PO meni, svako ko se zaposlio preko stranke je zaslužio jučerašnji dan. Ne mislim na poznanke pa malo da se "pogura" ako je znanje već tu nego baš na one koji se ciljano učlane u neku stranku i zaposle u nekom državnom(ili kom god) preduzeću da hlade jaja. Oni vala zaslužuju, a i moraju biti na mitingu, po suncu, kiši, snegu i ledu. Na žalost, ovi su dugo na vlasti pa je se više onih sa nekim interesom ali i tome eventualno dodje kraj. Ostali su ljudi po selima kojima je Vučić dao puteve i struju, neku fabrikicu da mogu bar za hleba da zarade, do njih je malo teže doći ako se direktno ne razgovara sa njima.Tezak je to posao, moji SNS poznanici su svesni sta rade, ali svi do jednog imaju profesionalni i/ili finansijsku interes da ih podrzavaju. Nece im tesko da padne kada se promeni vlast, pod uslovom da zadrze posao i privilegije.
Црна. Ишли из Новог Сада аутопутем и онда на НБГ изашли са аутопута и скренули у Омладинских бригада, па у Булевар Михајла Пупина.Црна или зелена?
Јао сећам се овог "самосталног" синдиката ГСП. Кад код би неко из опозиције проговорио о стању у ГСП они бито релативизовали и говорили како их је "опљачкала бивша власт". Самосталан синдикат колико су и "Информер" независне дневне новине.
I meni bude smešno isto, pošto nalećem na ljude koji se busaju i predstavljaju kao bog zna kakvi poznavaoci ekonomije (iako je to qrton od nauke i discipline i više gatanje i foliraža, al ajde, to je druga priča) a ne uspevaju da razumeju razliku između 1) Srbije u kojoj jedna koalicija drži 90% političke moći i 2) Srbije u kojoj jedna koalicija drži 55% političke moći, a drugi preostalih 45%.
Moram da pišem ovako sirovo, nemam drugi način jer em što mi je pun kufer ''ekonomista'' i ljudi koji ''samo brinu o ekonomiji'' (a ostalo ko j...) em što mi je neverovatno da ljudi koji sebe smatraju bog zna kako obrazovanim i prosvećenim, i još sve gledaju i predstavljaju kroz ekonomiju, ne mogu da shvate razliku između 90:10 i 55:45. Pogotovu što smo drvili o tome ovde 3253296832853203202352385621960346443 puta. Ali uzalud.
A možda se prosto radi o tome da neki ljudi ne žele to da skapiraju. Jer im je ekonomsko stanje bitnije od stanja društva, a jedino što im je bitnije od ekonomije jeste autonomna pokrajina jugu zemlje, izgubljena i zatočena u vremenu i prostoru već decenijama, de facto nezavisna i otcepljena, i de jure napuštena i predata drugim zemljama i narodima potpisom u Kumanovu 1999. godine, pre 24 jbne godine.
Doduše ne treba sve to da čudi, jer ne bi bio ni prvi ni poslednji put da ekonomisti, statističari i sličnih ljudi izgubljeni u brojkama i graficima, vide drvo al ne vide šumu iza njega.
ne bi bio ni prvi ni poslednji put da ekonomisti, statističari i sličnih ljudi izgubljeni u brojkama i graficima, vide drvo al ne vide šumu iza njega.
pa Srbija jeste za gadjenje,Pitaje je ima li takvih, pa ovde imamo ljude koji se gade ostatka Srbije, a kamoli sela.
Mislim da grešiš to za 'penziju u nekom mirnijem mestu'. Provincija nije prijatelj starih, zdravstvena nega je..., bolje je biti u Beogradu, bliže kakvoj kvalitetnoj koronarnoj jedinici gde je % preživljavanja kao u razvijenoj zemlji, ako čovek već ne nije u npr. Austriji.Daj bože Ja to i hoću, penzicu u nekom mirnijem mestu. Na žalost, kada Ja odem, neće ti se magično otvoriti vrata Raja, nećeš prestati da mrziš sve ostale i svi tvoji problemi neće biti rešeni. Nešto ipak zahteva malo truda.
Ima i tu istine. Da li bi neko hteo da kaže šta mu smeta kod trenutne vlasti, a šta misli da je dobro uradjeno? Mislim na Srbiju ne na Beograd.Smešno, zato što i ovde na forumu AV ne smeta uopšte suštinski koliko primećujem iz poruka, kurs će ostati apsolutno isti i posle njega. Smeta on kao ličnost koja je doqrčila i pragnjeće brigade oko njega
Kako nismo blato imali na patikama? U Beogradu blata koliko hoćeš.@Bender Rodriguez
Moraš nekako da razdvojiš od "Svi Beogradjani" i "Beogradjani koji mrze sve ostale i koji nikad blato na patikama nisu imali". Probaj bar.
Onaj ko je juce odlucio da se autobusi parkiraju 5 i vise km od mesta desavanja, a znajuci da ima dosta starijih od 60 godina ... nisam siguran da ih bas mrzi, ali sam 100% siguran im puca q za iste.I drugo, gledam oko sebe, i nešto te famozne 'Beograđane koji mrze sve van Beograda' ne vidim. Mislim da su takvi više plod masovne uobrazilje raznih likova koji o predmetnima stalno govore, mada ne bi mogli da ih imenuju. Poznajem konkretne prumerke, jednog Beranca, jednu Zlatiborku... U osnovi je tu, sasvim provincijalni a ne velegradski, kompleks više vrednosti.
Црна са полицијским плавим таблицамаЦрна или зелена?
Znam, i na to se mislim nikada neću navići. U mojoj zgradi se svi znamo ali se niko ni sa kim ne druži, makar da se popije pivo, vino, kafa... Svi su nekako otudjeni. A što se tiče blata, ljudi iz Beograda se često ne izuvaju na ulasku u stanove, jer su im patike "čiste", to je više metaforično rečeno. Znam i za Zemun, zato mi je smešno kada neki "Beogradjanin" viče da može i treba Beograd bez Srbije i prigradskih naselja, a on se sve više širi. To što je u Beogradu "blata" samo govori o stanju društva i Beograda kao grada generalno, da 5km od centra grada nema asflatiranih puteva, da nema kanalizacije...Kako nismo blato imali na patikama? U Beogradu blata koliko hoćeš.
Evo, ja sam Zemunac i ne volim kada mi kažu da sam iz Beograda. Jeste da nas mnogi trpaju u isti koš, ali ja volim da sam drugačiji. Vidiš da ne patimo od toga.
To što se javljaš svakome na ulici, to je navika. Ljudi u većim mestima nemaju naviku da se javljaju svakome koga sretnu.
Smeća ima svuda, Bg nije nikakav izuzetak.
Ljudi mislecda ce sve da bude ok, samo on da ode a vlasti. Ali mi smo daleko veci problem od njega, jer ovo ludilo nas je oblikovalo. Kad on ode, mi ostajemo.
U Žagubici ovakve proteste niko neće videti. Svi glavni mediji su u Beogradu, sve (?) političke institucije su u Beogradu. Gubitak Beograda znači mnogo više nego gubitak Žagubice - i to važi za bilo koju državu gde gubitak glavnog grada znači dosta. Zato su morali i Đilasa uz mnogo muke da sklone, jer je Beograd bio težak za osvajanje na izborima.Дубоко је погрешно да се опозиција фокусира само на Београд или на централне београдске општине. Неко је помињао Жагубицу и то како Београд може да сруши Вучића а Жагубица не може. Као да се и даље не разликује локал и република. У Београду живи тек 1/4 становништва, од промене власти на нивоу републике, што је и најважније, нема ништа док се опозиција не активира и док не буде имала своје гласаче и у Жагубици и у сваком другом месту у Србији. Математика. Често имам утисак да тзв "круг двојке" не познаје Србију, не да се гади провинције него је не познаје. Нема ни жељу ни потребу да је упозна. На другој страни имамо маркетиншког мага који непрестано обилази Србију са својом аутобус публиком и учи напамет имена села.
Дубоко је погрешно да се опозиција фокусира само на Београд или на централне београдске општине. Неко је помињао Жагубицу и то како Београд може да сруши Вучића а Жагубица не може. Као да се и даље не разликује локал и република. У Београду живи тек 1/4 становништва, од промене власти на нивоу републике, што је и најважније, нема ништа док се опозиција не активира и док не буде имала своје гласаче и у Жагубици и у сваком другом месту у Србији. Математика. Често имам утисак да тзв "круг двојке" не познаје Србију, не да се гади провинције него је не познаје. Нема ни жељу ни потребу да је упозна. На другој страни имамо маркетиншког мага који непрестано обилази Србију са својом аутобус публиком и учи напамет имена села.
Не мислим на протесте него на фокус кампање. Не можеш у фокус кампање да ставиш теме које се тичу Београда и да очекујеш гласове из провинције а онда када СНС у неком малом месту добије 70% говорити како тамо живе неки полуљуди, крезуба Србија и слично. Људе изван Београда линије метроа, Београд на води, Трг Републике, фонтана једноставно не занимају, то су чисто локалне теме. Колико људи из Београда је заинтересовано за, рецимо, ГУП Новог Сада или за реконструкцију неког булавара у Нишу? 0,1%. Ок, иде се логиком да се узме Београд па да се тако ослаби. Опозиција узме Београд и шта онда? Није Београд острво, све и када га узме у великој мери ће опет зависити од одлука са вишег нивоа, републике. Није Милошевић 5. октобра пао зато што је пре тога изгубио Београд него зато што је 2000. и ономе у Горњој Горевници пао мрак на очи и одлучио да онако више не иде и не може.U Žagubici ovakve proteste niko neće videti. Svi glavni mediji su u Beogradu, sve (?) političke institucije su u Beogradu. Gubitak Beograda znači mnogo više nego gubitak Žagubice - i to važi za bilo koju državu gde gubitak glavnog grada znači dosta. Zato su morali i Đilasa uz mnogo muke da sklone, jer je Beograd bio težak za osvajanje na izborima.