Ti veruješ u gore bajke brate moj.
Da ti nacrtam:
en.wikipedia.org
Evo ti zašto smo bombardovani. U ono vreme, ako se ne varam, najistočnija NATO baza u Evropi, ako ne računamo Turke. Valjda ti je jasno zašto im je to važno.
Sloba deset godina gura Amerima prst u oko i šilji onu stvar na njih, onda Ameri na Kosovu nađu partnere koji su više nego voljni da dopuste ovako nešto, pa makar ti partneri bili UČK, koje su prethodno proglasili za teroriste. UČK zauzvrat dobije svoju državu i svi srećni.
A Sloba nastavi da šilji onu stvar i čestita nam mir.
Je l' stvarno misliš da ozbiljne države kao što su SAD (šta god mi mislili o njima), sebi dopuštaju da odluke o bombardovanju jedne zemlje donose preko kolena, i to zbog jednog seks skandala? Ili je sve to malo ozbiljnije i dugotrajnije planirano? I da li zaista misliš da u Americi jedan čovek ima moć da odlučuje o tome? Ako ti ovakve stvari nisu jasne, onda ti stvarno ništa nije jasno.
Moramo prestati da se lažemo da bi nam realnost bila lakša, nije sramota priznati da smo bili glupanderi, i mi kao narod i rukovodstvo koje smo izabrali. Svako bavljenje infantilnim pričama i traženje izgovora za realnost koja nam se dešava, umesto traženja uzroka problema iznutra, je priča za malu decu i nezrele, nedorasle ljude, i to će nas samo voditi u sve dublji glib. Kao što vidiš, 30 godina i jesmo u sve dubljem glibu, sa pomalo koprcanja.
Što reče neko gore, Hrvati su mogli, mi ne možemo... Prosto ko pasulj. Zašto je to tako - jbg to je već druga diskusija.