Šta je novo?

Izbori 2024

Nisam mogao danas da budem aktivan, ali ja bih ovima 26.5. priredio doček u Beogradu, da vide da su nepoželjni. Kad se setim srditih reakcija pred TV kamerama ispred autobusa ATP 'Vojvodina' po povratku sa Slobinog kontramitinga. 'Tamo nas mrze!' Izgubili su tu, tada, režimlije dosta morala i elana. I ovima to treba. Ne moramo da se tučemo, ali da ih pozdravimo.
Лажна опозиција позва да се "смире тензије" и да не буде окупљања следећи петак.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
I koji je cilj ove grupe što sada blokira autoput sem da navuče gnev na sebe?
Još nebulozniji potez ekipice iznad, gde je baš sačica ljudi blokiralo Milentija Popovića, t.j. nadvožnjak iznad autoputa.

Jedino što se time dobija je navlačenje negativnog publiciteta. Samo najavljene trase su ok, a mora i da se zna šta dalje, do kada se nešto blokira itd.

Mislim da bi se to i postiglo da su svi ostali ispred skupštine i bez incidenata.
Onolika masa ljudi da prenoći pred skupštinom (ili makar pola) poslala bi mnogo jaču poruku od ovi 100-200 na gazeli.
Ne može toliko ljudi da prenoći na ulici. Prvo, Nelečenog to ne bi pogodilo. Drugo, pre ili kasnije bi poslao Muriju ili batinaše da ih očiste. Treće, protestante čine ljudi svih profila i starosti - mladi bi i mogli da izdrže da prenoće. Ali stari, roditelji, deca, ljudi s kerovima... ne bi mogli. Četvrto, živimo u kapitalizmu i globalizmu, ljudi rade sve više a vremena (i para, sreće, para, perspektive) imaju sve manje i manje. Sutra je subota, dosta ljudi radi ili ide da završava ono što nisu stigli tokom radnih dana. Očekivati od svih njih da kampuju na asfaltu u nedogled, bez hrane i pića (osim o svom trošku), dok Nelečeni i Orkovi sede i spavaju ušuškani u krevecima... je nerealno.

Kako se menjaju vremena i način života, tako moraju da se menjaju odnosno prilagođavaju i protesti.

I naravno, da se bude maksimalno oprezan i pronicljiv, jer ovo nije borba samo protiv Nelečenog nego i protiv njegovih izuzetno kvarnih i lukavih savetnika, protiv medija, 700.000 sektaša, batinaša i murije. A to je jako, jaaako komplikovano. Treba zaleteti ogroman tanker (javnost i protestanti) i provući ga kroz more mina a da se nijedna ne aktivira. To je na nivou čuda.

Poslednja izmena:
Ajde da se ne mraci vise nego svi da opet dodju sledeci put, a ko nije mogao danas, neka dodje u cetvrtak/subotu.

Znalo se sve, gde se skuplja, kuda se ide, koji su zahtevi... dodje tolika masa i sad nezadovoljstvo.

Znalo se, brate mili, da se ide na Gazelu, sta sad mracite?

Nek se napravi drugaciji program sledeci put, samo bez podele i svadje i osudjivanja sta drugi rade. Kome se ostaje, nek ostane ispred skupstine, organizujte se.

Oni vlast nikad neće predati mirno.
Neminovno je pre ili kasnije da dođe do sukoba. U kolikoj meri i kako ostaje da se vidi.
Nece je predati ako je ne izgube na izborima to je sigurno. Posle toga ce da vidimo, ako je ne daju tad sve opcije su otvorene.

Ako je Sloba mogao da padne na izborima mogu i ovi, sa svim svojim manipulacijama. I tu nema nikakvih precica, nikakav juris na Skupstinu nije zamena za izbore. Ne borimo se protiv unistavanja institucija i gazenja zakona gazenjem i ovo malo demokratskih procesa koje smo odrzali.

Nije iskljuceno da na nekim protestima dodje do sukoba ali oni mogu samo biti odmeravanje snaga i pokazivanje zuba, ne nesto sto samo po sebi menja stvari.

Pričao sam sa ljudima iz organizacije i redarima. Bio je predlog da se ide na Pink, ali nije izglasan što je po meni velika greška.

Nisu moje fotke ali moram da ih podelim.

FB_IMG_1684533461844.jpg

FB_IMG_1684533880584.jpg

Mnogi u Srbiji bi demontirali zgradu Pinka. Ali jbg, isto tako bi mnogi čekači Isusa i "male Bude" napustili proteste kada bi se to desilo.

Kompleksna je situacija jbg. Zato što je i protivnik kompleksan. I on zna naše slabosti bolje nego mi njegove.

Inače @vucko jel imamo neke procene brojnosti za večeras?

Ma, nema ovolikog broja ljudi sa takvim idejama. Ovoliki je broj zato sto se mirno seta. Da su neki ekstremniji predlozi, onda ne bi bio ovoliki broj. Setnja je donela brojnost, ne moze oba.

Fantastičan dan, baš sam bio oduševljen kad sam video nepregledne kolone ljudi u Kneza Miloša.

Ja kao pravi lokal patriota, se nadam da će pored svih iznetih zahteva ova današnja masa u skorijoj budućnosti uspeti da smeni Šapića i da ćemo videti slobodan Beograd, iz kojega će krenuti početak kraja ove vlasti.

Još nebulozniji potez ekipice iznad, gde je baš sačica ljudi blokiralo Milentija Popovića, t.j. nadvožnjak iznad autoputa.

Jedino što se time dobija je navlačenje negativnog publiciteta. Samo najavljene trase su ok, a mora i da se zna šta dalje, do kada se nešto blokira itd.
Dobija se i potvrda činjenice da su na vlasti nesposobne pič*ice bez hrabrosti bilo šta da urade. Koliko god država bila neozbiljna morala bi ih rasterati.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:ево једне процене
Pogledajte prilog 162150
A ma to sam video.

Ali neka, samo neka nastave tako, ja sam uveren da je jedan od faktora koji je doprineo da se protesti omasove, upravo to što je režim lagao o njima prva 2 puta. I onda je Srbima proradio inat pa su mnogi došli sa stavom ''e sad ćemo da vam pokažemo koliko nas zaista ima''.

Samo neka nastave da lažu i potcenjuju protivnika. To je uvek jedan od prvih koraka ka propasti, potcenjivati protivnika i živeti u iluzijama.

Kada imas veliku masu imas sledece opcije za upotrebu mase:

1. da je prikazes na TV i impresioniras ostale (sto nije moguce)
2. da je odvedes negde i pokazes nekome ko ce se uplasiti/impresionirati. (Krstic se danas uplasio)
3. masom mozes da zaprecis ulice, i sprecis dolazak policije, kao sto su uradile Erdoganove pristalice 2016. kada je SAD pokusala da izvrsi drzavni udar.
4. masovnim okupljanjem mozes da impresioniras same pojedince iz mase (brojem i moralnim ponasanjem) i pojacas moral (to je ovo sto se desilo danas)
5. velika masa moze da izvrsi i prevrat, ako u masi postoji organizacija. Kao petog oktobra ili u Francuskoj revoluciji. Medjutim to je vrlo opasno.

U protestima 1991. - 1997. pojavljivale su se tzv javne licnosti, dana stoga nemamo.
Bilo je podrske institucija, sada toga nemamo.

Poslednja izmena:
Ajmo na Gazelu, a zasto na Gazelu ?
Ajmo na Pink, ne bolje na REM.
Ajmo ispred Skupstine, ma ne, smoricemo se.
Ajd da kampujemo preko noci, ma jok nema hrane i pica.
Ajd u sledeci petak, ma bolje u cetvrtak, ma jok u subotu.
Dopisati po zelji...

Vrh