Šta je novo?

Izbori 2024

Screenshot_20230522-001423.png
FB_IMG_1684706835266.jpg

Sve to stoji, samo mora da se ima u vidu da se sve to dobijeno može ponovo i izgubiti. Mislim na tu smelost da se ide na blokade, mislim na masovnost i mislim generalno na polet i nadu među ljudima. I 5. oktobra je bilo svega toga pa i mnogo mnogo više (mislim ljudi su se makljali sa murijom pod suzavcem) pa se posle istrošilo.

A ovaj je majstor iznurivanja, kako svojih protivnika tako i naroda. Jer ga je EU obučila, a leđa mu i dan danas politički čuvaju izrodi iz Mosada i ko zna kakvih sličnih grupacija, a sa velikim znanjem i iskustvom u političkom manevrisanju. A vladaju jednim od najpovodljivijih i najtupavijih naroda u ovom delu sveta. (ovo se odnosi na njegove glasače, na one što ga sanjaju, peku mu kolače, brane njegove silovatelje i slične druge pacijente kojih je Srbija prepuna)

Pa i takvi će robijati taman koliko je robijao i Vesić. Ili Pana. Ili Zvonko Veselinović. Ko je od njih robijao? Ajde ova druga dva, ali kad je Vesić robijao? Koliko ja znam - nikad.

Ko je gledao Wire, zna da ne očekuje puno. Napravi se pompezna akcija sa mnogo frke i medijske pažnje. Policija pohapsi 20 uličnih dilera i jednog šefa bloka. Iznese na sto tone i tone droge i/ili oružja. Svi presrećni, svi ushićeni, javnost ubeđena da dolazi bolje vreme, majori postaju pukovnici, a gradski sekretari postaju republički sekretari.

U realnosti pak, već sledeće nedelje na ulice izlaze novi tovari droge i oružja, stope kriminala se nastavljaju, a glavni dileri na vrhu piramida nastavljaju da operišu nesmetano kao da se ništa nije desilo.

Kao što rekoh gore:
Mislim i ja se trudim da budem optimističan i da širim pozitivu i energiju, i da teram ljude da se angažuju, i uopšte, da svi damo sve što možemo od sebe... ali dokle god je čekača Isusa, dokle god je bojkotera, i dokle god EU odgovara da ova zemlja bude deponija, kolonija i štrokava radionica, šansa da sve ode niz vodu je uvek vrlo vrlo visoka.

Nelečeni i čeka da se sve ovo izduva i prođe, i da onda nastavi po svome. A biće dovoljno svega par nedelja da izdrži, i sve ovo će brzo i masovno da splasne.

A to bi q... mogao da svi izađu na izbore i glasaju 70-postotno protiv njega. E tada ne bi bilo te EU i Cionista koji bi ga spasili iz toga.

“The Wire” је објаснио суштину, мало је рећи феноменална серија, сигурно у топ 5 свих времена.

@Dzigi Bau :sesir:

Wire je bre dokumentarni sadržaj. :D Koji pokriva toliko toga o modernim društvima, a ne samo staru temu kriminalci vs. policija.

Serija je izučavana na XY univerziteta povodom XY tematika i problematika.

Jedini je problem što jednom kad čovek odgleda tako nešto, 80% drugih serija mu postaje kao gledanje Moćnih rendžera. Ono... sve ti postane presmešno i nerealno, ne možeš da gledaš skoro ništa drugo nakon toga. :LOL:

Da sam ja on, samo bih cutao i proglasio bih da podrzavam setnje kao nacin da ljudi iskazuju solidarnost sa zrtvama itd.
Na TV bi rekli da su to setnje koje je on omogucio i blagoslovio.
Pink bi afirmativno prikaziva setnje.
Tako bh sacekao sezobu godisnjih odmora.

Medjutim, on hoce sukob. Zato pravi svoj miting. Da se vidi ciji je veci.
Njegovo mentalno stanje je sansa za njegove protivnike.

Kad pismeo o tome, sectimo se da je B. tadic takodje imao autoritarne sklonosti. Kao sada Brnabicka, pstaojeo je premijer koji nista ne radi i nista s ene pita M. Cvetkovic.
Ocita je tendencja u narodu da se zeli autoritarni vodja.
Najbolja licnost da se suprotstavi AV-u bi bio neki veliki gazda iz provincije a la Palma ili Velja Ilic.

@Dzigi Bau :sesir:

Wire je bre dokumentarni sadržaj. :D Koji pokriva toliko toga o modernim društvima, a ne samo staru temu kriminalci vs. policija.

Serija je izučavana na XY univerziteta povodom XY tematika i problematika.

Jedini je problem što jednom kad čovek odgleda tako nešto, 80% drugih serija mu postaje kao gledanje Moćnih rendžera. Ono... sve ti postane presmešno i nerealno, ne možeš da gledaš skoro ništa drugo nakon toga. :LOL:

Поред тога свега што си поменуо шта све обухвата серија о проблемима модерног друштва, мој омиљени цитат из ње је овај, онако више филозофски😄

BDDDD6D1-E9D3-4CF4-AD66-C309F6C5FF4E.jpeg

Svi ljudi imaju te tendencije. Sistem treba da ih ograniči.

Jedna od prvih stvari treba biti promena ustava da se ovo više nikad ne ponovi. Ne znam šta treba. Promena izbornog zakona, većinski sistem, ukidanje funkcije predsednika...??? Šta god.

Поред тога свега што си поменуо шта све обухвата серија о проблемима модерног друштва, мој омиљени цитат из ње је овај, онако више филозофски😄

Pogledajte prilog 162455
Uh da, legendarna scena i legendaran citat. Jedno vreme me je ta rečenica baš pogađala u srce, dok posle nisam sredio neke stvari u životu, a i malo sreće mi kapnulo u život, pa mi donelo i neke lepe stvari i ljude.

Remek delo od serije. Serija o životu, o realnosti i o društvu. Uvek relevantna i nikad prevaziđena. 👌

Usput, kad smo kod nje, jedan od najgledanijih inserata iz nje, a da je okačeno sa YT kanala koji NIJE američki, jeste ovaj koji je preveo i okačio neki naš lik. Nije ona za džabe stekla kultni status i ovde u Srbiji, jer sve ono što su Ameri '' otkrili'' sa Wire-om, ljudi u Srbiji poznaju i žive već decenijama, pa i vekovima. Zato se (i) ovde i jeste tako dobro primila, jer ono što je priča o jednom propalom Baltimoru i otkrovenje za Amere, je u stvari viševekovna priča o Srbiji i dobro poznata realnost za Srbe i Balkan.

P.S.
Ovako i ovi naši šteluju statistike. 😁

Subota u 18h i na protest do Pinka gde su večeras u Hit Tvitu Karleuša i SNS ispirali mozgove.

Polako sa to slavlje...momentum jeste nikad bolji ali ipak..stara je kuka to...ovaj Vučić...previše je tu ljudi na platnom spisku Milošević nikada nije imao ovako nešto.
tacno.
Milosevic je imao mnogo puta manje ljudi na platnom spisku.
Nije davao novac gradjanima direktno.
Nije davao pakete.
Pola Ovce prima te pakete.

Tu su i mocni pojedinici koji su kupili oslobadjajuce presude ili im nikad nije ni sudjeno.
Setimo se afere "kantrimen" ili sina Z. Mitrovica.

Šta bih još dodao kao ključne razlike između Zlobe i Nelečenog, a ako pogrešim negde, prihvatiću ispavku.

- Nelečeni ima trajnu podršku zapada (ili većeg dela zapada) da završi ono što nisu ovi pre. Dok je Zloba bio pušten niz vodu kad je odbio da donese odluku o Kosovu. Namerno kažem ''donese odluku'' a ne ''da im da Kosovo''. Jer mentol nije doneo odluku, ultimatum je bio istekao, pa su ga zato preko noći proglasili za neprijatelja a OVK je iz terorističke organizacije prešla u borce za slobodu.
- Nelečeni ima iskusne i lukave savetnike cioniste Mosadovce. Zloba nije imao.
- Nelečeni ima 700.000 orkova pod svojom kontrolom. Zloba ne znam koliko je imao, ali mislim da nije toliko.
- Nelečeni je učio od najboljih manipulatora (Zloba, Šešelj, Drašković, pa i Žuti) i zapisao sve njihove greške i propuste.
- Nelečeni uspeva već 10 godina da opoziciju drži rasturenom, nesložnom, razvodnjenom i neusmerenom.

Sve u svemu, vrlo opasan i lukav igrač, sa mnogo okolnosti na njegovoj strani. Zato, koliko god ga uvek prezirao i smatrao bolesnim, nikad se nisam usuđivao da ga potcenjujem.
Onog momenta kad čovek počne da potcenjuje protivnika, staje na put koji može da ga odvede u poraz. Zato je i meni drago što Nelečeni potcenjuje sve ovo što se dešava, jer i želim i nadam se da će da se zanese i sam svojim greškama izbaci na klizav led.

Istina je da veliki broj ljudi koji demonstriraju nisu sledbenici partija i mrze politicare.
Cuo sam da pricaju o tome.
To uliva nadu.

Meni licno je svaka pojava likova kao Zelenovic, Cuta, Marinika itd koji nesto pricaju odvratna.

Šta bih još dodao kao ključne razlike između Zlobe i Nelečenog, a ako pogrešim negde, prihvatiću ispavku.

- Nelečeni ima trajnu podršku zapada (ili većeg dela zapada) da završi ono što nisu ovi pre. Dok je Zloba bio pušten niz vodu kad je odbio da donese odluku o Kosovu. Namerno kažem ''donese odluku'' a ne ''da im da Kosovo''. Jer mentol nije doneo odluku, ultimatum je bio istekao, pa su ga zato preko noći proglasili za neprijatelja a OVK je iz terorističke organizacije prešla u borce za slobodu.
- Nelečeni ima 700.000 orkova pod svojom kontrolom. Zloba ne znam koliko je imao, ali mislim da nije toliko.
- Nelečeni je učio od najboljih manipulatora (Zloba, Šešelj, Drašković, pa i Žuti) i zapisao sve njihove greške i propuste.
- Nelečeni uspeva već 10 godina da opoziciju drži rasturenom, nesložnom, razvodnjenom i neusmerenom.

Sve u svemu, vrlo opasan i lukav igrač, sa mnogo okolnosti na njegovoj strani. Zato, koliko god ga uvek prezirao i smatrao bolesnim, nikad se nisam usuđivao da ga potcenjujem.
maestralna naliza, zao mi je sto nisi na vlasti

Onog momenta kad čovek počne da potcenjuje protivnika, staje na put koji može da ga odvede u poraz. Zato je i meni drago što Nelečeni potcenjuje sve ovo što se dešava, jer i želim i nadam se da će da se zanese i sam svojim greškama izbaci na klizav led.
Sve sto si naveo se svodi samo na ovo

Nelečeni ima trajnu podršku zapada (ili većeg dela zapada)

Ja sam za, i ja ću ispoštovati ono što većina protestanata bude radila i želela.

Ali ima jedan problem. Sad ću zvučati kao kontraški d'džija ali nije mi to cilj, već se radi o banalnom problemu, ali je ipak problem:
REM, Skupslina i Vlada ne rade subotom, koliko je meni poznato. RTS radi ali ne uprava i vrh, nego samo ovi na srednjim i nižim pozicijama.
Da bi se zaista, zaista ometali životi Brnaba, Zekićki, Orlića i sličnih otpada, sve te blokade moraju da budu u toku radnih dana dotičnih ljudi i ''institucija''.

E sad, Predsedništvo je tu izuzetak, pošto Predsednik ni de facto ni de jure nema radno vreme. Tako da bi mogla da padne blokada ispred Andrićevog venca. Samo... onda bolje da se imaju izveštavači i izviđači da jave kad krenu prvi autobusi i kordoni kerova a i SNS Orkova batinaša.

Vrh