Šta je novo?

Izbori 2024

Neka se na Kosovu odrzi referendum kako spada i nek se na osnovu prava naroda na samoopredeljenje dozvoli nezavisnost.

Samo isto to uraditi i u RS.

Ne praviti cirkus i praviti referendum na svakoj manjoj teritoriji poput Sandzaka ili PBM-a. Onda i mi mozemo da pravimo cirkus po Crnoj Gori na primer.

Mada i mozemo im dati referendum, nek se izjasne se Raski i Pcinjski okrug da li su za nezavisnost :LOL:

Bosnjake iz RS da mazimo i pazimo i dajemo im sva prava i isto da zahtevamo za Srbe na Kosovu.

Srebrenicu da ocuvavamo i negujemo secanje bolje nego sto sada rade u BiH.

Eto, hocete da priznamo Kosovo? Moze.
Eto. Jesam bio u pravu kad sam rekao da je Srbija faktor nestabilnosti na Balkanu i potencijalni izazivač novih ratova? Uvod u tragediju i nestajanje Srba.

Kao što vidite Srbija u NATO je vrhovni interes srpskog naroda.

Mir braćo. Mir.

Izlistajte sve što mislite da su interesi Srbije i srpskog naroda. Bukvalno sve, ali na listu dodajte i decenijski mir.

"Mir" bi __trebao___ kod svakog od vas da se nađe __prvi__ na listi, pre bilo koje teritorije.

Спрема се, само стручњаци за енергетику из Норвешке да дају свој суд.

Republici Srpskoj treba hitno umesto ove voline Dodika nego ko je prozapadno orijentisan, ali i patriotski u isto vreme.
Вучић сад фаворизује Драшка, млад, згодан, европски мирише, ал опет има пар четничких излета што му Сарајевска елита тешко може опростити. Само Додо има јаку инфраструктуру, требаће 4-5 година да се тај клип окруни.

Za Draškovu ekipu na vlasti u Banjaluci kažu ljudi odande kojima verujem, da su tri civilizacijska koraka nazad u odnosu na Dodikovu ekipu...

Mislim da od svih potencijalnih problema koje hipoteticko pripajanje RS donosi ovo najmanji, zapravo i nije problem vec jedna od prednosti.
Nisam ni mislio da ćemo da pripojimo zemlju u svom postu. Samo narod i njihova prevozna sredstva.

Ne sprdam se ni sa čijom mukom. Tragično je.

@Дошљак Litijum je posebna tema... Ti si skretničar teme... svaki put ponudiš novi razlog, razlog više zašto da zamrzimo Evropu iako je jasno da nas ništa svetlo i manje podlo ne čeka sa istočne strane, naprotiv... Tu se već trujemo sa nižim standardima i zastareloj tehnologiji koju kineski investitori primenjuju u zemljama poput Srbije, o pravima radnika da ne govorimo... Tako da, litijum nije kontra argument geostrateškom pozicioniranju... Litijum je deo taktike a ne strategije... Nemamo više nikakve pomoći od Rusije, imali smo dok je bila svetski, respektabilni igrač, ona je sada bez uticaja na ovaj region a svaki uticaj ili želja za uticajem se svodi na stvaranje sukoba, dobri smo joj samo utoliko koliko smo spremni da ginemo za njihove interese, ako bismo bili spremni da zaratimo protiv zapadnog sveta ponovo... Zagađeni mozgovi nas koštaju više od zagađenog vazduha iako sam i sam protiv rudnika litijuma...

I više uopšte nije bitno da mi se sad pojavi neki istoričaj Zaza, Laza, Pera, Mika i da mi mudruje kako je nekad bilo, istorijska nasleđa, nestade nam država zbog vaše istorije, bukvalno će nas razbucati... Eto gledajte to kao na okupaciju narednih 50 ili 100 godina i da bismo kako tako preživeli i sačuvali ovo malo moramo da začepimo j*bene gubice koje su nas koštale toliko izgubljenih teritorija i života...

Jel to tako teško razumeti? Da smo gubitnici i da možemo malo i da zaćutimo o toj prošlosti ako barem ne možemo da je sagledamo u istoj liniji sa zapadom...
A gde sam ja tvrdio da, prema istoriji, treba krojiti savremenu politiku? To što sam isprašio onog trola, koji je vrteo neku priču o inferiornosti srpske kulture, je druga stvar. Indirektno mi opet lepiš etiketu zaluđenoh nacionaliste, iako sam sasvim svestan realnog stanja.

Što se tiče trenutne situacije, od istorije se može učiti. A lekcija je, da ko god se kune ili kudi neku imperiju, kad-tad naje*******e. Što se tiče samih Rusa, na primeru Jermena se videlo kako se nose prema sitnim narodima. Onog trenutka kada su počeli da vrdaju, pustili su Azere kao hijene na njih. Ili kada su udarili na Gruziju, koja se sama suočavala sa sopstvenim separatistima. Isto bi i uradili i sa nama sada, da imaju sa čim da nas disciplinuju. Ako smo pred rizikom da nas Evropa potpuno izoluje, te da dozvoli Albancima na Kosovu da oteraju i poslednjeg Srbija, Rusija bi morala, ako ima i zrno razumevanja za nas, da prihvati naše uvođenje sankcija. Hvala im na pomoći do sada (počev od onog veta na sramnu britansku rezoluciju pa sve nazad, preko Prvog svetskog rata, do Prvog srpskog ustanka). Ali uostalom, dozvolili smo i sami njihova vrdanja npr. kada je, sada već nažalost pokojni, Čurkin rekao 1992. Ćosiću da će morati da glasaju za uvođenje sankcija SRJ "zbog održavanja dobroh odnosa sa Amerikom" (beleška iz Ćosićevog romana).
Tako da ne znam odakle to da sam za nekakvo predavanje o istorijskom značaju i moralnim poukama iz političke istorije. U politici nema morala. Nikakav simpatizer ovakvog Zapada nisam, ali je situacija izuzetno zaje*******ana.

Nisam ni mislio da ćemo da pripojimo zemlju u svom postu. Samo narod i njihova prevozna sredstva.

Ne sprdam se ni sa čijom mukom. Tragično je.
Srbija ce braniti svoju bracu preko Drine, na isti nacin kako Hrvati brane svoje preko Save, u Posavini, a Bogami i u Hercegovini.
Vidim da odlicno siris svoj defetizam.
Znam par ljudi koji na forumima se predstavljaju kao milan456 a ustvari Sabit Hadzic iz Tuzle.

Rusija prema državama, u kojima ima uticaj, vodi politiku sličnu britanskoj. Ako već ne možeš direktno da upravljaš, a ti je načini disfunkcionalnom šklopocijom, gde možeš da vršljaš, pa ćeš uvek imati nekakav uticaj. Eno im Moldavija, Gruzija i Jermenija/Azerbejdžan.

Što se same Bosne tiče, održavanje tog Frankenštajna je cirkus, jer će sutra, na nivou od mesne zajednice do Predsedništva jedni druge da blokiraju. To je svojevremeno, par meseci nakon Dejtona, i Kisindžer tvrdio. Da nismo išli glavom kroz zid (mada možda i dalje nije kasno), najbolje što smo mogli da dobijemo je istovremena podela Bosne i Kosova. To je, svidelo se nekome ili ne, jedino trajno mirno rešenje. Niti će 200 000 Srba u Banja Luci slušati bez pogovora Sarajevo, isto kao i 200 000 Šiptara u Prištini. Toliko

Malo cudno zvuci, ali ja ne bih voleo da Rep. Srpska bude u okviru Srbije. Ne bi oni bili pod kontrolom nekog od nasih diktatora. Ako ce da budu nezavisni, nek sami odlucuju o svojoj sudbini. Sami su se izborili za svoj status, nista im poklonjeno nije u Dejtonu.

Malo cudno zvuci, ali ja ne bih voleo da Rep. Srpska bude u okviru Srbije. Ne bi oni bili pod kontrolom nekog od nasih diktatora. Ako ce da budu nezavisni, nek sami odlucuju o svojoj sudbini. Sami su se izborili za svoj status, nista im poklonjeno nije u Dejtonu.
Pa koja je razlika, kada je sam Dodik (pouzdana informacija, a i ko se seća njegovog dolaska na vlast, ne mora ni da sumnja) Slobina kreacija?

Vec polako pristize dobar procenat svake godine i glasaju za Sns shodno Dodikovim instrukcijama. Salju se u one opstine gde su tanki, gde se posle detaljnih analiza proceni opasnost od gubitka vlasti. Inteligentan je Vucic mnogo, nist ne prepusta slucaju.

Malo cudno zvuci, ali ja ne bih voleo da Rep. Srpska bude u okviru Srbije.
Takodje. Mislio sam da sam jedini ovde. 😁

Pored toga sto si napisao, stvar je i u tome da mi u Srbiji za njih nismo dovoljno velike Srbende i prorusi. Zato je i bolje da se ne spajamo, a oni i Dodik neka zive od kopiranja Moskovskih parada i turbo Srbovanja. I teranja inata celom svetu. Posto je Dodik onaj "bicemo rupa u Evropskom tepihu" tip voline.

Samo nam fali još milion glasača SNS-a pa da objavimo fajront ove države.
picard-giddy.gif

noice-nice.gif

Poslednja izmena:
Samo nam fali još milion glasača SNS-a pa da objavimo fajront ove države.
Bljutavo "građanersko" (a ništa tu građansko nije) bljuckanje prema prekodrinskim Srbima, sa ignorisanjem činjenice da mentol Dodik svoju moć bazira na istim osnovama kao Vučić - krađa, guranje ljudi iz javnog sektora da glasaju, ljudi koji se prodaju za sendvič itd. Niti je Vučić, niti je Dodik toliko popularan u RS. Najbolji drug, devojka itd. pola ljudi oko mene (pa i ja sam poreklom) su iz Bosne, pa i jedni i drugi preziru i Dodika i Vučića. Ali jbg. to su "Bosanci", "neće oni razumeti tu priču brate, kontaš".

Vec polako pristize dobar procenat svake godine i glasaju za Sns shodno Dodikovim instrukcijama. Salju se u one opstine gde su tanki, gde se posle detaljnih analiza proceni opasnost od gubitka vlasti. Inteligentan je Vucic mnogo, nist ne prepusta slucaju.
Mislim da ni Vučić nije siguran u svoju inteligenciju, jer izbegava TV duel već deceniju. Jedino što je sigurno da je uzeo dobre savetnike za izborni inžinjering i medijsku manipulaciju, Izraelci koje angažuje su verovatno najbolji na svetu, a sigurno i dobro plaćeni.

Siguran je, samo nema argumente. Sta da kaze opoziciji? Kao Obradovicu da odgovori umesto argumenata, digne glavu ka nebu, uzdahne i kaze: "Nemate pojma".
Kao opozicionar, sasvim pristojan, kao vlast, vrlo tanko. Skoro nula.
Odlican je za drzanje beskrajnih monologa i svadje sa samim sobom.

Ovaj kaže branićemo braću preko Drine!?

Pa čim dođe do toga već si izgubio. I RS i braću preko Drine, verovatno i još neku teritoriju u Srbiji.

Jedan metak ne može da uđe u Srbiju, ako ti NATO to ne aminuje.

A najgore što može da se desi jeste da u nekom trenutku NATO odluči da ratom reši rusko-srpsko pitanje i da nas sam NATO ohrabri na rat, a onda poklopi iz sve snage.

Ali usijane glave to ne mogu da shvate. Priželjkuje se rat iz sve snage. Pogotovo ako Putin "pobedi" u Ukrajini, pa NATO-u zafali neka pobeda na terenu. E zato je Srbija trebala da bude članica NATO još pre deset godina. Ali strategija se ovde ne kreira u interesu Srbije.

Poslednja izmena:
Takodje. Mislio sam da sam jedini ovde. 😁

Pored toga sto si napisao, stvar je i u tome da mi u Srbiji za njih nismo dovoljno velike Srbende i prorusi. Zato je i bolje da se ne spajamo, a oni i Dodik neka zive od kopiranja Moskovskih parada i turbo Srbovanja. I teranja inata celom svetu. Posto je Dodik onaj "bicemo rupa u Evropskom tepihu" tip voline.
Ниси, и ја сам против спајања Србије и Републике Српске. Нека се они одвоје и раде шта хоће само да нас не увлаче у проблеме.
Нека сам издајник, изрод и слично баш ме брига и онако сам за десничаре левичарски деген, а за левичаре задрти десничарски шљам.

Jako je lepa saradnja izmedju Kosova takozvanog i Albanije. Grade zajednicki autoput i projekte. Polako ce ukljuciti i deo Makedonije kad se stvore uslovi, a gde su Ptari vecina.

Srbija i Srpska uvek treba da saradjuju, da se pomazu medjusobno, ali da to bude kao kad imas dve kuce s dve okucnice, a ne jednu podeljenu po vertikali, gde se dva brata ujedaju i glodju.

Mnogo toga je Milosevic uskratio Srpskoj u Dejtonu, umesto da usvaja misljenja Koljevica i Krajisnika. Posle onoga sto je uradio, nikad vise da se neko izvana pita. S druge strane, za Srpsku su zivote davali ljudi odatle, s vrlo malo dobrovoljaca. Nisu ratovali ljudi iz Nisa, Kragujevca, Subotice i Prizrena pa da Srbija vodi glavnu rec. Samo postovanje i uvazavanje.

Ovaj kaže branićemo braću preko Drine!?

Pa čim dođe do toga već si izgubio. I RS i braću preko Drine, verovatno i još neku teritoriju u Srbiji.

Jedan metak ne može da uđe u Srbiju, ako ti NATO to ne aminuje.

A najgore što može da se desi jeste da u nekom trenutku NATO odluči da ratom reši rusko-srpsko pitanje i da nas sam NATO ohrabri na rat, a onda poklopi iz sve snage.

Ali usijane glave to ne mogu da shvate. Priželjkuje se rat iz sve snage. Pogotovo ako Putin "pobedi" u Ukrajini, pa NATO-u zafali neka pobeda na terenu. E zato je Srbija trebala da bude članica NATO još pre deset godina. Ali strategija se ovde ne kreira u interesu Srbije.
Ko priželjkuje rat? Pa jedino održivo rešenje je da se ljudi u Bosni, sve tri strane, odrede da li žele da ostanu u toj državi. To je funkcionalnije rešenje dugoročno od ovog konstantnog blokiranja jednih drugih. Toga je svako svestan. To je garancija da rata ne bi nikada bilo.

Isto važi i za Kosovo. Niti Srbima treba većinski albanska Priština, niti Albancima sever Kosova.

Ali nekim država sa strane (Rusija, Britanija, SAD....) očito odgovara održavanje ovog nerešenog stanja, kako bi sutra, po potrebi, izazvali pičvajz na Balkanu.

Vrh