Mnogo poceo da smara ovaj Gubas i iskace svuda, jos treba da pocne da mu se veruje
Za Miloševićev miting na Ušću u novembru 1988. govorilo se da je došlo milion ljudi, dok se za Gazimestan sledeće godine pominjala brojka od dva miliona.
www.danas.rs
Za danasnji skup kaze 45-50 hiljada.
Ja se secam Kosovo je Srbija mitinga i on tvrdi da je danas bilo 45-50 hiljada, a tada izmedju 30 i 40 hiljada sto je besmisleno. Vidi se po platou ispred Skupstine grada, Bulevaru, Takovskoj... Uostalom, cela moja gimnazija je isla i skoro sve srednje i fakulteti, Zvezdin sever prima 13 hiljada ljudi, sigurno su samo oni povukli i vise od toga, pa gde su sve druge navijacke grupe, desnicarske organizacije... a i gomila normalnih ljudi, jer sta je problem biti protiv nelegalne, jednostrane, samoproglasene nezavisnosti dela tvoje teritorije?
Nesto meri iz vazduha, sad je prosli nas protest merio prema snimcima sa pocetka Kneza Milosa. Pa isli su ljudi i drugim putevima, neki su vec cekali dole i nisu bili kod Skupstine, moj cale npr. je bio kod Skupstine i nije isao u setnju u Kneza Milosa itd.
Cuj, peti oktobar 80 000
Najbolje da na Zvezdinu utakmicu dodje 60 000 i to plati karte, a na ovako istorijske dogadjaje, gde se menjala istorija i gde je cela Srbija isla, nije nekoliko puta vise od toga.
Vi stariji mozete da posvedocite da je razlika izmedju petog oktobra i protesta proslog petka mnogo veca od 20 000. Dovoljno je pogledati par fotografija. A to onda sve sto ovaj covek radi baca u vodu i dovodi u pitanje.
Vidim da se sada bacio ozbiljnije na merenje ova poslednja dva i to je ok, ali ove brojke o prethodnim protestima su mu svakako besmislene.