Ево да ли мислиш да Сауди Арабија дели западне вредности? А близак су савезник НАТО.
Mi nismo SA ili Turska nego mala zemlja na zapadnom Balkanu koja nema šta puno da ponudi pa da može da postavlja uslove. Mađarska prividno igra dvojaku igru, da smo barem u EU i NATO pa bi nešto od togla mogli koliko god bilo smešno i populistički, tobože suvereni smo, kao ova turneja Petera Sjarta... Iako su sve sankcije uveli, u NATO su i boli ih uvo...
Kao drugo kad sam rekao da je Rusija bila respektabilan igrač i faktor od uticaja (uslovno, nisam naivan da bi im Amerika prepuatila svoje pozicije) to je bilo najviše vidljivo do pre par godina pre aneksije Krima, a ne 90tih... Apsolutno su nepotrebno uprskali pozicije koje su do tad izgradili, bili deo G8, uključeni u sve svetske tokove... Od Amerike će preuzeti primat onaj ko ima više da ponudi svojim građanima. A ne maksimalno represivno i maksimalno naoružano društvo. Ukrajina je razbucana ali Amerika će pobediti u ratu dok god ima da ponudi više svojim građanima, na kojim god pozicijama to gradili, represivna i izolovana društva ne mogu da pobede zapad... Mogu samo da unište ceo svet ako imaju nuklearno oružje, ali ničeg održivog tu nema.
Nije litijum strateško pozicioniranje nego osvešćivanje gde se nalazimo i kakve su nam mogućnosti...
Ko, kada, da li i sa kojom tehnologijom će kopati, iako sam ja protiv toga nije prvorazredno pitanje, prvorazredno pitanje je da ne pričaš gluposti poput ove, da takav stav bude marginalizovan i da ljude bude sramota da u Srbiji tako nešto izgovore.
Сребреница и Сарајево су испровоцирани масакри.
Tek posle možemo da tražimo common ground oko nečeg... Ovde otkrivaš tvoj glavni, gubitnički motiv, boli tebe uvo za litijum jer bi se brinuo za Smederevo prvo i bio najglasniji da te zdrav vazduh brine... i da te ljudska prava brinu ne bi spominjao zapad prvo, nego zemlje gde se daleko masovnije krše...
Ми нисмо за поређење са другим државама које су ушле у НАТО пошто смо били у директном непријатељству и претрпели штету од њих.
Jeste ali ako ne nađes neki common ground i mene ćeš ugurati da budem za NATO odmah... I ne samo mene, ja sam primer onih koji smo jedan stepenik odmaknuti od krajnje liberalnih ideja a ti samo nastavi da teraš po svom... Baš me briga da se prepirem s tobom potpisaću sve što Goran govori i adio... Dosta ste uništavali zemlju do sad, prosto je vreme da povučete ručnu, ako niste spremni zabole me, ja sam onda na strani NATO bez rezerve, jer ne želim da mi dalje uništavate zemlju...
Nije sve tako crno, u stvari ideja opsteg dobra nije nedostizna, to je stanje uma, kulturoloski uslovljeno porodicnim vaspitanjem, obrazovanjem i izborom pojedinca da se izdigne iznad sebicnih interesa u cilju stvaranja bolje i funkcionalnije zajednice. Ja sam tako vaspitan kao i mnogi nasi ljudi, da nam zemlja nije uredjena ali da to nije razlog da je mrzimo ili preziremo svoje sunarodnike, vec da radimo svaki dan svoj deo sa nadom da ce neko da primeti i ugleda se na nas. Tako se ponekad pojavi i politicar sa slicnom idejom.
Ti si građanin kakvog jedna država, tj. vlast može samo da poželi.