Beki
Professional
- Učlanjen(a)
- 27.10.2015.
- Pohvaljen
- 21.625
Naravno da glasaju. Ta mantra o 50% apstinenata je potpuna glupost.Fora što pola ovih što su šetali neće izlaziti na izbore.
Tesko mi je da zamislim besmisleniji potez od tog. Toliko je besmislen da bih voleo da se dogodi samo da vidim reakcije svih.Trebao je da bude miran protest ispred americke ambasade.
Traziti demokratiju. Oni se kunu u to,
Traizsti slobodu medija. Oni se kunu u to.
Da je 120000 ljudi otislo tamo, sve bi veceras bilo gotovo.
Njih Hulja slusa.
Netačno, pogledaj na kamerama. I gazela i brankov saobraćaj se odvija normalno.Eno ga i dalje blokiran Brankov most.
Mc, sto ti ne postanes neki konsiljere u pokretu ili stranci? Sve znas, iskusan si, sta cekas?
Naravno da glasaju. Ta mantra o 50% apstinenata je potpuna glupost.
Tesko mi je da zamislim besmisleniji potez od tog. Toliko je besmislen da bih voleo da se dogodi samo da vidim reakcije svih.
Zar se nije dogodio 2008?Naravno da glasaju. Ta mantra o 50% apstinenata je potpuna glupost.
Tesko mi je da zamislim besmisleniji potez od tog. Toliko je besmislen da bih voleo da se dogodi samo da vidim reakcije svih.
Tad nismo trazili demokratiju nego Kosovo. I naravno vratili su nam ga.Zar se nije dogodio 2008?
Ovo je kao ja da odem na prvu stranicu nekog projekta ovde na Beobuildu gde pise da pocinje izgradnja nekog objekta i kazem da je netacno da pocinje gradnja jer je objekat vec izgradjen.Netačno, pogledaj na kamerama. I gazela i brankov saobraćaj se odvija normalno.
Ovo je najjaci forumUplasilo te ovo. Razumem te.
To je apsolutno realan potez.
Hocemo demokratiju i slobodu medija.
Gde da idemo nego kod onih koji kazu da su najbolji u tome.
tako je, gde su svetitelji srpstva, a la BeckovicБио би севап, и некакав морални чин, када би се захтевима својим потписима и подршком прикључиле и јавне личности и институције.
И где су факинг студенти?
Mislim da je ovo izuzetno zrelo razmisljanje.Čitam komentare i ustručavam se da previše pišem jer razumem i ljude koji bi samo da šetaju i poruče Nelečenom i Orcima "ne činite samo vi Srbiju" a isto tako razumem i ljude koji kažu da je ovo idealna prilika da sprovedemo deratizaciju
Međutim, problem je kompleksan.
Ako se krene u deratizaciju, to će nemimovno dovesti do nekih incidenata. Sve i da smo svi Isusi ili kao Bude, kada se juriša na režim, dolazi do sukoba.Gde su sukobi, tu je nasilje.
A ovo su protesti deklarisani i izgrađeni oko "protestovanja protiv nasilja". Ako bi sutra došlo do prvih sukoba, SNS talog bi potegao svoje batinaše i muriju. I nastalo bi krvoproliće po ulicama. I računajte da bi onda POLOVINA ljudi nestalo sa protesta i ulica.
Opozicija to zna. Režim to zna. Murija to zna. Mediji to znaju.
I zato smo u ovoj pat poziciji, jer da bi smenio g.na ovakve vrste, ti moraš ili da ih pobediš na izborima, ili da ih deratizuješ. Ako se krene u ovo drugo, nasilje je neminovno. A onda protesti gube masu i inerciju.
Pat pozicija. Za sada.
Ali opet OGROMAN NAPREDAK I PROMENA u odnosu na prethodne godine.
Upravo tako, nisu znali šta da rade pa ajde da blokiramo Gazelu. Nije to loše rešenje, trenutno nema boljeg. Bitno da ima života u narodu, samo se pripremiti za izbore i ove poslati u istoriju. Posle tih izbora, ako se ostvari dobar rezultat, moguća je radikalizacija protesta.Iznenađen režim ali i opozicija.
Čini mi se da organizatori nisu očekivali ovoliko ljudi ili nisu dobro isplanirali dešavanje.
Razumeo bih da je u pitanju studentski protest, ali ovo ipak vode ljudi koji bi trebalo da imaju neko iskustvo.
Npr, ne možeš da pozoveš ljude da ostanu celu noć, a da ne organizuješ neku hranu ili piće. Ili makar da organizuješ neke govorancije. Evo, sada je ostalo samo par stotina ljudi, a imao si 100 000 ljudi (moja procena) ljudi na ulici.
Oni vlast nikad neće predati mirno.Ako se krene u deratizaciju, to će nemimovno dovesti do nekih incidenata. Sve i da smo svi Isusi ili kao Bude, kada se juriša na režim, dolazi do sukoba.Gde su sukobi, tu je nasilje.
I ja sam, veruj mi. Ali znam da, da smo u jednom momentu samo skrenuli 50 metara udesno ili ulevo i uleteli u Skupslinu ili u Andrićev venac, polovina ljudi na protestu, svi oni "Pacifisti" i "onih koji nisu za SNS, ali nisu ni za naslednike Žutih" bi se razbežali i ogradili se od svega. Nelečeni bi izveo Muriju i batinaše i do ponoći očistio obe zgrade, i sve bi propalo.Oni vlast nikad neće predati mirno.
Neminovno je pre ili kasnije da dođe do sukoba. U kolikoj meri i kako ostaje da se vidi.
Da ne bude da zagovaram nasilne proteste, ne, protiv toga sam.
Ali sam isto protiv ovakvog rasipanja energije i trošenja momentuma.
Otvaranje očiju uspavanom delu naroda da nas je mnogo, mnogo više nego što smo i sami znali.Šta se dobija konkretno blokadom Gazele ako neko može da objasni?