Šta je novo?

Izbori 2024

Ja se sve više bojim da izlazim na izbore jer sam čuo da ako se izađe i glasa za pogrešnog kandidata, ili kandidat obmane svoje glasače i uradi kontra od obećanog, da se svakom glasaču osuši kičma u roku od dve nedelje i onda umre u najgorim mukama i bolovima.

Da ne pričam o sramoti koja se doživi u te dve nedelje, da cela planeta zna za koga je neko glasao, i ako taj za koga je glasao nije pobedio, cela planeta se smeje, srami i javno ponižava glasača što je odabrao lošu opciju, ili što nije znao da će ga njegov kandidat prevariti. Tako su na primer svi koji su bilo kad dali glas Belom iz Ivanče iskreno verujući u njega, em pomrli u velikim mukama, em pre toga bili javno posramljeni i poniženi od strane cele planete. BBC, CNN i FOX su pravili izveštaje o njima, na društvenim mrežama su ih svi beskrajno prozivali, a kada su pomrli svi (od osušene kičme), svakome je na nadgrobni spomenik uklesano ''glasao je za pogrešnog''. I to stoji i dan danas, mogu se videti na nekim grobljima.

Zato je najbolje ne glasati.

Да ли ти стварно мислиш да ће “Павле, Добрица, Мариника, Зеленовић…и слични” да победе Вучића на републичким изборима,
ја сам био на свим овим протестима, а ја први би радије погинуо него гласао за њих,
ова данашња ситуација је неупоредива са 2000. годином, данас не постоји никаква релевантна опозиција,
они су формално пријавили протесте и гурају се на Б1 да дају изјаве, али они немају никакву ширу подршку у јавности, мислим да у пола Србије чак немају ни општинске одборе,
њих занима само Београд и то не ни цео Београд,
да сам на Вучићевом месту дао би им Београд да фарбају клупе по парковима и постављају контејнере и тиме дао привид демократије у друштву, али он је толико луд да нече ни то да им да, бар за сада, можда се и договорио са Ђиласом за сличан сценарио, али Ђилас нема политичке снаге чак ни то да изнесе,
Вучић може да падне само насилним путем или неком ванредном ситуацијом, притиском споља итд.
Одакле ти да немају општинске одборе у пола Србије? Имају их и воде кампању у свим градовима, за села не знам али и у сеоским општинама имају одборе. Можда не сви од наведених, али пола тих странака има.

U CG su prvo krenuli masovni protesti, pa se formirale nove političke opcije, pojavili neki novi ljudi koji su to kanalisali i posle par godina srušili Mila.. ne može sve preko noći.

Ja ću izaći na sledeće izbore po 1. put u životu jer tek sad vidim da ima neke nade za razliku od ranije. Jedino što me brine je krađa izbora i da li je to izvodljivo? Ne želim da ispadnemo budale koje glasaju i ništa se ne menja.
Možda ćeš ispasti bu**** ako glasaš.

Sigurno ćeš ispasti bu**** ako ne glasaš.

Али што волим када неко каже да опозицоне странке немају план и програм а буквално свака већа опозициона странка има план и програм на сајту.

Hahahaa ne mogu da verujem, dok sam Guglao da li možda kojim slučajem postoji neki meme sa više Drake-ova koji međusobno odmahuju rukom jedni drugima (da iskoristim za avatar, kao reprezent trenutne političke situacije u Srbiji) naletim na ovaj meme koji je neko iz inostranstva već napravio. Verovatno za područje Amerike. Ali je ista suština kao i ovde kod nas, sada.

Screenshot.jpg

Ista suština i analogna situacija kao ovde sad.

Ja se sve više bojim da izlazim na izbore jer sam čuo da ako se izađe i glasa za pogrešnog kandidata, ili kandidat obmane svoje glasače i uradi kontra od obećanog, da se svakom glasaču osuši kičma u roku od dve nedelje i onda umre u najgorim mukama i bolovima.

Da ne pričam o sramoti koja se doživi u te dve nedelje, da cela planeta zna za koga je neko glasao, i ako taj za koga je glasao nije pobedio, cela planeta se smeje, srami i javno ponižava glasača što je odabrao lošu opciju, ili što nije znao da će ga njegov kandidat prevariti. Tako su na primer svi koji su bilo kad dali glas Belom iz Ivanče iskreno verujući u njega, em pomrli u velikim mukama, em pre toga bili javno posramljeni i poniženi od strane cele planete. BBC, CNN i FOX su pravili izveštaje o njima, na društvenim mrežama su ih svi beskrajno prozivali, a kada su pomrli svi (od osušene kičme), svakome je na nadgrobni spomenik uklesano ''glasao je za pogrešnog''. I to stoji i dan danas, mogu se videti na nekim grobljima.

Zato je najbolje ne glasati.
Ne razumem sta ti mislis da postizes sa svojim pisanjem?

Ko je redovan glasac - glasace opet, ko ne glasa - ne pomazes mu. Sta vise.

Idi ubedjuj ljude da su retardi i sprdaj ih ovako svojim govorom i tako ces ih motivisati da izadju.

Znas vrlo dobro da sam ja svojeglav i da na mene ne utices ni u pravcu da glasam, a ni u pravcu da ne glasam.

Medjutim, posto pretpostavljam da se ovako ponasas i u pravom zivotu prema ljudima koji ne glasaju, a koji verovatno nisu toliko svojeglavi kao ja, reci cu ti jednu stvar - iskuliraj, ne pomazes situaciji.

Sta je bilo, bilo je, mozemo da se lazemo do sutra, Vucic je tek sada zreo da padne. Trebaju svi da podvucemo crtu, ostavimo proslost iza sebe, ne pravimo podele, organizujemo se kako treba, dobijemo prvo slobodne medije pa slobodne izbore i onda skinemo Vucica.

Nek se krene od malkice bolje organizacije protesta u petak, korak broj jedan.

Šta je problem kod Marinike, Pavla, Dobrice...?
Dok su kampanju zasnivali na uspostavljanju pravne države otkrivajući pljačku i korupciju vladajuće kaste, njihov rejting je ozbiljno rastao. Čak mislim da su u jednom trenutku bili dosta jači od sps-a. Kad su pred same izbore kampanju preusmerili na vakcinaciju i rat u Ukrajini zastupajući stavove suprotne većini građana Srbije, rejting im se strmoglavio na nivo sps-a, a mislim da bi danas jedva prešli cenzus.

Ne razumem sta ti mislis da postizes sa svojim pisanjem?

Ko je redovan glasac - glasace opet, ko ne glasa - ne pomazes mu. Sta vise.

Idi ubedjuj ljude da su retardi i sprdaj ih ovako svojim govorom i tako ces ih motivisati da izadju.

Znas vrlo dobro da sam ja svojeglav i da na mene ne utices ni u pravcu da glasam, a ni u pravcu da ne glasam.

Medjutim, posto pretpostavljam da se ovako ponasas i u pravom zivotu prema ljudima koji ne glasaju, a koji verovatno nisu toliko svojeglavi kao ja, reci cu ti jednu stvar - iskuliraj, ne pomazes situaciji.

Sta je bilo, bilo je, mozemo da se lazemo do sutra, Vucic je tek sada zreo da padne. Trebaju svi da podvucemo crtu, ostavimo proslost iza sebe, ne pravimo podele, organizujemo se kako treba, dobijemo prvo slobodne medije pa slobodne izbore i onda skinemo Vucica.

Nek se krene od malkice bolje organizacije protesta u petak, korak broj jedan.
Ne vrti se sve(t) oko tebe, pa samim tim se ni svaki moj post ne odnosi na tebe. Ja sam već i digao ruke da bilo šta tebe ubeđujem, jer znam da nijedan svoj stav nećeš promeniti. Ti obožavaš svoju tvrdoglavost i inat bez konkretnog cilja, tako da ni ne radim na tome da te ubedim u bilo šta.

A ne trudim se da ubedim ni bilo koga drugog. Ovo je više sprdanje iz očaja, posle čitanja nizova i nizova stupidnih patetničnih izgovora od XYZ osoba zašto ne žele da izađu na proteste ILI ne žele da izađu na izbore, ILI oba. Sprdam se od muke dok gledam kako će i ovo da se ispuva (postepeno i uz dosta buke, ali ispuvaće se), a u međuvremenu idem na proteste i dajem svoj doprinos. Ali ne mogu da se ne sprdam kad vidim šta ljudi rade sebi samima i jedni drugima.

Što je najgore od svega, sve ovo što se dešava u ovom plemenu ovde, dešavaće se otom potom i u ostatku sveta. Čak i u razvijenim i stabilnim zemljama. Srbija je samo među prvima nad kojima se uvežbavaju moderne strategije i koncepti vladavina. Isto važi i mimo sfere politike, u sferama ekonomije, tržišta, društvenih pitanja... Bojkoti, štrajkovi, društveni pritisci... sve će to biti stvar prošlosti, ili će biti sabotirani i usmeravani u gluposti (kao npr laprdanja o PC i SJ na Zapadu, umesto da se skidaju glave najvećim pljačkašima i tlačiteljima).

Poslednja izmena:
Ja ću izaći na sledeće izbore po 1. put u životu jer tek sad vidim da ima neke nade za razliku od ranije. Jedino što me brine je krađa izbora i da li je to izvodljivo? Ne želim da ispadnemo budale koje glasaju i ništa se ne menja.
Како изаћи на крај са „све је намештено” апстинентима? Многим људима, укључујући и оне који редовно гласају, је нарушено поверење у изборни процес као део ширег „Србија је к.. од државе” става.

Занимљивост о Ердогану: Парламентарни избори у Турској 2002. године ушли су у анале као избори са највећим бројем гласова испод цензуса (невероватних 46,33% - 14.545.438 гласова). Цензус је био 10%, ниједна партија која је била у параламенту није успела да остане тамо, тако да су ови избори означили тектонску промену турске политике и улазак Ердогана на политичку сцену. Још једна од нуспојава великог процента гласова испод цензуса је диспропорција између освојених гласова и удела мандата у скупштини, иста ствар на коју се људи жале код већинског система.

I drugo, oni tamo se bar izjašnjavaju šta ko misli i onda delaju u skladu sa time. 87% ljudi je izašlo tamo da glasa i da odmere snage i formalizuju svoje stavove, pa i razlike u njima. A u Nacionalnom parku Srbija je čudo neviđeno i kad izađe 60% glasača. Dok je prosek uvek negde oko 50%. A na referendumima o najvažnijim državnim pitanjima manje od 30%...

I nikako ti ne pada napamet da Turci tako rade jer veruju u svoj izborni sistem, a Srbi da ne veruju.
Turci veruju da je Turska drzava, i to njihova drzava.
Srbija nije drzava nego samo servis za pljacku vladajucih elita.
Srbi ne veruju da postoji drzava Srbija.

Ljudi iz provincije intuitivno znaju sta ce da se desi ako Marinika, Djilas i ostali samo pridju vlasti.
Vise vole da ih Hulja pljacka, on ih barem laze da ih voli. Ovi se nisu udostojili ni da obidju ta mesta.
Njih ne zanima sloboda medija, ni Huljin kriminal, njih zanima cena hleba i struje (koja raste i pod Huljom).

Ukoliko se ne posveti paznja provinciji imacemo situaciju da SNS vlada u republici, a neko??? u Beogradu.
FInansijska kriza je sve veca, SNS ce da optuzi promenu vlasti za nastalo stanje.
I onda big come back.

Za mene je ekipa koji vodi protest jedan umiveni, gradjanisovzani SNS. Kad budem video da su Jovo Bakic i slicni, ekstremniji elementi, neki faktor imacu vise poverenja.

Poslednja izmena:
Mada primeti se neretko frustracija u njegovim postovima
To se dešava kada moj bataljon komunista-partizana ne dođe ili kasni na smotru iza dragstora pa pobesnim jer nećemo moći da pootimamo stanove i privatnu svojinu, i da uspostavimo plansku ekonomiju do kraja ove godine.
I nikako ti ne pada napamet da Turci tako rade jer veruju u svoj izborni sistem, a Srbi da ne veruju.
Odaću ti jednu tajnu...
Celo čovečanstvo i svaki vid civilizacije na svetu se temelje na međusobnom poverenju. A to poverenje se gradi i održava upravo tako što se očekuje od svakog pojedinca da da svoj doprinos tome i ispoštuje svoj deo dogovora i nekih pisanih i nepisanih načela.
Kapiraš, i domaća i svetska ekonomija, proizvodnja, pravne norme, društvene norme, poredak, kulture, međunarodno pravo, ekologija i briga o prirodi... sve to počiva na međusobnom poverenju, na idealima i na ubeđenjima. Tako da kada bi svi životu i društvu pristupali tako, ''ne verujem ni u šta'', i danas počeli da se ponašaju kao otuđeni nihilisti koje ne zanima niko drugi sem njih... svet i čovečanstvo bi se raspali u roku od mesec dana. Jedni bi poginuli u okršajima, drugi od bolesti, treći na kraju od gladi i žeđi.

Ako misliš da grešim negde, a ti pitaj nekog sociologa ili pravnika, pa neka kaže gde misli da grešim, pa ću da se ispravim. Hvala.
Pitaj ih baš, na čemu počivaju sve ljudske civilizacije i napredak. Da li na nihilizmu i ''boli me k...c za sve na svetu'' mentalitetu, ili na međusobnom poštovanju, poverenju i ispunjavanju osnovnih obaveza, ili makar ispunjavanju najosnovnijih pisanih i nepisanih normi.

Ili prosto napravi svoj eksperiment. Uzmi jedan mravinjak i onesposobi im mogućnosti da svako od njih obavlja svoju prirodom urođenu dužnost. I uzmi drugi i pusti ih da rade u skladu sa svojim instinktima. Pa javi koji je duže i bolje opstao. Ovaj u nihilizmu i anarhiji i ku...bolji, ili ovaj u kome svako daje svoj deo doprinosa.

Problem je sto ljudu padaju u zamku i kada se postavi teza ‘zivi se bolje za vreme Vucica’ uglavnom ne napadaju tezu sa ‘nije to Vuciceva zasluga’ vec sa ‘ne zivi se bolje’ i onda gube raspravu od starta.
To je to. Ista sorta ljudi kao oni što kažu 'Tito izgradio'. Jeste, jedan mašinbravar izgradio Barsku prugu i fabriku Eurokrema, isto kao što je Veliki Respirator razvio beogradsku IT scenu. Samima sebi i celom narodu nameću agendu da im je vlast nešto 'dala'. Sa druge strane, što se mene tiče, meni vlast uzima.

To se dešava kada moj bataljon komunista-partizana ne dođe ili kasni na smotru iza dragstora pa pobesnim jer nećemo moći da pootimamo stanove i privatnu svojinu, i da uspostavimo plansku ekonomiju do kraja ove godine.

Odaću ti jednu tajnu...
Celo čovečanstvo i svaki vid civilizacije na svetu se temelje na međusobnom poverenju. A to poverenje se gradi i održava upravo tako što se očekuje od svakog pojedinca da da svoj doprinos tome i ispoštuje svoj deo dogovora i nekih pisanih i nepisanih načela.
Kapiraš, i domaća i svetska ekonomija, proizvodnja, pravne norme, društvene norme, poredak, kulture... sve to počiva na međusobnom poverenju, na idealima i na ubeđenjima. Tako da kada bi svi životu i društvu pristupali tako, ''ne verujem ni u šta'', i danas počeli da se ponašaju kao otuđeni nihilisti koje ne zanima niko drugi sem njih... svet i čovečanstvo bi se raspali u roku od mesec dana. Jedni bi poginuli u okršajima, drugi od bolesti, treći na kraju od gladi i žeđi.

Ako misliš da grešim negde, a ti pitaj nekog sociologa ili pravnika, pa neka kaže gde misli da grešim, pa ću da se ispravim. Hvala.
Pitaj ih baš, na čemu počivaju sve ljudske civilizacije i napredak. Da li na nihilizmu, ili na međusobnom poštovanju, poverenju i ispunjavanju osnovnih obaveza, ili makar ispunjavanju najosnovnijih pisanih i nepisanih normi.

Potpuno si u pravu, ali ja to poverenje ne vidim ovde.
Nedavni jedan komsija je uzeo da okreci zid na stepenistu.
Dosao je drugi i napao ga: "Ko tebe tera to da radis! Sto to radis?" itd
Komsija koji se zali smatra da ce ovaj na konto krecenja nesto da prihoduje.

Posle nekog vremena saznam da je komsija koji je kreciom zaista nekada preko svoje firme nabavljao osvetljenje za zgradu.

Ne znas ko je prav ko je kriv.

Djilas je pre par godina plakao javno da mu Hulja muci decu, da nece da pregovara sa njim, i onda je odjednom parvio dilove s anjim.

Zar ti verujes toj ekipi?

Zasto ne istupe ljudi koj inisu u kriminalu iz partija koje vode protest i ne naprave neki svoj komitet ili novu partiju.
Neka ih narod izglasa kao u staroj Grckoj ispred skupstine.
I onda neka ta grupa vodi protest, a ne da se ovako legitimitet daje sljamu.

7nersv.jpg

Ništa nije bitno i ništa nije vredno. Ničega.

Ti nećeš na protest ILI izbore zbog Đilasa, ovaj iznad tebe neće zbog Ćute, treći neće zbog Biljane, četvrti zbog Marinike, peti zbog ovog, šesti zbog onog.
Samim tim, cela priča i nada padaju u vodu, i sve ovo možemo da otpišemo i zavedemo pod debeo dosije zvan ''neuspeli pokušaji srpskog jedinstva''.
I to je to. Nema šta tu više da se raspravlja i filozofira. Ko hoće da ispoštuje, doći će još par puta na proteste, ko neće, neće doći. I to je to. Kraj. Prdež u čabar uspešno izvršen.

Ja imam dosta prijatelja iz Krajine koji su izbegli iz rata i koji su svi za Vucica,a znate li zasto? Zato sto su za vreme SPS,DOS,DS punih 20 godina ziveli u barakama,a znate kad su uspeli da naprave kuce ? Kad im je Vucic omogucio putem novca iz EU novac i svako je dobio po 10.000 e da se skuci.
Vi danas za rodjenje deteta dobijate po 3.000 e.Samo ove dve stvari su ogromne da ljudi glasaju/glasace za njega! O raznim DS pljackaskim agencijama da ne pricam gde je gomila ljudi radila preko kriminalnih agencija za bedu od plate u raznim drzavnim i JKP preduzecima dok su gospoda u foteljama ubirala harac.Znate li kada je to prestalo? Dolaskom Ane Brnabic,i one cuvene najave da ce sve agencije ugasiti.E ovo su velike stvari za jednog malog coveka!

Ja imam dosta prijatelja iz Krajine koji su izbegli iz rata i koji su svi za Vucica,a znate li zasto? Zato sto su za vreme SPS,DOS,DS punih 20 godina ziveli u barakama,a znate kad su uspeli da naprave kuce ? Kad im je Vucic omogucio putem novca iz EU novac i svako je dobio po 10.000 e da se skuci
Vi danas za rodjenje deteta dobijate po 3.000 e.Samo ove dve stvari su ogromne da ljudi glasaju/glasace za njega! O raznim DS pljackaskim agencijama da ne pricam gde je gomila ljudi radila preko kriminalnih agencija za bedu od plate u raznim drzavnim i JKP preduzecima dok su gospoda u foteljama ubirala harac.Znate li kada je to prestalo? Dolaskom Ane Brnabic,i one cuvene najave da ce sve agencije ugasiti.E ovo su velike stvari za jednog malog coveka!
Ne razumeš ti to, to su populistički potezi. Nisu vredni pominjanja niti je išta dobro uradjeno za vreme Vučića.

Wow, šokantno. Kakva poučna priča. Ništa, hajde onda niko, nikada, nigde nešto da uradi.
Nažalost, ja znam dosta tih "nije bitno ko glasa već ko broji glasove" i "zašto da glasam kada će biti isto". Njih je mnogo teže ubediti da glasaju nego ove starije da Vučić nije Tito. Ali polako, korak po korak.

Ogromna je razliak izmedju progresivistickog Beograda i konzervativne Srbije.
Imate i ljude koji se plase progresivizma levice zbog ovakvih stvari.

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fdf759eb5-45f3-4b66-b5f8-45ffd973aed5_1280x1182.jpeg

O raznim DS pljackaskim agencijama da ne pricam gde je gomila ljudi radila preko kriminalnih agencija za bedu od plate u raznim drzavnim i JKP preduzecima dok su gospoda u foteljama ubirala harac.Znate li kada je to prestalo? Dolaskom Ane Brnabic,i one cuvene najave da ce sve agencije ugasiti.E ovo su velike stvari za jednog malog coveka!

Pa da li su stvarno te agencije ugasene? Nisu li DS agencije zamenile SNS agencije?

P.S.
A i forum nije veliki, šta god da se piše ovde neće imati ni 1% uticaja na politiku u državi.
Iznenadio bi se.

Jedan od stubova uspeha naprednjačke ekipe jeste i to što su uvek pomno pratili javno mnjenje, mreže, komentare, šuškanja, opskurne sajtove, opskurne medije...
Prati se i ovo sad što mi pišemo, kao što se prate i drugi komentatori po drugim mestima okupljanja. Što fizičkim, što digitalnim.
Upravo to im i daje vetar u leđa da nastave sa taktikom odugovlačenja i mirovanja, dok entuzijazam ne splasne. I mnogo im je lakše, i bolje, tako nego da šalju muriju ili pak one provokatore da prave incidente i sabotaže.

Masi ljudi ovde na forumu je savršeno prihvatljiva teza da je SNS došao na vlast tako što je slušao, obilazio i mazio nekog zapostavljenog poljoprivrednika iz neke zapostavljene provincije. (što i jeste) Ali im je neverovatna pomisao, teza, da se SNS održava, pored toga što i dalje sluša i obilazi poljoprivrednike, tako što sluša i obilazi i mesta masovnog svakodnevnog okupljanja Srba. Neverovatno.

Poslednja izmena:
Vrh