Не кажем да ово није тачно, али чему оволики песимизам? Мени је невероватно драго што се овом мафијашком режиму коначно назире крај.
Slažem se. Ja sam imao u par navrata nalete pesimizma, i o tome sam pisao ovde. Naravno ni u jednom momentu to nije značilo da ću dići ruke, jer želim da mi obraz ostane čist a savest mirna, i smatram da svako ko živi u bilo kakvom kolektivu, ima neki minimum obaveza prema svakom drugom oko sebe. Ali ovo što sam video danas, i prethodnih dana, sve one preletače i bežaniju, mi je ponovo ulilo još nade da, ne samo što smo mi opozicija/pobunjenici ojačali i pokazali koliko nas je, nego je SNS pokazao i otkrio koliko su zapravo oslabili.
Tako da sam dobio dozu optimizma u dva navrata. Prvo kad sam video kako nas je na svakom protestu sve više, a zatim i danas kada sam video kako je njih sve manje + koliko miševa napušta taj brod + koliko su skandala danas naređali i time navukli bes još više ljudi, čak i onih balvana koji su bili ''apolitični'' ili ''kme kme, svi su isti''. Recimo, danas su dodatno is***deli novi procenat nacionalista jer su netom prostrujili snimci Kosovskih autobusa i šofera koji dovoze ljude Nelečenom na miting, dok za to vreme Šiptari dole uzimaju nove parčiće zemlje i populacije. To će dodatno da iznervira sve nacionaliste koji su bili trpeljivi prema Nelečenom, kao što je iznerviralo onu ženu sa snimka koja je to snimala (kačio je neko ovde na temi, možda si čak i ti).
Dok mi jačamo, oni slabe. I to me mnogo raduje. Jer sada, ČAK i da opozicija ponovo ispadne glupa ili pokvarena (pokupe parice i razvodne proteste jer što bi se upuštali u borbe kad i ovako kaplje kinta), to neće zaustaviti eroziju SNSa. Čim su razne Stanislave, Šormazi, Gmazovi... počeli da beže, i čim se mogu videti mase i mase ljudi koji pale sa mitinga dok Nelečeni još nije ni progovorio, i gomila njih su namrguđeni ili frustrirani... to sve znači da je brod počeo da tone. I samo neka tako nastavi. A mislim da je već dovoljno vode prodrlo u taj brod, da čak ni ona dvojica Cionista Mosadovca neće moći da ga izvuku iz ovoga, ili bar neće moći da vrate Nelečenog na hegemoniju vladanja sa 90% političke moći i apsolutnim SNS jedinstvom. Nema više toga, rasipaju se, propadaju.
Zato lepo sutradan, sudeći po prognozi, u 18h će biti sunčano i prijatno, pa ajmo opet svi skupa, da zatalasamo ponovo pa da što više vode zapljusne toneći SNS brod.
I da posle više od decenije šabanije i tribalizma, vidimo leđa toj štroki i šljamu. Ili da im makar uništimo monopol i hegemoniju.