Šta je novo?

Izbori 2024

Tamo negde na Andrićevom vencu...

- Šefe, ovo je novi spisak foruma i portala gde smo mislili da pustimo (dodatne) botove da šire neslogu i/ili defetizam
- Ok... dobro... može... može i ovaj... Čekaj, a jel ovo ovde piše ''Beobuild''?
- Da, šefe, i tamo smo primetili rastuću aktivnost od početka protesta
- Ne, njih slobodno preskočite, ne moramo da brinemo za njih, oni će sami sebe neutralisati i demoralisati do kraja leta. Samo ih pustite i ne dirajte ništa

U bokte al su neki svileni. Znaš ako ide marks ja onda neću, to me podseća na tinejdžersku spiku "e ako ide ona sa vama, onda ja neću".

Ajde dogovorite se sami sa sobom, je l ova vlast podnošljiva ili nije? Ako jeste, sedite i ćutite, ako nije nemoj da tražite dlaku u jajetu, nego se ponašajte prema situaciji.

Tamo negde na Andrićevom vencu...

- Šefe, ovo je novi spisak foruma i portala gde smo mislili da pustimo (dodatne) botove da šire neslogu i/ili defetizam
- Ok... dobro... može... može i ovaj... Čekaj, a jel ovo ovde piše ''Beobuild''?
- Da, šefe, i tamo smo primetili rastuću aktivnost od početka protesta
- Ne, njih slobodno preskočite, ne moramo da brinemo za njih, oni će sami sebe neutralisati i demoralisati do kraja leta. Samo ih pustite i ne dirajte ništa
Бендере, ја бих био твој бот!

Nisu protiv protesta, samo neće da ih podrže. Ogromna razlika, baš...

A gornji post što sam napisao, sa Nelečenim koji prati forume i portale i kroji strategiju za svaki, iako je komika i satira, nije daleko od istine. SNS skuplja glasove gde god može, a minira opoziciju gde god može i kako može. Forumi i portali jesu mesta gde se okuplja i po više stotina ljudi. Njima zato i ide u prilog da na takvim mestima vlada opšti defetizam, masovna letargija i međusobno ubeđivanje i/ili zavađivanje, jer svaki od tih par stotina ljudi te frustracije prenosi i izvan foruma, na još bar 10ak ljudi. I tako 100 puta 10, pa sve to puta par desetina... i za tili čas se defetizam i nesloga prošire ovim već opičenom i već podelama sklonom narodu.

Na to se još dodaju jake kampanje i dejstvovanja Deformera, Pinkova, Krepija... i u roku od par nedelja energija, polet i motivacija opozicije budu dobrano erodirani.

A vas par samo nastavite da mu pomažete u tome.

Izbori prosle godine su kao sada finale Srbije u kosarci Zvezda-FMP.

Da li neko može da mi objasni mentalitet ljudi u manjim sredinama? Oni imaju ljude u skupštinama opština koje poznaju. Zna se ko je ko i ako te jaše, znaš tačno gde da ga nađeš, koga poznaje, šta ima, pa čak i tračeve znaš o bližoj i daljoj rodbini. Znači ne pričamo o nekom metafizičkom foteljašu u BGu, nego o idiotu tu u tvom selu koji ti zagorčava život. Zašto ljudi to trpe?

Sta je Bosko radio ranije?
Са Википедије:
Радио је пуних шест година као библиотекар, а био је на месту шефа односа са јавношћу Градске библиотеке Чачка. Тренутно је један од уредника издавачке куће Catena Mundi, коју је основао заједно са Бранимиром Нешићем

Da li neko može da mi objasni mentalitet ljudi u manjim sredinama? Oni imaju ljude u skupštinama opština koje poznaju. Zna se ko je ko i ako te jaše, znaš tačno gde da ga nađeš, koga poznaje, šta ima, pa čak i tračeve znaš o bližoj i daljoj rodbini. Znači ne pričamo o nekom metafizičkom foteljašu u BGu, nego o idiotu tu u tvom selu koji ti zagorčava život. Zašto ljudi to trpe?
To će ti najbolje objasniti @mariks i @MC_. Oni su više puta pisali o tome.

Poslednja izmena:
Тамо влада велико полтронство према људима „на положају” као што су лекари, учитељи, судије, директори итд. Та истина је ојачана, а не ослабљена, тиме што су познанства фреквентна.

Meni su Bjelogrlicevi fimovi tesko djubre, a i Kesic mi nije duhovit.
S obzirom da su oni na protestu, protest je sra*e, i ja necu da ucestvujem.
Nek ostane Vucic, iako ni njega ne gotivim, ali jbg.

Dok ne nadju nekog Gandija, da bude mlad, lep, obrazovan, da ima 20 godina iskustva, da je za UE i za Rusiju, da nece da preda Kosovo i da uvodi sankcije Rusiji, da donese dobro placene poslove sa Zapada, da razume i grad i selo, i liberale i nacionaliste, ne spominjite mi opoziciju.

Jbt i Chiko odlepio...

Još samo da se pojavi LeninVaskrse (koga pamtim kao velikog Evropejca i protivnika SNS ) i da i on kaže da nema vajde i da čeka opciju koja će braniti Kosovo i držati se Rusije, pa da kažem da sam video sve.

Poslednja izmena:
Nikad do sada nisam bio cuo za ovog coveka. Fasciniran sam nacinom na koji govori, mirno i ozbiljno.

To je zato što ne gledaš utisak nedelje.

Мој утисак о протесту је да је претворен у тотални циркус са неким ментолима који се гурају у први план типа адвокат Чедомир Стојковић,
ко прати његове изјаве зна да је човек озбиљан болесник

Ozbiljan bolesnik je Šešelj, a Stojković je gotivan, ne slažem se sa svim što govori ali kao kontra radikalskom narativu, samo nek je Stojkovića i Stojkovića... Pa kad se primire i nemaju prođu nigde u medijima besprizorni umni bolesnici koji su zavili Balkan u crno i osuđeni ratni zločinci, biće manje potrebe za teranjem kontre Stojkovićima... Ali predivno je gledati kako ono radikalsko govedo izvede iz takta svaki put i kako ne ume sa takvima da izađe na kraj sem teškim prostaklukom, da mu doslovno j. majku u programu i tome slično... Na opšte zadovoljstvo uredništva studija B koje ih je i spojilo da skaču piplmetri, a ne da bi vodili smisleni dijalog. Pa je i on tu malo instrumentalizovan ili sams kriv, tj. svesno ušao u blato, što se odaziva u takve programe...

Inače jasno je da Stojković ima agendu i verovatno je plaćen da gura svoj narativ al to je danas normalno, u Americi su svi plaćeni da imaju mišljenje. On je proukrajinska struja, nešto poput Šormaza u okviru SNS i to je to, a vezano za unutrašnju politiku ga nisam toliko slušao, sem što znam da je na istoj liniji sa mnom kad su 90te u pitanju, ne znam kako se izjašnjavao povodom trenutnih zbivanja u zemlji, ali voleo bih i na te teme da ga čujem više...

I jeste malo fijuk 😄 ali je zato i lep čovek, a bio je još lepši pre 10 godina, top frajer među pravnicima (ko voli te plavušane, stvar je ukusa) 🙂 ali pored svih pro-rusija fijuka sa hepija i pinka koji su pritom sve neki penzionisani i deformisani metuzalemi i poneka anonimna milfara, nije ni Stojković toliko loš da im udara kontru...

Мафија, уцене, насиље, претња. У мањим срединама ако очепиш неког локалног партијског шерифа, загорчају ти живот. Ако си у државној служби, има да летиш. Ако си приватник има да ти накаче на грбачу све могуће инспекције док те не затворе. Ако радиш за приватника, онда ни ниси у политици, а газда је добар са властима.
СНС је дошао на власт тако што је придобио брдо локалних кабадахија из бивше ДОС, највише Г17 стручњака, СПО и НС гибаничара, ЛДП, ДС и ДСС фотељаша.
Ето Јутка јаше по Брусу још од 5. октобра пошто је Вељин човек, ето Палме, Весић бивши Ђинђићев човек, Шапића Тадић инсталирао на НБГ. Онај Недић што је водио батинаше са сплава у Панчеву исто из ДС дошао у СНС.

Ni meni Kesić nije duhovit. Humor na nivou Kursadžija. Gosti su mi posebna priča. Dovodi Feđu Štukana koga su obučavali Mudžahedini. Možda on nije kriv, bio je rat, ali valjda postoji neka granica. Da je obrnuto, taj bi odavno bio četnik, ološ i slično. Stalno propagiranje LGBT zajednice, neke NATO floskule. Meni se gade i Vučić i opozicija. Uvek na kraju ipak popustim i dam glas manjem zlu, tj. nekome ko nije Vučić.

Pa mora da se ima neko sredstvo za umirivanje savesti kada kroz ceo grad od 1.8 miliona ljudi odjekuje ''Vučiću odlazi'' a nekima gu'ica ostala zalepljena za fotelju i TV.
(ne govorim o onima koji su radili, ili bili zauzeti, bolesni, premoreni, imali obaveze, decu, šta god što se ne može odložiti)

Probiračima i arijevskim glasačima koji čekaju Isuse i Svete Save za kandidate je omiljeni izgovor ''Smeta mi Kesić''
Industrijalcima i anarhistima je ''Ćuta je idiiot'' (ne voli litijum, ijaaoo mame mu ga...)
Onima koji imaju fobiju od žutih (koji btw i ne postoje već 10 godina) je to ''Neću da šetam uz Mariniku/Đilasa/Šolaka/Đelića/Dinkića''
Rusofilima je pak ''Neću s ovima, ovi će da nas zapričaju u šetnji i onda celu kolonu da odvedu u NATO!''
Nacionalistima je izgovor ''Zašto ne pričaju više o Kosovu?''
Turbo-pravoslavcima je ''Ovi su se odrekli Crvke. Naše Crkve! Esencije Srpstva!''

I tako dalje i tako dalje...

I za izbore isto važi. Zato je ovo zemlja gde je prosečna izlaznost na izbore 50% a 60% se smatra rekordom i vrhuncem. A izlaznost na referendume je 30%.
I zato ovaj i ovakvi poput njega i vladaju. I vladaće još bar 10 godina, kada svi ovi pasivni saboteri, bojkoteri i uvređene curice umanje i erodiraju i ove proteste i samim tim cela Srbija uđe u dugotrajno i čvrsto ubeđenje da, ako Nelečenog nije oborilo 100.000 ljudi na ulicama, neće ga oboriti ništa drugo.

Masa ljudi se ponaša kao da imaju drugu zemlju, pa ako ovu sj''emo, odnosno pustimo da je drugi s''bu, nema veze, poručićemo zamensku sa Ali Expressa. I masa ima rezone ko u dece koja čita bajke u kojima se peglaju čisto belo dobro (oprano Aće-om) i čisto zlo, pa kad dobro jednom pobedi, to mora da bude za svagda. Inače nema više protestovanja i aktivizama.

Vrh