Šta je novo?

Izbori 2024

Sve su drzave u nasem orkuzenju clanice NATO ili ce to postati, ne razumem ljude koji dan danas spominju bormbardovanje SRJ kao razlog da Srbija ne postane clanica (ili sto uopste daju toliki znacaj), odnosno zli zapad, zle amerikance i ostale mitove. Nemam nikakvo sjajno misljenje o NATO, ali mi je buducnost moje zemlje bitnija od nekih mojih licnih projekcija o tome kakva drzava treba da bude.

Mi u principu mozemo da udjemo u NATO, ali tek kada isplate sve ratne odstete (infrastruktura, ljudski zivoti, gubici zbog disfunkcionalnosti drzave), na konto neosnovanog bombardovanja. Posle toga, mozemo da pregovaramo o uslovima ulaska u Alijansu.
Gle, eno Poljske, posle 60-70 godina hoce da tuzi Nemacku za agresiju i ratnu reparaciju u WW2. :)

NATO je ovde već ušao i uzeo šta mu treba, a Srbija može u principu da ne uđe u NATO i svi su ok s tim, jer su u međuvremenu i domaći i strani moćnici naučili koliko je Milojku važno da se u kafani i po forumu kurobeca kako on neće u NATO, i kako će on da postavi NATO na svoje mesto.

Mi u principu mozemo da udjemo u NATO, ali tek kada isplate sve ratne odstete (infrastruktura, ljudski zivoti, gubici zbog disfunkcionalnosti drzave), na konto neosnovanog bombardovanja. Posle toga, mozemo da pregovaramo o uslovima ulaska u Alijansu.
Gle, eno Poljske, posle 60-70 godina hoce da tuzi Nemacku za agresiju i ratnu reparaciju u WW2. :)
Nema nista od te ratne odstete, i mozda bi bilo bolje da se tu nista ni ne dira, jer ako komsije budu pocele od Srbije da traze odstete...
Uostalom, Srbija je od clanica NATO vec dobila dosta tzv nepovratne pomoci, samo sto gradjani to ne osecaju, jer se pojelo u korupciji, otislo u sumnjive "investicije".
Poljaci su totalno poludeli zadnjih godina, oni i Madjari nisu dobar primer ni za sta vise, i ne samo oni. Kada stanovnistvo masovno skrene u desno, razlog uvek bude neka ozbiljna dijagnoza i uvek su im drugi krivi za za sve.

Опет није надокнађен ни десети део штете коју смо претрпели.

Decenije mira? Sa kim to planiramo da ratujemo? Da neće možda Vučić da ratuje? On dobro zna da je završio sa životom ako to pokuša. Tako isto Vučić plaši narod, ista mantra.

NATO pakt što dalje od nas, a mogla bi i Rusija da gleda svoje brige. Nema rata, nema ko da ratuje i nema potrebe za vojnim savezima. Živimo u sasvim mirnim vremenima u balkanskim okvirima.

Ljudi i dalje veruju u bajke. Kao što su ovi mučenici spremni da se prodaju za sendvič, tako su neki spremni da se prodaju NATO paktu. Nije stvar što smo ratovali protiv njih, nego što su bacali kasetne bombe, ubijali civile, gađali vozove... Ako su već toliko profesionalni, što nisu gađali samo vojne objekte?

Zamisli situaciju da si protiv Miloševića, da uopšte nisi Srbin. Onda ti taj NATO ubije dete. Jel bi prihvatio činjenicu da ti je dete "kolateralna šteta"? U tome i jeste stvar. Ako su hteli Miloševića, mogli su da mu zveknu kuću i završe posao. Oni su ubijali narod i tu je svaka diskusija o NATO članstvu završena.

NATO je počinio zločin u Srbiji jer je ubijao one koji nemaju veze sa dešavanjima na Kosovu.
Aha važi. 80% države podržava Putina, sanja rusku vojsku na Dunavu sanja povratak Kosova.

Vučić je tu bitan samo utoliko što 10 godina već kuva sentimente prema Putinu, velikom ruskom bratu. Niko ne može da predvidi šta će biti posle Vučića i globalno i regionalno. Rizik da će Rusija da nas gurne u neki sukob je prevelik. I ponoviću razlog. Zato što 80% naroda to HOĆE.

Jedini odgovor našeg okruženja na takvu našu politiku je da nas guši tako da nikad zaista ne dignemo glavu iznad vode. Pri tom ako mogu da izvlače i litijum ekstra. 👌

Ratnu odštetu isplaćuje poražena strana pobedničkoj. Stvarno smo dosta iščašeni kao društvo. Da li je propaganda 30 godina, šta li je...

Kad kažem "naše okruženje" mislim i na region i kontinent i generalno "Zapad"...

Sad videh ovo na tviteru:
Kakva moša za domaće rusofile! :ROFLMAO: 1681484483007.png

Eh da. Dok ovde neki pišu kako Srbija nema šanse da pokrene neki sukob ikada... Bukvalno u isto vreme Srbi sa Kosova zovu Vučića u živom programu da se obaveže da će ući sa vojskom na Kosovo.

Kontinent će nas doslovno ograditi žicom kada se ova politika razvije do svog punog potencijala.

Замислите да сте толико искомлексирана особа да у свакој ситуацији покушавате да докажете или изразите супериорност свог пола у односу на други:
Screenshot_20230414_184130.jpg

Сваки, али сваки пут када размишљам о томе да на следећим градским изборима подржим ову коалицију упркос томе што се идеолошки не поклапа са мном неко из те коалиције објави овако нешто, а ја се изнервирам и одустанем од намере да гласам за њих на градским изборима.

Ma ova je gadna za sve pare i skida im sve potencijalne birace. I ona sto je bila kandidat za predsednika.

Одушевио сам се кад сам видео ову епизоду. Србија у 7 минута и 22 секунде:

Neka se na Kosovu odrzi referendum kako spada i nek se na osnovu prava naroda na samoopredeljenje dozvoli nezavisnost.

Samo isto to uraditi i u RS.

Ne praviti cirkus i praviti referendum na svakoj manjoj teritoriji poput Sandzaka ili PBM-a. Onda i mi mozemo da pravimo cirkus po Crnoj Gori na primer.

Mada i mozemo im dati referendum, nek se izjasne se Raski i Pcinjski okrug da li su za nezavisnost :LOL:

Bosnjake iz RS da mazimo i pazimo i dajemo im sva prava i isto da zahtevamo za Srbe na Kosovu.

Srebrenicu da ocuvavamo i negujemo secanje bolje nego sto sada rade u BiH.

Eto, hocete da priznamo Kosovo? Moze.

Vrh