Šta je novo?

Izbori 2024

"Loši ljudi i pasija govna" Zione isto koliko i u mestu odakle si. Isto koliko i tvoj prvi komšija i levo i desno od tvoje kuće, tamo gde si rođen.

E onda možemo da se složimo.

Ok super.. onda si ukapirao. Samo tako prihvatam. Iskvario se rodni grad isto koliko mufljuza, govana i ne znam čega još ima u Bosanskom Šamcu ili je**m li ga gde po Hrvatskoj...

Možda ovde više od konstantnih migracija? Ne znam...

Samo ne poistovećuj da razumeš Konjila, jer su njegovi razlozi nešto drugo i imaš pravo na takvo mišljenje. Tebe sam razumeo Konjila i dalje ne.

Највећи проблем код учешћа на изборима је што је то постао затворен систем и на изборима могу да учествују само подобни, то јест скоро је немогућа мисија за неког новог (не рачунајући сад овог Шаровића) да се појави и представи гласачима зато што без озбиљније инфраструктуре и помоћи медија не може да се сакупи 10.000 потписа колико је потребно за кандидатуру.

Svi koji su dosli u BG a nije im dobro, a imaju gde da se vrate jer je tamo bolje a depresija im kao rukom odnešena čim odu. Učinite uslugu sebi i vratite se.

To je suština, ništa drugo.

Zapravo su problemi unutrašnje prirode, vezani za osećanje sigurnosti, pripadnosti i sećanja koja ima i zato je nezadovoljan. Loši ljudi na koje je naišao ovde, a mogao je svuda, upravo i tamo odakle se vratio itd.

Ovde izgleda vlada stav da samo:
1) ljudi koji nisu iz Beograda
2) autošovinisti
3) psihički labilni
... mogu da zamrze Beograd.

To je daleko od istine.

Inače evo malopre ulazim u autobus i pre svih nas se probija čičište i uleće unutra kao jurišnik da bi zauzeo mesto, a vidi se iz aviona da ima bar 6-8 slobodnih sedišta. Onda uđem unutra i usred salona ugledam ispred sebe čoveka u 40im koji ne deluje bolesno ili pijano ali ne deluje ni da je skroz ok kako mumla "ma du..j ga bre... vi ste svi g..na... koga ćeš bre ti da biješ... " Postepeno se stišao posle par minuta, valjda shvatio da deluje kao bolid. Ili se pre toga zakačio s nekim u autobusu a da se nije videlo, ko zna.

A sad upravo sedim na sedištu i od nekud zaudara smrad na dupe, verovatno iz samih delova autobusa koji nije nikada opran. Sada kad je izašao Private Pile, u salonu su ostali neki muž i žena koji se svađaju i prete jedno drugom.

E da, evo proleti malopre pored nas narandžasti Lamborgini, verovatno onaj Vučkov kum pošmrkao dnevnu dozu belog pa odlučio da vidi kome će danas da oduzme život kada izgubi kontrolu nad nekom rupčagom i zakuca se u neko stajalište. Čiju ćemo zamenu naravno svi mi platiti.

I tako... Još jedan divan dan u naprednom Beogradu Vučićeve Srbije. Ja ne znam kako nekome može da smeta sve ovo...

Biće bolje od srede.

P.S.
Pozdrav za brata @tragac iz moje komesarske limuzine na 6 točkova.

Poslednja izmena:
Ne vlada takav stav. Nego su razlozi Zijana ispravni, ali ih je pogrešno poistovetio sa Konjilom. A možeš biti odakle god, samo nemoj da mi kažeš da je u BiH ili HR bolje po pitanju međuljudskih odnosa. Idi vidi malo kako žive ljudi tamo gde je zemljotres pogodio. U kontejnerima. Niko se ne brine sem par donacija, građevijskog matrijala i radnika iz Srbije. Nije on govorio o javnom prevozu i asfaltiranim ulicama. Nego ljudi su ovde govna. Konjilo maskira pravu bezvoljnost i namerno ne govori gde je to bolje, pa kao rukom odnošeno tamo u odnosu na ovde. Nebo i zemlja je on to predstavio, nije ni malo svojim rečima stepenovao i bolje opisao šta ga konkretno muči. I uopšte ne pravim podelu na te tri grupe.

Za ove koje muči depresija nek poslušaju ovo. Bilo je u četvrtak i petak na radio Beogradu 3, verovatno može da se vrati na RTS planeti. Nisam uspeo da nađem rad online.

Mnogo se nervirate i opterećujete nečim što ne možete da promenite.. Benderu, zašto čitaš kako je u Americi, ili svetu, da je svuda loše i da su svi u kanalu? Zašto opterećuješ svoj mozak tako nečim? Bavi se vedrijim stvarima, čitaj neku dobru knjigu, gledaj kvalitetne filmove ili dokumentarce u slobodno vreme... ima toliko lepih stvari kojima čovek može da se bavi, a ne da sebi kvari raspoloženje bez potrebe.

Ovakav lep dan danas, sunčano, toplo, ljudi šetaju, sve vri, Beograd lep... ovde kukate kako je sve crno.. Ja sam u Beogradu svaki drugi dan.. i da nije gužve u saobraćaju, ne bi mi ništa smetalo.. svaki kraj nudi nešto zanimljivo, meni je lepo i samo kad se kolima popnem uz Francusku i provozam se do Terazija i Slavije... Lepi ljudi, lepe zgrade, dobri kafići, gledaš okolo... Gde nalazite samo tolike negativnosti, ja baš nemam takva iskustva sa Beograđanima i Beogradom..

@Noki
Stric mi zivi u Banja Luci, vec sam ti ga ranije spominjao. Skoro smo se culi, pitah ga imal inflacije tamo i kakva je situacija, kaze kratko "Tamni vilajet".
Skoro procitah da je 90.000 ljudi iz BiH (najvise Srbi i Muslimani) otkazalo drzavljanstvo Bosne i preslo u druge drzave i da taj broj stalno raste, sto jeste istina.
Nema privrede nit se otvaraju fabrike.
Broj gradjana nezvanicno je oko 2.5mil stanovnika. Zvanicno, veci za trecinu.
Ovde je nesto bolje nego u BiH, makar se lakse nadje posao. Ali nije idealno jer nemas kucu ili stan pa placas kiriju.
A mnogi Bosanci rade kao konobari u Dalmaciji preko sezone, svi srecni donesu kuci lovu koju polako preko zime krckaju. Isto kao i bosanske spremacice, radnice u kuhinji i sl.

Mi mozemo da se zavaravamo ili ne, ali u CG i Bosni nema fabrika, njihovi vlastodrsci ne dovode strane firme kao sto radi Vucic. On bar ide po svetu i govori "nas radnik je dobar i jeftin".

Za Bosance niko ne govori nista. Za Crnogorce isto, oni radnike uvoze iz Srbije da rade na obali.

Benderu, zašto čitaš kako je u Americi, ili svetu, da je svuda loše i da su svi u kanalu? Zašto opterećuješ svoj mozak tako nečim? Bavi se vedrijim stvarima, čitaj neku dobru knjigu, gledaj kvalitetne filmove ili dokumentarce u slobodno vreme... ima toliko lepih stvari kojima čovek može da se bavi, a ne da sebi kvari raspoloženje bez potrebe.
Pošalji mi link portala sa kojih se ti informišeš, a da pokrivaju sve oblasti koje nekome mogu da budu potrebne - Beograd, društvo, ekonomija, servisne informacije... Hvala.
Ili si ti od onih što ''ne prate vesti''?

Očekivao bih od forumskih botina ovakve stupidarije i banalizacije ali ne i od tebe.
Ovakav lep dan danas, sunčano, toplo, ljudi šetaju, sve vri, Beograd lep... ovde kukate kako je sve crno.. Ja sam u Beogradu svaki drugi dan.. i da nije gužve u saobraćaju, ne bi mi ništa smetalo.. svaki kraj nudi nešto zanimljivo, meni je lepo i samo kad se kolima popnem uz Francusku i provozam se do Terazija i Slavije... Lepi ljudi, lepe zgrade, dobri kafići, gledaš okolo... Gde nalazite samo tolike negativnosti, ja baš nemam takva iskustva sa Beograđanima i Beogradom..
Da, od sunca i 25 stepeni u Beogradu na 29. oktobar ću da platim račune, izvedem svoju lepšu polovinu negde, odem na letovanje i jednog dana odgajam dete...

Važi, Vox. Važi.

A i o šetnji kroz Beograd bih mogao da napišem par reči, pošto sam ovde ono... preko 30 jbnih godina, i znam ga uzduž i popreko... Ali znam da bi bilo uzaludno pa neću ni da gubim vreme...

''Gde nalazite toliko negativnosti...'' u Beogradu... u Srbiji...
Jbt... :violina:
Zvučiš ko Luka Laban u Profesionalcu kad pita ono idiotsko pitanje ''Ko vas plaća da toliko mrzite našeg predsednika''.

Plaćaju me Đilas i Šolak. Eto.

Poslednja izmena:
@centarfor Ma ne bih da širim priču, da ovde ima puno toga za osudu i da svako, odakle god da je, ima pravo da komentariše, ima... Ali njegova dva posta sam razumeo baš kako je hteo da ih napiše i u skladu sa tim što nije otkrio odakle se to vratio sam mu i odgovorio... Možda grešim, možda je došao iz Frankfurta i opravdano zapao u depresiju. Njega muče lični razlozi i lični osećaj i ja to znam jer i ja to osetim u Novom Sadu, al mi nisu tamo ljudi gori od Beograda, foliranti, secikese i nisam pun predrasuda zbog sopstvenih loših osećaja ili doživljaja i ne kukam zbog toga. Srećom ti osećaji nisu tako jako izraženi, pa nisam baš u depresiji kad tamo odem...

Ovakav lep dan danas, sunčano, toplo, ljudi šetaju, sve vri, Beograd lep

Tako je, to hoću, samo pozitiva 😄

Na ivici si ironije sa celim postom hehehe... ima bre problema u BG koliko hoćeš.. treba naći neku meru, realno sagledati stvari...

Žao mi je sto Konjilo nije hteo da rasvetli do kraja šta je tačno problem, možda bi se negde i složili...

To se zove homesick što ima Konjilo, a Bender je govorio o nekim realnim problemima, na koje puno pravo ima i Konjilo da o njima govori. Uz uvažavanje da je svojim izborom ovde.

Taj homesick može se pretvoriti iz nekog osećaja nepripadanja do potpunog beznađa.. Njegov post je zvučao kao ozbiljan stadijum, beznađe stvara mržnju i prema čemu treba i prema čemu ne treba...

Što kaže naš narod, ne zna gde udara...

A u Pančevu nema negativnosti? Samo ih ima u Beogradu? Mi nemamo kršten trotoar u samom centru grada, noge da polomimo ispred Autobuske stanice, fasade se raspadaju u celom gradu, gradski prevoz preskup (nama je 120 dinara karta za 1 vožnju lokalom-mi nemamo mogućnost da se za 60 din vozimo 90 minuta i menjamo buseve)... je l' to mene treba da gurne u depresiju? Jesam li ja o tome ovde ikada pisao?

Halo, uzmite konce svoga života u svoje ruke.

Je l' vam mala plata? Ma menjaj posao, prekvalifikuj se za nešto drugo. Keramičar cepa 15 evra kvadrat, vozač kombija u Farmalogistu ima preko 100 hiljada platu, moler koji mi je krečio dnevnu uzme 2-3000 evra mesečno..

Je l' besparica uzročnik većine problema ovde? Rekao bih da jeste.. rešavajte to, pa će i druge stvari odmah da se gledaju na drugačiji način.

I da-uopšte se ne informišem i ne zanima me kakvo je stanje u Americi i Nemačkoj, a ne čitam ni našu crnu hroniku.. Niti imam vremena, niti me zanima...

Poslednja izmena:
Možda grešim, možda je došao iz Frankfurta i opravdano zapao u depresiju.
Bezveze grad, Frankfurt na Majni.
Minhen super, Frankfurt - ništa (al' standard).

Etiopizacija Beograda je trend na ovom forumu - naravno, besmislica čak i 1993. - i baš je to taj sentiment očaja&beznađa koji je i stvorio ove na vlasti.

Prihvatamo igru loših ljudi.

Mi nemamo kršten trotoar u samom centru grada, noge da polomimo ispred Autobuske stanice, fasade se raspadaju u celom gradu, gradski prevoz preskup (nama je 120 dinara karta za 1 vožnju lokalom-mi nemamo mogućnost da se za 60 din vozimo 90 minuta i menjamo buseve)... je l' to mene treba da gurne u depresiju? Jesam li ja o tome ovde ikada pisao?

Zaboravio si da je za to sve Beograd dežurni krivac 😄

Lepo je stranka Zajedno za Vojvodinu Vojvođani predložila da trećina budžeta ide za Vojvodinu, trećina za Srbiju, a trećina lokalnim samoupravama... To bi u grubim crtama odgovaralo doprinosu BDP po regionima i eto novog asfalta i niže cene karte, kod vas u Banatu, Vokse 😊😊

Ovaj moj drugar iz Pancestera, sto zivi u Ofenbahu, s kojim sam se cuo u proslu sredu mi je opisao situaciju u Nemackoj. Takodje, govori mi da se Pancevo skroz izmenilo i da se nenormalno gradi, i kako ljudi iz Beograda prodaju svoje starogradnje od 2000e po kvadratu i kupuju novogradnje u Pancevu za 1500e kvadrat. I kako Pancevo ima dobru infrastrukturu, vozom se brzo stigne, kolima takodje. Ali ja ne razumem i dalje kako ja koji skoro ceo zivot u Beogradu zivim, da tek tako zamenim Pancevom? Ocekujem ovo isto i za Obrenovac, ako se ovakav trend nastavi.
Takodje, sef malog Maksija u mom kraju je pre 10-tak godina zenu odveo iz Beograda u porodiliste u Pancevu da mu se zena porodi tamo, kako bi dobio 70.000 din, a i veca mesecna davanja jer mu se dete rodilo u Vojvodini.
Meni licno to sve je neukusno i izvestaceno. Ako zivim u Beogradu, onda i zelim da mi se dete rodi u Beogradu... ovako sve neko jurenje za kintom i preracunavanje.

Zaboravio si da je za to sve Beograd dežurni krivac 😄

Lepo je stranka Zajedno za Vojvodinu Vojvođani predložila da trećina budžeta ide za Vojvodinu, trećina za Srbiju, a trećina lokalnim samoupravama... To bi u grubim crtama odgovaralo doprinosu BDP po regionima i eto novog asfalta i niže cene karte, kod vas u Banatu, Vokse 😊😊
Ma ne mogu više da slušam konstantnu kuknjavu, svima sve smeta, sve je crno, propašćemo svi itd... Ja sam lično odgovoran za sebe i ja lično i niko drugi ne može meni da kreira život... Kad se to shvati i kad se preuzme odgovornost, sve će biti drugačije....Znam ženu, odgajila i iškolovala dvoje dece čisteći stanove.. nije imala vremena da bude depresivna i da razmišlja o stanju u Americi i kako će skoro smak sveta.

Malo manje filozofiranja, a više koncentrisanja snage ka nečemu produktivnom.

Pančevo samo da ne dobije sudbinu Novog Sada sa tom investitorskom gradnjom i biće super. U tom gradu se i dalje diše normalno i gužva nije prevelika. Nisam bio duže vreme, možda ima i godinu dana al sumnjam da se mnogo izmenilo. Povezanost mu je odlična s BG, u smislu postojanja pruge, to što polazaka ima malo je problem.. a onu 108 samo malo produžiti ili barem trotoar da su stavili da ne mora život da se rizikuje da bi se stiglo u Pančevu i sve bi bilo rešeno za nas pešake i bicikliste 🙂

Ja bih rado tamo kupio stan, pre nego u Zemun Polju ili Bataji npr. Ili sve južno od Banjice... Tako da mi je posle ovih centralnijih opština BG, PA rame uz rame sa nekim Žarkovom na primer uz potencijal da se razvija kako treba...

Vrh