Šta je novo?

Izbori 2024

Puku korupciju posmatraš kao političku orijentaciju.

Imamo 10 godina najgore ruske propagande, konstantnu priču protiv EU, čovek smanjio podršku EU integracijama, skoro obustavio.

Ej. Uveo nas u neku asocijaciju zemalja, pazi sad, jugoistocne azije. Koji k?

Zapadni čovek. To ćete pričati i kad mu dignu spomenik u Moskvi.

Имамо јак анти-ЕУ и још јачи анти-НАТО дух у народу већ 24 године. То је СНС знао да искористи за долазак на власт док је бивши ДОС ту пишао уз ветар.
Западни ментори су добро проценили ситуацију и да ће неке послове СНС који турбо Србије са Вулином лакше продати неке ствари народу него нпр. Тадић или Чеда.
Тадића би за Бриселски споразум вешали. Вучић то раји продаје као победу.

Mislim da je vučić sada u makazama narativa koji je pažljivo gajio. Ceo taj narativ jeste dodvoravanje stavu koji je formiran još devedesetih, a svaki populista će da jaše na talasima najpopularnijeg radija. Kao da ti prvo pokažu rešenja testa, pa ti onda postave pitanja.

Sećam se još dok sam bio na faksu, blejimo na prozoru stepeništa, gledamo zatvara se bulevar pa ruzveltova da odu on i putin da "odaju počast žrtvama u oslobađanju Beograda". Da se fešta napravi. Pa onda da Putin stavi kockicu u mozaik u hramu Svetog Save, pa ako bi mogao da se obrati masi, pa "Putin nikad ne ostaje dva dana u posetama al kod nas ostaje dva dana", pa onda "Putin pomerio sastanak sa Merkelovom da bi još malo ostao u Srbiji", "predsednici dveju bratskih zemalja imali tročasovni tet-a-tet sastanak" sve to da bi se deo popularnosti putina prelio na Vučića.

A rejting Putina kod nas je brižljivo zalivan, pa smo stalno imali kako jaše medveda, lovi go do pojasa, roni u podmornici i slično. SNS je naslednica srs, i kao takva prenela je i glasače srs, a znamo njihovu opijenost rusijom, tako da je to skroz logično.

Sa druge strane realnost je mnogo drugačija. Da se manemo nekih situacija u kojima je moglo biti rasprave, gledam samo one 1/1 evidentne. NIS su nam uzeli za džabe, akciza na cigare je 15 puta veća nego njihova na rudnu rentu, uvaljivali su nam rashodovane avione za stotine miliona dolara, Moskva je utočište za sve one kojima se sudi ovde, i neće da ih isporučuju, hvatali smo im špijune kako uzimaju naše top sikrit stvari i jedini odgovor naše vlasti je bio "što me niste pitali pa ja bih vam sve to dao za džabe". Imaju svoje ljude u vlasti, hijene koje im na noge donose bezbedonosne informacije iz Srbije, prate ruske opozicionare "da učine bratu putinu", gas nam prodaju skuplje nego neprijateljskoj nemačkoj, i tako dalje. Namerno sam se referisao samo na period AV.

Ono što se u međuvremenu desilo jeste da se AV distancira od putina jer mora, a nije da ni putina više interesuje vučić, još od onda kad smo sedam dana pred vojnu vežbu povukli svoju vojsku i napravili budalom putina. Ili kad smo blokirali lavrova da dođe u srbiju, ili kad isporučujemo naoružanje ukrajini, ili kad imamo zajedničke vojne vežbe sa nato, i tako dalje. Samo je sad problem kako reći narodu da naš zaštitnik, sveti Putin, nije baš dobar lik, a ložili smo ga da je nadljudska sila. Ako se sećate situacije kad je Putin rekao da su Krim, Donjeck i Lugansk nezavisni na isti način na koji je i Kosovo nezavisno, i time priznao Kosovo indirektno, tad su ga tabloidi pljuvali maksimalno, ali je verovatno istraživanje fokus grupe reklo da ne spada rejting putina, ali da spada onih koji ga pljuju.

Имамо јак анти-ЕУ и још јачи анти-НАТО дух у народу већ 24 године. То је СНС знао да искористи за долазак на власт док је бивши ДОС ту пишао уз ветар.
Западни ментори су добро проценили ситуацију и да ће неке послове СНС који турбо Србије са Вулином лакше продати неке ствари народу него нпр. Тадић или Чеда.
Тадића би за Бриселски споразум вешали. Вучић то раји продаје као победу.
Ne. Imali smo jači pro NATO sentiment pre 20 godina. Jači pro EU sentiment pre 10 godina. Žao mi je.

Mislim da je vučić sada u makazama narativa koji je pažljivo gajio. Ceo taj narativ jeste dodvoravanje stavu koji je formiran još devedesetih, a svaki populista će da jaše na talasima najpopularnijeg radija. Kao da ti prvo pokažu rešenja testa, pa ti onda postave pitanja.

Sećam se još dok sam bio na faksu, blejimo na prozoru stepeništa, gledamo zatvara se bulevar pa ruzveltova da odu on i putin da "odaju počast žrtvama u oslobađanju Beograda". Da se fešta napravi. Pa onda da Putin stavi kockicu u mozaik u hramu Svetog Save, pa ako bi mogao da se obrati masi, pa "Putin nikad ne ostaje dva dana u posetama al kod nas ostaje dva dana", pa onda "Putin pomerio sastanak sa Merkelovom da bi još malo ostao u Srbiji", "predsednici dveju bratskih zemalja imali tročasovni tet-a-tet sastanak" sve to da bi se deo popularnosti putina prelio na Vučića.

A rejting Putina kod nas je brižljivo zalivan, pa smo stalno imali kako jaše medveda, lovi go do pojasa, roni u podmornici i slično. SNS je naslednica srs, i kao takva prenela je i glasače srs, a znamo njihovu opijenost rusijom, tako da je to skroz logično.

Sa druge strane realnost je mnogo drugačija. Da se manemo nekih situacija u kojima je moglo biti rasprave, gledam samo one 1/1 evidentne. NIS su nam uzeli za džabe, akciza na cigare je 15 puta veća nego njihova na rudnu rentu, uvaljivali su nam rashodovane avione za stotine miliona dolara, Moskva je utočište za sve one kojima se sudi ovde, i neće da ih isporučuju, hvatali smo im špijune kako uzimaju naše top sikrit stvari i jedini odgovor naše vlasti je bio "što me niste pitali pa ja bih vam sve to dao za džabe". Imaju svoje ljude u vlasti, hijene koje im na noge donose bezbedonosne informacije iz Srbije, prate ruske opozicionare "da učine bratu putinu", gas nam prodaju skuplje nego neprijateljskoj nemačkoj, i tako dalje. Namerno sam se referisao samo na period AV.

Ono što se u međuvremenu desilo jeste da se AV distancira od putina jer mora, a nije da ni putina više interesuje vučić, još od onda kad smo sedam dana pred vojnu vežbu povukli svoju vojsku i napravili budalom putina. Ili kad smo blokirali lavrova da dođe u srbiju, ili kad isporučujemo naoružanje ukrajini, ili kad imamo zajedničke vojne vežbe sa nato, i tako dalje. Samo je sad problem kako reći narodu da naš zaštitnik, sveti Putin, nije baš dobar lik, a ložili smo ga da je nadljudska sila. Ako se sećate situacije kad je Putin rekao da su Krim, Donjeck i Lugansk nezavisni na isti način na koji je i Kosovo nezavisno, i time priznao Kosovo indirektno, tad su ga tabloidi pljuvali maksimalno, ali je verovatno istraživanje fokus grupe reklo da ne spada rejting putina, ali da spada onih koji ga pljuju.
Mišljenja sam da su im u Rusiji pare i da im je tamo sigurna kuća kad padnu. Toliko.

Taj argument kako Vučić potpisuje nešto za Zapad takođe ne pije vodu.

Raščlanite šta je potpisano. Sve potpisano je na srpsku štetu. Sve što bi bilo na rusku štetu neće biti potpisano. Ne pada mu na pamet i to stalno ponavlja.

Ali zapadni čovek. How yes no!

I Milosevic i Vucic nisu mogli bolje da odigraju u korist zapada. Milosevic ipak deluje vise kao glupa bu****, na neki iskrevljen nacin i casniji, a ovaj namazaniji i pametniji.

Mišljenja sam da su im u Rusiji pare i da im je tamo sigurna kuća kad padnu. Toliko.
Ovo i ja mislim da imaju sve sredjeno u Rusiji ako budu trebali da beze prvim avionom jer ko drugi bi ih primio? Mozda Kina, Kuba, Venecuela, Iran.....za njih logican izbor je Rusija

Poslednja izmena:
I Milosevic i Vucic nisu mogli bolje da odigraju u korist zapada. Milosevic ipak deluje vise kao glupa bu****, na neki iskrevljen nacin i casniji, a ovaj namazaniji i pametniji.
Pa da, ali na taj spisak možeš dodati i Putina bez problema. Unazadio je svoju zemlju. To je ta linija identične i sinhronizovane politike.

Ti veruješ u gore bajke brate moj.

Da ti nacrtam:

Evo ti zašto smo bombardovani. U ono vreme, ako se ne varam, najistočnija NATO baza u Evropi, ako ne računamo Turke. Valjda ti je jasno zašto im je to važno.
Bondstil je tek bajka. Ameri već godinama najavljuju da ce ga zatvorit i imaju nešto minimalno ljudi. Inače istocnije od nas su Norveška i Grčka, kao i Poljska i Mađarska koje su primljne iste te godine.
Sloba deset godina gura Amerima prst u oko i šilji onu stvar na njih, onda Ameri na Kosovu nađu partnere koji su više nego voljni da dopuste ovako nešto, pa makar ti partneri bili UČK, koje su prethodno proglasili za teroriste. UČK zauzvrat dobije svoju državu i svi srećni.
Apsolutno netačno. Sloba je više puta izdao sopstveni narod zbog Amera. Kakvo bre guranje prsta u oko? Ali siledžji kada daš prst, on hoće i ruku da ti uzme.
Je l' stvarno misliš da ozbiljne države kao što su SAD (šta god mi mislili o njima), sebi dopuštaju da odluke o bombardovanju jedne zemlje donose preko kolena, i to zbog jednog seks skandala? Ili je sve to malo ozbiljnije i dugotrajnije planirano? I da li zaista misliš da u Americi jedan čovek ima moć da odlučuje o tome?
Oni su istom tom čoveku dali kofer sa kojim može da zbriše kompletnu planetu. Za jednu malu zemlju ih tek zabole, a i nije teško dobiti podršku krvožednih američkih generala za bilo koji rat.
Na RTS-u radnim danima ide dobar dokumentarac, biće ti bar malo jasnije https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Untold_History_of_the_United_States

Nisam mislio da ću za života naleteti na Srbina koji misli da NATO prisustvo na Kosovu NIJE bio cilj bombardovanja i kapitulacije Jugoslavije, a da skretanje pažnje američke javnosti sa seks skandala JESTE bio cilj.

Obično bude obrnuto. Priča o otimanju Kosova i pravljenju još jedne karike oko Rusije bude ona prihvatljivija za većinu (pa i za mene je), dok ona o skretanju pažnje američke javnosti izazivanjem rata na drugom kraju sveta, bude prihvatljiva samo odabranoj manjini. Ili, kod onih najzadrtijih Srbendi, bude iii jedno iii drugo. Ali nisam do sad video da neko tvrdi da je Amerima Kosovo bilo nebitno, a da su im prioritet i hitnost bili to da skrenu CNN sa Monike Levinski i Klintona. E svašta. :ROFLMAO:

Inače, pomenuti dokumentarac koji se vrti na RTSu (a gde će drugde) je režirao Oliver Stone. Rusofil i Putinofil. I čovek koji je svojevremeno pre 30 godina bio indirektno odgovoran za nekoliko masovnih ubistava i pokolja u Americi, tako što je napravio film koji, parafraziram - satire i kritikuje američke vrednosti i medije koji veličaju masovne ubice - a sam po sebi je isto jedan čin veličanja masovnih ubica i podsticanja ljudi na nasilje i kriminal, što se posle i dokazalo u narednim godinama, kada se pojavilo brdo Amera fijuka koji su pokušali da budu novi Natural Born Killers i poubijali ili poranjavali gomile nedužnih ljudi.

Drugim rečima, za mene je Oliver Stone u rangu ljudi koji prave rijalitije i druge sramotne programe koji srozavaju društvo/a, a kada ih drugi pitaju zašto to rade, oni kažu kako to rade da bi pokazali ljudima kakvi NE treba da budu. Iako, u realnosti, takvi sadržaji navedu mnogo više ljudi i gledalaca da budu baš takvi, a ne da NE budu takvi. I ovi tvorci takvih sadržaja to vrlo dobro znaju. Na osnovu prethodnih 60-70 godina iskustava sa masovnim medijima, a posebno sa televizijskim. Stoga je za mene Oliver Stone običan balegar i licemerčina koja se hrani glupošću i naivnošću onih koje bi navodno da ''spase'' i ''prosveti''. Slično kao i Majkl Mur. Oboma im puna usta kritike o Murici, globalizmu, korporacijama i kapitalizmu, a obojica se dobrano namastili praveći sadržaje koji su baš one prirode i onog mentaliteta koje u svojim delima i izjavama navodno kritikuju i pokušavaju da promene. Oni pričaju o menjanju Amerike i uopšte sveta na bolje, ali zapravo im savršeno odgovara da sve ostane ovako kako je, a da oni mlate pare i gledanosti od svojih dela za primitivne plitkoumne mase i bolesnike.

Tako da mislim sve u svemu ovde se radi o nekim BalkanInfo i SrbinInfo izjavama, mentalitetima i idejama. Ali dobro je i to, jer su sada neki članovi konačno pokazali svoja prava lica i prave mentalitete, koliko god se ranije pravili da su veliki intelektualci.

P.S.
Bondstil se nikada neće zatvoriti.
Što svojevremeno reče gospodin Eddie Griffin u svom stand-up nastupu - ''Wherever we land, we don't leave''.

Poslednja izmena:

Нова.рс: Вук Јеремић распустио извршни одбор Народне странке на чијем челу је био Мирослав Алексић. Нови председник Слободан Доклестић

Како наводе извори Нова.рс, Јеремић је да би могао да донесе ту одлуку, морао претходно да обезбеди двотрећинску већину, што је постигао разрешењем председника покрајинског Одбора за Косово и Метохију Жарка Ристића и повереника за омладину Народне странке Лазара Пауновића.
„Он је истовремено коптирао четири нова члана у Председништву Народне странке“, наводи наш извор.
Наш саговорник додаје да је седница Председништва Народне странке сазвана по једном дневном реду, а да је потом тај дневни ред измењен после коптирања и стварања двотрећинске већине у Председништву у корист Вука Јеремића.
Подсетимо, до трзавица у странци Вука Јеремића дошло је кад је велики број одбора тражио ванредну седницу Скупштине, на којој би се гласало о новом председнику. Став ових одбора је, како је “Нова” већ писала, да би актуелни потпредседник Мирослав Алексић требало да дође на место Вука Јеремића.

Pogledajmo ovo: ko se seca vlastoljubivog sibicara Djindjica? I on je ovako isterivao ljude, prvo Kostunicu, pa Micunovica i jos neke. Ko se seca Osme sednice i Milosevicevog obracunavanja sa kumom Stambolicem? Jos je HUlaj bez mnogo loma eliminisao Tomu Nikolica.
Jeremic je spreman da se staljinistcki obracuna, da zgazi. Kao Hulja. Kao Vesna Pesic i Latinka Perovic, kao Ceda, kao Zelenovic. Kao svi. jer Svi su isti. Isti politicki model. Harem.

Sta hoce Jeremic, sta hoce ti ljudi? Vlast. Vlast. Vlast. Da se bude glavni Baja (tj sultan Sulejman) , makar u svojoj stranci, u svom haremu.

Sve je u Srbiji u senci vlasti i vlast je sve.
Naredjivati drugima, mu;iti ih, ponizavati. O tome se sanja i masta, odavde do Uzbekistana.

To vole ovi likovi vise od seksa, vise od druzenja sa zenama i dobre hrane.
U Srbiji ne moze biti napretka.
Model svih drustvenih organizacija zasniva se na orijentalnom despotizmu od 1830. Tako je bilo i tako ce biti.

Odavde treba da ode svako ko moze.

Poslednja izmena:
Dobro je to. Ekipa iz ruskog doma u narodnoj sada može da pravi koaliciju sa Dverima i Zavetnicima.

Jedna od boljih stvari u opoziciji. Dugo nisam bio ovako optimističan.

Нова.рс: Вук Јеремић распустио извршни одбор Народне странке на чијем челу је био Мирослав Алексић. Нови председник Слободан Доклестић

Како наводе извори Нова.рс, Јеремић је да би могао да донесе ту одлуку, морао претходно да обезбеди двотрећинску већину, што је постигао разрешењем председника покрајинског Одбора за Косово и Метохију Жарка Ристића и повереника за омладину Народне странке Лазара Пауновића.
„Он је истовремено коптирао четири нова члана у Председништву Народне странке“, наводи наш извор.
Наш саговорник додаје да је седница Председништва Народне странке сазвана по једном дневном реду, а да је потом тај дневни ред измењен после коптирања и стварања двотрећинске већине у Председништву у корист Вука Јеремића.
Подсетимо, до трзавица у странци Вука Јеремића дошло је кад је велики број одбора тражио ванредну седницу Скупштине, на којој би се гласало о новом председнику. Став ових одбора је, како је “Нова” већ писала, да би актуелни потпредседник Мирослав Алексић требало да дође на место Вука Јеремића.

Pogledajmo ovo: ko se seca vlastoljubivog sibicara Djindjica? I on je ovako isterivao ljude, prvo Kostunicu, pa Micunovica i jos neke. Ko se seca Osme sednice i Milosevicevog obracunavanja sa kumom Stambolicem? Jos je HUlaj bez mnogo loma eliminisao Tomu Nikolica.
Jeremic je spreman da se staljinistcki obracuna, da zgazi. Kao Hulja. Kao Vesna Pesic i Latinka Perovic, kao Ceda, kao Zelenovic. Kao svi. jer Svi su isti. Isti politicki model. Harem.

Sta hoce Jeremic, sta hoce ti ljudi? Vlast. Vlast. Vlast. Da se bude glavni Baja, makar u svojoj stranci.

Sve je u Srbiji u senci vlasti i vlast je sve.
Naredjivati drugima, mu;iti ih, ponizavati. O tome se sanja i masta, odavde do Uzbekistana.

To vole ovi likovi vise od seksa, vise od druzenja sa zenama i dobre hrane.
U Srbiji ne moze biti napretka.
Model svih drustvenih organizacija zasniva se na orijentalnom despotizmu od 1830. Tako je bilo i tako ce biti.

Odavde treba da ode svako ko moze.
Мислим да није тешко укапирати да не можеш бити на челу Извршног одбора странке ако си потенцијални кандидат за председника странке. Извршни одбор бира новог председника странке у складу са гласовима свих локалних одбора. Народна странка је на седници на којој је изабран нови извршни одбор такође исказала и поверење Мирославу Алексићу као потпредседнику странке, а ширење дезинформација о распаду странке само иде власти у корист.

Dobro je to. Ekipa iz ruskog doma u narodnoj sada može da pravi koaliciju sa Dverima i Zavetnicima.

Znas, takva opterecenost skrivenim zaverama i neprijateljima....
U odredjenim ustanovama....
Smatra se....
Simptomom....
Odredjenih...
Bolesti...

Haha. Šta je tačno tu skriveno? 😂
ti to najbolje znas. To je u tvom umu.

Za to vreme.... pare za suzbijanje "stetnih ruskih uticaja su legle".... Ekipa koja ce da mazne pare se siri.

Покрет Не давимо Београд јуче је званично постао странка Зелено-леви фронт, а идеја је да деловање у наредном периоду прерасте на више од 30 градова широм Србије, изјавио је данас посланик те странке Радомир Лазовић.

A prekidanje kampanje "Milos Francuz" imalo je svoju cenu, kako se ispostavilo

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић оценио је данас да не види како би било који министар унутрашњих послова могао да спречи трагедију која се догодила у београдској Основној школи "Владислав Рибникар".

I ja mislim. Evo sta kaze tvoj daleko uspesniji kolega Zeljko. MItrovic:

„Данас има руских шпијуна више у Србији него икада… И више пара, више носилаца јавних наступа…” Као да је најславнији КГБ тим устао из гроба: „Па, чекај, и Пинк има делимично тај проблем. Мало су моји новинари комфорни… Сваки други, еј… Сваки други гост је русофил.”

Ne. Imali smo jači pro NATO sentiment pre 20 godina. Jači pro EU sentiment pre 10 godina. Žao mi je.

Вучић је далеко екстремнији про ЕУ и про НАТО чак и од тебе, данашња Вучићева БЈР Србија је НАТО.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Vucic bi nas u EU i Nato ubacio kolko sutra

Ali ne da mu Vulin

Неће нас он никад убацити у ЕУ, јер њему то не одговара, али је претворио Србију у колонију и убациће нас у НАТО једног дана када заврши причу са КиМ и развлашћивањем РС. Санкције Русији и нису толико битне, Западу шта више и одговара да их Вучић не уведе да не би изгубио популарност.

Vrh