Пантограф
Professional
- Učlanjen(a)
- 23.04.2012.
- Pohvaljen
- 48.914
Isto i ja. Naravno, zabrinuo bih se da je drukčije....и онако сам за десничаре левичарски деген, а за левичаре задрти десничарски шљам.
Isto i ja. Naravno, zabrinuo bih se da je drukčije....и онако сам за десничаре левичарски деген, а за левичаре задрти десничарски шљам.
To u nekoj drugoj turi za 100 godina, možda.Pa jedino održivo rešenje je da se ljudi u Bosni, sve tri strane, odrede da li žele da ostanu u toj državi.
Ko je govorio o nasilnom, jednostranom odvajanju? Osveti? Ja svakako nisam, niti Dodika mogu da podnesem. On takav, kakav je, je garancija neodvajanja RS. To što priča nije nikakav podizanje tenzija (kako si ti predstavio) jer klovn vrti isti priču svake godine. Na njegove gluposti će izostati bilo kakve izjave iz Evrope jer je poznato da dotični to koristi za kampanju.To u nekoj drugoj turi za 100 godina, možda.
Sada, ako Srbi pokušaju sa odvajanjem automatski će započeti rat u kom neće dobro proći, a RS će verovatno nestati.
Patriotizam je zakočiti takvu mogućnost kako god umemo. Prihvatiti svoju poziciju, a ne sanjati kako ćemo da se odvajamo i svetimo i levo i desno.
RS proglasi nezavisnost. Ujutru kreće rat. Srbi sorry but je*******iga. Hajd na traktor.Ko je govorio o nasilnom, jednostranom odvajanju? Osveti? Ja svakako nisam, niti Dodika mogu da podnesem. On takav, kakav je, je garancija neodvajanja RS. To što priča nije nikakav podizanje tenzija (kako si ti predstavio) jer klovn vrti isti priču svake godine. Na njegove gluposti će izostati bilo kakve izjave iz Evrope jer je poznato da dotični to koristi za kampanju.
Poenta onoga što pišem da je civilizacijski iskorak i korak ka smirivanju strasti prihvatanje stanja na terenu. A to je da niti neko u Bijeljini ili Posušju prihvata Sarajevo za svoj centar, niti neko u Sarajevu sanja kako je ekstra što u svojoj državi ima Bijeljinu i Posušje. Isto važi i za Kosovo i Metohiju.
Upravo. Samo što ne možemo ući u tu priču predstavljeni kao rusofili. Balkansko pitanje se neće sada rešiti, jer niti Zapad, niti Rusija, ne žele rešenje situacije.Bosnjaci zele unitarnu BiH. Ako Hercegbosanci zele svoju Herceg Bosnu natrag, trazice podrsku Srba. Onda se sazove nova konferencija, u kom se jasno i glasno daje do znanja da postojeca BiH nije odrziva i da je dobar razvod bolji nego los brak. Svakako je da nije pravo vreme za talasanje, ali Hrvati nisu idealan saveznik, samo jednokratno da ih podrzimo, onda kada dodje vreme. Samo sto se sa njima nikada ne zna, previse je lukav taj latinski narod. S njima nikad nisi nacisto.
Po drugi put, niko ne govori o bilo kakvom jednostranom proglašenju. Sve vreme govorim da se razilaženje u Bosni treba desiti sa nadgledanjem od strana Zapada. Njima je u interesu potpuno mirno dvorište (što bi i dobili, jer Srbi ne bi više bila uslovljeni Rusijom).RS proglasi nezavisnost. Ujutru kreće rat. Srbi sorry but je*******iga. Hajd na traktor.
Oko ovoga ćemo se složiti.
Zašto bi to Zapad prihvatio?Sve vreme govorim da se razilaženje u Bosni treba desiti sa nadgledanjem od strana Zapada.
Zbog dugoročne pacifikacije regiona i potpunog odustajanja od bilo kakvog rusofilstva. Lakše je da sve istovremeno (kroz gubljenje i dobijanje teritorija) pridobiju i namire tako, nego kvrgama.Zašto bi to Zapad prihvatio?
I sad imaju mir. Stanje na terenu je takvo da Srbi nemaju saveznika, tako da nemamo izbora nego da se uklopimo.
Tacno je da u ovom momentu nema valjanih saveznika na Zapadu a tice se Rep.Srpske. Na prvu loptu Milanovic je dobar s Dodikom i dopunjuju se. Ovo ne vazi za Vladu Hrvatske.Zašto bi to Zapad prihvatio?
I sad imaju mir. Stanje na terenu je takvo da Srbi nemaju saveznika, tako da nemamo izbora nego da se uklopimo.
Pa i sada je pacifikovan. To što se Srbi ne osećaju namireno nije neki problem. To se reši preko noći, ako neko pripuca (nebitno sa koje strane).Zbog dugoročne pacifikacije regiona i potpunog odustajanja od bilo kakvog rusofilstva. Lakše je da sve istovremeno (kroz gubljenje i dobijanje teritorija) pridobiju i namire tako, nego kvrgama.
Ne možeš da tvrdiš da je naše prihvatanje nezavisnosnosti Kosova i održavanje BiH ovakve pacifikacija regiona. Potrebno je primeniti isti standard i na BiH.
Naravno, odmah ćeš reći da "ko smo mi da tvrdimo kako trebaju da postupaju prema nama". Ne možemo da utičemo na globalnu politiku, ali se određene koncesije, uz saradnju, mogu dobiti. Uostalom, i Milan Obrenović se maltene preko noći okrenuo prema AU od toga je država i njena privreda imala izuzetnu korist. U tome je poenta, lakše je, čak i sa nama, tako, nego sa kvrgama.
Znači,sve u svemu,ako zapad kaže da Srbija treba da promeni ime države jer je to uvreda za ekstremiste sa KiM,i iz Preševa i Bujanovca,i za vojvođanske separatiste i za one iz Raške oblasti,mi to moramo da prihvatimo bez pogovora.Zašto bi to Zapad prihvatio?
Evo ja sam NATO. Ako ti kažeš da ti je to cilj ja ću te gušiti beskonačno.Tacno je da u ovom momentu nema valjanih saveznika na Zapadu a tice se Rep.Srpske. Na prvu loptu Milanovic je dobar s Dodikom i dopunjuju se. Ovo ne vazi za Vladu Hrvatske.
Rep.Srpsku podrzava Hajder iz Slobodarske Partije Austrije, kome uvek malo fali da osvoji vlast. Slazemo se da je trenutno sve to mrsavo, ali ima mnogo da se guli do zeljenog cilja.
Hajd ti nazad u mišiju rupu da se kriješ, a ostavi ljudima iz Republike Srpske da odlučuju o svojoj sudbini.RS proglasi nezavisnost. Ujutru kreće rat. Srbi sorry but je*******iga. Hajd na traktor.
Karikiraš, ali ću ti svejedno odgovoriti.Znači,sve u svemu,ako zapad kaže da Srbija treba da promeni ime države jer je to uvreda za ekstremiste sa KiM,i iz Preševa i Bujanovca,i za vojvođanske separatiste i za one iz Raške oblasti,mi to moramo da prihvatimo bez pogovora.
Ti obori moj argument.Hajd ti nazad u mišiju rupu da se kriješ, a ostavi ljudima iz Republike Srpske da odlučuju o svojoj sudbini.
Ne, nije pacifikovan, sa ovim nametanjem odluka polupriznatog VP Šmita, nametanja Komšića Hrvatima, pokušajima Bošnjaka da blokiraju izgradnju Pelješkog mosta (pa onda Dodik blokira blokadu, a Hrvati mu dozvole novi most kod Gradiške), bošnjačkom blokiranju HE na Drini, srpskom-hrvatskom blokiranju nabavki čarapa za Oružane snage BiH, liku koji se zove Esad i predstavnik je "Hrvata" iz Goražda, uslovljavanju gde će se graditi koji autoput, usporavanjem izgradnje graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija iako je most godina već gotov, napadom na policijsku stanicu u Zvorniku, međunacionalnim incidentima (koje izazivaju sve tri strane), zloupotrebom ratnih tema za izborne kampanje itd.Pa i sada je pacifikovan. To što se Srbi ne osećaju namireno nije neki problem. To se reši preko noći, ako neko pripuca (nebitno sa koje strane).
Da,tako da ne bi bilo čudno i da promene ime države.Karikiraš, ali ću ti svejedno odgovoriti.
Do sada sve što je Zapad tražio mi smo ispunili. Složićeš se oko ovoga.
Evo čovek priznao ono što narod misli. To je to, mi smo faktor nestabilnosti.U slučaju ustanka protiv sultanove vlasti,Turci su pretili vojnom intervencijom. Srbi su kroz deset godina podigli dva ustanka i nisu propali,a kao narod bismo verovatno propali da nije bilo pobune. Zašto onda treba čekati da nas potpuno uništi neko ko je već jednom to pokušao (i nastavio).