor plaćanja kako vlasnici tehnoloških firmi ne bi bili prinuđeni da otvaraju firme u US/UK kako bi primali uplate preko Stripe-a
16. Da firme koje svoje prihode ostvaruju 100% od izvoza budu oslobođene apsolutno svih dažbina u prvih 10 godina poslovanja
17. Da reši pitanje Kosova i Metohije jednom za svagda
18. Da omogući bezvizni režim za naše građane sa pre svega sa USA i UK, a idealno i sa Kanadom, Australijom i Novim Zelandom
To je otprilike šta meni pada na pamet. Za opciju koja mi garantuje da će ovih 18 stvari uraditi ja bih bio spreman da im dam glas.