Šta je novo?

Izbori 2024

Sve i da uspe puč ako taj nov predsednik ne radi u interesu Zapada taj Zapad može uvesti sankcije i ekonomski ukanaliti Srbiju da postanemo kao Sirija. 99% stanovnika bi radije živeli onako kako trenutno žive uz Vučića nego uz novog predsednika koji će raditi koliko može za narod ali pod sankcijama i da narod nema 'leba da jede.

MIslim da zapad ne bi uveo sanakcije.
Srbija nema snage da se postavi protiv Zapada. Dovoljno bi bilo sano malo postovanja sopstvenih interesa.
Da vlada neko ko nije ucenjen, ko nije kriminalac ili evrofanatik ili rusofil.
Da se sprci kopanje litijuma i prodaja EPS-a (mada je sve to vec dogovoreno i Rio Tinto i dalje posluej ovde)

Danas sam u Bulevaru bio oko sat vremena među simpatizerima SNS-a koji su dovezeni autobusima na miting,
Dobar deo njih je bio nezainteresovan za miting pa su se ponašali kao školarci na izletu. I tada sam shvatio, oni nemaju odlučnost i volju već obavezu što je i slabost SNS-a.

Neki su posle dolaska autobusom i obaveznog popisivanja i fotografisanja odlučili da sednu u obližnje kafiće, neki su bez osećaja hitnosti radi reda šetali u pravcu Skupštine.
Nisam video u njihovim očima da im je zaista stalo do toga zašto su došli već da su tu jer moraju.

Nemojte me shvatiti pogrešno, veći deo pristiglih je išao užurbano na kontramiting, ali zavidan deo njih nije bio tako odlučan.
Nije to bila savršena mašina bez slabosti od 700.000 članova koja ima apsolutnu vlast na svim nivoima već mašina od običnih ljudi koja je na umoru.

Predsednik, stari ili novi, po Ustavu nema mnogo uticaja na to kako bi živeli građani Srbije.

Inače, da, većina ovih ljudi danas su uplašeni i ucenjeni, možda je 10% tu bilo iz ubeđenja.

Mnogo poceo da smara ovaj Gubas i iskace svuda, jos treba da pocne da mu se veruje

Za danasnji skup kaze 45-50 hiljada.

Ja se secam Kosovo je Srbija mitinga i on tvrdi da je danas bilo 45-50 hiljada, a tada izmedju 30 i 40 hiljada sto je besmisleno. Vidi se po platou ispred Skupstine grada, Bulevaru, Takovskoj... Uostalom, cela moja gimnazija je isla i skoro sve srednje i fakulteti, Zvezdin sever prima 13 hiljada ljudi, sigurno su samo oni povukli i vise od toga, pa gde su sve druge navijacke grupe, desnicarske organizacije... a i gomila normalnih ljudi, jer sta je problem biti protiv nelegalne, jednostrane, samoproglasene nezavisnosti dela tvoje teritorije?

Nesto meri iz vazduha, sad je prosli nas protest merio prema snimcima sa pocetka Kneza Milosa. Pa isli su ljudi i drugim putevima, neki su vec cekali dole i nisu bili kod Skupstine, moj cale npr. je bio kod Skupstine i nije isao u setnju u Kneza Milosa itd.

Cuj, peti oktobar 80 000 :ROFLMAO:

Najbolje da na Zvezdinu utakmicu dodje 60 000 i to plati karte, a na ovako istorijske dogadjaje, gde se menjala istorija i gde je cela Srbija isla, nije nekoliko puta vise od toga.

Vi stariji mozete da posvedocite da je razlika izmedju petog oktobra i protesta proslog petka mnogo veca od 20 000. Dovoljno je pogledati par fotografija. A to onda sve sto ovaj covek radi baca u vodu i dovodi u pitanje.

Vidim da se sada bacio ozbiljnije na merenje ova poslednja dva i to je ok, ali ove brojke o prethodnim protestima su mu svakako besmislene.

Најбројнији скуп којег се ја сећам је било Бадње вече 1997. у сред протеста када су вође тадашњег протеста биле на челу колоне која се протезала од Кнез Михаилове до Храма Светог Саве, чини ми се да је тада било више људи него и 5. октобра.

Nemojte me shvatiti pogrešno, veći deo pristiglih je išao užurbano na kontramiting, ali zavidan deo njih nije bio tako odlučan.
Nije to bila savršena mašina bez slabosti od 700.000 članova koja ima apsolutnu vlast na svim nivoima već mašina od običnih ljudi koja je na umoru.

Ja bih rekao da je to porodica koja ima porodicne obaveze.
I na porodicnim skupovima neki su nezainteresovani.

Na licu im se vidi koliko im je stalo do SNS
20230526_152509.jpg

Danas sam u Bulevaru bio oko sat vremena među simpatizerima SNS-a koji su dovezeni autobusima na miting,
Dobar deo njih je bio nezainteresovan za miting pa su se ponašali kao školarci na izletu. I tada sam shvatio, oni nemaju odlučnost i volju već obavezu što je i slabost SNS-a.

Neki su posle dolaska autobusom i obaveznog popisivanja i fotografisanja odlučili da sednu u obližnje kafiće, neki su bez osećaja hitnosti radi reda šetali u pravcu Skupštine.
Nisam video u njihovim očima da im je zaista stalo do toga zašto su došli već da su tu jer moraju.

Da, apsolutno, i ja sam to primetio. Svako je primetio. Mnogima se i po licima videlo da su došli tu samo da odrade minimum i da piče kućama. A ovima iz unutrašnjosti se videlo da su izmoreni i izmrcvareni. A neki su i za medije svedočili da su ih tretirali kao marvu.

Da, apsolutno, i ja sam to primetio. Svako je primetio. Mnogima se i po licima videlo da su došli tu samo da odrade minimum i da piče kućama. A ovima iz unutrašnjosti se videlo da su izmoreni i izmrcvareni. A neki su i za medije svedočili da su ih tretirali kao marvu.
Ja vam napisah i za prošlonedeljni miting u Pančevu-da se ljudima videlo da su smoreni i da ih je sramota što su tu. Puca balon..

Naravno. Verujem da su mnogi iskoristili da prvi i poslednji put posete Beograd, mnogima je ovo bio izlet. Nadam se da je jasno da SNS nema i nikad nije imao vecinu koja stvarno veruje i podrzava njihove lazi. Imaju samo ucenjene i uplasene ljude, to je to. Nikad nije bilo ovako.

SNS vlada Srbijim jer plaše i svoje članstvo, i ostatak naroda sa svojih famoznih 700.000 članova. Danas su uz malu pomoć kiše pale SNS kulise zajedno sa lažima o toj savršenoj mašini pa vidimo ogoljenu mašineriju iza scene.

Неке премисе су му тачне (густина у шетњи), али већина није. Коначни обрачуни скоро свих скупова су тешка небулоза. Петог октобра је густина људи била 4 човека по квадратном метру и испред бине, и код фонтане, и код градске скупштине, и у Кнеза Милоша. Слично и 13.01.1997. на Тргу.
Тог 13.01.1997. на тргу је било најгушће паковање што је Београд икад видео, једноставно гушће не може. Нисам уопште имао контролу кретања, једноставно у једном тренутку буквално те маса пребаци 20 метара лево па након неког времена 20 метара десно без икакве могућности да сам бираш куда ћеш се кретати. За дивно чудо нико није страдао оставши без даха, и ако је била таква густина да сам у неколико наврата мислио да ћу остати без даха. Кад сам се некако извукао до Теразија, продисао сам и повратио контролу сопственог кратања, и ако је по сви мерилима и тамо било густо.

Најбројнији скуп којег се ја сећам је било Бадње вече 1997. у сред протеста када су вође тадашњег протеста биле на челу колоне која се протезала од Кнез Михаилове до Храма Светог Саве, чини ми се да је тада било више људи него и 5. октобра.
Ценим да мислиш на Српску нову годину а не Бадње вече, јер на СНГ 1997 је био највећи број људи.

Naravno. Verujem da su mnogi iskoristili da prvi i poslednji put posete Beograd, mnogima je ovo bio izlet. Nadam se da je jasno da SNS nema i nikad nije imao vecinu koja stvarno veruje i podrzava njihove lazi. Imaju samo ucenjene i uplasene ljude, to je to. Nikad nije bilo ovako.
Iskreno ni prethodni njihov kontramiting nije bilo nekog preteranog entuzijazma u gomili. Isto su se ovako rasuli na sve strane, a cak je bilo i ok vreme. To ne znaci da nece izaci da glasaju kad treba.

Велики део чине уплашени и уцењени, један део чине људи којима су Пинк и Информер испрали мозак, велики део чине људи који то раде из користољубља, они људи који су "аполитични", без идеологије као и сама СНС, који подржавају сваку власт од које имају неку корист. Непопуларна истина је да огроман број људи има своју цену, питање је само колико, неко се прода за грант, неко за функцију, неко за новац да сними филм, неко за пакет. Да би дошло до промене власти делови опозиције морају да уђу у делове СНС бирачког тела и откину део, то је проста математика. То могу код једног дела ових првих, уцењених и уплашених и ових других, изманипулисаних. Зато су медији кључ. Наравно да је део учесника данашњег скупа био потпуно незаинтересован када су многи од њих доведени а да нису уопште желели да буду присутни. Наравно да би ти људи много више волели да петком послеподне раде нешто друго или да остану кући. Док СНС држи полуге власти на ове што СНС подржавају из користољубља се не може рачунати. Вучић се понаша као Деда Мраз са парама свих нас и купује љубав а многи људи су толико осиромашени да им значи и тај пакет. Причам пре неколико дана са комшијом, он у Вучићу види месију, ја све супротно од тога. Каже "од Слобе сам добио пушку да идем у рат, од жутих сам добио шут карту из фирме која је приватизована а од Вучића редовно добијам пакете и помоћ за пензионере. За мене је он најбољи". Много је таквих људи. Не помаже, не можеш да му објасниш да је то мито и да ништа Вучић не даје из свог џепа. Ово је илустрација која делом објашњава зашто је добио изборе.

Poslednja izmena:
Ценим да мислиш на Српску нову годину а не Бадње вече, јер на СНГ 1997 је био највећи број људи.
Био сам и на дочеку Српске нове године, тада је исто био огроман број људи, али мислим на Бадњи дан недељу дана пре тога, тих 15-ак празничних дана јануара је била највећа енергија, после је постепено спласнула.

Prava masovnost protesta će se pokazati ako i sutra bude padala kiša, a ponovi se brojnost od 19.05.

To je dovoljno da se ljudima ureže kao slika u glavi do izbora. Ništa epohalno nije dodatno potrebno da se vlast u Beogradu uzme i bez Mice Zastavnice.

Био сам и на дочеку Српске нове године, тада је исто био огроман број људи, али мислим на Бадњи дан недељу дана пре тога, тих 15-ак празничних дана јануара је била највећа енергија, после је постепено спласнула.
И кордон у Колерчевој је јединствена прича пуна позитивне енергије. И наравно пробој кордона на Светог Саву, предвођено патријархом Павлом остаће ми урезано у сећање.

Vrh