T
temp852
Guest
Koga je Zapad trenirao taj je loše prošao.
Stvarno misliš da Kosovo ima dobro naoružanu i obučenu vojsku?
Nagorno-Karabah bi trebalo da bude lekcija za domaće rusofile kako izgleda kad te Rus brani. Prodali su ih i ostavili ih da crknu, masakr će im napraviti Azeri. Boli Ruse uvo i inače, a kamoli sad kad su se o jadu zabavili u Ukrajini.
Naravno, tu lekciju domaći rusofili neće naučiti, kao što nisu ni 1991. ni 1999.
Čak i da nemaju nikakvu vojsku, na tom Kosovu je američka baza i NATO trupe. Plus za razliku od N.Karabaha Ameri i ekipa su to Kosovo priznali kao nezavisnu državu još pre 15 godina.
Čak i da kojim čudom Amerikanci sa Kosova odu Turci neće-napravili bazu sultan Murat i naoružavaju ih.Uvek će imati Tursku i Albaniju uz sebe.
Dosta ljudi ovde ne shvata da su jedina realna alternativa Zapadu na Balkanu Turci Osmanlije.
Priča će definitivno biti završena kad ih formalno prime u NATO u narednih 5-10 godina.
Zato što ako/kad oni udju a mi ne taj Kurti , i ne samo on, će tek onda da šilji onu stvar nad nama i Srbima dole i tek tada Srbija neće smeti ni da pisne a kamoli preti jednoj NATO članici.Па ако неће да нам врате Косово, шта ћемо онда у НАТО?
Zato što ako/kad oni udju a mi ne taj Kurti , i ne samo on, će tek onda da šilji onu stvar nad nama i Srbima dole i tek tada Srbija neće smeti ni da pisne a kamoli preti jednoj NATO članici.
Ako jedini mi nismo deo kluba a svi oko nas jesu ima svaka šuša da briše patos s nama. Ako nisi za stolom-bićeš na meniju.
Nema dobro ..već ima dovoljno dobru i obučenu vojsku koju ne bi mogli tako lako da savladamo niujednom scenariju. Takoðe su i mnogo više fanatičniji da odbrane ono za šta su se izborili. Za razliku od nas koji ne bi skupili ni 20.000 vojnika sve sa svim aktivnim vojnim licima.Stvarno misliš da Kosovo ima dobro naoružanu i obučenu vojsku?
Па већ деценијама шиље ону ствар над нама на најгори начин, од паљења српских кућа и манастира, преко минирања гробља, терористичких напада на аутобусе до убијања деце. И НАТО ту није ништа преузео.Zato što ako/kad oni udju a mi ne taj Kurti , i ne samo on, će tek onda da šilji onu stvar nad nama i Srbima dole i tek tada Srbija neće smeti ni da pisne a kamoli preti jednoj NATO članici.
Ako jedini mi nismo deo kluba a svi oko nas jesu ima svaka šuša da briše patos s nama. Ako nisi za stolom-bićeš na meniju.
bas tako.Па већ деценијама шиље ону ствар над нама на најгори начин, од паљења српских кућа и манастира, преко минирања гробља, терористичких напада на аутобусе до убијања деце. И НАТО ту није ништа преузео.
Тако да само наивне будале могу да верују да ће НАТО штитити Србе доле када није и до сад.
Ahahaaha ovo kao iz nekog skeča.Бугарска протерала поглавара и свештенике Руске цркве у Софији
Бугарске власти протерале су данас старешину Руске православне цркве у Софији, архимандрита Васијана Змејева и двојицу свештеника храма Свети Никола Мирликијски Чудотворец јер представљају „претњу националној безбедности”.www.politika.rs
Bugari proterali ruske KGB popove i to tako što su ih dovezli do granice sa Srbijom.
Мени се већ дуже време "јавља" да је постигнут прећутни споразум између свих релевантних актера да се косовски чвор "реши" на следећи начин:Nema dobro ..već ima dovoljno dobru i obučenu vojsku koju ne bi mogli tako lako da savladamo niujednom scenariju. Takoðe su i mnogo više fanatičniji da odbrane ono za šta su se izborili. Za razliku od nas koji ne bi skupili ni 20.000 vojnika sve sa svim aktivnim vojnim licima.
- То припрема терен за специјалну војну интервенцију Србије, којом би за пар сати заузела 4 општине на северу, у циљу заштите становништва. Реално, не би наишли на било какав отпор, све би се завршило без већих инцидената.
- Албанци не могу никада да успоставе било какву контролу на северу, као што ми не можемо испод Ибра.