Šta je novo?

Izbori 2024

Па наравно не желе да буду део независног Косова кад им се не нуди никаква значајна аутономија. ЗСО у скупштини Косова може да се укине на првом заседању након оснивања ЗСО.
Isto kao i što Albanici ne žele da budu deo Srbije

Isto kao i što Albanici ne žele da budu deo Srbije
Albanci su pobednici. Srbi nisu. Niti su svi jednaki, niti su svi u istim pozicijama.

Pričamo o poziciji Srba koja je jadna da jadnija ne može biti. Ili će se dogovoriti s Albancima ili će loše proći.

Stvari tako stoje, nisam ja srećan zbog toga. Sve ostalo su bajke.

Argument ti je u fazonu Albanija ima more, Srbija nema i šta ćemo sad?

Poslednja izmena:
Победио је НАТО.
Морате знати да без обзира на НАТО Срби се неће осећати сигурно под пуном контролом Албанаца и тихо и полако ће се исељавати. Плус имамо бројне, стотине примера годишње насиља и мржње према Србима доле како на северу тако и по енклавама.

Однос према њима је био погрешан. Мада је однос СПС власти 90их према свим грађанима Србије био погрешан.
Али са друге стране, они су се оружано бунили још 80их, пре Слобе.

Slažem se.

A u vezi oružane pobune imam da kažem da su oni mogli, ali mi ne možemo (i ne smemo). I to je to. Iako se usijane glave neće složiti.

Све у свему лоше је тек тако се одрећи нашег народа доле.
Ја сам за потпуно разграничење, да и север и енклаве буду под нашом управом, а они нек праве своју државу на остатку територије без нашег мешања. А манастири и цркве ван наших енклава да имају статус попут Ватикана или Свете горе.

Да изгубимо и ми територију, али да изгубе и они. Па после да се уводе слободе кретања, да се признају документа, регулишу царине и остале техникалије.

Ja ne mislim da je priznanje Kosova odricanje od naroda. BAŠ SUPROTNO. Moraju postojati sve moguće garancije i prava. Zaštita i sl.

Mislim ok je to sa razgraničenjem ali ja mislim da to nije moguća opcija min 10 godina. Možda je Đinđić imao takve ideje, ali Kremlj nije mislio tako, je*******iga.

Ми препуштањем ингеренција Приштини излажемо народ доле на милост и немилост. 1999. је НАТО као гарантовао сигурност цивила. Већ са првим изласком наших снага кренуо је терор над нашим цивилима. Срби су доле грађани трећег реда. Ове године је упуцан дечак од стране "војника" њихових оружаних снага само зато што је славио свој верски празник. Срећом није убијен. И то је стање доле 24 године након рата, скоро четврт века. Да узмемо неку грубу паралелу, четврт века након 2. светског рата Мађари у Војводини су били равноправни грађани са пуним правима без икаквог терора наспрам њих.

Ђинђић је хтео конкретна решења, а НАТО је тада врдао. То се види из његовог последњег интервјуа.

Mađari nisu insistirali da otcepe deo Vojvodine.

O ovim tenzijama i pričam. Ja kažem da će to sve da splasne kada Srbi priznaju Kosovo kao državu i ponude lojalnost.

Mađari nisu insistirali da otcepe deo Vojvodine.

O ovim tenzijama i pričam. Ja kažem da će to sve da splasne kada Srbi priznaju Kosovo kao državu i ponude lojalnost.
Mađari nisu hteli da otcepe Vojvodinu? U Drugom svetskom ratu su deo otcepili i pripojili velikoj Mađarskoj. Nije ti poznato da su deo Baranje i Bačke okupirali? Mađare posle niko nije terao da napuštaju Vojvodinu. Meni je žao što su i Nemce oterali, pogotovu one prave paore. Vredan je to narod, ima se šta naučiti od njih.

Ne verujem u multietničke države, pogotovu ne u onaj abortus zvani "nezavisno Kosovo". Niti je nezavisno, niti je multietničko društvo. U Srbiji bez Kosova živi procentualno više nacionalnih manjina nego na Kosovu.

Nisu pobedili u ratu već je NATO pobedio za njih. Da nisu imali podršku zapadu, verovatno bismo danas imali još jedan "đenosajd" u srcu Evrope. Nemam šta da ih cenim, ne vidim ništa vredno u tom društvu da bi ih cenio. Niti naučnika, niti književnika, najveće ličnosti neki drumski razbojnici. Potpuno nebitni za Evropu.

Nisu pobedili u ratu već je NATO pobedio za njih. Da nisu imali podršku zapadu
Dakle nadmudrili su i Srbe i NATO. Pa mi bolje da se dogovorimo sa tim Albancima. Očigledno nije dobro biti protiv njih. Poraz garantovan.

Ne postoji rat bez saveznika. Pobede se računaju. Gubitnicima više pameti za ubuduće.

Poslednja izmena:
A zamislite da se Kosovo kompletno vrati u Srbiju, pa dobijemo 1,6 miliona neprijateljski nastrojenih gradjana.
Treba osigurati toliki teritoriju, placati penzije, porodiljsko, socijalno za taj ekonomski devastiran kraj.
Jel bi patrijote otisli tamo da zive da pojacaju srski korpus, i da izdvajaju dodatno 10 % svojih prihoda za finansiranje drzave Srbije na tom prostoru ?

Dakle nadmudrili su i Srbe i NATO. Pa mi bolje da se dogovorimo sa tim Albancima. Očigledno nije dobro biti protiv njih. Poraz garantovan.

Ne postoji rat bez saveznika. Pobede se računaju. Gubitnicima više pameti za ubuduće.
Nisu oni nadmurili nikoga, jednostavno je bio los tajming po nas.
Klinton je uhvaćen u sex skandalu, pa je morao da skrene pažnju američke javnosti. Nazalost oni od afera jedino vise voli da uvode demokratiju bombama , pa su maksimalno angažovali propagandu da nas satanizuje.
Zaoštravanje odnosna oko Kosova, dolazi bas u trenutku kada je glasano o nepoverenju Klintonu.

Konačno i ti nesto da ukapiras. Boli Amere patka i za Albance i za nas.

Nisu oni nadmurili nikoga, jednostavno je bio los tajming po nas.
Klinton je uhvaćen u sex skandalu, pa je morao da skrene pažnju američke javnosti. Nazalost oni od afera jedino vise voli da uvode demokratiju bombama , pa su maksimalno angažovali propagandu da nas satanizuje.
Zaoštravanje odnosna oko Kosova, dolazi bas u trenutku kada je glasano o nepoverenju Klintonu.
Ovo nije istina al se toliko puta ponavljalo da je postala istina kod nas

Vrh