Šta je novo?

Izbori 2024

Док буде имао оклен да дели. Иду много тежа времена, не бих прецењивао моћи те екипе.

h
FpHaN_JXEAAWyJE

Може, али затребаће му 5-6 милијарди у неком тренутку. Много је ово све неефикасно; да неће да доведе у ред енергетику, да среди Београд? Мало сутра. Све је то Чернобиљ до Чернобиља. Способност решавања проблема је све мања, практично је и нема, а тад државе доживљавају колапс.

Ne odgovaram Voxu naravno... Razumeo sam odmah da je odgovorio MC_ da ne možemo sve lustrirati...

Evo gledam onu Milicu zavetnicu, bila je rado viđena gošća na Happy-ju dok nije prešla cenzus, sada je svaka 3 dana na N1, na Happy je više ne zovu bila je dobra samo dok je rasipala glasove i time pomagala vodećoj stranci da osvoji koji mandat više...

Jel ona Šešelj? Jesu to ti gori? Pa nek dođe na vlast boli me uvo... Treba da štitim ovu bagru kriminalaca jer se svakom iz opozcije ima nešto zameriti i onda bolje da ne menjamo ništa? Vidi se da je imala jaču retoruku samo da bi ušla u parlament, a zapravo je desni centar i tako bi se i profilisala da je na vlasti... Nije dobro po Kosovo i nacionalističke ideale kad shvatite da svi igraju po istom diktatu zapada i da bi se i Milica i Miloš i Boško prilagodili, jer znaju gde su pare i zato je menji svejedno, jer ja hoću samo da menjam vlast... Hoću smenjivu vlast i demokratske procedure... Za Kosovo vam je dragi moji nacionlasti recept isti ko god da vam iz te desnice dođe... a nemaju šanse da osvoje vlast i cela opozicija da se ujedini nema šanse, možemo samo malo da kidamo ovde ili onde, da barem ne bude jedan blok kriminalaca na vlasti 30 godina... a svako uterivanje straha Šešeljima u 2023-ćoj godini ide isključivo u prilog opstanka ove vlasti 👏👏👏

Vidim i neke ljude poput Bekija da ima neke ideale i zanosi se Kosovom i spreman sam da ga podržim ako to znači kraj ovoj vlasti al ne bih voleo da se razočara kad bude video da se u pogledu Kosova ništa neće izmeniti, neko će morati da to da isporuči...

Jedino gore od isporuke koja mora da se desi je da to učini ovaj mamlaz i ostane još 20 ili 30 godina na vlasti 😆

Па то је и суштина, да су сви исти и да је комплетна политичка сцена под потпуном контролом САД и ЕУ администрације, Немачке, ВБ итд
да Србија/СРЈ од револуције 2000. није суверена држава и да практично више не постоји осим на папиру,

сасвим је свеједно да ли је на власти ДС, ДСС, СНС, СПС, Ђинђић, Коштуница, Тадић, Вучић, Дачић…сва суштинска питања спољње и унутрашње политике ће остати у поптпуности иста,
све њих можемо посматрати као најобичније управнике колоније изабране међу локалним становништвом, а данас имамо и можда најочитији пример у последњих 23 године Кристофера Хила који се отворено понаша као малтене некакав гувернер америчких прекоокеанских територија,

Вучића не треба слушати шта прича, већ гледати шта ради, а то је континуитет у уклањању свих трагова тзв државе Србије са Косова и Метохије, оно што је Коштуница започео пуштањем ОВК терориста на слободу, па наставила Тадићева администрација преко катастра непокретности КиМ, наставља и Вучић Бриселским споразумом, Вашингтонским споразумом и сад овим немачко-француским споразумом,

све је то одвратно и мучно за гледање и зато више није могуће скупити критичну масу за било какав протест проти власти или било чега, нити анимирати људе да се више укључе у политику,
жаба је коначно скувана и сада ћемо ћутке прихватити све оно што нам следи, а и заслужили смо.

@Dzigi Bau Tako je, naš fokus treba da bude na onome sto možemo da menjamo a to je na unutrašnjem planu i to ne zavisi od zapada, zapad nam u poslednje vreme jako pokazuje da za to nije zainteresovan 🙂 za vladavinu prava i demokratske principe...

I samo neka tovare desničari uopšte mi ne smeta što je svaki drugi snimak na novoj S ili N1 ovako nešto...

"Put kojim je Vučić krenuo se završava zlodelom. To je priznanje i kapitulacija."

I sad će neko reći ah taj Samardžić ovo ono...

A ja kažem ah taj svako, svakome možeš da prigovoriš nešto, samo neka vlast tovare.

Neki ljudi ne razlikuju kampanju opozicije u odnosu na to šta će raditi ako ikad postanu vlast. Da ima manje kriminala i manje partijskog zapošljavanja meni je već dovoljno. Dotle, treba pokušavati a ne stajati.

Plašiti Šešeljem je podrška aktuelnom režimu... Niti jedna desničarska snaga danas nema taj kapacitet koji je on imao 90tih niti smo mi tad imali nagominalno negativno ratno nasleđe, bili smo u skroz drugacijem nacionalnom poletu tada... I Boško iz Dveri koji ima 2, 3% zna jako dobro da novog rata ovde ne sme biti tj. da ga gubimo... Njegova kampanja je dodvoravanje i skretanje pažnje, da je na vlasti vrlo brzo bi se dogovorio sa ostatkom opozicije šta da odbaci, gde da se prilagodi, da ne izgube vlast...

Tako da tovariti ovo g od predsednika da je izdajnik, samo napred, izdajnik je, prodaje Kosovo, a zna se šta se radi sa izdajnicima..

Ej on je čitav dijapazon prešao od Ratko Mladig heroj i zarđalih kašika do Kosovo u UN. I da vlada još 20, 30 godina? HEHE

Sustina je u tome, da kada jedna zajednica izgubi suverenost na spoljasnjem planu, ona vise ne moze da donosi prave odluke ni na unitrasnjem planu.
Elita postane jednostavno toliko korumpirana u procesu okupacije da su sve odluke pogresne.

To se desilo u svim kolonijama. Tu nema greske.

Je l' su Nemačka i Francuska suverene?
vise ne.
Odluke njihovih vlada su uglavnom suprotne interesima njihovih stanovnika.
I oni pokusavaju da "iznutra vode suverenu politiku", ali to je sve teze.

Raspad drustva je proces. Srbija je vec decenijama na putu samounistenja.

Aha.. i onda se ovde pričaju neke bajke o našoj suverenosti..

Aha.. i onda se ovde pričaju neke bajke o našoj suverenosti..

Suverenost nije binarna kategorija.

Samo nekoliko drzava u svetu je 100% suvereno.
Zemlje EU su recimo 50% suverene.
Hrvatska je 10% suverena.
Srbija je 2% suverena.

Suverenost znaci npr da mozes da sprecis neku korporaciju da kopa litijum na tvojoj teritoriji.

Француска, као стална чланица СБ, ипак јесте. Али то је укупно 5 земаља.

Од наших држава, формално је само КСХС (К. Југославија) била потпуно суверена - јер су чланице Друштва народа биле равноправне - а реално и она је зависила од стране подршке.

Чудо је наш образовни систем који не помиње велике и мале силе 1815-1914.

Boli me k za suverenost.
Bolje da nam standarde postavlja neko medjunarodno telo, nego Mića iz Obrenovca.
Управо, ми да имамо сувереност са овим квалитетом народа имали би тоталитарни режим гори од Ирана. Овако нас колико толико квинта и враћа на колосек.

Видели смо на примеру диверзије Северног тока да Немачка није и не само то, већ њој било какав сукоб са Русијом и санкције апсолутно не одговарају, али чак ни једна Немачка нема снаге да се одупре томе и ради свесно против својих интереса, шта тек ми онда да очекујемо.

Mi treba da odemo u Vašington i zamolimo da nam postave guvernera na jedno 50 godina, ne bi li se ovde zaveo neki red... mada, mislim da smo za tako nešto zakasnili.

Boli me k za suverenost.
Bolje da nam standarde postavlja neko medjunarodno telo, nego Mića iz Obrenovca.
@Vox91
Кметовско размишљање нас је и довело овде, типа “ми смо мали, неспособни, глупи, примитивни и можемо да преживимо само од милостиње коју нам удели неко са стране, ЕУ и слично”,
проблем је у колонијалној власти која намерно поставља ментоле у јавна предузећа типа ЕПС да их униште и сад неки Норвежани треба да дођу да нам покажу шта да радимо као да смо банту црнци из 17. века и на крају и да продамо и то некој страној компанији.

Итекако смо банту, гласамо за килограм брашна и метар дрва. Овај народ поставља ментоле на власт никакви колонијални управници. Треба изгубити право гласа чим се оде у пензију, буквално пресуђују унучадима судбину јер немају више когнитивних способности разумног расуђивања. То су генерације инсталиране испред хепија и пинка и орвеловски слепо верују свему пто се сервира.

Pa eto, devedesetih je cela istočna Evropa rešila da bude američki kmet, znajući kako je to biti ruski kmet.. mi smo, s druge strane rešili tada da budemo pametni i suvereni, pa smo nadrljali toliko da 100 godina nećemo doći sebi.. ako ikada i dođemo.

Neka dođu i Norvežani, zašto ne, eto, mogu i da nas usvoje ako hoće.

Da, što se tiče prava glasa-slažem se.. Eto, moja baba, koja je radni vek provela kao kancelarijski službenik, glasa za SPS 30 godina.. smanjili joj penziju, glasa za Dačića i dalje.. pitam je pa što si opet glasala za njih, je l' su ti smanjili penziju, kaže pa uvek glasam za njih.. :rolleyes: reko' je l' vidiš ti cene, kaže jao da, haos, nisu normalni.. ali ide s vaučerom u banju, eto brinu o penzionerima.. i ima besplatnu godišnju kartu u Pantransportu..ipak je dobar Vučić.. i juče me zove da mi kaže kako je na tv-u čula da je Tesla pre 100 godina izmislio uređaj za izazivanje zemljotresa.. Reko' baba, aj molim te..

I onda takvi da glasaju.. ne kažem, ja je mnogo volim, ona uopšte nije glupa žena, nepismena, kažem, radila je relativno dobar kancelarijski posao, proputovala dosta.. ali eto kako razmišlja jedan "relativno normalan" penzioner..

A gde su tek nepismene i polupismene babe i dede.. to da glasa, mi da budemo suvereni? Beži, bre..

Poslednja izmena:
Ја се све време залажем за то да стицање основа за одлазак у пензију (губитак радне способности), треба да представља и губитак бирачког права, као и права да се обавља било каква јавна функција.

Vrh