Šta je novo?

Izbori 2024

Slažem se @Vox91 da treba naći neku zlatnu sredinu. Detekcija problema, unutrašnjih i spoljnih faktora zašto smo nesrećni i poraditi na tome. Nije sve crno belo.

Bio sam proteklih dana na ulici među ljudima što na Zvezdari, što u predragđu i primećujem da postoji referendumska atmosfera pa su ljudi ohrabreni da glasaju protiv vladajuće SNS, SPS, JS, PUPS, SVM koalicije što mislim da je presudno da dođe smene vlasti. I neki članovi sa ovog foruma su rekli da će glasati ako je situacija referendumska, a ona jeste. Izađite na izbore 17.12. i glasajte.

Prvo da saznam koliki je moj deo ako glasam pa onda da glasam.

Šalim se, samo da maknemo ove mufljuze, a vas ćemo motriti prvih godinu dana očekujem da Srbiju postavite na zdrave noge u smislu slobode medija i pravosuđa, nista više od toga. Nikakvi populizmi, pare šakom i kapom...

Beki je najproblematičniji...Inače, ja sam mojoj babi rekao da svakog ko posle svega opet bude zaokružio Vučića ili Dačića smatram debilom.

Ako i bude opet glasala za sps, nadam se da bar neće smeti to da mi kaže.

Ministarstvo pravde minimum, ti da budes pomocnik ministra, a Vox da bude neki mladji referent... ako Vucko to ne moze da zavrsi, ko ce? :)
Nije vazno sta znas, vazno je da Vucka znas! :)

Ministarstvo pravde minimum, ti da budes pomocnik ministra, a Vox da bude neki mladji referent... ako Vucko to ne moze da zavrsi, ko ce? :)
Nije vazno sta znas, vazno je da Vucka znas! :)

Ja baš suportno očekujem. Vox uvek ima prednost kao obrazovaniji i mlađi... a Vučko kao neko ko se izložio i angažovao, zaslužuje deo kolača u skladu sa obrazovanjem, iskustvom i zalaganjem, demokratskim principima i proklamovanim stemljenjima da državu postave na noge kako bi se održali novi izbori po fer pravilima. Do tada samo medije osloboditi i ne vršiti nedozvoljene uticaje i pritisak na pravosuđe. Oporavak ključnih institucija.

Nema kolača za mene, imam svoju karijeru u privatnom sektoru i neću je žrtvovati u nečem tako nesigurnom kao što je politika. Nemam nikakva primanja osim onih koje zaradim na mesečnom nivou pa ne mogu da rizikujem. Ako ne radim nemam čime da hranim sebe i porodicu. Nisam uzeo ni dinar od države za ovih 35 godina, pa ni 1500 dinara naknade 2018. godine kada sam bio kontrolor na Beogradskim izborima. Sada bi sa ovom pameću uzeo taj novac koji sam zaradio za taj dan borbe za demokratiju i uplatio ga u dobrotvorne svrhe.

Ne planiram da vršim ikakvu političku funkciju niti budem na budžetu jer nisam spreman da žrtvujem svoju karijeru u privatnom sektoru. Što se tiče lokalnih izbora na Zvezdari koji su sledeće godine ću se sigurno kandidovati za odbornika, i bila bi mi čast da predstavljam građane Zvezdare. Inače funkcija odbornika na opštini je stvar koju je moguće ukompnovati sa punim radnim vremenom jer su sednice jednom mesečno a ponekad i ređe, i to često popodne posle radnog vremena jer većina odbornika radi u privatnom sektoru i nije na državnoj plati.

Poslednja izmena:
Podrzavam. Surak mi dolazi u sredu, radi zgradu Djokoviceve fondacije. Kad vidim kolike su dnevnice, bas mi bude krivo sto sam ucio skolu. Kad mi pukne film, prelazim u majstore. Danas niko nece da bude majstor, ni ovde ni u Svabiji. Sve gospoda samo da ne prljaju ruke.

Etiopizacija Beograda je trend na ovom forumu - naravno, besmislica čak i 1993.
U pravu si, mene cepa skleroza, bio je mnogo bolji izbor od onog što sam zapamtio.

belgrade-under-sanctions-a-shop-assistant-in-shop-with-empty-shelves-A2WYC0.jpg

Hoćeš i tu funkciju odbornika pro bono da uplaćuješ u humanitarne svrhe?

Nema razloga gaditi se para. Postavite državu na zdrave osnove. Tačka. To da ništa nisi uzeo od države. Država ne stvara svoje pare. Građani kao nosioci suvereniteta vas i biraju za te odbornike od svog rada ili drugih prihoda, finansiraju i treba da vas finansiramo ako radite za opšte dobro i ako ste dobar servis građanima.

I u humanitarne svrhe ne mora da se hvalisa, samo uplati 🤫

Самоуправљачка економија је доживела коначни крах, а приватно предузетништво је цветало у анархостичкој атмосфери транзиције.

Za ove koje muči depresija nek poslušaju ovo. Bilo je u četvrtak i petak na radio Beogradu 3, verovatno može da se vrati na RTS planeti. Nisam uspeo da nađem rad online.

hvala, obozavam tu tematiku

, nema radosti u Beogradu a svi se trpaju u njega. Mogu samo da zamislim kako je po manjim mestima. Mozda grešim, ali ljudi po zapadnoj evropi i mojoj ljubljenoj americi deluju daleko pozitivnije i srećnije. Mogao bi knjigu o tome napisati
tako je.
odvratan grad bez radosti, investori zauzeli sve.
zao mi je sto sam ovde rodjen.
nekada mozda nije bilo tako.

Tebi je i u Hilandiji bilo odvratno. Da li ti je ikad negde bilo dobro?

Jezivo je bilo 90tih. Danas je ekonomski bolje al nedovoljno po pitanju ostalih prava je pitanje koliko je bolje. Ovako ogoljeni pritisci i dovođenja na mitinge sa posla uz sendvič, posledicama ako se usprotiviš, gotovo svi mediji pod šakom jednog čoveka. Barem ne ubijaju novinare, zviždače, ali mogu da ih zatvore, satanizuju... Zaštite nema... i onda se i ne odlučiš da prijaviš, da se usprotiviš... Ubijaju duh naroda, al ne damo se.

Vrh